- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
selam,Canım yazını okudum da bebeğin haftasına göre küçük doğmuş... Ben de ilk bebeğimi preaklampsi sebebi ile kaybettim. Benim de bebeğim doğduğunda 36+1 haftalıktı ve kilosu 2180 gr idi...
Daha sonra araştırmalarım sonucunda kan pıhtılaşması hastası olduğum ortaya çıktı. Kan pıhtılaşması da preaklampsiye sebep olabiliyormuş. Tek sebebi bu değil preaklampsinin ama sebeplerinden biri yani... 2. gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne+coraspin kullandım. 35+4'e kadar herhangi bir problem yaşamadım, 35+4'te tansiyonum yükselmeye başladı ve sancılarım arttı. Dr. da bebeğime ciğer geliştirici vurdu 2 doz ve 36+1 de 3120 gr olarak 2.bebeğimi kucağıma aldım çok şükür...
Sen de bence 2.bebeğine hamile kalmadan önce eğitim ve araştırma hastanesinde bu testleri yaptır istersen...
ben ilk gebeligimde 26. Haftada ağır preeklampsi geçirdim doğum yaptım. İkinci gebeligimde tansiyonum hic yükselmedi ve bebegime kavuştum. İlk kötü tecrübeden sonra bir çare aradım hep doktorlar da tekrar geçirirsin dedi. Doktorların odasından ağlayarak çıkardım hep. Ta ki bu doktorumu bulana kadar. İlk hamilelikte ihtimal yüksek . Vücut bebeği reddediyor ve beslemiyor, kilo vereceksin ve d vitamini seviyeni yukselteceksin dedi. Hamileligim de kan sulandırıcı kullandım. 37 haftalık 2350 gram doğdu bebeğim ve gayet sağlıklı geçti hamilelegim. Moral bozan doktorlardan uzaklasin kızlar. Tabii ki neler yapılacaksa söylesin ama bu kadar peşin hüküm zaten stresten hemen yükselen tansiyonu bastan yükseltiyorBu arada ben bi nefroloji doçentiyle görüştüm. Böbreklerimde bi hasar oldu mu diye kontrollerim vardı ( çok şükür bişi yok) gebelikte geçirilen idrar yolu enfeksiyonu da preeklampsiyi tetiklermiş, aklınızda olsun arkadaşlar.Bünyeniz yatkınsa ihmal etmeyin . Ama gebelik esnasında geçirilirse tetiklermiş, önceden geçirilirse değil. Ama ayrıntılı mekanizma hala net bilinmiyor dedi. Yani preeklampsi hala tıp dünyası için bir bilmece. Ve ilkinde preeklampsi yaşayan biri çok büyük ihtimal diğerinde de yaşar dedi malesef, çünkü bünye aynı bünye diyor. Sadece takibi daha iyi yapılır dedi. Onun dışında büyük ihtimalle 40’ından sonra tansiyon hastası olarak karşımıza çıkacaksın dedi. Maşallah hocam ağzınızdan bal damlıyor dedim ben de. ama yaşam tarzına dikkat edersen sağlıklı beslenir, stresten uzak kalır, egzersiz yaparsan bu süreci geciktirirsin dedi. Preeklampsi geçirmen şunu gösteriyor, sen potansiyel bi yüksek tansiyon hastasısın ve bu hastalık senin vucudunda sessizce bekliyor. Gebelikte de “ben burdayım” demiş oldu. Böyle dan dan dan söyledi suratıma, ama iyi oldu. Böyle şeyler hep başkalarına olur sanırdım, kendimi çok sağlıklı zannederdim. Artık ekstra dikkat ediyorum herşeye. Bu da benim sınavımmış. Çok şükür evladım yanımda, Allah herkesi sağ salim kavuştursun yavrusuna
ben ilk gebeligimde 26. Haftada ağır preeklampsi geçirdim doğum yaptım. İkinci gebeligimde tansiyonum hic yükselmedi ve bebegime kavuştum. İlk kötü tecrübeden sonra bir çare aradım hep doktorlar da tekrar geçirirsin dedi. Doktorların odasından ağlayarak çıkardım hep. Ta ki bu doktorumu bulana kadar. İlk hamilelikte ihtimal yüksek . Vücut bebeği reddediyor ve beslemiyor, kilo vereceksin ve d vitamini seviyeni yukselteceksin dedi. Hamileligim de kan sulandırıcı kullandım. 37 haftalık 2350 gram doğdu bebeğim ve gayet sağlıklı geçti hamilelegim. Moral bozan doktorlardan uzaklasin kızlar. Tabii ki neler yapılacaksa söylesin ama bu kadar peşin hüküm zaten stresten hemen yükselen tansiyonu bastan yükseltiyor
allah razı olsun 40 yaşındayım hamileyim ve kafama okadar takıyorum bu hastalığı takıntı dan tansiyon cikio ailede tansiyon hastası çok benim demekki genetik hamilelikte çık bende bu hastalık doğum sonrası duzelir 2. Kzimdada aynısı oldu ilk gebeliği de varsada 15 yıl önce hiç böyle tahlil yaptirmamisti ama odem çkötüBu arada ben bi nefroloji doçentiyle görüştüm. Böbreklerimde bi hasar oldu mu diye kontrollerim vardı ( çok şükür bişi yok) gebelikte geçirilen idrar yolu enfeksiyonu da preeklampsiyi tetiklermiş, aklınızda olsun arkadaşlar.Bünyeniz yatkınsa ihmal etmeyin . Ama gebelik esnasında geçirilirse tetiklermiş, önceden geçirilirse değil. Ama ayrıntılı mekanizma hala net bilinmiyor dedi. Yani preeklampsi hala tıp dünyası için bir bilmece. Ve ilkinde preeklampsi yaşayan biri çok büyük ihtimal diğerinde de yaşar dedi malesef, çünkü bünye aynı bünye diyor. Sadece takibi daha iyi yapılır dedi. Onun dışında büyük ihtimalle 40’ından sonra tansiyon hastası olarak karşımıza çıkacaksın dedi. Maşallah hocam ağzınızdan bal damlıyor dedim ben de. ama yaşam tarzına dikkat edersen sağlıklı beslenir, stresten uzak kalır, egzersiz yaparsan bu süreci geciktirirsin dedi. Preeklampsi geçirmen şunu gösteriyor, sen potansiyel bi yüksek tansiyon hastasısın ve bu hastalık senin vucudunda sessizce bekliyor. Gebelikte de “ben burdayım” demiş oldu. Böyle dan dan dan söyledi suratıma, ama iyi oldu. Böyle şeyler hep başkalarına olur sanırdım, kendimi çok sağlıklı zannederdim. Artık ekstra dikkat ediyorum herşeye. Bu da benim sınavımmış. Çok şükür evladım yanımda, Allah herkesi sağ salim kavuştursun yavrusuna
Merhaba, ben de bebeğimi 25+5'de gelişme geriliği ve preeklamsi ile kaybettim. Henüz 45 gün oldu.Çok kötüyüm. Siz ikincisinde yaşamamışsınız. Hangi doktora gittiniz neler yaptınız. Sizinle konuşmaya çok ihtiyacım var.
Sizinle konuşabilir miyiz acaba bende aynı şeyleri yaşadım orda misiniz suanMerhaba, ben de bebeğimi 25+5'de gelişme geriliği ve preeklamsi ile kaybettim. Henüz 45 gün oldu.Çok kötüyüm. Siz ikincisinde yaşamamışsınız. Hangi doktora gittiniz neler yaptınız. Sizinle konuşmaya çok ihtiyacım var.
Ben de birinci bebegimi kaybettim preeklemsi nedeniyle birinci bebeğin ölümğnden ne kadar sonra tekrar hamile kaldınız acabaCanım başın sağ olsun, Rabbim tekrarından korusun inşallah... Ben de ilk bebeğimi 36+1'de kaybettim. Sana tavsiyem eğitim ve araştırma hastanesinde 6 lı trpmbofili panali testini yaptırman. Büyük ihtimalle sende ki preeklampsinin sebebi de kan pıhtılaşması... Sonra da bulunduğun şehirde iyi bir perinatolog bulup, sonuçları değerlendirtmen gerekiyor. Ben çok şükür 2.bebeğimi sağlıkla kucağıma alabildim. Gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullandım. Şuan 3.bebeğime hamileyim çok şükür. Onda da yine aynı tedaviye devam ediyoruz. Şuan onda da bir problem yok çok şükür...
Merhaba ne testi olarak geçiyor bunlar nasıl baktirabilirizCanım yazını okudum da bebeğin haftasına göre küçük doğmuş... Ben de ilk bebeğimi preaklampsi sebebi ile kaybettim. Benim de bebeğim doğduğunda 36+1 haftalıktı ve kilosu 2180 gr idi...
Daha sonra araştırmalarım sonucunda kan pıhtılaşması hastası olduğum ortaya çıktı. Kan pıhtılaşması da preaklampsiye sebep olabiliyormuş. Tek sebebi bu değil preaklampsinin ama sebeplerinden biri yani... 2. gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne+coraspin kullandım. 35+4'e kadar herhangi bir problem yaşamadım, 35+4'te tansiyonum yükselmeye başladı ve sancılarım arttı. Dr. da bebeğime ciğer geliştirici vurdu 2 doz ve 36+1 de 3120 gr olarak 2.bebeğimi kucağıma aldım çok şükür...
Sen de bence 2.bebeğine hamile kalmadan önce eğitim ve araştırma hastanesinde bu testleri yaptır istersen...
Ben de birinci bebegimi kaybettim preeklemsi nedeniyle birinci bebeğin ölümğnden ne kadar sonra tekrar hamile kaldınız acaba
Merhaba ne testi olarak geçiyor bunlar nasıl baktirabiliriz
Çok teşekkürler mutlaka yaptiricamBen ilk bebeğimi sezaryen ile doğurdum. Doğumdan 5 ay sonra da 2.bebeğime hamile kaldım.
Bir eğitim ve araştırma hastanesine gidip yaptırabilirsiniz. 6 lı trombofili panali diye geçiyor testin adı. Kadın doğum dr.u ya da genetik dr.u verebiliyor bu testi...
ben ilk gebeligimde 26. Haftada ağır preeklampsi geçirdim doğum yaptım. İkinci gebeligimde tansiyonum hic yükselmedi ve bebegime kavuştum. İlk kötü tecrübeden sonra bir çare aradım hep doktorlar da tekrar geçirirsin dedi. Doktorların odasından ağlayarak çıkardım hep. Ta ki bu doktorumu bulana kadar. İlk hamilelikte ihtimal yüksek . Vücut bebeği reddediyor ve beslemiyor, kilo vereceksin ve d vitamini seviyeni yukselteceksin dedi. Hamileligim de kan sulandırıcı kullandım. 37 haftalık 2350 gram doğdu bebeğim ve gayet sağlıklı geçti hamilelegim. Moral bozan doktorlardan uzaklasin kızlar. Tabii ki neler yapılacaksa söylesin ama bu kadar peşin hüküm zaten stresten hemen yükselen tansiyonu bastan yükseltiyor
Oğlum şimdi 3 yaşını geçti. Boyu kilosu gayet iyi Allaha şükür. Bem preeklampsi olduğumu 35. Haftada öğrenmiştim. Yani çok şükür geç ortaya çıktı. 35+4de 45cm boy 2250 kilo ile doğdu. Yine çok şükür sağlık sorunu olmadı ve çabuk toparladı. 2 yıl 5 ay sonra 2. Çocuğum Dünya Ya geldi ve yine çok şükür onda öyle bir problem olmadi. Yani her zaman 2. De de olacak diye bir şey yok. Hatta ben bu sefer ya daha erken olursa diye çok korkmuştum sürekli tansiyon ödem kontrol eriyordum.ama sıkıntı olmadi.
Arkadaşlar gebeligimi ogrendigim gunden beri doktor kontrollerimde tansiyonum yuksek cikiyor.16/10 civari ve benim normal tansiyon degerim 10/6 onceleri heyecandsn stresten falan cikiyor diye dusundum.Doktorda takip istedi.En son ayaklarim fil gibi sisti ve siddetli sag kasikta agrim oldu daha oncede premature annesi oldugum icin doktora gittim(32.hf.sancim ve suyum geldi durduramadilar tansiuonla alakasizdi).Tansiyon 16/10 ve gunde 3 kez alfamet bir ecopirine baslatti.Ama sabahlari 10/6 sonrasinda 14/9 a kadar cikiyor.
Cok endiseliyim.Bu benim 4.gebeligim ve tansiyon sorunum ilk kez oldu.Doktor bunun gebelikle alakali olmadigini gebelikle alakali olan tansiyonun 20.hf sonrasi ciktigini soyluyor.Erken doğum riskim zaten var onceki gebeliklerim erken oldugu icin.Deneyimli arkadaslardan bilgi almak isiyorum.
Arkadaşlar gebeligimi ogrendigim gunden beri doktor kontrollerimde tansiyonum yuksek cikiyor.16/10 civari ve benim normal tansiyon degerim 10/6 onceleri heyecandsn stresten falan cikiyor diye dusundum.Doktorda takip istedi.En son ayaklarim fil gibi sisti ve siddetli sag kasikta agrim oldu daha oncede premature annesi oldugum icin doktora gittim(32.hf.sancim ve suyum geldi durduramadilar tansiuonla alakasizdi).Tansiyon 16/10 ve gunde 3 kez alfamet bir ecopirine baslatti.Ama sabahlari 10/6 sonrasinda 14/9 a kadar cikiyor.
Cok endiseliyim.Bu benim 4.gebeligim ve tansiyon sorunum ilk kez oldu.Doktor bunun gebelikle alakali olmadigini gebelikle alakali olan tansiyonun 20.hf sonrasi ciktigini soyluyor.Erken doğum riskim zaten var onceki gebeliklerim erken oldugu icin.Deneyimli arkadaslardan bilgi almak isiyor
Bebegin gelişimi normalmiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?