doktorum 10 gün sonra gel dedi . şimdi gitmemeyim mi? bekleyip 6 yada 7 haftalık olunda mı gideyim? her gidişimde artık ayrı bir ücret olcak sonuçta.
4+6 günlük hamişim. banada merkez 10 gün sonra gelin dedi. usg de keseyi görecekmişiz :) bana ücret konusunda bir şey demediler. ama her usg de 250 tl felan alıyorlarsa kalp atışından sonra başka yerde takibe devam ederim.
pes yani ne kadar paragöz doktorlar var ben ayda bir kez para veriyorum ilk zamanlar ayda 4-5 kez kontrole çağırdı doktorum.. hala da ayda bir para veriyorum 2 kez kontrole gidiyorum, 15 gün geçmeden 2. bir muayene ücreti almamaları lazım..
senin son adetin ne zamandı? zaten 10 gün sonra gidince 6-7 haftalık olmuş olur öyle değil mi?
ayşecim yani ayda bir para vereceğim galiba ama yol çok uzun( bugün 4 haftalığım tam. 10 gün sonra 5+3 olacağım canım.
nereden nereye gideceksin tatlım çok uzun ve kötü koşullu yol gitmeyeceksindir umarım.
beylikdüzünden, kadıköy'e gideceğim . mesafe biraz kasıyor izin alıp gidip gelmek filan..
hangi marka biberon iyiymiş hiç bilen var mı? dr.browns mı ne bişey varmış hava yutmuyormuş bebek dediler alanınız var mı? bir de emzik meselesi kauçuk mu iyi oluyormuş silikon mu? diyorlar ki dişi çıkana kadar silikon dişi çıktıktan sonra kauçuk iyi oluyormuş ama kauçuk da tükürükle temas edince bir kimyasal madde mi çıkarıyormuş ortaya üff herşey için düşün düşün..
pes yani ne kadar paragöz doktorlar var ben ayda bir kez para veriyorum ilk zamanlar ayda 4-5 kez kontrole çağırdı doktorum.. hala da ayda bir para veriyorum 2 kez kontrole gidiyorum, 15 gün geçmeden 2. bir muayene ücreti almamaları lazım..
senin son adetin ne zamandı? zaten 10 gün sonra gidince 6-7 haftalık olmuş olur öyle değil mi?
.. dizden yukarı 1 karış çık . bacak iç kısmından yapma ödem olur .. ön bacak üst kısım hafif yana doğru da olur .. nokta nokta morluk olur ona yapacak bişey yokki .. bende de oldu hep .. karnım düğüm düğümdü önce bıraktım kollara ve bacaklara geçtim. sonra karnım düzeldi .. doğumdan sonrada hepsi geçtimerhabaa bugun karnımdan yaptım her taraf bezeydi biraz zor girdi
deli akılişte karnımdan yapınca bebeğe daha iyi etki eder sanıyodum bacağıma da 2 kez yaptım ama yaptığım yerler nokta nokta morluklar kaldı baldırıma yandan yaptım doğrusu bu değil mi acaba ?
sanırım şimdilik yeter 40 dan sonra hemen büyüyorlar .. baktın eksik geldi alırsın gene .. zaten birsürür de hediye geliyor ..Kızlar ya bişiy sorucam size. Tecrübeli arkadaşlar fikirlerinizi esirgemezsiniz umarım... İnanın insan bilmediği şeylerde akıla muhtaç :)))
Ben bebeklerimize 2 takım hastane çıkışı aldım. Birisi 20li, içinde penye battaniyesi ve havlusu da var. diğeri de bu mathırkerin var ya 8lisi ondan. hastane çıkışlarının haricindeyse,
0-3 aylık 7li çıtçıtlı badi, 0-6 ay 11tane çıtçıtlı badi, 0-3 ay 1er patikli tulum, 0-6 ay 1er patikli tulum, 2şer tane de 0-3 ay patikli pijamaaltı aldım. 12 tane ağız bezi, 12 tane tülbent ağız bezi, 10 tane de havlu bez...
birer de örgü battaniye... hastane çıkışlarının içindekilerle beraber ablam bunlara yeterli, zaten bebek çabuk büyüyo bedenine göre alırsın diyo. sizce bunlar yeterli mi? daha neler almalıyım?
geçmiş olsun ... çatlak olabilir bu aralar . kaşıntılar çatlamaya sebep olur kaşıdıkça.. bebeyağı sür banyodan sonra gerçi artık etki etmiyormuş . genede sür .. bepanten de iyi gelir.. ayrıca Excipial Hydro : Cilt Bakımı Sağlık Güncesi kardeşim kaşıntı için hamileleğin sonlarında bunu kullandı ..eczanelerde satılıyor doktor yazdı . ucuz bi ilaç ssk da karşşılıyor sanırım .. onu bi sor doktoruna .. kullan derse iyi geliyor ..İki gündür hatır hatır karnımda bir kaşıntı vardı. Ölücektim nerdeyse. Artık ağlamaya başlıycaktım o derece. Zombiler gibi çıplak ve çatlak toca bi göbişle evin içinde geziniyorum. Üzerine bişey aldımı çıldırıyorum. Dr aradım izinde olduğundan başka Dr yönlendirdi ama git hemen tahlil yapılsın dedi. Tahlil sonucumda bişey yüksek çıkmış akşamları başka bir ilaç içicem. Valla ben önemsemedim ama eşim Dr ara ara die tutturdu, hamilelikte her şeyi önemsemek gerekiyor demekki.
Bunu size anlatmamın sebebi hamilelikte her şeyi önemsemek gerekiyor valla bunu bi kere daha anladım.
pazar günü Dr kontrolüm var. Her defasında söylemiyordum ama akıntımda koku var. buda çok önemsenicek bişey sanırım. onuda söylüycem. çok sık iç çamaşırımı değiştirmeme rağmen oluyor.
suyun mu geliyor ki pad kullanıyorsun anlamadım .. eğer padlar kaşıntı ve alerji yapıyorsa ..ya üzerine havlu kağıt koy da kullan .. ya da cotex in pamuksu yüzey padlerinden kullan .. eminim rahat edeceksinBen günde en az 3 lt su içiyorum 4 ü 5 ide bulur bazen. Karın gerilmesi yüüznden kaşınırdı, bende krem sürer zeytinyağ sürerdim geçerdi. Ama bu kaşıntı öyle böyle değil. Üzerine bişey örtemiyorum hatır hatır başlıyorum kaşınmaya ve canım çok yanıyorbi tane elbisem var o bitek kaşındırmıyor. kirlendi yıkayamadım bile başka her şey kaşındırıyor
Ben normaldede günlük ped kullanamam cildimi mahfediyordu. hatta adetliyken evdeysem pedde kullanmıyordum. şu an çok sık değiştiriyorum iç çamaşırımı ama yinede fayda etmiyor. Buda önemlli bişeymiş doğum helede normal olursa bebek ciddi enfeksion kaabilirmiş. Bu sefer gitmemde hemen söyliycem Dr.
ben hamile iç çamaşırı almadım. Berrak marka iç çamaşır kullanıyordum. Onun bi modeli var harika hiç sıkmıyor kasıklarımı felan. Böyle sık değiştirince gittim bi 6 tane daha aldım 3-4 gün yetiyor bana.
kızlar merhaba ,bugün pozitif sonucumu aldım.
Merkezi aradım doktor, 10 gün sonra gel dedi. şimdi merkez bana uzak ve haftaiçi gebelik takibi yapıyormuş, çalıştığım için izin almam problem.
ilk kontrol için gitmeli miyim? yoksa artık başka bir meerkez mi araştırsam kendime yakın kadın doğum uzmanı..
beylikdüzünden, kadıköy'e gideceğim . mesafe biraz kasıyor izin alıp gidip gelmek filan..
Kızlar ya bişiy sorucam size. Tecrübeli arkadaşlar fikirlerinizi esirgemezsiniz umarım... İnanın insan bilmediği şeylerde akıla muhtaç :)))
Ben bebeklerimize 2 takım hastane çıkışı aldım. Birisi 20li, içinde penye battaniyesi ve havlusu da var. diğeri de bu mathırkerin var ya 8lisi ondan. hastane çıkışlarının haricindeyse,
0-3 aylık 7li çıtçıtlı badi, 0-6 ay 11tane çıtçıtlı badi, 0-3 ay 1er patikli tulum, 0-6 ay 1er patikli tulum, 2şer tane de 0-3 ay patikli pijamaaltı aldım. 12 tane ağız bezi, 12 tane tülbent ağız bezi, 10 tane de havlu bez...
birer de örgü battaniye... hastane çıkışlarının içindekilerle beraber ablam bunlara yeterli, zaten bebek çabuk büyüyo bedenine göre alırsın diyo. sizce bunlar yeterli mi? daha neler almalıyım?
evet zıkkımın pekii. Annemle babam bebeğin o kadar çok eşyasını aldılar ki buna bebek oda takımıda dahil. Kayınvalidemde hiç bişey yapmadı. kız tarafı yapar die. ne saçma seversen, istersen yaparsın yani. kız tarafı, erkek tarafımı var bu işin.
3 ay önce abimin eşi doğum yaptı annem bana ne aldıysa onlarada aynısını aldı. ne eksik ne fazla..
Çocuk yokkende başımın etini yiyordu. Nie olmuyor die.umru değilmiş, tek derdi oğlunun ve kendilerinin mahcub olmamasıymış el güne karşı.
ühüüüüü ühüüüüüüüü aşı olduuuum :94:bugün okulun tatil olması gerekmez miiiii
ooo masallah masallah ogluşlarının ceyızı hazırmıs sımdıden yaabızım kızların hıc bıseyı yok daha bgun aldım ılk cıcılerını 1er takım gule gule kullansınlar ıns.
sagolun kızlar tetanoz ıcın verdıgınız cevaplara haftaya salı randevumda drumada sorcam ona gore karar verıcem.sen oldunmu ŞİZOFREN aşı?
ühüüüüü ühüüüüüüüü aşı olduuuum :94:bugün okulun tatil olması gerekmez miiiii
Günaydın tatlı kızlar! :)
Ben bu sabah tartıldım ve müthiş moralim bozuldu. kendimi çok kötü hissediyorum yamemlektte tartılmamıştım hiç. meğersem 3 kilo da orda almışım. toplamda etti mi 8 kilo offff çok kötüyüm ya... daha kaç ay var. ben de seviniyodum ne güzel ilk 3 ay almadım diye. her gören de diyor; ooo ne güzel hiç almamışsın. anlamıyorum ki ben bunca kiloyu nereye aldım. en azından belli olaydı frenlerdim kendimi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?