- 16 Ekim 2015
- 1.721
- 2.312
- 133
- 42
- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
Merhaba Bayanlar,
1. hamileliğinde Preeklampsi geçiren anne adayları kaç kilo ile hamile kaldınız? ve kaç kilo ile acil doğum yapmak zorunda kaldınız? Ben şuana kadar 1 kez doğum yaptım ve preeklampsi oldum doktorum maalesaf ihmal etti ve son anda bu rahatsızlığımı farketti 34.4 te 210 tansiyon ile sezeryana alındım sonrasında da Kepra vermedikleri için nöbet geçirdim.Çok şükür bebeğimiz 1 ay küvözde kaldıktan sonra sağlıklı birşekilde taburcu oldu.Ben 73 kg ile hamile kalmıştım ve 100 kg civarındaydım sezaryene giderken.Son 3 hafta haftad nerdeyse 3-4 kg almıştım Tabi bu kilo değil ödemmiş.
Sorum şu az kilolu olduğu halde preeklampsi olan var mı? 1. hamileliğinde preeklampsi olup 2. hamileliğinde sorun yaşamadan hamilelik geçiren var mı?
Lütfen bize diyet programınızı yazabilir misinizArkadaşlar, bu ilk mesajım olsa da son bir senede en fazla takip ettiğim yer burası oldu.
Son bir yılı çok endişeli ve huzursuz kötü beklentilerle geçirdim, geçirdik.
Allah kimseye yaşatmasın preeklampsiyi ve diğer hastalıkları.
İlk iki hamileliğimin, ilkinde ağır, 2. sinde orta şiddette olmak üzere ikisinde de preeklampsi oldum. İlk çocuğumu 7 aylık dünyaya getirmek zorunda kaldım. İkincisinde 7 aylıkken preeklempsi oldum. Çok zor ve karmaşık günler geçirdim ama hamileliğe doğum başlayana kadar devam edebildim ve sezeryanla dünyaya getirdim.
......
14 senelik uzun bir aradan sonra 3. ve son hamileliğimde, doktorların da yaşımdan(36) ve hikayemden dolayı beni en riskli gruba yerleştirmesi ve bir kez bile umutlu konuşmamalarından dolayı, acaba ne zaman yakalanacağım, şimdi mi, akşam mı, uyurken mi, sabah mı, diye diye her dakikam uykuda ya da uyanık kabusla geçti..
Bilhassa eşimin ve benim tüm measimiz gerek yerli gerek se yabancı siteleri taramakla geçti.. Çünkü en ufak bir bilgi kırıntısı bile bir fayda sağlayabilecekti.
Psikolojik başarı sağlayamasakta -çünkü dediğim gibi insan her an buna yakalanma korkusuyla yaşıyor- sürekli dua ettik, katı ve özel bir diyet programı oluşturduk, altenatif tıbbı yöntemler kulladık. 38. haftamda, bebeğim 4 kiloya ulaştığında kontrol için göztepe'ye gitiğimde, her zamanki gibi kontrol sırasında tansiyonum yükseldi. Bu haftada, bu tansiyonla seni bırakamam, dedi doktor. Ameliyata alınabilirim beklentisiyle 30 saaaten fazla aç kaldım ve düşmesi beklenen tansiyonum artış eğrisinde kaldı. Ve sezeryan oldum. Allah'a şükür 4kg nur topu gibi bir yavrum oldu. Şu an 4 aylık ve üst sınırdan gelişimine devam ediyor.
Bu şekilde ve bahsettiğim şartlar altında 1. dereceden yakalanma potansiyelim olduğu halde son hamileliğimde preeklampsiye yakalanmadım.
Allah preeklampsi geçirenlerin yardımsı olsun. Acil şifalar dilerim.
Herkese merhabalar. Uzun bir aradan sonra ilk defa bu konu için aktif oldum. Bu problemi yaşayanlara umut olmak adına...
2011 yılında agir preeklampsi nedeniyle 32 haftalık erken doğum yaptım. Bebeğim 1100 Gr doğdu . 58 gün kuvozde kaldı. 2300 Gr ile evimize geldik. Şuan gayet sağlıklı bir kızım var , 1. Sınıfa başladık.
Daha sonra 2. Bebeği istedik ama korkularimiz vardı elbette ki çok araştırdım ne yapabilirim diye. Hamile kaldıktan sonra tüm araştırdiklarimi uyguladim.
Birincisi hamile kaldığım andan itibaren yemeklerden tuzu tamamen olmasa da çıkarttım.( Çünkü vücudun tuza da ihtiyacı var). Tuz olarak da kaya tuzunu tercih ettim.
İkinci olarak hamur işi, kızartma tarzı besinleri hayatımdan çıkarttım.
Üçüncüsü ,çok zor olsa da stresten uzak durmaya özen gösterdim. Bu konuda ailemin desteği çok önemliydi sagolsunlar.
Dördüncüsü , kendimi yormadim, bol bol dinlendim ve devamlı soluma yattım. Geceleri özellikle soluma yatarak uyudum ki bebeğe daha fazla oksijen gitsin. Bir de bol bol temiz hava almaya özen gösterdim. Köye, bağ bahçeye gittim sık sık, Evi kış dahi olsa mutlaka havalandırdım. Özellikle sabah namazında camlarimi açtım mis gibi bereketli havayı içime çektim..
Ve belki de en önemlisi, bu sefer herşey yolunda gidecek diye kendimi inandirdim. Kötü birşey düşündüğüm anda hemen ilgimi başka birşeye verdim. Sonuc olarak 36. Haftaya kadar sorunsuz geldik.. son 2 haftada tansiyonlarim yükselmeye başladı ve doktorum artık riske atamayacak kadar gelişimini tamamladı deyip doğumu gerçekleştirdi. Evet biraz küçük doğdu ama masallah şuan gayet sağlıklı . Benim için bir mucizeydi. Sizler de inanın ve tedbiri elden bırakmayın.
Herkese güzel gebelikler diliyorum. Sağlıkla kucağınıza alın hepiniz
Merhabalar sizin adınıza çok sevindim , merak ettiğim asprin kan sulandırıcı kullanıyorlar 2. Hamileliklerinde siz kullanmadınız mı bir şey , tedaviniz nasıl dı ?
Bende maalesef preklemsiden bebeğimi kaybettim 25 haftalıktı. Geçen ay Doğum yaptım daha çok yeni yani.
Merhaba kizlar. Bende 36.haftada preeklampsi sebebiyle sezeryanla digum yaptim. Cok sukur kisim 2 cbucuk yasinda ben ve kizim saglikliyiz. Simdi yine hamileyim doktor preeklampsi gecmisim sebebiyle risk grubunda oldugumu soyledi. Hamile kalir kalmaz coraspine basladik. Ve her gun tansiyon takibi yapcaksin dedi. Tansiyon aleti aldim ve hergun ölçüyorum. Elhamdulillah suan hic yükselmedi en yuksek gordugum 10. 7.Arkadaslar ilk hamileliginde preeklampsi olanlar ikinciye hamile kaldiginiz gibi aspirine başladınız mi yoksa belli bi sure geçtikten sonra mi basladiniz
Insallah yukselmez cnm bebisini saglikla kucagina alırsın bende yeni hamileyim pazartesi doktora gideceğim bakalim benim doktorum ne diyecek rabbim hakkimizda hayirlisini nasip etsinMerhaba kizlar. Bende 36.haftada preeklampsi sebebiyle sezeryanla digum yaptim. Cok sukur kisim 2 cbucuk yasinda ben ve kizim saglikliyiz. Simdi yine hamileyim doktor preeklampsi gecmisim sebebiyle risk grubunda oldugumu soyledi. Hamile kalir kalmaz coraspine basladik. Ve her gun tansiyon takibi yapcaksin dedi. Tansiyon aleti aldim ve hergun ölçüyorum. Elhamdulillah suan hic yükselmedi en yuksek gordugum 10. 7.
selamlar,
ben de çok sorunsuz bir hamilelik geçiriyorken ve normal hayatımda son derece sağlıklı bi insanken 33. haftada ne olduğunu anlamadan kendimi hastanelerde tansiyon ölçtürürken buldum. 36+0 da da acil sezeryana alındım. hala düşünüyorum sebebi neydi diye. acaba bilmeden strese fazla mı girdim, beslenmeyi mi iyi yapamadım uykuyu sıvıyı tüketimini mi yoksa genetik mi diye hala düşünüp duruyorum. 16/10 ile doğuma girdim. doğumdan 10 gün kadar sonra tansiyonlarım normale döndü. ama günde 1 tane alfamet kullanıyorum hala. en büyük şansım bebeğim küvöze girmedi, sarılık vs geçirmedi, o hastaneden çıktı ben takip için hastanede kaldım. hastane ortamında boşu boşuna durmasın dediler eve götürdüler, süt sağıp yolladım. 2.200 kg dogdu şimdi 48 günlük ve 4 kg. bol bol anne sütü verdim, hala karnımdaymış gibi yapışık gezdim onla hep kucakta tuttum, eğer benim kendime dikkat etmememden kaynaklıysa beni affetsin dilerim. tam neyin tetiklediği bilinmiyormuş bu illeti. ama 2. çocuk hayallerim suya düştü galiba. burda okuduğum kadarıyla genelde tekrarlamış hep. belki ilerde bu hastalığın da çaresini bulurlar.
selamlar,
ben de çok sorunsuz bir hamilelik geçiriyorken ve normal hayatımda son derece sağlıklı bi insanken 33. haftada ne olduğunu anlamadan kendimi hastanelerde tansiyon ölçtürürken buldum. 36+0 da da acil sezeryana alındım. hala düşünüyorum sebebi neydi diye. acaba bilmeden strese fazla mı girdim, beslenmeyi mi iyi yapamadım uykuyu sıvıyı tüketimini mi yoksa genetik mi diye hala düşünüp duruyorum. 16/10 ile doğuma girdim. doğumdan 10 gün kadar sonra tansiyonlarım normale döndü. ama günde 1 tane alfamet kullanıyorum hala. en büyük şansım bebeğim küvöze girmedi, sarılık vs geçirmedi, o hastaneden çıktı ben takip için hastanede kaldım. hastane ortamında boşu boşuna durmasın dediler eve götürdüler, süt sağıp yolladım. 2.200 kg dogdu şimdi 48 günlük ve 4 kg. bol bol anne sütü verdim, hala karnımdaymış gibi yapışık gezdim onla hep kucakta tuttum, eğer benim kendime dikkat etmememden kaynaklıysa beni affetsin dilerim. tam neyin tetiklediği bilinmiyormuş bu illeti. ama 2. çocuk hayallerim suya düştü galiba. burda okuduğum kadarıyla genelde tekrarlamış hep. belki ilerde bu hastalığın da çaresini bulurlar.
Merhabalar sizin adınıza çok sevindim , merak ettiğim asprin kan sulandırıcı kullanıyorlar 2. Hamileliklerinde siz kullanmadınız mı bir şey , tedaviniz nasıl dı ?
Bende maalesef preklemsiden bebeğimi kaybettim 25 haftalıktı. Geçen ay Doğum yaptım daha çok yeni yani.[/QUOT
Merhaba arkadaşlar 18+4 haftalık hamileyim idrarda yüksek protein çıkınca 24 saatlik idrar verdim. Ayrıca böbreklerden ultrason çekildi bişey çıkmadı ama 24 saatlik idrarda protein 300 ün üstünde olursa tehlikeli demişti doktor benim ki 1060 çıktı. Bu durum benimde preklampsi geçireceğim anlamına mı gelir
Hayır canım kullanmıyorum doktorlar senin böbreklerinde sorun var büyük ihtimalle dedi :/ çünkü bu kadar erken safhada bu kadar yüksek protein olmazmış . Ayrıntılıya girdim baktılar bişey yoktu ama daha küçük dediler o yüzden 20 Nisan'da tekrar gircem. Çok teşekkür ederim cevabın içinCanım benim bence kesinlikle başka bir Dr.a daha görün. Bu sonuç hiç normal değil... Detaylı usg çektirdin mi? Bebeği besleyen damarlardaki kan akışında problem olup olmadığına baktır... Coraspin kullanıyor musun?
Merhaba bende 17 haftadan 34. Haftaya kadar cok hızlı kilo aldım ve cok zor verdim odemse de hiç kolay gitmediMerhaba Bayanlar,
1. hamileliğinde Preeklampsi geçiren anne adayları kaç kilo ile hamile kaldınız? ve kaç kilo ile acil doğum yapmak zorunda kaldınız? Ben şuana kadar 1 kez doğum yaptım ve preeklampsi oldum doktorum maalesaf ihmal etti ve son anda bu rahatsızlığımı farketti 34.4 te 210 tansiyon ile sezeryana alındım sonrasında da Kepra vermedikleri için nöbet geçirdim.Çok şükür bebeğimiz 1 ay küvözde kaldıktan sonra sağlıklı birşekilde taburcu oldu.Ben 73 kg ile hamile kalmıştım ve 100 kg civarındaydım sezaryene giderken.Son 3 hafta haftad nerdeyse 3-4 kg almıştım Tabi bu kilo değil ödemmiş.
Sorum şu az kilolu olduğu halde preeklampsi olan var mı? 1. hamileliğinde preeklampsi olup 2. hamileliğinde sorun yaşamadan hamilelik geçiren var mı?
Merhaba arkadaşlar 18+4 haftalık hamileyim idrarda yüksek protein çıkınca 24 saatlik idrar verdim. Ayrıca böbreklerden ultrason çekildi bişey çıkmadı ama 24 saatlik idrarda protein 300 ün üstünde olursa tehlikeli demişti doktor benim ki 1060 çıktı. Bu durum benimde preklampsi geçireceğim anlamına mı gelir[/Q
merhaba durumunuz belli oldu muInsallah yukselmez cnm bebisini saglikla kucagina alırsın bende yeni hamileyim pazartesi doktora gideceğim bakalim benim doktorum ne diyecek rabbim hakkimizda hayirlisini nasip etsin
Tek başına protein görülmesi ne manaya gelir bilemiyorum. Tansiyon gelişim geriliği vs var mı
İnşallah sorumsuz çabucak geçer kalan haftalar geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?