Doğuma Hazırlık Prensesime isim arıyoruz..

• Konu Sahibi Konu Sahibi eyay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kızımın ismi sizce ne olsun

• Eylül

OY: 24 33,8%
  • İpek

OY: 21 29,6%
  • Eda

OY: 5 7,0%
  • Ela

OY: 23 32,4%
  • Edanaz

OY: 1 1,4%

• Ankete Katılan
    71
ben dokuz ay düşündüm düşündüm aralarda bikaçdefa kesin kararlar verdim ama hep değişti en son 38. haftada karar verebildim ilkbaştakilerden çok farklı bir isim koydum ALLAH sağsalim kucağına almayı nasip etsin hayırlı bir isim bulursun inşallah...

Benim bir arkadaşım Haresu koyucak kızının ismini

kızlar en son ipek diorum ben eme bakalım eşim eylül dio eylül mü kazanıcak ipek mi hayırlısı

benim de kısmetse kızmın adı mehlika olacak.herkese garip gelse de ben ve eşim çok seviyoruz bu ismi.farsçada ay yüzlü güzel demek.ayrıca yahya kemalin mehlika sultan adlı şiirinin kahramanı

çok anlamlı ve güzel isim koymayı düşünmüşsünüz hayırlı olur inşallah senin için

haresu nun anlamı nedir acaba

hare
Eski Fars kökenli isimlerden.

Hare, ışık dalgası demek.. Genelde ay'ın etrafındaki ışık dalgasına deniyor(muş).
2. anlamı üzerinde dalgalı çizgiler bulunan kumaş.
3. anlamı ise, bir yabani tavşan cinsi (imiş).. yanındaki ''Su'' da ek isim oluyor. Hare ile birleşmiş Haresu olmuş anlayacağın. tıpkı Ayşe Gül isimlerinin kalıplaşıp Ayşegül olması gibi ;D

bu arada benim isim önerim ''Almıla''. çok seviyorum bu adı, ilerde Rabbim bir kız evladı bağışlarsa bana bu adı koymak çok istiyorum

%100 Türk kökenli bir ad. eski Göktürkçe'ye ait bir ad. ''al yanaklı güzel kız'' , ''kırmızı elma'' ,.. anlamlarına geliyor.

savaşçı eski Türk kadınlarına ve eski Türk prenseslerine verilirmiş bu isim.

almıla gerçekten bi türk kızına yakışır bi isim bende beğeniyorum çok cnm. Bu arada gökçe ismide öyle. Hem güzel hem eski türk isimlerinden.

benimde kızım olucak allah nasip ederse ben kayra istiyorum ama herkez erkek ismi diyor ama gerçekde kız ismiymiş yalnız unisex bi isim olmuş son zamanlarda erkek olarak daha fazla koyuyorlarmış ama ben kıza daha çok yakıştırıyorum ve anlamını çok sevdim allahdan gelen iyilik miş sizce koymalımıyım ne dersiniz çok seviyorum bu ismi babası gibide olursa huyu tam bir iyilik melegi olur ismi gibi yardım edin lütfen

ben zeynep ve elif ismini çok beğeniyorum Belki kimilerine eski gibi gelebilir ama güzel bence....

geçenlerde tv de bir isim analizcisi unisex ismlerin çocukları kötü etkilediğini söylemişti canım bilgin olsun ,zeynep te çok güzel bir isim bence ve çocuğumuza koyduğumuz isimden ahirette hesaba çekileceğiz canım islama uygun isimler koymamız gerekiyor bilgin olsun ,sakın yanlış anlama kırdıysam özür dilerim ama bunu söylemek zorundayım canım

Öncelikle bir yanlışı düzeltmek istiyorum.Bu isimler konusunda.Koyacağımız isimlerde bir takım özellikler olması gerektiği doğrudur.Yalnız bu konuda bilgili,Diyanet İşlerinde çalışan bir tanıdığımızdan bire bir duyduğum bir bilgidir.Çocuklarımıza vereceğimiz isimlerin,illaki İslami bir anlam taşıması veya Kur-an ı Kerim'de geçmesi gerekmiyor.Öyle olsaydı Hz.Muhammed bir çok iyi anlamı olan ismi değiştirmezdi,hiç günah işlemeyen kişi anlamına gelen bir isim de İslam'a uygundur.isim koyarken dikkat edilecek husus, konulan ismin yadırganmayacak, anlamlı ve başkaları tarafından aşağılama vesilesi olmayacak bir isim olmasıdır.Kayra'nın anlamı büyük bir kimseden gelen iyilik olarak geçiyor.Anlamı güzel bir isim.Kayra bana ilk duyduğumda kız ismini çağrıştırmıştı ama gerçekten çevreme baktığımda bu isimdeki çocuklar genellikle erkek.Zaten unisex isim olarak geçiyor.Ben olsaydım unisex bir isim koymazdım.Bu bir kural değil,bir açıklaması da yok ama benim tercihim bu yönde olmazdı.Kayra'ya çok yakın Karya var.Önerim olsun.

diyanet işlerinde çalışan arkadaşınızın yeterli bilgisi yok demekki.islamiyette ölçü nedir kur'an ve sünnettir.sünnet efendimizin yaptığı şeyler olduğunu hepimiz biliyoruz.benim ölçüm efendimizin (sallallahü aleyhi vesllem) söylediği ve yaptığı şeylerdir.peygamberimiz çocuklarımızın ismlerini,peygamber isimlerinden koymamızı tavsiye ediyor.ve bayanlar içinde sahabe isimleridir en uygun olan.peygamberimizin tavsiyesi, o ilahiyattaki arkadaşınızın yorumundan daha önemlidir.ayrıca insan konulduğu ismin özelliğini taşır ,bu islamiyette vardır bunu ben söylemiyorum islam alimleri ve bugünkü isim analizcileri söylüyor bilginize...

aaaa çok hoşuma gitti karya bi anlamı varmı acaba bende senin gibi kıza daha yatkın gelmişti kayra ama nedense erkege koymuşlar çogunlukla çookkk teşekkür ederim çokkk gerçekden KARYA ÇOK HOŞUMA GİTTİ umarım güzel bi anlamı vardır

kızlar en son ipek diorum ben eme bakalım eşim eylül dio eylül mü kazanıcak ipek mi hayırlısı

merhaba, biz de sizden bir ay önce öğrendik bebeğimiz olacağını. kısmet olursa doğumu nisanda. o nedenle adını nisan koyalım dedik en başta. nisan hem ay adı hem de cömert demekmiş. ama sonra ben de İpek isminde takıldım kaldım. :) aylarca uğraştım ama eşimi ikna edemedim. :) geçenlerde kızımın adını buldum diye geldi. Nilda koyacağız çok büyük ihtimalle. anlamı savaşa hazır kadın demek. benim de çok hoşuma gitti. ama hala İpek çok güzel geliyor. tek isim düşündüğüm için ben de tam karar vermiş değilim aslında.

Canım beğenmene çok sevindim.Benim de çok beğendiğim bir isim.Çok yaygın bir isim değil.Aslında bu isim benim için bir gizil gibidir.Enyakınıma bile söylemedim.İlerde bir kızım olursa düşünüyorum ama nedense sizin için yazmak geldi içimden.Amam sizden başka biri sakın koymasın.Anlamı var tabiki,isimlerde anlama önem veririm.Karya;Anadolu'nun sönmeyen ateşi demek.Bu anlamdan yola çıkarak eskiden Bodrum yöresinde yaşayan bir halkın ismidir.Sarp,güçlü,kuvvetli,geçilemeyn ülke anlamı da vardır.Karya'lılar Anadolu'nun ilk yerleşik halkı olduklarından ve Anadolu'nun temelini oluşturduklarından bu ismi almışlardır.Ayrıca Karya dağlar ülkesi olarak geçer.Bu ülkede yaşayan prensesin adı da Karya dır ve dağların prensesi anlamı vardır.Bir diğer anlamı da karlar kraliçesi.Yazdığım anlamlar uydurma değildir.Uydurma isimler sevmem.Antropoloji kitaplarından bizzat okunmuştur.

Son düzenleyen: Moderatör:

evet çok güzel ve çok farklı dediginiz gibide duyulan bilinen bi isim degil anlamıda çok güzel bir kız çocugu için kuvvetli ve güçlü olması açısından çok iyi umarım eşimi ikna ederim:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…