• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pratik ıspanak yıkama medotları bilen var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi forga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
F

forga

Ziyaretçi
Pratik ıspanak yıkama medotları bilen var mı? Ispanak yıkama korkusundan ıspanak pişirmiyorum valla. Bi pratik önerisi olan varsa bugün yıkayıp pişircem inşallah
senağlama

paketlenmis ispanak alirsan onlar,digerlerine nazaran daha temiz oluyo ama yinede yikamak lazim ne olur ne olmaz,baskada bi metod yok bende,,,a.s.

arkadasım dogramadan once yıkamanı yap.sadece kökünü alın.yapraklarını dogramadan yıkayın.ben 2-3 defadır boyle yapıoyrum.cok kolay oluyor.hem vıtamınlerı kaybolmuyor.bır de yıkama suyuna (tabı ben 5 dakıka fılan suda bekletıyorum.)bolca tuz atıyorum.kumlarını dibe çökertiyormuş.sakın dograyarak yıkama.zor oluyor.kolay gelsın.

ıspanagı yıkamadan önce bir kabın içinde ıslat
ve içine bir kaç damla sirke koy..
emin ol çok faydasını göreceksin..
bütün kumunu döküyor..

ben valla dogruyorum snrada bi kabın içine koyup agzına kadar su dolduruyorum yarım bardak falanda sirke koyup yarım saat falan beklet snra iki üç kerede sudan gecir mis gibi oluyo.ben hep böle yapıyorum:delphin:

ne kadar yıkasakta kalıyor gözden kaçıyor.. suda beklese dahi üzerindeki çamur lekeleri erimiyor..
banada çok meşakatli geliyor ıspanak işi

ben de zafergamze gibi yapıyorum tek farkla doğramadan şöyle bir kabasını yıkıyorum çok çamurluysa.

Köklerini kestikten sonra yıkama kabında çamurunu akıtıyorum daha sonra sirkeli suda bekletiyorum yaprakları tek tek yıkıyorum daha sonra doğruyorum ve evimden başka yerde de ıspanak yemem, yemesi güzel ama çok zahmetli onun için çok sık almıyorum :delphin:

ıspanagı yıkamadan önce bir kabın içinde ıslat
ve içine bir kaç damla sirke koy..
emin ol çok faydasını göreceksin..
bütün kumunu döküyor..

aynen bende arkadaş gibi yapıyorum..
sirke süper bişey yaaa.. çok güzel arındırıyor..marul yıkarkende sirke kullanıyorum..

arkadasım dogramadan once yıkamanı yap.sadece kökünü alın.yapraklarını dogramadan yıkayın.ben 2-3 defadır boyle yapıoyrum.cok kolay oluyor.hem vıtamınlerı kaybolmuyor.bır de yıkama suyuna (tabı ben 5 dakıka fılan suda bekletıyorum.)bolca tuz atıyorum.kumlarını dibe çökertiyormuş.sakın dograyarak yıkama.zor oluyor.kolay gelsın.

tuz olayını bilmiyordum edmarım... :1no2:
bir daha kine senin dediğini yapiciimm..

süprizzzzz

Hepinize teşekkür ederim kızlar önerilerinizi dikakte alarak yıkadım ama öldüm bittim bütün öğleden sonra uğraştım yani, bi kiloydu çünkü ama gene de çamurlu yapraklar vardı. Bide bulaşık makinesinde yıkayanlar varmış, nasıl yıkıyolarmış, bilmiyorum mantıklı bi yöntemse tercih ederim valla
Aslında ıspanakta o kadarda demir yokmuş biliyomusunuz, temel reis falan yalan yani, ıspanak bi şehir efsanesi bence
:dilcikar: kaydirigubbakcemile3

Son düzenleyen: Moderatör:
bulaşık makinesinde sebze yıkamayın arkadaşlar. ıspanağın kökünü kes yaprakların çamurunu almak için bir kez tek tek yıka. sonra bir kaba alıp içine limon suyu yada sirke ekle 5-10 dk beklet. doğradıktan sonra yıkarsan vitamini kaybolur. çok zaman almıyor eziyetli de değil oldukça da sağlıklı

Hepinize teşekkür ederim kızlar önerilerinizi dikakte alarak yıkadım ama öldüm bittim bütün öğleden sonra uğraştım yani, bi kiloydu çünkü ama gene de çamurlu yapraklar vardı. Bide bulaşık makinesinde yıkayanlar varmış, nasıl yıkıyolarmış, bilmiyorum mantıklı bi yöntemse tercih ederim valla
Aslında ıspanakta o kadarda demir yokmuş biliyomusunuz, temel reis falan yalan yani, ıspanak bi şehir efsanesi bence
:dilcikar: kaydirigubbakcemile3

arkadaşım bulaşık makinesinde ıspanak yıkamak oldukça yaratıcı
ama düşününce pekde mantıklı gelmiyor
ıspanakların makineden çıktıktan sonraki hallerini düşünebiliyor musun?
ayrıca ıspanagın kumu makineye zarar verebilir
sen yine sirkeden saşma
biz genelde 3 4 kilo yıkıyoruz..
ama yarım çay bardağı sirkeli suda bekletince bütün kum dökülüyor...:delphin:

bulaşık makinesinde bende yıkadım sonuç pekde iyi değil yapraklar heryerden dökülüo bide makineyi temizliycem diye uğraş ohooooo . valla ben hazır yıkanmış alıyorum artık onu temizleyeceğim diye akıttığım suyun parasınıda koyarsak eşitleniyor diye düşünüyorum .yorgunluğuda cabası en az 4 kere yıkayayım derken sırılsıklam oluyorum .

bulaşık makinesinde bende yıkadım sonuç pekde iyi değil yapraklar heryerden dökülüo bide makineyi temizliycem diye uğraş ohooooo . valla ben hazır yıkanmış alıyorum artık onu temizleyeceğim diye akıttığım suyun parasınıda koyarsak eşitleniyor diye düşünüyorum .yorgunluğuda cabası en az 4 kere yıkayayım derken sırılsıklam oluyorum .

Ben su masrafını hiç düşünmemiştim. Hazır ıspanak almak için iyi bir bahane oldu bana.. Eşimin tek yediği sebze olduğu için sıkça alıyorum ıspanağı. Bundan sonra hazırı alıp, aradaki farkı da su tasarrufu olarak düşünmek, kendimi müsriflikle suçlamamak adına çok yararlı oldu. Teşekkür ederim :)):jeyyar:

valla ben bastırdığım suya hem sirke hemde tuz koyuyorum bi kaç saat bekletiyorum 2 su yıkıyorum süper oluyo :delphin:

geçen gün ıspanak alıp pişireyim dedim pişman oldum...koca birgün ıspanak yıkadım...
en iyisi paketlenmiş ıspanak....

kesinlikle bayanlar hiç uğraşmayın hazır yıkanmış paketlenmiş en güzeli hem zamandan da tasarruf hemde bi ton yok suyla yıka yok sirke dök yok suda beklet gibi uğraşmamış olursunuz

Ben su masrafını hiç düşünmemiştim. Hazır ıspanak almak için iyi bir bahane oldu bana.. Eşimin tek yediği sebze olduğu için sıkça alıyorum ıspanağı. Bundan sonra hazırı alıp, aradaki farkı da su tasarrufu olarak düşünmek, kendimi müsriflikle suçlamamak adına çok yararlı oldu. Teşekkür ederim :)):jeyyar:

ne demek cnm bak bi ekleme daha yapayım malum ıspanak kış aylarında çıkar eh yıkama suyuda nisbeten sıcak olsun üşümeyelim diye şohbenden kullanıyoruz eh al sana elektirik yada tüptende tasarruf yerimseniben :roflol:

şok marketten hazır yıkanmış almıştım çamurluydu pesss dedim carfurdakiler temiz ama genede sirkeli suda bekletiyorum açık alırsamda musluğun altında iyice tek tek yıkıyorum sirkeli suya bastırıyorum sonra süzgeçte yıkayıp doğrayıp kullanıyorum bulsaık makinasıymışş pehhh

Dia marketin hazır 500 gramlık tertemiz ayıklanıp yıkanıp doğranmış,dondurulmuş ıspanakları var.Miss gibi vallahi..Onlardan alıyorum sadece soğan doğramak kalıyor geriye..Fiyatı da 1.25 tl..Tavsiye ederim..

Back
X