- 13 Ekim 2011
- 4.213
- 507
- 163
- 35
1500 spor hariç. ama bünyeye göre değişiyo benim diyetisyenim bana 1100 kalorilik diyet verdi mesela.Kızlar bişey sorcam bir site var kalori hesaplıyor isim vermicem şimdi .
Ben oraya yediklerimi içtiklerimi yaptığım egzersizleri giriyorum bugün 3. gün
İşte 900 kalori alıyorum sporu falan çıkınca ortalama kalan kalori 450 bu iyi bişey mi ?
Yada ortalama günlük 1500 kalori alın diyorlar ya bu spordan sonra kalan mı olmalı ? Yoksa spor haric 1500 mü ?
1500 spor hariç. ama bünyeye göre değişiyo benim diyetisyenim bana 1100 kalorilik diyet verdi mesela.
450 kalori çok az bildiğim kadarıyla kalan kalorinin en az 700 olması lazım. sağlıksız beslenme oluyo o zamn :)
temmuz başından beri diyetteyim, ama ev değiştirdik yeni eve geçişimiz ve ev arayışımız sırasında 2 ay diyeti bıraktım ve 60 dan 62,5 a çıktım 2 ayda. sonra 62,5 la ev düzeni oturup ocak falan bağlandığında tekrar diyete başladım. yani aslında toplam diyet yaptığım süre 7 ay
68 kg dan 59 kg a kadar kendi çabalarımla, yediklerime dikkat ederek, hamur işleri yemeyerek geldim. evde annemin yaptığı yemekleri kendime uydurdum yani porsiyon olaraksonra malesef durakladım ve 1 aya yakın kilo veremedim hal böyle olunca da moralim çok bozulmuştu, ya diyeti bırakacaktım ya da başka bir çözüm yolu bulacaktım. sonunda dukana başladım istemeyerek de olsa. çünkü çok katıydı ve hayat boyu devam eden evresi bile vardı. ama o zamanlar karataydan haberim yoktu. açıkcası şimdiki aklım olsa karatay yapardım, çünkü en azından hayat boyu hergün yulaf kepeği yemek ve her perşembe saf protein günü yapmak zorunda olmazdım
59 kg ile 14.Ocak.2013 te dukan diyetine başladım. O günden bugüne sadece 1 defa 6 tatlı kaşığı sütlü tatlı yiyerek kaçamak yaptım ve bunun sonrasında tartıda +700 gr. gördüm. o gün bugündür de sıfır kaçamak şeklinde diyetime devam ediyorum. şuan dukanın 2. evresi olan seyir evresindeyim. ve 3. evre olan güçlendirme evresine geçmek üzereyim. güçlendirme evrem verdiğim kilo başına 10 gün şeklinde hesaplanıyor yani ben 100 gün güçlendirme evresi yapmak zorundayım. bu da demek oluyor ki maalesef yazında gönlümce istediğim şeylerden yiyemeyeceğim, tatlarına dahi bakamayacağımama olsun yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim çok programlı bir diyet olduğundan güçlendirme evresini hakkıyla yapmayanlar, bu diyetle verdikleri kiloları aynen geri alıyorlar, bu yüzden bu diyeti yarım bırakmak gibi bir lüksü yok başlayan kişinin aslında.
uzun uzun anlattım canım, sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin
bu arada ben buse, 23 yaşında, bekarım. boyum da 1.58senin adın nedir, kaç yaşındasın ve boyun kaç?
Zaten bir sabah kahvaltı akşam 6 da yemek yiyorum 2 dilim ekmeğim var sadece.
Şimdi yani sporu yapınca 1500 kalcak öyle mi ?
Yani o site ne kadar doğru tartışılır ama bir 600 kalıyordur heralde ya
Ben 58 kiloyumda ağzıma kalorisini düşünmeden bişey koyamıyorum 1 haftaya yakındır 4-5 gün oldu
spor yapmadan sadece yediklerin 1500 kalori olcak spor yapınca düşecek. günlük kalan kalori(yani yediklerin-spor) 700den az olunca kilo verme duruyo
Ben 6 kiloluk yeni dambıl aldım 8 kilo aşırı kas yapabilir
Tatlım kedidir kedi 9 kiloluk dumbell 'a sahipti o yüzden 6 kiloluk almış ve uzun süredir fitness çalışan biri.
Sen ilk defa yapıyorsan dumbell işini 2.5 ya da 3 kilo al derim, yarım ve bir kiloluk var ama bir şey anlamazsın, ilk etapta da 6 cok ağır gelir, bowling topu kadar sonuçta.
Eğer ilkse tabi.
3 le başlamak ideal, zamanla arttırırsın, ya da önceden kaldırdığın hafif ağırlık varsa 5 kilo ile devam et derim.
selam kızlaarben de aranıza katılmak istiyorum, beni de bir programa alırsanız çok mutlu olurum. amacım sıkılaşmak belimi, kolumu inceltmek ve totomu sıkılaştırmak istiyorum
belimi inceltmemin sebebi, geniş popo seviyor olmam. büyük popo yanibelimi incelteceğim ki totom büyük gözüksün. şuan squat yapıyorum. bugün 75 yaptım, 30 günlük listeyi yapıyorum. ama squat popoyu dışa doğru şişkinleştirip kaldırıyormuş, yanlara doğru genişletmiyormuş bildiğim kadarıyla
acaba yanlara doğru genişlemesini sağlayacak bir hareket önerebilir mi topic sahibi güzel insan banaa
yok canım daha önce hiç ağırlık çalışmadım ilk olacak
Gel diyetdaş olak bacım en azından birbirimizi ite ite gideriz
o kalorileri de kaydettim hesap yapa yapa yiyelim demek ölçülerimiz aynı ama ben dar pantolon vardı göbüşten ölçtü gelinlikçiii yakın bi zamanda ölçü almam lazım tek tek yazicim buraya benimde öncem ve sonram olcek
O gırtlak var ya o gırtlak hey gidim heyybir de anne baba aşçı olunca
bence biz yaparız bunu azmedek ama ben esmer değilim gene böyle güzel olmam kii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?