Yumurtalıkların aşırı uyarılması sendromu (Ovaryen hiperstimülasyon sendromu-OHSS), yumurtlamayı uyarıcı ilaçlarla yapılan tedaviler sırasında ortaya çıkabilecek bir yan etkidir. Bu sendromun belirtileri arasında yumurtalıkların aşırı büyümesi, karın içerisinde sıvı birikmesi ve sindirim sistemi ile ilgili sorunların ortaya çıkması (bulantı, kusma, ishal) sayılabilir. Ancak ciddi OHSS çok nadirdir ve % 1-2 oranında görülür. Hastahaneye yatma gereği ve operasyona kadar gidebilen tablolar gelişebilir.
öncelikle gözün aydın ALLAH tamamına erdirsin. bu konuda çok bir bilgim yok tatlım senin için internetten buldum kopyaladım ama başka bir topic'te bir arkadaş da aynısını yazmıştı hatta o yumurtaları toplandıktan sonra olmuş doktor transferi iyileşince yaparız demiş ama dinlememiş transferin yapılmasınıda istemiş evet bebeği tutunmuş ama ağır bir ohss geçiriyormuş hastanede yatmışlar serumlar tedaviler daha sonra iyileşmiş iyikide transferi ertelememişim diyordu bildiklerim bu kadar tatlım.İNŞALLH hiç birşeye gerek kalmadan çabucak iyileşirsin
Amin İnşallah. Şu an hafif aşamadayım sanırım. Bebişten ziyade anneye zararı var gibi görünüyor. İnşallah bebişim sonuna kadar benimle ve sağlıklı olur.
kızlar merhaba bi türlü yazamıyorum bilgisayar bozuk ama telden girip okuyorum sizi çok şükür hepiniz iyisiniz..bizimde 20 miz bugün iyiyiz dr gidiyoruz göz kontrolümüz var küvezde kaldığımız için şartmış canı çok yanıcakmış çok üzülüyorum ama yapılmak zorunda
hepinizi öpüyorum...
ayşecim 27 08 saat 11 zeynep ece bizide eklermisinn..
ay kızlar öyle mutluyum kiii. bir arkadaşım yıllardır deniyor 5 kez tüp bebek denedi, 2 aşılama, kaç histereskopi oldu... yaşı da 36 bir sürü doktor artık olmaz kıbrısa git demiş neyse ki bugün öğrendik HAMİLEEEEE.. Nasıl ağladık telefonda çok mutluyum yorgun düştüm sevinçten.. 5. denemesinde pozitifi aldı :)))
burcucuğum hoş geldin hemen ekliyorum seni..
amiiiiiin inşallahay yerim ben o cimcimeyi kıyamam sinekler buldu tabi tazecik kızımızı.rabbim bize de göstersin o günleri şöle güzel güzel gezelim inş.ailecek :)))
ay evet çok güzel ben her gitmemde sahile çıkarım :))))))))))maltepe güzeldir benimde kayınvalide maltepede . özellikle sahili güzel .. oraya gidince bazen çıkartıyorum kızı gezmeye ..
ben kıyamam ona . kaşınıyordur bide ...
acaba beni mi soruyorsun nurcan?
ikili değil de 3lü testim kötü çıkmıştı hem de çok yüksek bi risk oranıyla
ama çok şükür amniyosentez sonucum temiz çıktı
ayşe pearl ıda listemize ekle :)))))))))))
Kizlar bir sey soracagim, pozitif sonucumu alali 2 gun oldu. Bugun pembe akintim basladi. Normal midir? Transsferden sonra 8. Gundede oldu bu akinti ama gecti. Daha az surup bitmisti. Simdi bu nedir ki?
cnm evet ben ilk denememi orda yapmıştım ve çok acıdım hem zamanıma hem parama hem ilgisizliğe hangi birini sayayımki.bende co culture var diye gittim ama yapılmamış bile transferden sonra öğrendim resmen dumur olmuştum.timur bey çok yoğun zaten tv lerde gezmekten merkezde bile durmuyo sonra cebine falan ulaşamıyosun hep hemşirelerle muhattap oluyosun.hangi birini sayayım ki.
ama ankaradaki arkadaşlarımın tavsiyesiyle san anatolia hakan yaralı yı kesinlikle tavsiye ederim.birde centrum klinik recai papuçcu derim.bu 2 doktordan şikayetçi olanı pek duymadım cnm.
Kizlar bir sey soracagim, pozitif sonucumu alali 2 gun oldu. Bugun pembe akintim basladi. Normal midir? Transsferden sonra 8. Gundede oldu bu akinti ama gecti. Daha az surup bitmisti. Simdi bu nedir ki?
pembe ve kahverengi akıntılar ilk 3 ay normaldir korkma istirahat et geçmezse doktoruna haber ver bir de kırmızıya dönerse mutlaka doktora git ihmal etme, fazla ayakta kalmamaya çalış
benim doktor bebekl senin damar sistemine tutunmaya çalışıyor olabilir dedi ama yine de bir iğne yazdı hala her hafta oluyorum
olabilirmiş tatlım normalmiş benim doktorumda öyle demişti sadece kırmızı ve çok olursa önemli demişti korkma bence ama yinede doktorunla görüş sor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?