Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yazmadan geçemedim yaşadıklarımı tekrar hatırladım,okudukça tekrar yaşadım sanki ..benim 2 oğlum var biri 11 diğeri 3 yaşında aradaki yaş farkındanda anlaşılacağı üzre bende preeklemsi denilen bu rahatsızlığı yaşadım hamileliklerimde...ilk gebeliğimin 4. ayında yüksek tansiyonla başladı zaten olağan dışı bir irilik vardı gebeliğimde bayağı şişmiştim...oysaki 4. aya kadar ne kadarda rahattım ne bulantı ne kusma hamile hamile koştururdum her yere çok iyiydim aniden 4 . ayda başladık küçük tansiyonum hep 10 du..mükemmel bir dr um vardı çok profesyoneldi hiç hap vermedi vitamin dahi..nasıl güzel kontrol altına aldı beni..en büyük şansım hiç ilaç kullanmadan doğum yapmamdı bebğim nur topu gibi doğdu tabi erken aldılar sezeryanla 5 gün gözetimde tansiyonumu kontrol altına almaya çalıştılar ve doğum başarıyla gerçekleşti...doğumdan 2 ay sonra gözümde ani körlük oldu bilemiyorum yüksek tansiyonun kalıcı hasarımıydı bu ama öyleydi sanırım ama kortizon tedavisiyle 1 haftada düzeldi gözüm ama oğluşum sadece 2 ay anne sütü alabildi...
dr um her hamilelikte bunu yaşayacağımı söyledi..
9 yıl sonra etrafın ve oğlumun yoğun baskısıyla 2 . gebeliğimi yaşadım çok iyiydi herşey takii 6. ayın sonuna doğru ,malesef ki yine tansiyon fırladı ...bukez dr um farklı biriydi keşke eski drum olsaydı diyorum...hemen tansiyon hapına başlattı beni günde 5 kez falan yapamadım bebeğime kıyamadım olabildiğince az aldım hapları doğal yöntemleri kullandım eski hamileliğimdeki gibi bol bol limonlu su içtim bol bol soğuk duşlar aldım hep ekşi yedim ama tabi yinede dr un dediğini yapmak zorundaydım içtim haplardanda...yine erken alındı bebğim sezeryanla okadar zayıf okadar bitkin görünüyorduki yavrum...onu görünce keşke dedim keşke o hapları hiç içmeseydim neyseki zorlu bir süreçten sonra ufaklık aslan gibi oldu inanın yetişmek mümkün değil hızına o derece yaramaz dünya tatlısı ......ŞİMDİ OĞULLARIMA BAKIYORUMDA HERŞEYE DEĞER DİYORUM .....LÜTFEN İNANCINIZI KAYBETMEYİN UNUTMAYIN "O" SİZİN KARNINIZDA SİZ GÜLÜNCE GÜLÜYOR AĞLARKEN AĞLIYOR....SİZİ MUTLU EDEN ORTAMLARDA BULUNUN LÜTFEN STRESTEN UZAK DURUN

zor ama bi okadarda güzel galiba maşallah yavrularına ne güzel bende 6 buçuk aylık doğurdum ama ikincisine cesaretim yok korkuyorum zor bi süreç nasıl stressiz bi hayat olurki sonuçta hep tedirgin yaşayacaksın doğumdan sonramı körlük oldu genelde doğumdan sonra bütün belirtilerin normale dönmesi gerekiyo deniliyo ama kalıcı olmamış neyseki bende son evresindeydim ve malesefki doktorum anlamadı kendim farkettim e bayada geç olmuştu son evresindeydim solunum sıkıntısı başlamıştı bulantılar şişlikler hemde hat saffada böyle bi acı tecrübe yaşadım bende

yazdıklarını okurken bi tuaf oldum
benim kızım şuan 6,5 yaşında 33 haftalıkken kafa ölçümleri 31 haftalıktı 37.3 sezeryanla aldılar ama bu süreç benim için çok kötüydü enson karar verdiler doğumkanalına çok erken girmiş ben hacettepede bir profa gittim inanın her prof bir olmuyor hamileliğim hakkında hiçbir bilgi vermedi ben soru soruncada senmisin doktor benmiyim dedi ve ben cahil okumuş cahillerdenim ben sustum şuan bakıyorum çoğunuzun yaşadığı sıkıntıları 6.5 yıl önce ben yaşadım şimdide kardeşim yaşıyor
bunun kalıtsal bir hastalık olduğunu düşünüyorum kardeşim 27 haftalık ankarada özel bir hastaneye gidiyor doktoru tansiyon ilacına başlattı 37ince haftaya kadar götürmek istiyorum demiş bebeğin şuanki kilosu yani geçen haftaki kiosu 1040 dı büyükdoğuma gitmiş neden gittiğini hatırlamıyorum ordaki doktor erken doğum ihtimalin çok yüksek demiş çocğun ciğer gelişimi için iğne yapmış burda yazılanları okuyunca biraz korktum ben 1 ay hastahanede yattım tansiyonum yükseldi oksijene bağlandım ama 37i buldum
umarım kardeşim ve sizlerde 37i bulursunuz allah hepinizin yardımcısı olsun gerçekten zor zahmetli ama sonu okadar güzel oluyorki çocuğunuz doğduğunda inşallah çektiklerinizi unutursunuz
ben şimdi ikinciyi düşünüyorum aslında ben düşünmüyorum kızım çok istiyor ama aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum birde kardeşimin bu durumu olunca hamileliği 1 sene daha erteleme kararı aldım

kızlar ben başardım sizlerde başarabilirsiniz..geçen sene eylül ayında preaklampsi nedeniyle 26 haftalık bebeğimi kaybettim.psikolojim o kadar bozuktuki bebeğim karnımda öldüğü gece suni sancı çekerken dediğim tek şey hemen tekrar hamile kalmalıyım oldu.tekrar hamile kalmayı çok istiyordum ama çok korkuyodum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan.internette hep bir umut yazısı arıyodum.1 kez bu olayı yaşayıp 2.de bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına alan birilerini.ama bulamıyordum ümidim kalmamıştı ama şansımı deneyecektim ne pahasına olursa olsun.6 ay sonra hamile kaldım çok stresli ve korkularla dolu geçen bir hamileliğim oldu.doktorum cerrahpaşanın riskli gebelikler profosoruydu.hep bana hamileliğinin tadını çıkar dedi durdu.ve 20 haftalık hamileyken preaklampsi yaşama riskimin sadece %10 olduğunu söyleyerek her kontrole gittiğimde kan akımıma bakarak preaklampsi yaşama riskimi kontrol etti.ve bu şekilde 9 ayımı tamamladım şu anda 13 günlük kızım kollarımda.şükürler olsun.şunu söylemeliyim ki 1 kez preaklampsi yaşamanız bir daha yaşayacaksınız anlamına gelmiyor.ama sıkı takip ve emin ellerde olmanız koşuluyla.

kızlar bende şuanda 25 haftalık hamişim.ve tansiyonum 13 14lerde çıkıyo hep korkuyorum.sizce preeklemsi geçirme ihtimalim varmı.

kızlar bende şuanda 25 haftalık hamişim.ve tansiyonum 13 14lerde çıkıyo hep korkuyorum.sizce preeklemsi geçirme ihtimalim varmı.

13 civarındaki tansiyon yüksek tansiyon sayılmaz canım ama bu konuda en doğru bilgiyi sana doktorun verecektir. Kendini kötü hissediyorsan ve böyle bir şüphen varsa doktoruna danış bence.

bende yaşadım bu durumu
ama ben hiç bişey anlamadım biliyormusunuz
34 haftalıktım normal kontrole gitmiştim dr.um tansiyonun yüksek seni hastaneye yatırma lazım deyince şok olmuştum
nasıl yani felan oldum
140/90 du tansiyonum
ama hiç bir şikayetim yoktu
yani tansiyonum yüksek olması beni hiç rahatsiz etmiyordu
ama dr.um bu durum hem senin hem bebeğin için çok tehlikeli diyince mecbur yatım hastaneye
tam 3 hafta kaldım hastanede bu arada bayaği şikayetlerim oldu
tansiyonum bi indi bi çikti, bacaklarımda ödem oluştu
tansiyon hapı kullandım felan
3 hafta boyunca hastenede çok bunaldım çok sıkıldım bazı günler dr.um izin veriyordu sabahdan eve gidiyorum akşam tekrar gidiyordum hastaneye
derken günler geçti gitti
doğumun vs. çok rahat geçti
kızım 39+2de nurtopu gibi 3500gr 52cm doğdu çok şükür
dr.um sayesinde çok kolay atlatım
gerçekten çok iyi bir dr.um vardı allah ondan razı olsun
hata ben bu hastalığın çok tehlikeli bişe olduğunu felan hiç bilmiyordum
sonra hastanede yattım süre içinde araştırınca farkına vardım

Son düzenleme:
betumutlu canım en az senin kadar mutlu oldum.sağlıkla mutlu ol inşalah eşinle ve evladınla...bende 2. ye cesaret edemeyen annelerdenim...daha öncede yazmıştım oğlum 13 yaşına girdi.içimdeki bebek isteğinide atamıyorum...birde antalyada kendimi emin ellere teslim edeceğim bir doktor bulsam...12 yıl önce tıp henüz bu kadar ilrlememişken hayatımı kurtaran izmir ege üniversitesi hekimlerine bir kez daha teşekkürler

canım sana ziyaretçi mesajı attım umarım okumuşsundur.

kızlar merhaba bende şu anda 2.bebeğime hamileyim 19+4 haftalık oldum geçen hafta tansiyonum 14/9 kadar yükseldi.dr.um alfamed ilacına başladı ve kesinlikle tuzsuz yememi önerdi.ilk gebeliğimde böyle bir sorun yaşamadım çünkü 20 yaşlardaydım belkide o yüzden. bu hastalığın yaşla ilgisi varmı şu anda 33 yaşındayım.daha önce preeklampsi geçiren arkadaşlar tansiyonunuz süreklimi yüksekti yoksa arada birmi yükseliyordu.sizce başarabilecekmiyimdoğuma henüz çok var.inanın çok korkuyorum.2.bebeğimi 13,5 senedir bekliyorum.pcos hastasıyım tedaviyle hamile kalabildim.yaşımda ilerlediği için sanki bu benim son şansım gibi çoooook korkuyorum.bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.herkese bol sağlıklı günler diliyorum.ınşallah hepimiz çocuklarımızı sağlıklıca kucaklarımıza alabiliriz.

arkadaşlar 24 saatlik idrar tahlilinde proteine bakıldığını filan yazmışsınız. benim dr.um normal idrar tahliline baktırdı normal dedi.özel hastanedeki dr.gidiyorum. şimdi burada yazılanları okudukça üniversite hastanesine gitmeye karar verdim.hastaneye doğumdan önce yatmak gerekirse ve bebek doğunca küvezde kalması gerekirse diye. malum üniversite hastanelerinin imkanaları daha fazla...

canım eğer protein attımı yoksa ve bebeğin kalp atışları ve beslenmesi normalde dr nederse yap.....yoksa bebeğini erken dünyaya getirmek zorunda kalırsın buda kötü bişi yaşamanı tavsiye etmem...vücudundan protein attımı başladığı anda tehklike çanları çalıyor demekdir....buda sara nöbetleri geçirmene sebeb olabilir...bence tuzsuz ye bebeğinin senin karnına çok ihtiyacı var bunu unutmaa...

sevgicim lütfen korkma....sana özelden de yazdım....dilşahım çok şükür 33 yaşında 12 yıl aradan sonra 2. bebeğini kucağına aldı...sende alacaksın inşallah...ama dediğim gibi stres hiç yapmamalısın...düzenli takip...protein atımı çok önemli diyorlar...alfamet kullanan çok arkadaş var...bu doğru bir ilaç umarım....birde kan değerlerine dikkat et...ben de kanı üreten madde trombosit en alt seviyelere inmiş....kan tahlilinde PLT diye geçiyor trombosit sağlıkla kalın....

canım teşekkür ederim tavsiyelerin için.seninde bebeğin 29.haftalık doğmuş geçmiş olsun. şimdi bebeğin hastanede mi? nasıl durumu? İnşallah sağlıklı bir şeklide evine götürürsün bebeğini.durumdan haberdar et canım. Allah bebeğini sana bağışlasın....

7 ayıma kadar normal giden herşey bir gecede altüs oldu. Ani seyreden preeklampsi oldum. ikizlerim 31 haftada doğmak zorunda kaldı. Ben yoğun bakımda kaldım. 40 güne yakın yaşayan bebeklerimi birer haftayla kaybettim. Bebekler aniden gelişen gebelik zehirlenmesinde tranva yaşadı. Birinin beyninde kanama oldu. Diğerinin bağırsaklarındaki damarlar gelişmediği için bir türlü beslenemedi. Ben o kadar kötü olmuştum ki doğum sonrasında gözüme vurdu ve uzun süre net göremedim. Bebeklerimi bir hafta sonra yoğun bakım ünitesinde gördüm. 40 gün süren bir savaş verdiler. Sadece camın arkasından onları izleyebildim.O kadar acı bir tecrübe ki bu tarifi mümkün değil. Önce beyin kanaması yaşayanın ilerde olası yaşabileceklerini öğrendim. Konuşamayabilir, göremeyebilir, yürüyemeyebilir ve hatta kendine bakamayabilir dediler. 4 evre bir kanama. Beynindeki kanamanın verdiği hasarı (eğer verdiyse) zaman geçtikçe görecektik. Diğeri daha iyi derken onunda bağırsaklarındaki sorun. Nasıl bir çaresizlik bu. Sen orda onlar için çırpınırken oraya gelen sağlıklı bebekler canını yakıyor çünkü benimkilerde sağlık ve iyiydiler diye düşünüyosun. birer hafta arayla kaybettim onları. Bir kere bile yatamadıkları odaları, yatakları, kıyafetleri kaldı geriye. Keşke bu tansiyonun yüksek olmasının tehlikeli olduğunu söyleyen doktorum bunun anidende gelişebileceğini bana söylemiş olsaydı. Bunu yaşadıktan sonra değil.....

canım dr.um en son banada günde 3 kez alfamet önerdi.kesinlikle tuz yok dedi. normal idrar tahlilinde protein çıkmadı. fakat burada yazanlar 24 saatlik idrar birktirdikten sonra protein tahlilinden bahsetmişler anlamadım.birde dr.um 4 hafta sonra gel bidaki kontrole dedi. madem böyle ciddi bir hastalık bu 4 hafta uzun bir süre değil mi? dr.umundaha kısa aralıklarda çağırması gerekmezmi.birde dahiliye ve genel cerrahi dr.una gitmiştim başka şikayetlerden dolayı kan değerlerim hgb 10,1 hct 30,5 mcv 75 düşmüş her iki dr. kan hapı önerdi benim kddr.umkan hapına gerek yok verdiğim elevit hapının içinde 60mg var dedi. fakat diğer iki dr. anemi olduğu daha fazla demire ihtiyacım olduğunu söyledi. anemi problemide aynı preeklampsi gibi erken doğuma ve bebeğin sağlıklı gelişmemesine yol açıyormuş. şu anda bebek gelişimi geriliği yok ama bu olmuyacak anlamına gelmiyor. dr. yüksek tansiyon için çok erken bir dönemde başlamış dedi. zannedersem ben yüksek tansiyonumu erken farkettim. evde otururken birden bire mide bulantısı fenalık halsizlik yaşadım.oğlum ve eşim koluma girip beni yatırdılar.4-5 dk.sonra tansiyonumu ölçtüler o zaman farkettik. 2 gündür hap kullanmama rağmen tansiyonum gene 14/9 seviyelerine çıktı. sende bilirsin bu yaşam koşullarında stressiz olmak münkün değil eskisinden daha çabuk sinirleniyorum. birde etrafında yakın akraba diye (anne,kardeş) gezinen insanlar senin bebeğini senin kadar önemsemiyorlar. birşey olmaz ,sakınan göze çöp batar, herşey oluruna varır, yiyecek ekmeği varsa doğar vb. lafları söylemeleri sinirimi bozuyor. ağızlarından inşallah sağlıklıca doğar, Allah korur inşallah duaları çıkmıyor. tedbir bizden takdir Allahtan tabiki. beni sizlerden başkası anlayamaz korku ve endişenin ne demek olduğunu bilmek için bunları yaşamış olmak gerekir.İnşallah tüm isteyen herkes sağlıklıca bebeklerini kucaklarına alırlar. tavsiyelerin için teşekkürler....

canım şu anda sana ne söylesem acını dindirmeyecek biliyorum.ama inanki göz yaşlarıyla okudum yazdıklarını. neden benim bebeklerimin başına bunlar geldi diye eminim ki kendini sorguluyorsundur. masum kanatsız meleklerinin senin yanından uçup gitmesi bir annenin başına gelebilecek en kötü olaydır. eminim gittikleri yerde dünyada olduklarından daha mutlu olacaklardır. fakat senin bu yaşadıkların hayatın boyunca unutmayacağın bir acı olarak kalacak. sana Allahtan sabır diliyorum.Allahım bir daha böyle bir acı yaşatmasın sana. hayata sakın küsme senin yaşadıklarını anlayan kişilerin yanında olduğunu unutma.....

yok canım normal idrar tahlilim benim 575 çıkmışdı direk hastaneye yatırdılar birde tansiyonum 13-9 hiç küçüğüm inmedi.....hep yukarılara çıkıp tansiyon ilaçlarıyla indirmeye çalışdılar fakat olmadı ..bebeğim ölüyordu...ve bende ...ama ben kendimi iyi hisediyordum işin tuhafı...sadece nefes problemi ve midemdeki anlamsız ağr dışında herşey iyiydi...24 saatlik atımım sonucu 4500 lerdeydi sanırım..şuan bebeğim 11 aylık oldu düzeltilmiş olarak 8,5 şuan iyi gidiyoruz..biraz normal bebeklerden değişik olarak motor gelişmimiz farklı..kalbimizde delik var..başkada bir sorunumuz yok scanım....bence dinlen yat uyu moralini bozma...dr dediklerini yap....benımde iki kere gözümün teki yarısı görmemişdi anlayamamışım...hep hamileliye yordum..bu tansiyonun ne olduğunuda bilmezdim hamilelikde....öğrenmiş oldum..keşke hamileyken bilseydimm...hergün ölçerdim...ilaçla bebeğimi 40 . haftaya kadar bekletirdim karnımda..ama bilemiyorsun...sen şanslısın dikkat et...gerçekden zor..bebeğimin ellerinde iğne izleri var..onlara bakdıkça içim acıyor...ama bana gülüyor benımle oyun oynuyor o beni hayata bağlıyor..herkez benim gibi şanslı olmuyor..bunada şükür diyorum....herkez sağlıklı bebek dünyaya getirmek ister ama kader..kaderin önüne geçemiyorsun....

canım benım üzüldüm bebeklerin melek olmuşlar...ama şunu söyleyeyim gerçekden o anlar zor ...içimdeki duyguları anlatsam ...belki beni anlar belkide anlayamazsınız....yılarca bebek için uğraşan anneler beni belki anlamaz....ama bebeğimin ölmesini bile istedim....onu o halde küvezde gördüğümde ben mahvoldum...bebeğin eksik doğmasıyla ilgili problemleri az çok bilen insandım..birde dr ların dedikleri....hiç iyi bişi demezlerdi...ölsün bile istedim..ona bakmamak değil ona hayatımı adarım bakarım canım o benım..ama onun öyle olmasına yüreğim dayanırmıydı...onuöyle serumlar içinde makinelere bağlı görmek nasıldır bilemezler bizlerden başka...o kıpırdayan bebek sanki acı çekiyor küvezdee...nefes alımı bile zor...allahım nasıl dayanırım dedim bu acıya 37 gün ağladım...bebeğim taburcu oldu ben salak gibiyim....ama son haftalarda bebeğim olduğuna çok mutluuydum herşey normaldi çünkü.... allahıma şükür şuana kadar bir sorun yok..umarımda olmaz...ona ölene kadar bakarım...bakacamda..o benım hayatımın anlamı.....

canım bebeğin tamamen iyileşip çok sağlıklı olur inşallah. Allahım sana ve bebeğine güç kuvvet versin. senin ve senin gibi bu sorunu yaşamış annelerin bilgilerine ihtiyacımız var bizi yalnız bırakmayın....teşekkürler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…