Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
öncelikle hepinize geçmiş olsun zor bi durum ama erken tanı ve tedavi çok önemli ben 29 haftaya girdiyimde artık son zamanlarıydı galiba nefes darlığı çekmeye başlamıştım mide bulantılarım tekrar başlamıştı çok akıntım oluyodu yani ben öyle sanıyodum meyerse bebeyin suyu geliyomuş pantolonlarım bile ıslanıyodu bütün bunları gittiyim doktora söylediyimde hiç sorun yok dedi bende güvendim sonra doğum yaptıran doktorum herşeyi anlattı çünkü daha önce hiç duymamıştım iyice araştırdım ki doktorun ihmali çokkkk fazlaymış gene ben farketmeseydim hem ben hemde bebek ölecektik ALLAH AHMET YILMAZDA milyonlarca milyarlarca kez razı olsun her tansiyon yüksekliyi preklampsi deyil tabi bu saydıklarım varsa bide 24 saatlik idrar biriktirip protein kaçağına bakıyolar ona göre doğum oluyo

tansiyon yükseldiyi için bebeyin gelişimi malesefki yavaşlıyo sen içini ferah tut herşey ALLAHTAN inş bişey olmaz benim kızımdada 2 haftalık gerileme vardı hamdolsun sorun yok şimdi erken doğum illaki zorlukları oluyo ama dirayetli ve sabırlı olmak lazım moral lütfen moralinizi yüksek tutun ahh canım bu hastalığın tecrübeyle alakası yok malesef ama mümkün oldukça sakın yalnız kalma bebişin için güçlü dur bak bizler sana moral olalım bende 28 haftalık doğurdum 2 hafta sonra doğum tarihi itibariyle 7 aylık olacak kızım

geçmiş olsun kızlar bende 19 haftalık hamişim benimde bazen tansiyonum 15 e kadar çıkıyo bende korkuyorum.sizinki nasıl anlaşıldı acaba.

senin doktorun kim canım tansiyon ciddi problem biliyosun ki preklampsi olmazsa bile bebeyin gelişiminde çok önemli tansiyon doktorunu bilgilendiriyosun dimi tansiyonun konusunda

merhaba arkadaşlar benim 4 yaşında bir kızım var.bende çok sorunlu bir hamilelik geçirmiştim.

7.ayımdan itibaren ellerim ayaklarım inanılmaz derecede şişmişti.son ayımda dr.mu değiştirmiştim.

iyikide değiştirmişim.dr.doğuma iki hafta vardı beni hastaneye yatırdı iki gün eklampsi odasında

kaldıktan sonra sezaryanla kızımı dünyaya getirdim.2.850 doğmuştu perkalampsiden dolayı fazla

gelişememişti.ama şimdi boy ve kilo olarak gelişimi yaşıtlarından önde.bu arada benim tansiyonumda

yükseliyordu.dr .çok,çok önemli eğer dr.fazla ilgili değilse mutlaka değiştirin.hepiniz bebeklerinizi sağlıkla

kucağınaza alırısnız inşallah...

oh maşallah gelişmemiş hali oysa gelişmiş hali nasıl olacaktı annesi bende doktor ihmali vardı diyorum ama başka doktorlar buna evet derken bazı insanlar sen kendini bilmiyosun diyolar bak işte sende yaşamışsın aynı ihmalleri benim kızım 1200 gr doğdu inş 4 yaşında olduğu zamanlarıda görürüz yazdıkların çok hoş şeyler insan okudukça dahada umutlanıyo

sabırlı olup beklemekten başka çaremiz yok galiba elimizden birşey gelmiyor malesef...tek istedigim saglıkla dogsun kucagımda evime getirebileyim...herkes 2 hafta öncesine kadar ne kadar rahat hamilelik geçirdin diyordu 5buçuk aylık hamile olmama ragmen 8 aylık gibi karnım vardı imreniyordu karnı küçük hamişler ama şuan benim bizlerin yerinde olmak istemezler galiba nazar degdi

ahhh ya çok geçmiş olsun üzme sıkma bak canını moral çok önemli nazarda olmasın kimsenin nazarıda deymesin zor zamanlar sizler için çokkkkkkkkkkkk iyi bilirim bebeyin hareketlerini hep beklersin acaba bişeymi oldu diye hep tetiktesin ahh ahh ama şanslısınızki erken teşhis ben kendim farketttim son evresindeyken

Kizlar bugun 36. Haftam doldu vede dun geceden beri tansiyonum 15-16 kucukte 9-10 larda dolasiyo az once uyandim cok kotu bas agrisiyla... Tansiyonum simdi 8-4 dr uma gidicem vakit gecsin die bekliorum...bacaklarimda odemde var salak gibiyimm dua edin

hayırlısı inşallah müjde kızlarımın adaşı gelicek Hatice beril hayatta olan kızım ayşe beren doğumda kaybettiğim ikizinin adı sen ikisininde isimlerini düşünmüşsün. sağlıkla dünyaya gelsin inşallah ayşe beril cik ve sende sağsağlim geçir doğumu kızın kollarında evine dön inşallah dr na gittiğinde hastanede yatırmaları için baskı yap gözetim aldında olursun hiç değilse

geçmiş olsun hakkında hayırlısı inş zaten preklampside tansiyon hp oynar benimki gün içinde 7 kere oynamıştı

ya bende tansiyon problemi yoktu erken doğum tehlikesinden yattım çıktım şimdi 34 haftalığım ben kalsiyum hapı kullanıyorum sanıyordum tansiyon hapıymış niye verdiğini anlayamadım hatta düşüktü bile tansiyonum ya tansiyon hapı kullananlar hapın adını verebilir misiniz?

kendim sordum kendim cevaplıyayım :) nidilat kullanıyorum ben erken doğum tedavisinde kullanılıyormuş rahim kasılmalarını önlemek için tansiyon için değilmiş benimki.allah böyle problemi olanlara şifa versin bebişlerini de sağ salim kucaklarına almayı nasip etsin inş.

ben de doğum sancılarım başladıktan sonra doğumu geciktirmek için bu ilaçtan kullanmıştım. Kasılmalarım ve sancım çok fazlaydı benim. Bu ilaç sayesinde 2 gün geciktirebildik. 2 saatte bir 2 tane içiyordum. Sonunda o da fayda etmedi rahim açıklığı 8 cm iken acil sezeryana alındım. Bu ilaç kasılmaları engelleyen bir ilaç.

bende onu hastanede yattığım müddetçe kullandırdılar kasılmalar için bi ilaç inş sorunsuz kucaklarsınız bebişlerinizi

şöyle anlatayım bende bebek hareket ediyo sanıyodum meyerse kasılmalarmış onlar bebek tekmesinden baya farklı karnnda bişy toplanyomuş gibi yada çok yoruldunda karnında ağrı olmuş gibi toplanıp geri dağılıyo bende böyle olmuştu zaten kasılmaysa zamanla kasılmalarda uzuyo daha uzun toplanmaya başlıyo doktorunu arayıp anlatsana canım hissttiyin şeyi

canımm Allah bebeğinede sanada sağlık sıhhat versin kolay doğum nasip etsin benim bebeğimde önce 1 hafta gerilikle başladı doğuma girdiğimde 5 hafta gerilik vardı düşün aynen bendede kan akımlarında direnç vardı tansiyonum yüksekti preklempsiye çevirdi falan filan sıkmayım 37 haftalık doğmasına rağmen 2 kiloydu ne çektik şimdi 13 aylık bir görsen canavar gibi öyle zeka geriliği falan da yok ne alaka o zaman her geriliği olan gerizekalı doğardı tövbe yarabbim bizim hem karın çevresinde hem baş çevresinde en az 4 hafta gerilik oluyordu ama eğer kan akımlarında direnç varsa tansiyonunu ölçtür bence çü
nkü kan koyu olunca akımda problem oluyor tansiyon yüksek olunca da kan koyu oluyormuş ve kan sulandırıcı bebe aspirini falan kullandırıyorlar benim doktoruma göre herşey normaldi ben nolur nolmaz diye başka bir doktora daha gitmiştim oda hemen acil doğuma aldı zaten
[/B][/B]

Ay canım toplaniyomus gibi hisstmiyorumda balon şişiyor sönüyor gibi bunu anlamanın başka yolu yokmuş Dr usg felan fark etmezmiş acaba arkadaslar korkuyorum brn Dr yurt dısında suanda Salı kontrol var küçük bı balon sisipde sonuyomus gibi oluyor bazısı buna hickirma bazisida gerinme diyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…