Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
BEBEK07 ikinciye kim cesaret edebiliyor ki... Kardeşsiz büyümesin istiyorum ama bu riski yeniden göze almak bu sefer gerçekten de zor. Üstelik bütün risklerini bu kadar öğrenmişken çoook zor. Profilinde antalya da yaşadığın yazıyor benim kızkardeşimde antalyada, onun gittiği doktorun ismini verebilirim istersen.

ilgin için teşekkürler.kardeşin de preeklampsi yaşamamıştır umarım. bir sitede kalıtsal olduğunu okumuştum. doktorun ismini öğrenip bildirirmisin lütfen.bu arada senin bebiş kaç yaşında

Kardeşimin öyle bir sıkıntısı olmadı çok şükür. Benim bebeğim daha 3 aylık :) Doktorunun ismi Gülay Terzioğlu, kardeşim çok memnundu. Devlet hastahanesini doktoruymuş aynı zamanda kendi özel muayenehanesi de varmış. Riskli gebelikler konusunda nasıl bir doktor bilemiyoruz.
Yaşımdan dolayı ikinci bebek için bir karar vermem lazım. Doğurmayı göze alabilirsem bu riski de göze almam ve ona göre hazırlanmam gerekiyor. Kuzenimde ilk gebeliğinde aynı sorunu yaşamıştı ama ikinci gebeliğinde tekrarlamadı. Gebeliği boyunca düzenli doktor kontrolundeydi, aspirin kullandı, beslenmesine dikkat etti.
Kalıtsal olup olmadığını bilmiyorum ama ilk gebeliğinde preeklamsi sorunu yaşayan gebelerin sonraki gebeliklerinde preeklamsi görülme riski daha yüksek diye biliyorum. ıyi bir doktor ve düzenli gebelik takibi ile riski göze almak lazım. Bence en önemlisi gebe kalmadan bir doktora gitmek lazım.

merhaba gülsüm ilk gebeliğimdebende yaşadım.ikinciyi bende düşünüyorum.ilk gebeliğim 33 haftalık erken doğum oldu.sana tavsiyem mutlaka riskli gebelik uzmanıyla irtibat halinde ol.ben geçen hafta bir hekimle görüştüm 24. haftadan sonra sıkı kontrol altında olmalısın hastalık belirtilerini hissedersek hastanede sürekli gözetim altında tutabilirim dedi hayırlısı bakalım kaç yaşındasın bebek kaç haftalık kontrolleri ihmal etme iyi haberlerini bekliyorum

merhaba arkadaşlar bende bu olayı yaşadım yazmıştım zaten buraya aynı şeyi arkadaşımda yaşadı 27 haftalık bebeği 1500 gramdan 900 grama geriledği ,şişmeler başladığı ve tansiyonu yüksek olduğu halde ddoktoru ihmal etmiş ve arkadaşımı son anda kurtardılar şimdi tekrar hamile ve doktoru bebe aspirini kullanacaksın demiş kan sulandırıcı olarak .eğer yeterli olmazsa ekstra olarak iğnede olacakmış bende şimdi ikinciye cesaret edemiyorum korkuyorum şükürler olsun bebeğim şuan iyi saddece düşük doğum ağırlıklı doğdu ama dahada erken doğabilirdi aylarca küvezde kalablirdi nu korkularla hamile kalmak ne biliyim çok büyük cesaret

Merhaba arkadaşlar..Banada hamileliğimin 33.haftasında preeklampsi teşhisi kondu ve o andan 36 haftanın sonuna kadar çok yakın takip edildi.Her gün NST çekildi.Her gün idrar tahlili yapıldı.her gün tansiyon takibi yapıldı.Abim doktor olduğu için yakınen taansiyonumu takip etti. Günde 8 tane tansiyon ilacı içiyordum fakat 15 lerin altına düşmedi tansiyonum.Bunun yanında idrar tahliili önemli..ıdrardaki protein miktarı belli bir seviyenin üstüne çıkmış ise çocuk sıkıntıdadır demekmiş...Sonuç olarak 36.haftanın sonunda kızım sezeryan ile 2075 gr olarak çok sağlıklı olarak hiç küveze girmeden doğdu..Bu arada bu hastalıkta kız bebeklerin şansı daha yüksekmiş...Çok kısa süredede toparlandı..Şu an 11 aylık ve 11 kilo..Yani büyüme eğrisine göre yüzde 80 lerde....

slm arkadaslar bende ara ara sınek ucusması,mıde bulantısı,karın agrısı,bas agrısı yasıyorum doktora sordum tansıyonun 13.8 gectıgınde gel dedı nerdeyse hergun tansıyonumu ölcturuyorum en dusuk 9 en yuksek 12.7 cıkıyor ama yınede ıcım rahat degıl dıger belırtılerıde hafıfe almak ıstemıyorum bu hastalıkta en onemlı tansıyonmu yoksa dıger belırtılerde onemlımı ıcım rahat etmedıgı ıcın ahstaneye gıtmeyı dusunuyorum tahlıllerı yaptırsam temız cıksa ki inş temız cıkar daha sonra yıne tahlıl yaptırmam gerekırmı ?

seni endişelendirmek istemem ama benim tansiyonumda çok yükselmiyordu ateş basmaları titremeler istifra kasık ağrısı baş ağrısı vardı

merhaba canım...

bende senı bu yazımla endişelendirmek istemem sana olayımı anlatayım... tansiyonun bence yüksek canım...nedeni ise küçüğün 9 olması bile riskli gebelik bölümüne giriyormuşuz...bana denilen buydu ve hastaneye yatışım oldu...

şu şekilde anlatayım...ben annemin tansiyonunu ölçerken kendi tansiyonumu ölçtüm 18-12 inanamadım....annem ölçtü 18-13 oda hemen benı yatırdı falan...tuzsuz yemeğe başladım ..ama ben bu tansi,yonun ne olduğuunu ne gibi tehlikesi olduğunu bilmiyordum....ve iki haftadır inanılmaz bir mide ağrısı çekiyordum..geceleri kalkıp kıvranıyordum....açlıkdan sanıyordumki değilmiş...hani hep derler yaa ne pinpiriklisin diye..nefret ediyorum o insanlardan....bence herkezin bünyesi farklı..ama insanlar bunları farkedemiyorlar...sen cola içersin seversin ben içerim bulanır midem...anlatabiliyormuyum...bence ne olur ne olmaz dr una telefon açmalısın..veya yanına gitmelisin küçüğünün gün içinde 9 olduğunu söylemelisin....neyse bizi özel hastane şutladı...küvezleri olmadığından büyük ihtimal....neyse doğum evine gittik 15 dakikada bir tansiyonuma bakdılar....kan ve idrar alındı...benı sakin yere oturturup beklettiler hep tansiyonum 12-9 çıkdı...ve tansiyonumun yüksek olduğunu söylediler...ben dedimki neresi yüksek dedim 9 sınırda bu dahada yükselebilir dediler evet dedim 18-13 ü buldu dedim..bence benım tansiyon 24 lere kadar vurdu çünkü iki kere sağ gözümün yarısı görmedi 10 dakika kadar sonra geçti....şimdi anlıyorum herşeyi çok yükseldi bence tansiyonum....sonra protein atımı eğer tansiyonun yüksekse bekliyorlar hastanede ama protein atımı çok yüksek düzeydeyse senın hayatını düşünüp ameliyata alıyorlar....ikinci planda bebek oluyor....

canım bence dr una gitmelisin..çevrendeki insanları düşünme..ne pinpiriklisin derlerse sizene deeee....keşke ben de yapsaydım...ama artık öğrendim..kimse umrumda olmayacak...hekez kendinden sorumlu...

canım bak eğer bebeğini düşünüyorsan şayet dr gitmelisin nedeni ise git gide bebeğinde kalp atışı yavaşlayacak ve allah korusun ölümlere kadar varan olaylar var... yani protein attımıda başladığsa bebekde beslenemiyor demekmiş...bence dikkatli olmalısın sınırda tansiyonun...

cok saolun kızlar cevreme anlatıyorum korkma her hamılelıkte olur dıyorlar mıde agrısıda oluyor arada bende aclıktan sanıyorum persembe gunu gıdıcem inş bişey olmaz bebegıme kendımı dusunmuyorum ınanın bebegımı dusunuyorum allah korusun bısey olursa dayanamam ayrıca ıdrarımda 15mg proteın cıktı onemlı degıl dedıler yınede bu benı ıkna etmedı aklımda supheyle kalcaksa gıderım tahlıllerımı yaptırırım altı ustu 2 tup kan vs. gıdıcek yaptırdıgımda sıze burdan yazarım ne oldugunu tekrar tşk...

canım çevrendekileri dinleme ve sen içinden gelen sesi dinlee..canım protein attımın yok gibi daha çoğalmamış eğer bu şekilde acile gidersen sana ilaç tedavisine başlayacaklardır..bence sakın ihmal etme..dr o protein için ne diyor??

canım aynı şey bende yaşadım bende kendimi düüşünmedim fakan bana dedikleri beslenemiyor ve kalp atışları düzenli değil ölecek ve arkasından senı bile sürükleyebilir dediler....bende düşündüm..eğer bebeğim beslenemiyorsa karnımda olmasının hiç bir mantığı yok...ölüme atamazdım bebeğimi...ve benı zaten acil ameliyata aldılar...ben senı anlıyorum....ama tedbirli olursan bebeğinde sağlıklı olur...

muhakak haberdar et canım....merak ederim...bebişimize bişi olmasın tabiki sanada canım.. erken teşhis hayat kurtarır diyorlar ya doğru söz..öptüm seni :)

bebeğinede kendinede çok iyi bak canım sürekli dinlen ve gerekirse her gün dr a git

cok saolun kızlar dun ozele gıttım ıdrar tahlılı yaptırdı ve proteın cıkmadı devlet hastanesınde yaptırdıgımda cıkmıstı doktor tansıyonuma baktı 10.6 normal dedı ayagıma baktı sıslıge korkma dedı gebelık zehırlenmesı daha sıddetlı olur dedı tabı haftaya randevum var yıne tahlıl yaptırcam bebeklik canım poroteın okadarı normalmıs bunu saglık ocagında ebede soyledı haftaya hemde devlete gıdıcem hemdekendı doktoruma gıdıcem ısımı yınede sansa bırakmak ıstemıyorum buarada doktor bebek hareketlerını sordu dedım normal bebek hareketlerıne de dıkkat etmek lazımmıs öpüyorum sızı tekrar tşk:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…