Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Merhaba ben ilk gebeliğimde 63 kg ile hamile kalmıştım. 36+1'de bebeğimin kalbi durdu ve sezaryen ile ölü doğum yaptım. Kan pıhtılaşmasından kaynaklı preeklampsi geçirmişim. Ben de son 3 hafta sürekli kilo almış ve her yerim şişmişti. Dr.um önemsememişti, yaz gebesisin normal demişti. Bebeğimin hareketleri de çok azalmıştı, onu da artık büyüyor yeri daralıyor normal demişti. Ama bunların hiç biri normal değilmiş tabii... Doğuma 80 kg ile girmiştim...

2.gebeliğimde kan sulandırıcı iğne ve hap kullandım ve 35+4'e kadar hiç sorun yaşamadım. 35+4'te tansiyonum yükselince ki benim normal tansiyonum 6/10'dur 14'e yükselmişti ve ona rağmen görme problemi yaşamıştım... Artı, NST'de sancım da 90 çıkınca Dr.um ciğer geliştirici vurdu ve 36+1'de de sezaryen ile doğum yaptım 2.bebeğimi. Çok şükür bebeğim de ben de hiç sorun yaşamadık 2.gebeliğimde. Dr.umuz da farklıydı tabii...

2.gebeliğimde 69kg ile hamile kaldım, 80 kg ile doğuma girdim...

Merhaba ben de agir preeklampsiden dolayi erken dogum yaptım. 56 kiloyla basladim hamilelige 6 ayda 6 kilo aldim ama sonra 3 hafta icinde 14 kilo aldim bu 14 kilo odemmis acayip sistim ve 29 30. Haftamda tansiyonum 19a cikti tabi bu 3 haftalik sure zarfinda egw unv. Yattim butun elektrolit dengem bozuldu vucudumun odemden dokayi cigerlrim su topar gibi okdu nefes almada zorluk yasadim hastaneye yattiktan 10 gun sonra tansiyonum 19lara cikti ciger geliştirici vuruldum 3 gun sonra tekrar tansiyonum cikinca dr acil sezeryana aldi bebegim 27 28 hafta değerinde dogdu 56 gun kuvozde kaldi 1900la taburcu oldu

Bende 23 yaşımda ilk gebeliğimi 31+1 de preeklampsi nedeniyle gerçekleştirdim. 21 kg aldım. Herşey birden bire gelişti. Benimde sizler gibi zorlu geçen günlerim oldu. Çok şükür hepsi geride kaldı. Oğlum şimdi 6 yaşında ikinci gebeliği düşünüyoruz ama korkularımız var . Nasıl bir yol izlemeliyiz bilmiyorum. Bana ümit vericek fikirlere ihtiyacım var..

Herkese merhabalar. Uzun bir aradan sonra ilk defa bu konu için aktif oldum. Bu problemi yaşayanlara umut olmak adına...
2011 yılında agir preeklampsi nedeniyle 32 haftalık erken doğum yaptım. Bebeğim 1100 Gr doğdu . 58 gün kuvozde kaldı. 2300 Gr ile evimize geldik. Şuan gayet sağlıklı bir kızım var , 1. Sınıfa başladık.

Daha sonra 2. Bebeği istedik ama korkularimiz vardı elbette ki çok araştırdım ne yapabilirim diye. Hamile kaldıktan sonra tüm araştırdiklarimi uyguladim.

Birincisi hamile kaldığım andan itibaren yemeklerden tuzu tamamen olmasa da çıkarttım.( Çünkü vücudun tuza da ihtiyacı var). Tuz olarak da kaya tuzunu tercih ettim.

İkinci olarak hamur işi, kızartma tarzı besinleri hayatımdan çıkarttım.

Üçüncüsü ,çok zor olsa da stresten uzak durmaya özen gösterdim. Bu konuda ailemin desteği çok önemliydi sagolsunlar.

Dördüncüsü , kendimi yormadim, bol bol dinlendim ve devamlı soluma yattım. Geceleri özellikle soluma yatarak uyudum ki bebeğe daha fazla oksijen gitsin. Bir de bol bol temiz hava almaya özen gösterdim. Köye, bağ bahçeye gittim sık sık, Evi kış dahi olsa mutlaka havalandırdım. Özellikle sabah namazında camlarimi açtım mis gibi bereketli havayı içime çektim..

Ve belki de en önemlisi, bu sefer herşey yolunda gidecek diye kendimi inandirdim. Kötü birşey düşündüğüm anda hemen ilgimi başka birşeye verdim. Sonuc olarak 36. Haftaya kadar sorunsuz geldik.. son 2 haftada tansiyonlarim yükselmeye başladı ve doktorum artık riske atamayacak kadar gelişimini tamamladı deyip doğumu gerçekleştirdi. Evet biraz küçük doğdu ama masallah şuan gayet sağlıklı . Benim için bir mucizeydi. Sizler de inanın ve tedbiri elden bırakmayın.

Herkese güzel gebelikler diliyorum. Sağlıkla kucağınıza alın hepiniz

Lütfen bize diyet programınızı yazabilir misiniz

Merhaba arkadaslar..bende sizin gibi ilk.dogumumda bunu yasadim..ben gayet normal bi kiloda. 25 yasinda hamile kaldim duz3nli doktor kontrolleri flan devam.ettim..ama.7.aydan sonra bi sismeler basladi basladi bende...amaa kimse nedenn diye sormadi biliyomusunuzz uni.hastanesine gidiyordum.duzenli.olarak..ben 38.haftada asirii sislerlee dogum yaptim halaa sikinti yok.ama.ne.oldu sezeryanin ilk gunu dokttor kaldirip yuruyorsun ya benim dun ya simsiyah...meger tansiyonum 24 olmus!!!tansiyon gozume vurmus..yogum bakim aletleri geldi biseyler bagladilar surekli idrar sokturuculer vs... 10 gun hastanede kaldim..sut filan kalmadi cocuk ac...bi taraftan been tansiyon ilacina devamm bide o makinalar saatli igne yapiyodu artik kolum bile balon gibiydi...sukurler olsun rabbimee.cocugumada bana da bisey olmadi bunlarin disinda..ama.sutum.olmadi bidaha..yanliz oglum 6 yasinda doktor ikinci cok riskli dedi.su anda zaman zaman tansiyon sikintim oluyor hala.ikinciyi yapamadim hala...inanirmisiniz 10 gun sonunda eve geldigimde 20 kilodan fazla kilo gitmistii aslinda kilo degilmis tabi de,oldugu gibi suymuss meger..bu derdi ben bu kadarla atlattim..ama biyorumm diger anne adaylarinin ne yasadiginizi...duam sizlerle allahim yar ve yardimciniz olsun kolaylaştirsin insallah...

Merhabalar sizin adınıza çok sevindim , merak ettiğim asprin kan sulandırıcı kullanıyorlar 2. Hamileliklerinde siz kullanmadınız mı bir şey , tedaviniz nasıl dı ?
Bende maalesef preklemsiden bebeğimi kaybettim 25 haftalıktı. Geçen ay Doğum yaptım daha çok yeni yani.

Arkadaslar ilk hamileliginde preeklampsi olanlar ikinciye hamile kaldiginiz gibi aspirine başladınız mi yoksa belli bi sure geçtikten sonra mi basladiniz

Arkadaslar ilk hamileliginde preeklampsi olanlar ikinciye hamile kaldiginiz gibi aspirine başladınız mi yoksa belli bi sure geçtikten sonra mi basladiniz
Merhaba kizlar. Bende 36.haftada preeklampsi sebebiyle sezeryanla digum yaptim. Cok sukur kisim 2 cbucuk yasinda ben ve kizim saglikliyiz. Simdi yine hamileyim doktor preeklampsi gecmisim sebebiyle risk grubunda oldugumu soyledi. Hamile kalir kalmaz coraspine basladik. Ve her gun tansiyon takibi yapcaksin dedi. Tansiyon aleti aldim ve hergun ölçüyorum. Elhamdulillah suan hic yükselmedi en yuksek gordugum 10. 7.

Insallah yukselmez cnm bebisini saglikla kucagina alırsın bende yeni hamileyim pazartesi doktora gideceğim bakalim benim doktorum ne diyecek rabbim hakkimizda hayirlisini nasip etsin

selamlar,
ben de çok sorunsuz bir hamilelik geçiriyorken ve normal hayatımda son derece sağlıklı bi insanken 33. haftada ne olduğunu anlamadan kendimi hastanelerde tansiyon ölçtürürken buldum. 36+0 da da acil sezeryana alındım. hala düşünüyorum sebebi neydi diye. acaba bilmeden strese fazla mı girdim, beslenmeyi mi iyi yapamadım uykuyu sıvıyı tüketimini mi yoksa genetik mi diye hala düşünüp duruyorum. 16/10 ile doğuma girdim. doğumdan 10 gün kadar sonra tansiyonlarım normale döndü. ama günde 1 tane alfamet kullanıyorum hala. en büyük şansım bebeğim küvöze girmedi, sarılık vs geçirmedi, o hastaneden çıktı ben takip için hastanede kaldım. hastane ortamında boşu boşuna durmasın dediler eve götürdüler, süt sağıp yolladım. 2.200 kg dogdu şimdi 48 günlük ve 4 kg. bol bol anne sütü verdim, hala karnımdaymış gibi yapışık gezdim onla hep kucakta tuttum, eğer benim kendime dikkat etmememden kaynaklıysa beni affetsin dilerim. tam neyin tetiklediği bilinmiyormuş bu illeti. ama 2. çocuk hayallerim suya düştü galiba. burda okuduğum kadarıyla genelde tekrarlamış hep. belki ilerde bu hastalığın da çaresini bulurlar.

Canım yazını okudum da bebeğin haftasına göre küçük doğmuş... Ben de ilk bebeğimi preaklampsi sebebi ile kaybettim. Benim de bebeğim doğduğunda 36+1 haftalıktı ve kilosu 2180 gr idi...

Daha sonra araştırmalarım sonucunda kan pıhtılaşması hastası olduğum ortaya çıktı. Kan pıhtılaşması da preaklampsiye sebep olabiliyormuş. Tek sebebi bu değil preaklampsinin ama sebeplerinden biri yani... 2. gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne+coraspin kullandım. 35+4'e kadar herhangi bir problem yaşamadım, 35+4'te tansiyonum yükselmeye başladı ve sancılarım arttı. Dr. da bebeğime ciğer geliştirici vurdu 2 doz ve 36+1 de 3120 gr olarak 2.bebeğimi kucağıma aldım çok şükür...

Sen de bence 2.bebeğine hamile kalmadan önce eğitim ve araştırma hastanesinde bu testleri yaptır istersen...

Sebebinin bilinmemesi çok yıpratıyor ama şunu bil hastane köşesinde küvözde beklememek büyük şans.31+5 de 1160 gr bebek dünyaya getirdim 2 sene önceydi.33 gün acaba birşey olacak mı bebeğim eve gelecek mi korkusu yaşadım.Şimdi maşllah bıdır bıdır evde konuşup dolanıyor.19-11 di tandiyonum 2 ay ilaç kullanmak zorunda kaldım.

V

Coraspin kullandım hamile kaldığım gibi 32. Haftaya kadar. Tansiyonum çıkınca Alfamet kullandım.
Allah sabırlar versin gerçekten çok zor Allah bir daha yaşatmasın ümidinizi yitirmeyin Nasip olur inşallah siz yeter ki dua edip isteyin

Merhaba arkadaşlar 18+4 haftalık hamileyim idrarda yüksek protein çıkınca 24 saatlik idrar verdim. Ayrıca böbreklerden ultrason çekildi bişey çıkmadı ama 24 saatlik idrarda protein 300 ün üstünde olursa tehlikeli demişti doktor benim ki 1060 çıktı. Bu durum benimde preklampsi geçireceğim anlamına mı gelir

Canım benim bence kesinlikle başka bir Dr.a daha görün. Bu sonuç hiç normal değil... Detaylı usg çektirdin mi? Bebeği besleyen damarlardaki kan akışında problem olup olmadığına baktır... Coraspin kullanıyor musun?

Hayır canım kullanmıyorum doktorlar senin böbreklerinde sorun var büyük ihtimalle dedi :/ çünkü bu kadar erken safhada bu kadar yüksek protein olmazmış . Ayrıntılıya girdim baktılar bişey yoktu ama daha küçük dediler o yüzden 20 Nisan'da tekrar gircem. Çok teşekkür ederim cevabın için

Merhaba bende 17 haftadan 34. Haftaya kadar cok hızlı kilo aldım ve cok zor verdim odemse de hiç kolay gitmedi

Benim kizm 35+2 haftalik agir preeklampsi nedeniyle 1820 gr 43 cm dogdu dogumdan sonra kilo verdi ve 1700 e kadar dustu 2 gün küvezde kaldi sonra yine yogun bakim unitesinde kaldi ama kuvezden cikartilip besige alindi kendi sicakligini koruyabildigi takip edildi beni de yenidogan yogun bakim unitesinde kucuk bir anneler ve bebekler icin odaya aldilar beni emip emmemesi gozlendi 2 gun de ole kaldik sonra dogum kilosu ulastigi ve beni kolaylikla emdigi icin her ay takip sartiyla ewe gonderildik su an kizim 23 gunluk ve durumu iyi sadece burun tikanikligi, gaz sancimiz var oda benim hatam herhalde beslenmeme dikkat etmedigim icin birde bugun pisik oldu baska bir sıkıntımız yok Allah'a şukurler olsun yalniz ikinci dogum icin biraz korkuyorum kizlar riskli gebeliklerde degerlendirilecekmis. Rabbim premature bebeklere saglik annelere sabir ve saglik wersin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…