- 15 Ağustos 2008
- 2.394
- 841
- 448
- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
yazmadan geçemedim yaşadıklarımı tekrar hatırladım,okudukça tekrar yaşadım sanki ..benim 2 oğlum var biri 11 diğeri 3 yaşında aradaki yaş farkındanda anlaşılacağı üzre bende preeklemsi denilen bu rahatsızlığı yaşadım hamileliklerimde...ilk gebeliğimin 4. ayında yüksek tansiyonla başladı zaten olağan dışı bir irilik vardı gebeliğimde bayağı şişmiştim...oysaki 4. aya kadar ne kadarda rahattım ne bulantı ne kusma hamile hamile koştururdum her yere çok iyiydim aniden 4 . ayda başladık küçük tansiyonum hep 10 du..mükemmel bir dr um vardı çok profesyoneldi hiç hap vermedi vitamin dahi..nasıl güzel kontrol altına aldı beni..en büyük şansım hiç ilaç kullanmadan doğum yapmamdı bebğim nur topu gibi doğdu tabi erken aldılar sezeryanla 5 gün gözetimde tansiyonumu kontrol altına almaya çalıştılar ve doğum başarıyla gerçekleşti...doğumdan 2 ay sonra gözümde ani körlük oldu bilemiyorum yüksek tansiyonun kalıcı hasarımıydı bu ama öyleydi sanırım ama kortizon tedavisiyle 1 haftada düzeldi gözüm ama oğluşum sadece 2 ay anne sütü alabildi...
dr um her hamilelikte bunu yaşayacağımı söyledi..
9 yıl sonra etrafın ve oğlumun yoğun baskısıyla 2 . gebeliğimi yaşadım çok iyiydi herşey takii 6. ayın sonuna doğru ,malesef ki yine tansiyon fırladı ...bukez dr um farklı biriydi keşke eski drum olsaydı diyorum...hemen tansiyon hapına başlattı beni günde 5 kez falan yapamadım bebeğime kıyamadım olabildiğince az aldım hapları doğal yöntemleri kullandım eski hamileliğimdeki gibi bol bol limonlu su içtim bol bol soğuk duşlar aldım hep ekşi yedim ama tabi yinede dr un dediğini yapmak zorundaydım içtim haplardanda...yine erken alındı bebğim sezeryanla okadar zayıf okadar bitkin görünüyorduki yavrum...onu görünce keşke dedim keşke o hapları hiç içmeseydim neyseki zorlu bir süreçten sonra ufaklık aslan gibi oldu inanın yetişmek mümkün değil hızına o derece yaramaz dünya tatlısı ......ŞİMDİ OĞULLARIMA BAKIYORUMDA HERŞEYE DEĞER DİYORUM .....LÜTFEN İNANCINIZI KAYBETMEYİN UNUTMAYIN "O" SİZİN KARNINIZDA SİZ GÜLÜNCE GÜLÜYOR AĞLARKEN AĞLIYOR....SİZİ MUTLU EDEN ORTAMLARDA BULUNUN LÜTFEN STRESTEN UZAK DURUN
canımm Allah bebeğinede sanada sağlık sıhhat versin kolay doğum nasip etsin benim bebeğimde önce 1 hafta gerilikle başladı doğuma girdiğimde 5 hafta gerilik vardı düşün aynen bendede kan akımlarında direnç vardı tansiyonum yüksekti preklempsiye çevirdi falan filan sıkmayım 37 haftalık doğmasına rağmen 2 kiloydu ne çektik şimdi 13 aylık bir görsen canavar gibi öyle zeka geriliği falan da yok ne alaka o zaman her geriliği olan gerizekalı doğardı tövbe yarabbim bizim hem karın çevresinde hem baş çevresinde en az 4 hafta gerilik oluyordu ama eğer kan akımlarında direnç varsa tansiyonunu ölçtür bence çü
nkü kan koyu olunca akımda problem oluyor tansiyon yüksek olunca da kan koyu oluyormuş ve kan sulandırıcı bebe aspirini falan kullandırıyorlar benim doktoruma göre herşey normaldi ben nolur nolmaz diye başka bir doktora daha gitmiştim oda hemen acil doğuma aldı zaten [/B][/B]
kızlar bende şuanda 25 haftalık hamişim.ve tansiyonum 13 14lerde çıkıyo hep korkuyorum.sizce preeklemsi geçirme ihtimalim varmı.
betumutlu canım en az senin kadar mutlu oldum.sağlıkla mutlu ol inşalah eşinle ve evladınla...bende 2. ye cesaret edemeyen annelerdenim...daha öncede yazmıştım oğlum 13 yaşına girdi.içimdeki bebek isteğinide atamıyorum...birde antalyada kendimi emin ellere teslim edeceğim bir doktor bulsam...12 yıl önce tıp henüz bu kadar ilrlememişken hayatımı kurtaran izmir ege üniversitesi hekimlerine bir kez daha teşekkürler
canım eğer protein attımı yoksa ve bebeğin kalp atışları ve beslenmesi normalde dr nederse yap.....yoksa bebeğini erken dünyaya getirmek zorunda kalırsın buda kötü bişi yaşamanı tavsiye etmem...vücudundan protein attımı başladığı anda tehklike çanları çalıyor demekdir....buda sara nöbetleri geçirmene sebeb olabilir...bence tuzsuz ye bebeğinin senin karnına çok ihtiyacı var bunu unutmaa...
sevgicim lütfen korkma....sana özelden de yazdım....dilşahım çok şükür 33 yaşında 12 yıl aradan sonra 2. bebeğini kucağına aldı...sende alacaksın inşallah...ama dediğim gibi stres hiç yapmamalısın...düzenli takip...protein atımı çok önemli diyorlar...alfamet kullanan çok arkadaş var...bu doğru bir ilaç umarım....birde kan değerlerine dikkat et...ben de kanı üreten madde trombosit en alt seviyelere inmiş....kan tahlilinde PLT diye geçiyor trombosit sağlıkla kalın....
7 ayıma kadar normal giden herşey bir gecede altüs oldu. Ani seyreden preeklampsi oldum. ikizlerim 31 haftada doğmak zorunda kaldı. Ben yoğun bakımda kaldım. 40 güne yakın yaşayan bebeklerimi birer haftayla kaybettim. Bebekler aniden gelişen gebelik zehirlenmesinde tranva yaşadı. Birinin beyninde kanama oldu. Diğerinin bağırsaklarındaki damarlar gelişmediği için bir türlü beslenemedi. Ben o kadar kötü olmuştum ki doğum sonrasında gözüme vurdu ve uzun süre net göremedim. Bebeklerimi bir hafta sonra yoğun bakım ünitesinde gördüm. 40 gün süren bir savaş verdiler. Sadece camın arkasından onları izleyebildim.O kadar acı bir tecrübe ki bu tarifi mümkün değil. Önce beyin kanaması yaşayanın ilerde olası yaşabileceklerini öğrendim. Konuşamayabilir, göremeyebilir, yürüyemeyebilir ve hatta kendine bakamayabilir dediler. 4 evre bir kanama. Beynindeki kanamanın verdiği hasarı (eğer verdiyse) zaman geçtikçe görecektik. Diğeri daha iyi derken onunda bağırsaklarındaki sorun. Nasıl bir çaresizlik bu. Sen orda onlar için çırpınırken oraya gelen sağlıklı bebekler canını yakıyor çünkü benimkilerde sağlık ve iyiydiler diye düşünüyosun. birer hafta arayla kaybettim onları. Bir kere bile yatamadıkları odaları, yatakları, kıyafetleri kaldı geriye. Keşke bu tansiyonun yüksek olmasının tehlikeli olduğunu söyleyen doktorum bunun anidende gelişebileceğini bana söylemiş olsaydı. Bunu yaşadıktan sonra değil.....
7 ayıma kadar normal giden herşey bir gecede altüs oldu. Ani seyreden preeklampsi oldum. ikizlerim 31 haftada doğmak zorunda kaldı. Ben yoğun bakımda kaldım. 40 güne yakın yaşayan bebeklerimi birer haftayla kaybettim. Bebekler aniden gelişen gebelik zehirlenmesinde tranva yaşadı. Birinin beyninde kanama oldu. Diğerinin bağırsaklarındaki damarlar gelişmediği için bir türlü beslenemedi. Ben o kadar kötü olmuştum ki doğum sonrasında gözüme vurdu ve uzun süre net göremedim. Bebeklerimi bir hafta sonra yoğun bakım ünitesinde gördüm. 40 gün süren bir savaş verdiler. Sadece camın arkasından onları izleyebildim.O kadar acı bir tecrübe ki bu tarifi mümkün değil. Önce beyin kanaması yaşayanın ilerde olası yaşabileceklerini öğrendim. Konuşamayabilir, göremeyebilir, yürüyemeyebilir ve hatta kendine bakamayabilir dediler. 4 evre bir kanama. Beynindeki kanamanın verdiği hasarı (eğer verdiyse) zaman geçtikçe görecektik. Diğeri daha iyi derken onunda bağırsaklarındaki sorun. Nasıl bir çaresizlik bu. Sen orda onlar için çırpınırken oraya gelen sağlıklı bebekler canını yakıyor çünkü benimkilerde sağlık ve iyiydiler diye düşünüyosun. birer hafta arayla kaybettim onları. Bir kere bile yatamadıkları odaları, yatakları, kıyafetleri kaldı geriye. Keşke bu tansiyonun yüksek olmasının tehlikeli olduğunu söyleyen doktorum bunun anidende gelişebileceğini bana söylemiş olsaydı. Bunu yaşadıktan sonra değil.....
yok canım normal idrar tahlilim benim 575 çıkmışdı direk hastaneye yatırdılar birde tansiyonum 13-9 hiç küçüğüm inmedi.....hep yukarılara çıkıp tansiyon ilaçlarıyla indirmeye çalışdılar fakat olmadı ..bebeğim ölüyordu...ve bende ...ama ben kendimi iyi hisediyordum işin tuhafı...sadece nefes problemi ve midemdeki anlamsız ağr dışında herşey iyiydi...24 saatlik atımım sonucu 4500 lerdeydi sanırım..şuan bebeğim 11 aylık oldu düzeltilmiş olarak 8,5 şuan iyi gidiyoruz..biraz normal bebeklerden değişik olarak motor gelişmimiz farklı..kalbimizde delik var..başkada bir sorunumuz yok scanım....bence dinlen yat uyu moralini bozma...dr dediklerini yap....benımde iki kere gözümün teki yarısı görmemişdi anlayamamışım...hep hamileliye yordum..bu tansiyonun ne olduğunuda bilmezdim hamilelikde....öğrenmiş oldum..keşke hamileyken bilseydimm...hergün ölçerdim...ilaçla bebeğimi 40 . haftaya kadar bekletirdim karnımda..ama bilemiyorsun...sen şanslısın dikkat et...gerçekden zor..bebeğimin ellerinde iğne izleri var..onlara bakdıkça içim acıyor...ama bana gülüyor benımle oyun oynuyor o beni hayata bağlıyor..herkez benim gibi şanslı olmuyor..bunada şükür diyorum....herkez sağlıklı bebek dünyaya getirmek ister ama kader..kaderin önüne geçemiyorsun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?