Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba herkese preaklampsi geçirip 32 haftalık doğum yapanlar diye açılan sayfada benm uzun bir yazım var daha önceki hamileliğim ve şu anda 32 haftalık giden hamileliğim hakkında bilgi verdim merak edenler okuyabilir.şu an perinatoloji profosorunde kontrol altındayım ultrasonda her gitmemde preaklampsi riskime bakıyor.yani anlayacağınız eğer yaşanacaksa çok öncelerden evet preaklampsi olacaksın diyebiliyorlarmış.16 haftadan söylenebiliyormuş yani.şu an hamileyim korkuyorum bana dua edin bebeğimi bu sefer hiç bir sorun yaşamadan kucağıma alabileyim ve sizlerde beni görerek korkusuzca hamile kalın inşallah.

ben bebeğimi 24 haftalaık kaybettım karnımda maleseff

sitede sorun var galiba giremiyorum bugünden beri okudum ordaki yazını inan bana çok isterim ki bebeyini sorunsuz al kucağına ALLAHIM bu sefer senin kucağını boş bırakmaz rabbim senin dualarını boş çevirmez inş evet erken farkediliyomuş bende ondan sinirleniyorumya doktora

canım sağol iyi dileklerin için umarım hiç bir sorun yaşamam çünkü panik atak oldum hastaneye dahi gidemez oldum.

canım sağol iyi dileklerin için umarım hiç bir sorun yaşamam çünkü panik atak oldum hastaneye dahi gidemez oldum.

evet çok zor bi dönem hastalığı bilmeden önce anlamadığımız için kendiliyinden geçiyo ama şimdi bişey olacak diye tetikte bekliyosun bilince ama korkma inş alacaksın evladını kucağına ben inanıyorum bak görürsün doğum hikayenide okuyacaz bizopuyorumnanaktanmeleyinin doğuşunu yazacaksın bizlere sen ve diyer bütün burdaki anne adayları ben buna bütün kalbimle iananıyorum ve dularaım sen ve burdaki yada başka yerlerdeki bütün preklampsi olan anne adaylarıylaopuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım bende 23hafta 1 günlük hamileyim doktorum preeklamsi teshisi koydu çok korkuyorum bebegimi kaybetmekten ...böyle bi durumda bide yalnız olmak insanı psikolojik olarak çökertiyor ..keşke annem yanımda olsaydı:çok üzgünüm:

Geçmiş olsun canım. Moralini yüksek tutmaya çalış lütfen. Kendine çok dikkat etmen gerektiğini biliyorsundur mutlaka. Bebeğin senin bütün duygularını hissediyor şimdi. Bebeğin için güçlü olmalısın. Hiçbir zaman kendine acıma. Preeklampsi geçirip bebeğini sağlıkla kucağına alan birçok kişi var. Bol bol dinlen ve bir iki doktora daha görün. İnşallah zamanında ve sağlıklı doğum nasip olur sana.

canım geçmiş olsun sıkı bi takiple götürebildiyin kadar götürürsün ama mümkünse yalnız kalma olurmu doktorun anlattımı sana ne gibi tehlikelerin olduğunu

bende geçirdim ama benimkini malesefki doktorum farketmedi ihmal kurbanıyım yani 30 haftalıkken kızım 28 haftayla uyumlu doğdu gelişim geriliği vardı ama sen çok şanslısın erken teşhis edilmiş şuda var moralini çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk yüksek tutman lazım kesinlikle bak benim kızım şimdi 6 buçuk aylık oldu

teşekkür ederim üç doktora birden gidiyorum iyi takip ediyorlar 10 gün sonra tekrar ayrıntılı ultrasonum var bebegi besleyen rahim damarlarımdan birinden kan çok az gidiyormuş bebegimin kafası normal haftasından 1.5 hafta geri çıktı doktor zeka geriliğinden şüpheleniyor şuanda preeklampsiye baglı rahim içi gelişme geriliğide varmış çok tecrübesizim daha 23 yaşındayım ilk hamileliğim bebegim olmasını çok istiyorum böyle birşeyle karşılasınca soka girdim güçlü olmaya çalışıyorum ama en fazla 1gün sürüyor sonra yine dagılıyorum ...umarım saglıklı gelir kayrammm bana ona çok baglandım çok....

merhaba bende ilk hamıleliğimde 24 haftalık bebeğimi kaybettım preeklemsı dedı doktor. sunısancı ıle doğum gerçekleştı şuan tekrar hamıleyım bend esenın gıbı aynı sıkıntıları yaşıyorum tek dıleğim 30 haftayı doldurmak

n ekadar oldu sneın şimdiii

benim 20 haftalıkken ayrıntılı ultrasonda belli oldu şuan 23 hafta 1 günlük hamileyim kan testleri yapıldı tansiyonum hergün ölçülüyor takipteyim şuanda hayırlısı olur inşallah....10 gün son ra tansiyon ilacına başlıycaz...senin ne kadarlık şimdi?

geçmiş olsun kızlar bende 19 haftalık hamişim benimde bazen tansiyonum 15 e kadar çıkıyo bende korkuyorum.sizinki nasıl anlaşıldı acaba.

benım şuan 18 haftalık ve kontrollerımı üniversıte hastanesınde yaptırıyorum nedense hastaneye gıttığımdeee tansıynum 16 lara çıkıyor normalde evde tansıyonlarım 10-6 11-7 cıvarı çalışıyormusun çalışmak etkılermıkıı bu hastalığı malum işyerındekı stres falan her ne kadar engel olmaya çalışsamda stressız olmuyo. bayramdan sonra kontorole yıne çağırdı bakalım hayırlısıı ırtıbatı koparmayalım olurmu senı hastanede yatırdılar ben geçen aykı kontrolde tansıyonum 16-10 oldu ve hemen yatış oldu yattığım surece tansıyonum hep düşük seyrettı ve taburcu edıldım o sure zarfnda 24 saatlık ıdrar takıbınd eproteın çıkışına baktılar temız çıktı. bebeğin gelişimi haftanla uyumlu mu gıdıyorrr ben hergun cleane 0.4 iğne ve bebe aspırını kullanıyorum onun harıcınde vıtamın hapları kan demır haplarıı vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…