kızlar rabbime şükürler olsun oğlumla evime geldim...salı günü sabah 10,30 da genel anestezi sezeryan ile 3100 gr. 49 cm mini mini bi oğluşum oldu ..Biraz sarılığımız var...Ve hiç sütümmm gelmio....Tavsiyeleriniz neler? Pompa aldık gene de yok....İçim parçalınıyo...
gülüm daha erken az dsaha sabret ama bellide olmaz erkek bebişler erken oynnuyorlar
tebrik ederim , sağlıkla büyüyün inşallah , sırada ben mi varım acaba 37 nin içindeyiz perşembe günü kontrolümüz var, aa bu arada zambak da mı doğum yaptı görünmüo buralarda...
CANIMmm inşallah temiz çıkar, sende tespit edilen 1/78 lik risk trisomy 21 miydi?
bi de bel açıklığı falan gibi riskler var onlar detaylı ultrasonla görülebiliyor ama trisomy 21 yani down sendromu ultrasonla tespit edilemiyormuş
yani amniyosentezi yaptırmam şarttı ,risk oldukça yüksek çıktı çünkü
az kalmış yumoşuna kavuşmana bir nefeste kurtarsın ALLAH İNŞALLAH hayırlısıyla sağlıklısıyla kucağına al sana bebeğine babasına ALLAH sağlıklı uzun ömürler versin darısı bizlerin başına
yok anacım bende de daha tık yok ama bişeyler var da gaz mı bebek mi anamıyorum galiba bebek ama kendimi çok da heveslendirmek istemiyorumGünaydın kızlaar!
Bugün de herkesin keyfi yerindedir umarım...
Benim yine doktor aşermem başladı :) Bi gidip göresim var kuzularımı ama,,, offff... Çok özledim yahu!
Aynı haftalarda olduğumuz ve hareketlerini hissedeniniz var mı? Ben hala hissetmiyorum va iyice meraklanıyorum...
ne bileyim yaaa adam koskoca prıf. işe yarmıyor olsa neden istesin ki kafam karışık ve ciddi ciddi korkuyorum..aysecim yaptırma sende 3lü testi artık doktorların çoğu yaptırmıyolarmış.ben bilseydim yaptırmazdım boşu boşuna canımı sıktım.güvenilir olmayan bir testi niye yaptırasınki?
2 li testi yapıyomuş doktorlar artık sonrada detaylı ultrasona gönderiyolarmış.
aaa üzüldüm şimdi bir de iyi diye tavsiye ettim.. benim etrafımdakilerde hep özellere gidiyor sgk ile anlaşmalı biyere giden de duymadım ki ne desem bilemedim şimdi..ayşecim çekirge doruğa gittim ama memnun kalmadım bir daha gitmiycem şefket yılmazı çok övüyorlar ama acaba yeni doğan yoğun bakım ünitesi varmı onu öğreneyim varsa büyük bir ihtimalle oraya giderim. Bursa'da oturanlar yardımcı olun lütfen kafam çok karıştı gebelik ilerledikçe istemiyor doktorlar ayşecim doktorun tutumu aynen böyleydi içeri girdim ne hoşgeldin ne bişey direk görüyorum gebesin bayağıda ilerlemiş buyrun oturun bir sorunmu var diye düşündürdü bana şimdi gelmeniz v.s. anlayacağın benim doktorumu ilgisiz zannediyordum ama ilgisi yokmuş valla kıymetini anladım hele ultrason olayı tam bir fiyaskoydu yattım ve kalktım :) ne hayal ettim ne buldum yavrumu özledim bir göreyim dedim 2 bacak hareketini es kaza gördüm :)
aaa üzüldüm şimdi bir de iyi diye tavsiye ettim.. benim etrafımdakilerde hep özellere gidiyor sgk ile anlaşmalı biyere giden de duymadım ki ne desem bilemedim şimdi..
hayır canım üzülme sen nereden bileceksin ben yardım istedim sende duyduğunu tavsiye ettin ben olayı anlatmak istedim sadece kısmet tatlım ya ALLAH'ım hayırlar yazsın cümlemize.
hayır hiç olmazsa doğru dürüst görebilseydin yanına kar kalırdı.. ben dün gördüm düğme burunlumu :)))
evet cnm trisomy 21 benimkide.benim görüştüğüm 2 doktora göre de detaylı ultrasonda ölçümlerine göre down sedromu tespit ediliyomuş ense kalınlığı,kafa ölçümü,parmak arası ölçümler bunların hepsine bakılarak %90 anomaliyi tespit ediyolar cnm.ama bu işte iyi bir radyolog şart tabi.bende sırf onun için ankaraya gittim.adam işinde uzman biriymiş.bebeğin gözündeki katarağa kadar tespit ediyolarmış.artık gerisi Allaha kalmış tabi ne zaman ne olacağını bitek o bilir.ama ben amniyosentezde düşük riski olduğu için yapılmasını istemedim.herşeye razı geldim yani.senin de amniyosentez temiz çıkacak bence çünkü genelde hep temiz çıkıyo.
Merhaba kızlar , nasılsınız ?
Nurcan , burcu, neva ve diğerleri:)
Her zaman doğum yapmış çok şükür , rabbim yavrusuna uzun sağlıklı bir ömür versin ..
Bende 2. tüp bebek denememe geçiyorum kızlar ..
Eşim 7 ay vitamin , kür , ilaç ve iğne tedavisi gördü , spermler toparladı biraz kendilerini , bende 2. tüpe geçeyim etkileri gitmedendedim , doğal olmuyor çünkü ..
Bu kez özelde yaptırmayacağım ..
Devletteki haklarımı kullanıyorum ..
Müracaatımızı yaptık , aşılama yapmadan tüp bebeğe sevkimizi aldık , tahlillerimizde tamam yalnızca histereskopi çekilicem oda cumaya kadar çekilirim..
Rapor 1 haftada çıkıyor .. Allah kısmet ederse eylülde ki adetimle başlılorum kızlar ..
Dua edin benim için .. Tam 1 yıl oldu ilkiyle arasında ..
İnşş pozitif sonucumu alıp gelirim buraya :)
ayşecim çekirge doruğa gittim ama memnun kalmadım bir daha gitmiycem şefket yılmazı çok övüyorlar ama acaba yeni doğan yoğun bakım ünitesi varmı onu öğreneyim varsa büyük bir ihtimalle oraya giderim. Bursa'da oturanlar yardımcı olun lütfen kafam çok karıştı gebelik ilerledikçe istemiyor doktorlar ayşecim doktorun tutumu aynen böyleydi içeri girdim ne hoşgeldin ne bişey direk görüyorum gebesin bayağıda ilerlemiş buyrun oturun bir sorunmu var diye düşündürdü bana şimdi gelmeniz v.s. anlayacağın benim doktorumu ilgisiz zannediyordum ama ilgisi yokmuş valla kıymetini anladım hele ultrason olayı tam bir fiyaskoydu yattım ve kalktım :) ne hayal ettim ne buldum yavrumu özledim bir göreyim dedim 2 bacak hareketini es kaza gördüm :)
Hmm öyleymiş. uzman tv de izledim de, 20-22. haftalarda diyo... offf daha da çok var..
Kıyamam canım ya, geçmiş olsun... Biz de iki akşamdır iftar davetlerine gidiyoruz. eve dar atıyorum kendimi. hiç bi kıyafetimin içine sığamaz olmuşum. bi de yiyince yemekleri, çatlıycam sanıyorum :)
Ne güzel ya, maşallah yine görmüşsün prensesini:) Herşeyin yolunda gitmesine sevindim. bence boşver, iştahsız çocuktansa, obur olsun :)))
Canım hoşgeldin ya. yaşadıkların çok zor sahiden. Allah kolaylık versin. inşallah sorun yoktur,,, ki sanmıyorum. çünkü gerçekten yanılma payı çok yüksek. sapasağlamdır o emin ol. Hem öyle düşün düşün, bebeğini de strese sokma
Tıpkı senin gibi düşünüyorum canım. Biz de yaptırmadık ne 2li ne 3lü... Ense kalınlığı bakıldı sadece. En ufak bi tahlilde çıkan şüpheli sonuç, mahvederdi beni eminim. Kolay diil malum. Amniyosentez v.s... o süreçler çok yıpratıcı olurdu. hem bizim, hem de yavrularımız için.
Ezelde ne taktir edildi bilmiyoruz. Sığınıyoruz ve en iyisini O'ndan istiyoruz. Elbette sebeplere yapışmalıyız ama, gebeliğin yarısına gelmişken de sonlandırmayı (Allahım korusun) kim ister?
Sünneti 24 saat geçince yapıyolarmış canım. ben de araştırdım. inşallah biz de öyle düşünüyoruz. İnşallah yolunda gider herşeyleri hepimizin evlatları için...
Merhaba kızlar , nasılsınız ?
Nurcan , burcu, neva ve diğerleri:)
Her zaman doğum yapmış çok şükür , rabbim yavrusuna uzun sağlıklı bir ömür versin ..
Bende 2. tüp bebek denememe geçiyorum kızlar ..
Eşim 7 ay vitamin , kür , ilaç ve iğne tedavisi gördü , spermler toparladı biraz kendilerini , bende 2. tüpe geçeyim etkileri gitmedendedim , doğal olmuyor çünkü ..
Bu kez özelde yaptırmayacağım ..
Devletteki haklarımı kullanıyorum ..
Müracaatımızı yaptık , aşılama yapmadan tüp bebeğe sevkimizi aldık , tahlillerimizde tamam yalnızca histereskopi çekilicem oda cumaya kadar çekilirim..
Rapor 1 haftada çıkıyor .. Allah kısmet ederse eylülde ki adetimle başlılorum kızlar ..
Dua edin benim için .. Tam 1 yıl oldu ilkiyle arasında ..
İnşş pozitif sonucumu alıp gelirim buraya :)
merhaba, nurcanın tavsiyesiyle bu topicte bana yardımcı olabilecek birileri oldugunu duydum ,
bende tüp bebekle hamile kaldım ve 2012 ocak annesi olucam kısmetse,
tecrübeleriize ihtiyacım var
ikili test sonucum iyi çıkmasına rağmen üçlü test sonucumda trisomy 21 riskli çıktı 1/53 oranında,
doktorum yanılma olabılecegını düşünerek testi başka bir yerde tekrarlattı , bu defa da oran 1/10 çıktı
ve amniyosentez kaçınılmaz oldu, şuan amniyosentez yaptırdım sonuç bekliyorum.
üçlü testi riskli çıkıp da amniyosentezi temiz çıkan var mı? umut verici şeyler duymaya ihtiyacım var:18:
bızdende ıstedı doktor 3 lu test ne yapım ben sımdı yaa.ıkız bıde:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?