Evet az sütümÇocuğuna göre değişiyor sanırım benimki de 2.5 aylık ve çok uyuyor uyanıncada ağzıma bakıyor konuşayım diye .Mutfakta anakucağına koyuyorum tepesine de oyuncaklı aparatım var onu takıyorum onlara bakıp gülüyor arkadaşı sanıyor sanırım .Valla yemekte yapıyorum internete de giriyorum ev işide yapıyorum hatta şu an iyi günlerim diye düşünüyorum emeklemeye başlayınca çok kötü oluyor.Birde sallamıyorum uykusu gelince kendi uyuyor .Tabi bazen kucak istiyor gezmek istiyor kucağımda uyuyor sizin sütünüz azdı sanırım acıkıyor mu iyi doymuyormu acaba
Allah bağışlasın sağolunValla seneler oldu benim sıpalar büyüdü, aksini yapamadım hala.
Çocuklar uyuduğunda gece yemek mutfak falan işleri yapıyorum.
Gündüz ve akşam onlar uyuyana kadar bifiil bebekliklerinden beri ilgi, yemek, uyut, aman ses çıkarma elini çekme uyanır, hop uyandı vs ile geçti.
Su içemediğim günleri bilirim.
Günde 3 4 saat uykuya alışmaz, işleri gece uyuyunca yapmazsanız başka çözüm yok böyle bebeklere.
Tabi haftalık yardımcı temizlik ve ütü için imkanınız varsa mutlaka alın.
Üç aylık olunca falan alıcaz kanguruAnne değilim ama arkadaşlarımda gördüğüm şu slingle kucaklarına alıp yaşamlarına dahil ediyorlar. Biraz ayaklanınca da yürüteç/örümcek ile zaptederek yaşıyorlar.
Uyuması lazım evet
Gazsız şükür
Doktor da gazsız dedi
Şimdi de ayağımda
Habire agu yap, müzik dinlet, ayakta salla vb böyle
Ağlamaları 10 gün öncesine kadar azaldı sadece ama pişpişlemesem çıplığı basacak
İnşallah 40 ından sonra değişirBenimki de 26 günlük kucağımdan indirdiğim an uyanıyor. İnşallah değişir huyu yoksa böyle çok zor.
TeşekkürlerGazli bir bebek değilse doymuyor olabilir.
SağolunYani bebekten bebeğe değişir.
Aktivite halısı felan alsanız.
Belki oyalanir.
Ayağa yeni alıştı ama tam alışsaydı hep ayakta susardıSling yazmışlar zaten gerçekten hayat kurtarıyor. Sizin bebeğinizin şu an günün çoğunda uyuyor olması lazım. 2 aylık bebek eğer bir sorunu yoksa gaz, açlık, bez kirliliği gibi uyur zaten. Siz gazı da yok demişsiniz. Bebeğiniz çok mu ağlıyor da bırakamıyorsunuz? Ayakta sallamaya çok alıştırmayın sonra bırakmanız çok zor olur
Allah bağışlasınOglum 34 aylık ben hala kendime zaman ayıramiyorum vallahi. Kelin ilaci olsa :) her saniye beraber oyun oynamak istiyor. Onu biseylere daldırıp wc ye gitmek veya bi çılgınlık yapip yemek hazirlamaya girismrk adeta bir survivor
Simdi ikinci de yolda bakalim nasil olcak :)
TeşekkürlerBide bence maalesef uyumayan bebek uyumuyor. Alismak lazim. Ben oglumda karnını doyurup altini degisip banyo yaptirdigim halde uyumazdi o zamanlarda. Halbuki gazı da yoktu ve rahatlamasi icin herseyi yapmis oluyordum.
Arkadasimin bebegi vardi bizimkiyle ayni cocuk 4 saat uyumustu bizde maasallah ben sok. Benim oglum o 4 saatte kac kez emmis, kac kez durmamis ve azıcık uyumustu sadece. Uykuyu sevmeyen cocuk sevmiyor
Sağolunşimdi henüz ek gıda yok yürüme emekleme yok tüm gün bebekle evde yalnız kalmak bunaltıyor ama henüz yolun başındasınız
arabası, ana kucağı, beşiği nesi var ise ona koyup evde yanınızda götüreceksiniz gittiğiniz yere
sürekli kucakta değil neyi var ise onda
benimki oto koltuğunda mutfakta takılırdı mesela
ben yemek yapardım, onunla da konuşurdum
misafire börek çörek de yaptım akşama yemek de
ama hiç ayağımda sallamadım
huysuzsa kucağımda gezdirdim vs
benimki uyku sevmezdi çocuğu bebek arabasında uyuyanlara ömrüm boyunca hayran hayran bakacağım
bence yavaş yavaş bağımsız olmaya alıştırın ufaklığı hep kucak olmaz
sonuçta boş otururken de o yanınızda koltukta yatsın siz çay kahve için
telefonda takılmayın boş verin zararlı ama farklı şeylere tabii zaman ayırın
İnşalllahO benim ilk dogdugundan beri gezip tozuyorum nasıl alışturursan öyle gidiyor kolik bebekse bilemem tabi kanguru alıp dısarıda gezebilrsin senin kokunla sakinleşip susar.
Sağolun aminZor ama normal.
Büyüdükçe bağımsızlaşacak.
Ayağa yeni alıştı ama tam alışsaydı hep ayakta susardı
Ağlamaları azaldı da hep ilgilenmek gerek
EstağfirullahGerçekten anlamadığım için soruyorum ağlamaları azalmış, gazı pek yok diyorsunuz karnı da aç değilse bezi temizse siz çocuğun neyiyle hep ilgileniyorsunuz?
2 aylık bebeği izler mi diye tv karşısına koymak?Estağfirullah
Durmuyor çünkü
Mızmız mızmız, bi dak işgilenmesek çıplıpı basacak, durmuyor yani
Mesela kaç saat uyumadı yaa, mama zaten saati gelmeden veriuoruz aç olamaz
Tam mama hazırladık
Sussun diye de çareszilikten meme verdim ki sütüm cidden az yani öyle emzir çoğal vb tavsiyelerle olmuyor
Baktım sütüm de iyi (iyi beslenme uyku olursa anca Ortaya yakın oluyor)
Tv karşısına koydum izler mi diye, dakikada uyudu
Kırmızı renkler olunca dikkatini çekiyo, sesten falan oyalansın dedim kırkyılın başı2 aylık bebeği izler mi diye tv karşısına koymak?
Yapmayın ama bunu.
Kimse normal görmüyor alışamadığımızıBebeğe sessiz dursun diye tv izletmeyin bu kadar küçükken. Dikkat dağınıklığına sebep olursunuz. Henüz çok küçük. Alışamamanız çok çok normal. Bir müddet sonra birbirinizin rutinine alışacak, her geçen gün daha da rahatlayacaksınız.
Sizin de zor geçmişBen cozumu az uyumakta buldum :)gunduz ben evi supuruyorum o da arkamdan supurgeyi suruyor. Yaptigim sadece bu. aksamlari uydugu zaman telefondan bir dizi acip onun esliginde once mutfagi topluyorum Cunku butun gun yedigim ictigim tezgahta duruyor.sonra (gerek varsa)ilk once banyoyu yikiyorum ardindan uzun dusuma girip kremlerimi suruyorum. Saclarimi kurutup ertesi gun fone hazir hale getiriyorum.ertesi gun oglen uykusuna uyudugunda fon cekiyorum disari cikacaksam makyaj yapiyorum. Yalniz bunlari 1 yasindan sonra yapmaya basladim. İlk 1 sene ne temizlik ne yemek ne dus vakit ayiramadim.gunu kurtariyordum sadece.
Bırakın ağlasın ciğerleri açılırUyuması lazım evet
Gazsız şükür
Doktor da gazsız dedi
Şimdi de ayağımda
Habire agu yap, müzik dinlet, ayakta salla vb böyle
Ağlamaları 10 gün öncesine kadar azaldı sadece ama pişpişlemesem çıplığı basacak
Estağfirullah
Durmuyor çünkü
Mızmız mızmız, bi dak işgilenmesek çıplıpı basacak, durmuyor yani
Mesela kaç saat uyumadı yaa, mama zaten saati gelmeden veriuoruz aç olamaz
Tam mama hazırladık
Sussun diye de çareszilikten meme verdim ki sütüm cidden az yani öyle emzir çoğal vb tavsiyelerle olmuyor
Baktım sütüm de iyi (iyi beslenme uyku olursa anca Ortaya yakın oluyor)
Tv karşısına koydum izler mi diye, dakikada uyudu
40 yılın başı dediğiniz daha 2 aylık, ekranı hiç görmemeli.Kırmızı renkler olunca dikkatini çekiyo, sesten falan oyalansın dedim kırkyılın başı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?