Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba son durumum beklemedeyim inşllh düşer düşmezsede aldırmıcam herşyn hayırlısı bakalm inşllh düşer sizdedemi aynı sıkıntı var

Yani şuan bi zararı yok tansıyonum cıkmadıgı halde zaten böbrek hastasıyım bu rısklerı göz önüne almıştım ama bu kadar erken beklemıyordum sadece protein kacagını tabi cok doktora gttm ama öncesndede hep aynı seyı soyluyorlardı

Kızlar bende protein atigi iki artı hamileligim in ilk haftasından beri var 33. Haftadayim buraya kadar geldik şükür tansiyin yükselmesine dikkat ediyorum olçüyorum devamli inş bir iki hafta daha deyir bebisim herşeyi hayiisiyla versin Allah çok dikkat ettim yememe kilo almamaya çalıştım bundan sonra inş güzel olur herşey Allah sağ salim almak nasip etsin

ne yazık ki ikinci üçüncü gebeliklerde de devam eden bir rahatsızlık. Ben ilk bebeğimi 35 haftalık doğurdum. 31. haftada ciğer gelistirici igneler oldum,perhiz yaptm. Benim tansiyonum bisküvi,kurabiye tarzı seyler yiyince yükseliyordu. 18 tansiyonla hastaneye yattim,doğum yaptm.tabii ilk çocukta tecrubesizdim. ikinci gebeligimde yine ayni doktora gitmeme ragmen,perhiz yapmama ragmen 7. aya kadar tansiyonum yükselmemişti.Doktorum erken dogum riskini düşünüp ,ciger gelistirici igne de yapmadı. bir gece bas ağrısından delirmek uzereydim,bir tane kurabiye yemistim ve tansiyonum 20 ye çıkmıştı. Sabaha kadar tansiyonum dusmeyince doguma aldilar. oglum 30 gun kuvozde kaldi. cok şükür sağlıklı. ama bana tecrube oldu. butun onlemlerimi aldim bir daha hamile kalmamak için.Hamileyken Surekli yürüdüm,cok su ictim. hep haşlanmış seyler yedim. kaşar peynir bebege guzel kilo aldırıyordu,onu cok yedim az yağlı. Ve bir daha hamile kalirsam yine ayni skntilar.. Bu dert olan arkadaslar yediginize ictiginize yürüyüşünuze dikkat edin.strese girmemeye çalışın. 1 tane kurabiye bize 30 güne mal oldu. Preeklampsi sadece gebelikte kendini gösteren ve önlem alınmayınca anneye bebeğe zarar veren bir rahatsizlik. Allah yardımcınız olsun..

Tedavisi yok neyden kaynaklandığı ile ilgili bir bilgi Yok zor durum..

Allahım yardımcın olsun inşallh canım peki nasıl oldu bu yani neden vardıkı senin protein kacagın maşşllh baya ıyı gelmişşin ben cok korkuyrm bsy olcak bebegıme dıye

Arkadaslar dua edin.preeklampsi yuzunden tekrar idrar toplaniyor.eger artış varsa yarin bebesimi kaybedecem.bu kacagin dustugunu hic duymadim.ins. düşer. 17 hafta cokk erken yaa.gozumdede bulanik gormede basladi.offfffffff
Yasemin hanım ben üstünden senler gecmiş ama ben sizi merak ettm ve suan bn 14 haftalık hamilym protein kacagım yukseklerde nasıl atlattınız acaba bende atlatabılırmıyım

Allahım yardımcın olsun inşallh canım peki nasıl oldu bu yani neden vardıkı senin protein kacagın maşşllh baya ıyı gelmişşin ben cok korkuyrm bsy olcak bebegıme dıye
küçük kızımda da vardı 9 yaşında şimdi hamilelikte cikiyi odem çok olmuştu küçük bi ilcwdeydik bu kadar etkilemişti normal doğurdum. Sonrası normale donuyo ama 24 saatlik idrar topladım 6 aylık olunca bişey çıkmadı
Demekki hamileliktw hormonlar deisiyo ondan sanirim cikio şimdi yaşım 40 risk olduğundan daha titiz davrandım 7 kilo.aldım mesela öbürleri nde 20 kilo almıştim
Ama gerçekten piskoloji bozuldu devamli bişey olacak korkusuyla yaşıyorum Allah yardım eder inş

Allab yardımcın olmus abla senin maşşallh 34 de kadar gelmişsin inşllh Allahm kurtarır biran öncebe bende ozamana kadar dayanırz inşllh bnmde ilk gebeligim

Böbrek yetmezliğim var canım malesef sen naptın nasıl oldu
Bende de preeklemsi sen dolayı olmuştu 8.ayda doktor antibiyotık verdi gönderdi sonra bebeğim öldü meğer preeklemsi geçirmişim benim sonradan böbrek yetmezliği oluştu ancak çok şükür düZeldi yani protein kaçağının sebebi böbrekler mi diyor doktor

Canım benim dogustan yani son bi senedir ögrendim bende o yuzden bilgiliyim yani soyluyrm doktora Allhm sabır versn yardımcın olsun

Merhaba bende preklampsi nedeniyle 35 haftamda dogum yaptım sezeryanla. Tansiyonum 17 12 di doguma aldıklarında şimdi hala yüksek ilaç kullanıyorum. Sorum şu bu durumu yaşayan arkadaşlarım tansiyon ne zaman düzene bindi.

Cnim benim kuzenim geçen yil doğum yaptı ve tansiyonu yeni ir iki ayidir sürekli yüksek oda ilaç kullanıyor.malesef doğumdan sonra kiminde geçici kimisinde kalıcı oluyir.inşa sende kalıcı olmaz.bende şuan 33haftalik hamileyim ve sekerle mücadele ediyorum inşa bende senin gibi sağlıkla kucağıma alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…