Pozitif Düşünce Pozitif Sonuç Felsefesi ile Hamile Kalacağız!

jinekolognet.com sitesinden alıntıdır..

YAŞ VE DOĞURGANLIK

KADIN YAŞI ve GEBELİK
Günümüzde kadınlar evlilik ve gebelik yaşlarını sürekli olarak ileriye ertelenmektedir.

Gebeliği ertelemenin nedenleri arasında;
Öncelikle aile düzenini oluşturmayı istemek,
Kariyer yapmak,
Maddi güvenceyi sağlama kaygısı,
Özgürlüğüne düşkün olmak,
Zihinsel olarak anneliğe hazır olduğundan emin olmak gibi nedenler sayılabilir.

Basında gerçek dışı bir şekilde yardımcı üreme teknikleri ile ilgili olarak yer alan haberler de ileri yaşlarda gebe kalabilme konusunda kadınlara güvence oluşturmaktadır.

Önemli olan kadının sağlıklı bir gebelik ve gebe kalma potansiyeli üzerine, yaşın etkili olduğunun farkında olmasıdır. Bir kadın için aslında en uygun doğurganlık yaşı 18-24 yaşlar arasıdır.

Gebelik yaşı ertelendikçe kısırlık problemleri artmakta, gebelik süreci zorlaşmakta, gebelik ve doğumun komplikasyonları artmaktadır.

Bu bölüm iki ayrı isim altında incelenmiştir:
İleri yaşın "doğurganlık (hamile kalabilme)" üzerine etkileri
İleri yaşın "gebelik" üzerine etkileri

İLERİ YAŞIN DOĞURGANLIK (FERTİLİTE) ÜZERİNE ETKİLERİ
Tıbbi literatürde kadınlarda hamile kalabilme ve doğurganlık "fertilite" terimi ile özdeştir. Erkeklerde de "gebe bırakabilme" anlamında yine aynı terim (fertilite) kullanılmaktadır.

Biyolojik nedenlerden dolayı ileri yaşlarla birilikte hamilelik oranları (doğurganlık, fertilite) azalır. Otuz yaş altında herhangi bir ayda gebe kalabilme şansı % 20 iken, 40 yaş üzerinde bu şans yalnızca % 5 olarak öngörülmektedir.

Tüp bebek gibi ileri infertilite tedavilerinde dahi 40 yaş üzerinde gebe kalma şansı azalırken, düşük ve anomalili bebek şansı artmaktadır.

Doğurganlıkta olan bu değişiklikler; içinde bulunulan sağlık durumu, yumurtlama fonksiyonunda oluşan değişiklikler ve yumurtalıktan atılan yumurtanın yapısındaki değişiklikler ile açıklanabilir.

Ayrıca kırk yaşına gelene kadar bir çok kadının başından doğurganlığını etkileyebilecek, kadınlık organları ile ilgili enfeksiyon, dış gebelik, appendisit, endometriosis ya da cerrahi müdahale geçebilmektedir.

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerde infertilite tetkiklerine 1 yıl başarısızlıktan sonra başlanırken, kadının yaşı 40'ın üzerinde ise bu süre 6 ay olmalıdır.

kızlar ben çıkıyorum,işleri toparlayıp hemen burayı terketmek istiyorumm..
edacımaksam girerim görüşürüz,sevgicim seninlede yarın sabah görüşürüz.
Kendine ve bebişine iyi bak
öpüyorum

kızzlarr kırmızılarrr geldi.isyanetmemek için kendimi zor tutuyorum.Allah ım ben bu kaderi hakedecek
ne yaptım .3yıl boyunca hergün dua etmekten sana yalvarmaktan başka....

tamam canım akşam görüşürüzz..öpüyorum senii opuyorumnanaktan

kızzlarr kırmızılarrr geldi.isyanetmemek için kendimi zor tutuyorum.Allah ım ben bu kaderi hakedecek
ne yaptım .3yıl boyunca hergün dua etmekten sana yalvarmaktan başka....

canımm üzülme ve sakın isyan etmeee..
mutlaka bebişinin geleceği gün vardır biraz daha sabretmelisin demek kii..
hem topiğimizin ismini de unutma POZİTİF DÜŞÜNCE POZİTİF SONUÇ...

iylik canım ne olsun aynı ...daha hasta olmamışsın canım yaa
evde de mi test yapmadın daha..:uhm:

iylik canım ne olsun aynı ...daha hasta olmamışsın canım yaa
evde de mi test yapmadın daha..:uhm:

yok tatlım hala olmadımm 8. günüm bitecek bugün...
bebek yoksa da hastalansamda rahatlasam bari..
yok ev de yapmadım bir kaç gün içinde hastalanmazsam kan testi yaptırıcam başka bir hastanede..

anca işlerim bitti yaa iş yapmayı çok seviyorum ama ne zamn iş yapmaya kalksam yanmam başlıyo iltihap var bende bugün hastaneye gittim 60 milyona bi ilaç verdi inş. ölmem antibiyotik bu sefer geçer inş. evlendiğimden beri peşimi bırakmadı idrar yollarımda iltihaplan ma var geçiyo yine başlıyo offf mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…