Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cnim benim kuzenim geçen yil doğum yaptı ve tansiyonu yeni ir iki ayidir sürekli yüksek oda ilaç kullanıyor.malesef doğumdan sonra kiminde geçici kimisinde kalıcı oluyir.inşa sende kalıcı olmaz.bende şuan 33haftalik hamileyim ve sekerle mücadele ediyorum inşa bende senin gibi sağlıkla kucağıma alırım.

24 kasım gecesi boyun tutulması ve zonklama şikayetiyle hastaneye gittim doktor bebeğine baktı ultrason da bakarken göbeğimde bile fazlasıyla bulunan ödemlerimi görünce bu ne böyle ödemden bebeği göremiyorum dedi ve ekledi bu ödemin bu kadar aşırı olması gebelik zehirlenmesinden kaynaklı olabilir dedi ve tansiyonumu ölctürdü hemşireye sonuç 18/10 beni hemen sürekli gittiğim hastaneye yönlendirdi. Daha 24 haftalık hamileydim.hastaneye gittiğimde kadın doğum bölümüne giriş yaptım beni hemen odaya aldılar kan tahlili felan tansiyon sonra ben daha kötü olmaya başladım yoğun bakıma aldılar magnezyum ilaç biraz kendime gelmeye başladım ama tansiyonum 16/96 anca düşüyodu sabah oldu hala yüksek doktorlar geldi kan sonuclarım +4 protein kaçağı ve bilmediğim birsürü şey doktor gebeliği sonlandırcaz artık hayatın tehlikeye giriyor dedi.ben iyim bebeğim iyiyse beslenebiliyorsa almayın biraz daha dursun dedim ama bebeğim beslenemiyomus artık benden epeydır 22 23 haftayla uyumluymus 27 kasım günü sezeryana alındım bebeğim 545 gram doğmuş kendime geldiğimde aklım bebegimdeydi. Yaşıyodu ve ben onu görmek istiyordum ama 2 gün yoğun bakımda kaldım sonra odama cıkabildim ve bebeğimi görmeye gittim kücücükdü dokundum sevdim allahım bana bağışla yavrumu DİE dualar ettim ama 5 . gün bir telefon geldi ve hemen bebeğinin yanına koştum ama kalbim okadar hızlı atıyorduki anlamıstım bişi olmuştu kızıma doktorun yanına gittim biraz oturun dışarda dedi diğer doktorla yanımıza geldiler bebeğim artık makineyle bile nefes alamamaya başlamış benim kalbim öyle hızlı atarken kızımın kalbi durmus ağlamaktan üzülmekden kahroldum ama elden birşey gelmiyor melegim cennette daha mutlu Rabbim verdi Rabbim aldı kimseyi evladıyla sınamasın allahım.bir daha hamile kalabilirmiyim bilmiyorum tekrar aynı acıları yaşamakdan korkuyorum ki hic geçmeyecek acım var ömür boyu icimde

Başınız sagolsun Rabbim bebeginin acısını unuttutacak güzel günler göstersin. Inşallah yeniden anne olursunuz saglıklı bir şekilde tansiyonunuz ne durumda

Allah razı olsun inşallah.tansiyonum doğumdan sonra normale döndü,adalat iciyorum günde 2 kere tansiyonum gayet normal şükür ama böbreklerim biraz yıprandı bakalım kontrolde belli olacak ne durumda oldukları.allahım kimseyi böyle zorda bırakmasını inşallah.

Ne kadar bir sürede düzeldi bende günde 1 içiyorum acaba 2 ye mi çıkarsam. 1 ay oldu önceki gibü yüksek degil ama yinede yüksek seyrediyor

Doğumdan hemen sonra düzeldi ilaçtanmı artık bilmiyorum 1 hafta olucak tansiyonumu ölcüyorum sürekli 11/8 in üstüne çıkmadı şükür.bana dahiliye bölümüne gitmemiş söyledi doktor yarın gidicem idrar biriktiriyordum 24 saatlik tansiyon yazıyorum 1 haftalık.sende gitmişsindir sanırım ne diyodoktorlar

Gittim 5 gün sonra kalp böbrekler karaciger kan idrar bakıldı hepsi normal çıktı ama tansiyon 15 gün sonra ölçtüm 13 8 di basen yükswliyor bazen düşüyor acaba düzene böyle mi gircek bilmiyorum hala ödem var bende tam anlamıyla dagılmadı

Geçmiş olsun canım Allah analı babalı büyütmeyi nasip eder inşallah benimde tansiyonum yüksekti hastanede 1 hafta tansiyon sebebiyle yatırdılar beni sonra eve çıktığımda sadece sabahları bir kere içiyordum 1 aya kadar yani tansiyon ilacı paketim bitmeden tansiyonum normale döndü doktorum bırakabilirsin demişti o zaman bıraktım oda bir aya denk gelmişti ama yemeklerim hep tuzsuzdu ve hastade bile tuzsuz yemekler vermişlerdi bir an hatırladımda çok kötüydü

Galiba ben tuzu beceremedim 1 ay da bana oldu 2 hafta önce düşmüştü en son ölçüldü 14 9 geldi ilaca devam ediyorum halen bol bol da su içiyorum ödemim dagılmadı da baya şişmiştim

Canım ne zaman oldu bu olay Doğum ne zaman gerçekleşti bende preeklemsiden kaybetttim bebeğini merak ettim

Yirmi gün oldu sanırım 24 Kasım yazmışssınız

24 kasımda gittim 27 kasımda bebeğimi aldılar cnm.başın saolsun Rabbim bir daha böyle bi acı göstermesin kimseye inşallah çok zor.kaç haftalıkdı bebegin.

24 kasımda gittim 27 kasımda bebeğimi aldılar cnm.başın saolsun Rabbim bir daha böyle bi acı göstermesin kimseye inşallah çok zor.kaç haftalıkdı bebegin.
Canım benim bebeğim 31 haftalıktı preeklemsi geçirdim karnımda ölmüş bebeğim sezeryandan sonra yoğun bakımda yattım böbrek kalp yetmezliğine girdim çok şükür yeni yeni düzeldim benim 5 ay oluyor bir hafta sonra yeni kalp ilacını bıraktım tekrar bebek düşünüyorum inşallah

Sen bebek düşünüyor Musun tekrar doktorlar ne sesi sana peki ne zaman düşünebilirsin fikir alış verişi burdan güzel oluyor

Başınız sagolsun çok üzüldüm insan aynı sıkıntıları yaşayınca anlıyor. Bende preklampsi nedeniyle dogım yaptım 35 haftalık çok şükür bebegim iyi durumda 40 mız yaklaştı ama bende hipertansiyon oldu. Ben erken farkettim sıkıntılarım oldu siz farketmediniz mi bu durumu.

Ben olay olmadan on gün önce doktora gitttim bana doktor hiç bişey demedi her şey normal dedi burda sağlık imkanı sıfır bence . On gün sonra gece aniden aşırı kanamam oldu ben ne olduğunu anlamadım Doğum geldi sandım gitttim ne ailem ne eşim yanımdaydı o gece şehir dışındalardı komşu götürdü hastaneye gitttim bebek ölmüş dediler inanamadım bu şekilde oldu şimdi yine düşünüyorum inşallah hayırlı bebekler olur bebeğimi görmeden gömdüler çok kötü günler yaşadım ama Allah bir daha yaşatmasın

Benim ilk gebeligimdi benim protein atımı 10 gr dı tansiyonumu düşüremediler aldılar 5 gün yaşadı bebeğim.doktorlar biri bidaha yapma dedi diğeri yapıcaksın tabi takip altında olacaksın dedi yaşından dolayı 6 ay korun dediler şükür benim bebeğimi aldıktan sonra pek bişeyim kalmadı sadece böbreklerimde 372 protein atımı var 24 saatlik idrarda pazartesi sonuçlarını göstercem doktora umarım ciddi bişi değildir.çok okudum doğumdan sonra ciddi hasarlar bırakıyomus bu zehirlenme cidden senin içinde çok zor durum 31 haftalık bebeğini kaybetmek gerçekten çok üzüldüm allah sabrını versin inşallah cnm.benim çor erken cıktı bide 30 haftayı felan doldura bilse yedim keşke ama işte Rabbim verdi Rabbim aldı.tekrar bebek düşünüyorum allahım verirse inşallah

Amin Allahım bi daha göstermesin çok üzüldüm bende 1 hafta önce gittim doktora bi sıkıntı yoktu sonradan olmuş benimde ben erken farkettim. Böbreklerimde agrı oldu sag bacagım inanılmaz derecede şişti. Ve bide idrarımı yapamıyordum damla damla zor bir şekilde geliyordu doktoruma söyledim idrat tahlili istedi yaptırdım attım protein kaçagı var tansiyon ölçtür dedi evde vardı ölçtüm 15 10 geldi kokirkumdan söylemedim limonlu su içtim 12 8 e düştü söylemedüm bende sonra akşam tekrar ölçtüm 15 10 gece ölçtüm 16 11 sabah ölçtüm 17 12 hemen çagırdı aldılar

Bol su için tek kurtarıcı su bizim için. Ben 5 günlükken gittim kalp böbrekler karaciger hepsi normaldi kan tahlilleri idrarda falan sıkıntı çıkmadı. Bol su içiyorum şimdi canım istemese bile içiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…