Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım bişi olmamasına çok çok sevindim...olmasında aman bebişinin yeri çok emin yer...orda en azından 2-3 hafta daha kalsın:) sık sık kontrole çağırmaları güzel...sen gende gün içinde tansiyonunu ölçtür canım.. hatta fazla tuzlu yeme canım.. ne olur ne olmaz bebişimiz zamanında gelsin dünyaya...öpüyorum senı ...

selam kızlar...
uzun zaman oldu buraya uğramayalı..en son hamileyim yazmıştım...temmuz 18 de bebeğimin kalbi durması sonucu kürtaj oldum...
bu,preeklampsiden sonra iki düşük demek oluyor ve şu an düşüklerimin nedeni araştırılıyor..
böyle preeklampsi geçirip sonra tekrarlayan düşükler yaşayanlarınız var mı?

slm bende preklempsi sonucu bebeyimi erken dünyaya getirdim 28 haftalık korkum şuki benimde ikinci bebektede aynı şeyler yaşanıyomu bi bilginiz varmı

evet 2. bebekte risk oranı yüksek diyorlar ama doktor kontrolünde olduğu müddetçe çok tehlikeli olucağını düşünmüyorum

merviş sakın ihmal etme doktoruna git hemen benimde aniden çıkmıştı ve acilden hemen hastaneye yatırmışlardı....

pekıı kaçıncı haftada yakalndınız preeklemsiye bende 24 haftalık yakalandım ve bebeğimi kaybettım karnımda tekrar hamileyım şuan herşey ıyı gııdyor deneyımlerınızı paylaşırmısınız

ben 29.cu hafta ama ne zaman olduğunu bilmiyolar çünkü bebeyimdede 2 haftalık bi gerileme vardı tam olarak galiba 27 veya 28 haftalar arasıydı keşke daha geç olsaydı bebeyim daha geç doğardı 10 gün yattım hastanede 10 gün boyunca bebek hep zayıflamış inş herşey yolunda gider bebişini sağlıklı alırsın kucağına burada yazılanlar geçmiş yani çok can sıkıcı ve moral bozucu ne diyebiliriz ki

kızlar protein çıkarsada dünyanız başınıza yıkılmasın beniim her idrarda çıkıyordu en sonuncuda 360 falan çıkmıştı,en önemlisi stres,heyecandan uzak durmak ve istirahat

merhaba arkadaşlar.
bende 2006 yılında preeklampsi geçirdim ve kızımı malesef 28.haftada almak zorunda kaldılar.
o zamanları hatırlamak bile istemiyorum ya.off çok kötü günlerdi.
15 gün hastanede kalmıştım.tansiyonum bir türlü düşmüyordu.
derken eklampsi nöbetide geçiirdim.
kızım ancak 20 gün dayanabildi.vefat etti.
doktorlar ucuz atlattığımı söylemişlerdi o zamanlar.
neyseki o kötü günler geride kaldı.şimdi 2 yaşında sağlıklı bir oğluşum var.
bu hastalığı geçiripte 2.gebeliği düşünenler çok sıkı takip altında olmalılar arkdaşlar.
hepinize geçmiş olsun.
yavrularınızı sağlıkla büyütün:)

tansiyon muhakkak ölçtürülmeli ben günde nerdeyse 10kez ölçüyordum tansiyonumu bu çok fazla ama en az 3 kez ölçmeli,benim 20.haftada başladı preeklampsi hastalığım ben hamd olsun şanslı olanlardanım

başın sağolsun Canım, umarım yaşadığın son acı olur,çok zor benim tansiyonumda doğumdan sonra uzun süre yüksek kaldı düşmedi hamileyken bile daha düşüktü

gülsüm merhaba ben de ilk gebeliğimde yaşadım.şimdi2. gebelik düşünüyorum....34 yaşındayım 68 kilşoyum ilk gebeliğimde 60 kiloyla hamile kaldım 70 kiloyla doğuma girdim.33 haftalık dünyaya getirdim oğlumuzu...sen nasılsın kaç haftalıksın ama en önemlisi stres olmamalı

mecbue merhaba...bu konuyu uzman hekimin bilinçli bir şekilde takip etmesi çok önemli...bir de stres olmayacak ilk bebeğin sağlıklı umarım ne kadar oldu benim oğlum 12 yaşında bak bursadan bi arkadaiş var gebeliği sorunsuzatlattı tabiii dikkat ederek....onunla görüşebilirsin adı tuba bu topikte yazıyor yeni doğum yaptı

kızlar buradan yazarmısınız hamile olanlar nasıl geçiyo hamilelik vede ne gibi önlemler alınıyo hamilelikte ben bişey daha sormak istiyorum preklempsi erken teşhis edilebilen bişeymi bende doktor ihmali oldu bebeyimdeki iki haftaki gerilemeyi anlamadı suyu bitmek üzereydi onuda farketmedi vs vs ama ben merak ediyorum sizlerde erken farkedildimi 30 haftalıkken 28 haftaya uyumlu doğdu kızım hasta olduğumu bilmeden önce mide bulantıları nefes darlıkları başlamıştı bunladı doktoruma söylediyimde normal normal dedi şimdi en ince ayrıntısına kadar araştırıyorumda bütün bunlar belirtisiymiş bi doktor nasıl farkedemedi bilmiyorum stersli olmamak lazım diyoruz ama insan bu hastalığı geçirince ölümle burun buruna gelince evladını kaybetmeyle yüzyüze kalınca ikincide nasıl sterssiz bi hamilelik geçirirki ayy neyse inş ilerde buna bi çare bulunur

sağlıklı teyzesi şükürler olsunki nickidemi tuba burdaki arkadaşın hangi doktora gittiyini bilmek isterim benim kızım 6 aylık tabi ikinci bebek için çok erken ama insan korkuyo ne bileyim ben çok severdim bebeyi ama korkuyorum ALLAH korusun ikinci bebektede aynı şeyler olursa kaldıramam çok aşırı yıprandım manevi açıdan çok çöktüm yanımda kimseler yoktu zor günler yaşadım herşeyi tek başıma atlattım daha neler neler insan herbişeyi yazamıyo stressizde geçiremiyo insan zor işte

arkadaşım sen de haklısın...bende yaşadım 12 yıl önce dedim ya başka bir hastanede sayılan 4 doktor başımda hiç bir teşhis koyamadılar ege üniversitesinde akşam 6 da ordaydım o gece müdahale yapıldı ertesi gün suni sancı 4 te doğum yaptım bende hayal meyal hatırlıyorum kanı üreten madde trombosit bitmiş bende...kan tahlilinde hiç mi anlaşılmaz diğer kendini hekim sananlara diyorum...her hekime güvenmemek gerek...ben de 2. gebeliğe karar verdim şu anda olumlu düşünüyorum fakat geb kaldığımda ne olur bilmiyorum...birde prof. la görüştüm korkulacak birşey yok preeklampsi gelişirse yapacak birşey yok bebeği alırız senin hayatını kurtarırız dedi uzattım kusura bakma ama ben hamile kalırsam diğer arkadaşlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda tuzsuz diyet yapacağım birde bebe aspirini kanı sulandırarak biraz olsun engelliyor sanırım

haklısın hayır dokto hatası dediyimdeyse diyer hastaları beni yalancı çıkardılar bak seninde başına gelmiş insan hastasının arkasında durmazmı yaa neyse konuşmayım tutayım çenemi diyorum ama gene aklıma geldikçe sinirleniyorum beni suçlu çıkardılar varda sen bilmiyosun dediler varsa ben bilmesem bile doktorsa o bilecek ben ona onun için para veriyorum bak gene sinirlendimkaydirigubbakcemile3neyse inş sorunsuz hamilelik yaşarsın eyer hamile kalırsan burdan yazarsın bizde takip ederiz bellimi olur bende bi kaç sene sonra cesaretlenir ikinci bebeyi yaparımopuyorumnanaktaninş sorunsuz yaşarsın hamilelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…