Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
palette
Merhaba canım teşekkür ederim. Şu an 27.haftadayım tek başına protein bisey ifade etmiyor tabi ki. Çok şükür tansiyon düşük seyrediyor zaten doktor yüksek ihtimal böbreklerimde sorun olduğunu söyledi. Cuma günü tekrar idrar vericem bakalım ne çıkacak.

selam,
Gebelik takviminde 8 haftalık hamile olduğun yazıyor. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah Evet ben de 2. gebelikten önce ne kadar genetik test vs ne varsa yaptırmayı düşünüyorum. Her türlü tedbiri alacam 2. olursa. Kuzum hızla büyüyor 5.5 aylık ve 7.5 kg oldu bile... Kötü günler geride kaldı . Ama gene de 2. gebelik için kızımın 2 yaşına gelmesini beklicem, vucudum iyice dinlensin istiyorum. Artık tek isteğim kızımın sağlığı ve 2. gebelikte bu kabusu yaşamamak. Allah herkesin evladına uzun ömürler versin

Bu arada ben bi nefroloji doçentiyle görüştüm. Böbreklerimde bi hasar oldu mu diye kontrollerim vardı ( çok şükür bişi yok) gebelikte geçirilen idrar yolu enfeksiyonu da preeklampsiyi tetiklermiş, aklınızda olsun arkadaşlar.Bünyeniz yatkınsa ihmal etmeyin . Ama gebelik esnasında geçirilirse tetiklermiş, önceden geçirilirse değil. Ama ayrıntılı mekanizma hala net bilinmiyor dedi. Yani preeklampsi hala tıp dünyası için bir bilmece. Ve ilkinde preeklampsi yaşayan biri çok büyük ihtimal diğerinde de yaşar dedi malesef, çünkü bünye aynı bünye diyor. Sadece takibi daha iyi yapılır dedi. Onun dışında büyük ihtimalle 40’ından sonra tansiyon hastası olarak karşımıza çıkacaksın dedi. Maşallah hocam ağzınızdan bal damlıyor dedim ben de. ama yaşam tarzına dikkat edersen sağlıklı beslenir, stresten uzak kalır, egzersiz yaparsan bu süreci geciktirirsin dedi. Preeklampsi geçirmen şunu gösteriyor, sen potansiyel bi yüksek tansiyon hastasısın ve bu hastalık senin vucudunda sessizce bekliyor. Gebelikte de “ben burdayım” demiş oldu. Böyle dan dan dan söyledi suratıma, ama iyi oldu. Böyle şeyler hep başkalarına olur sanırdım, kendimi çok sağlıklı zannederdim. Artık ekstra dikkat ediyorum herşeye. Bu da benim sınavımmış. Çok şükür evladım yanımda, Allah herkesi sağ salim kavuştursun yavrusuna

Merhabalar bende preeklempsi geçirenlerdenim. 28.haftadan itibaren bacaklarımda ellerimde ve özellikle yüzümde aşırı şişme oldu. Her kontrole gittiğimde doktor kilo aldığımı fazla yemememi söyledi. Daha önce ilk hamile kaldığımda ve 27 Haftada idrar yolu enfeksiyonu olmuştum antibiyotik kullandım ama tam olarak geçmedi 32.haftada tekrar ederiz testleri dedi doktorumuz idrarda protein +3 çıkınca 24 saatlik idrar toplamamı istedi sonuç 3881 gr çıktı. Böbreğimde hafif bozulma başlamıştı. Apar topar izmire annemin doktoru profesöre gittik. Takip edelim seni eğer tansiyonun yükselmezse biraz daha bekleriz dedi. Ertesi gün tansiyonum 15/10lara yükseldi. 3 gün hastanede takip edildim. Tekrar 24 saatlik idrar topladım bu sefer 9000 gr çıktı protein. Tansiyon hapı verdi doktor günde 4 kere kullandım. Günde 4 kerede tansiyon takibi yaptım. En fazla 14/9 a çıkıyordu. 33+6da kontrole gittim. Kordonda kan akışı normal ama protein atımı çok olduğu için bebek büyümüyor dedi. 34+2 de sezaryen doğum yaptım. Bebeğim 2035 gr doğdu. Hamileyken idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğim için küvöze aldılar. 1800gr a kadar zayıfladı. 12 gün kaldı. 2010 gr olduğunda çıktık hastaneden. Çok şükür sağlığı iyi. Şimdi 3 aylık oldu. Benimde protein atılımın 1 ayda 580 gr a 3.ayda 150 gr a düştü. Diğer tüm değerlerim normal. Çok şükür hiç bir sağlık sorunum kalmadı.

ben ilk gebeligimde 26. Haftada ağır preeklampsi geçirdim doğum yaptım. İkinci gebeligimde tansiyonum hic yükselmedi ve bebegime kavuştum. İlk kötü tecrübeden sonra bir çare aradım hep doktorlar da tekrar geçirirsin dedi. Doktorların odasından ağlayarak çıkardım hep. Ta ki bu doktorumu bulana kadar. İlk hamilelikte ihtimal yüksek . Vücut bebeği reddediyor ve beslemiyor, kilo vereceksin ve d vitamini seviyeni yukselteceksin dedi. Hamileligim de kan sulandırıcı kullandım. 37 haftalık 2350 gram doğdu bebeğim ve gayet sağlıklı geçti hamilelegim. Moral bozan doktorlardan uzaklasin kızlar. Tabii ki neler yapılacaksa söylesin ama bu kadar peşin hüküm zaten stresten hemen yükselen tansiyonu bastan yükseltiyor

Merhaba, ben de bebeğimi 25+5'de gelişme geriliği ve preeklamsi ile kaybettim. Henüz 45 gün oldu.Çok kötüyüm. Siz ikincisinde yaşamamışsınız. Hangi doktora gittiniz neler yaptınız. Sizinle konuşmaya çok ihtiyacım var.

allah razı olsun 40 yaşındayım hamileyim ve kafama okadar takıyorum bu hastalığı takıntı dan tansiyon cikio ailede tansiyon hastası çok benim demekki genetik hamilelikte çık bende bu hastalık doğum sonrası duzelir 2. Kzimdada aynısı oldu ilk gebeliği de varsada 15 yıl önce hiç böyle tahlil yaptirmamisti ama odem çkötü
Allahım kucağımıza almak nasip etsin inş yüreğime şu serptin

Canım başın sağ olsun, Rabbim tekrarından korusun inşallah... Ben de ilk bebeğimi 36+1'de kaybettim. Sana tavsiyem eğitim ve araştırma hastanesinde 6 lı trpmbofili panali testini yaptırman. Büyük ihtimalle sende ki preeklampsinin sebebi de kan pıhtılaşması... Sonra da bulunduğun şehirde iyi bir perinatolog bulup, sonuçları değerlendirtmen gerekiyor. Ben çok şükür 2.bebeğimi sağlıkla kucağıma alabildim. Gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullandım. Şuan 3.bebeğime hamileyim çok şükür. Onda da yine aynı tedaviye devam ediyoruz. Şuan onda da bir problem yok çok şükür...

Sizinle konuşabilir miyiz acaba bende aynı şeyleri yaşadım orda misiniz suan

Ben de birinci bebegimi kaybettim preeklemsi nedeniyle birinci bebeğin ölümğnden ne kadar sonra tekrar hamile kaldınız acaba

Merhaba ne testi olarak geçiyor bunlar nasıl baktirabiliriz

Ben de birinci bebegimi kaybettim preeklemsi nedeniyle birinci bebeğin ölümğnden ne kadar sonra tekrar hamile kaldınız acaba

Ben ilk bebeğimi sezaryen ile doğurdum. Doğumdan 5 ay sonra da 2.bebeğime hamile kaldım.

Merhaba ne testi olarak geçiyor bunlar nasıl baktirabiliriz

Bir eğitim ve araştırma hastanesine gidip yaptırabilirsiniz. 6 lı trombofili panali diye geçiyor testin adı. Kadın doğum dr.u ya da genetik dr.u verebiliyor bu testi...

Çok teşekkürler mutlaka yaptiricam

Bende 26 haftalık hamileyken gebelik zehirlenmesi ile kızımı sezeryan ile dünyaya getirdim o kadar zor günler yaşadım ki aynı sizin gibi bir doktorun ihmali bu başka bir durum değil di benim ki suyum bitmişti gelişimi durmuştu ve artık bebegim hareketi yoktu hissetmiyordum onu,daha cahilim ilk çocuğum nerden biliyim tansiyonun bizi öldürcegini kızım doğduğunda kalbi durdu kalp masajı ile geldi dünyaya ben uyanamadım narkozdan zor uyandım sonra doktorum niye demedin tansiyonun olduğunu diyerek suçu bana attı ...42 gün küvezde kaldı sonra dediler ki görmüyor kızınız rop muanesi olucak igneler vurdular gözünden şükürler olsun şimdi saglıklı yanımda 3 yaşında ikinciye çok korkuyorum çok hemde ilk hamileliğimi bile doya doya yaşayamadım

Oğlum şimdi 3 yaşını geçti. Boyu kilosu gayet iyi Allaha şükür. Bem preeklampsi olduğumu 35. Haftada öğrenmiştim. Yani çok şükür geç ortaya çıktı. 35+4de 45cm boy 2250 kilo ile doğdu. Yine çok şükür sağlık sorunu olmadı ve çabuk toparladı. 2 yıl 5 ay sonra 2. Çocuğum Dünya Ya geldi ve yine çok şükür onda öyle bir problem olmadi. Yani her zaman 2. De de olacak diye bir şey yok. Hatta ben bu sefer ya daha erken olursa diye çok korkmuştum sürekli tansiyon ödem kontrol eriyordum.ama sıkıntı olmadi.

Ne güzel Rabbim kimseye yaşatmasın söyledikleriniz beni rahatlattı teşekkür ederim

Arkadaşlar gebeligimi ogrendigim gunden beri doktor kontrollerimde tansiyonum yuksek cikiyor.16/10 civari ve benim normal tansiyon degerim 10/6 onceleri heyecandsn stresten falan cikiyor diye dusundum.Doktorda takip istedi.En son ayaklarim fil gibi sisti ve siddetli sag kasikta agrim oldu daha oncede premature annesi oldugum icin doktora gittim(32.hf.sancim ve suyum geldi durduramadilar tansiuonla alakasizdi).Tansiyon 16/10 ve gunde 3 kez alfamet bir ecopirine baslatti.Ama sabahlari 10/6 sonrasinda 14/9 a kadar cikiyor.

Cok endiseliyim.Bu benim 4.gebeligim ve tansiyon sorunum ilk kez oldu.Doktor bunun gebelikle alakali olmadigini gebelikle alakali olan tansiyonun 20.hf sonrasi ciktigini soyluyor.Erken doğum riskim zaten var onceki gebeliklerim erken oldugu icin.Deneyimli arkadaslardan bilgi almak isiyorum.

Arkadaşım tansiyon çok önemli sakın ihmal etme..

Merhabalar ben 13 haftalık hamileyim ve protein 3875 de suan bebegimi alıcaklarını soyluyorlar ve ben istemiyorum benimle aynı durumu yasaynlarınız varsa yardımcı olabilirmisibiz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…