Prolaktin 74 Acil Yardım

Benim 90 lardaydı yanılmıyorsam makroprolaktine falanda bakmıştı doktor o da yüksek çıktı bu dediğim 2 2.5 yıl önceydi ben yüzümdeki sivilceler için doktora gittiğimde kan tahlilleri sonucu tesadüfen öğrenmiştim mr istedi doktor ve hipofiz bezimdede adenom çıktı 2 yıl dostinex kullandım hem adenomu küçültmek hemse prolaktini düşürmek için ilacı kullanır kullanmaz düşüyor zaten 1.5 yıl önce evlendim ve 4-5 ay önce çocuğa karar verdik ve artık midemde hassaslaştığı için dostinexe ara vermiştim o ay hamile kaldığımı öğrendim şimdi doktor ara ara kontrol edicez diyor. Ve ayrıca yine aynı dönemde guatrımın ve nodüllerimin olduğunuda öğrenmiştim doktor çocuk için ekstra tedavi gerekecek demişti yine hamile kalmadan önce onlarıda kontrol için tahlil ultrason falan çektirdim nodüllerimde kaybolmuş tirod tahlillerim normale dönmüştü ben tabi şaşırdım nodül nasıl kaybolur diye doktor gerileyebilir küçükse dedi. Yani ben çok umutsuzdum çok korkuyordum ama herşey Allahtan korkmayın bunlar çaresi olmayan şeyler değil İnşallah Allah isteyen herkese nasip etsin ve bekleyen herkesede sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Yusra91

Bana hicbisi demedi hormonların böyleyken biz tedavi yapamayız endokrine git dedi yolladı beni işte ben de o ilacı istiyorum ya

Kendin al kullan.
Ben öyle yaptım ille recete ile alman sart deil 30tl fiyatı.
Kullanisida icinde yazıyor ben genel cerraha gittim bunun icin kadin doğum doktorum yönlendirdi.
Prolaktin yüksekti danistim dostinex alip kullanayim mi diye oda al kullan dedi gittim eczaneden aldım

Benide endokrine yönlendirdiler endokrine gittim yalnız ilk başta değerlerim yüksekken haftada bi yarım pazartesi bi yarım perşembe içiyordum değerlerim çok düşünce haftada yarıma indirmişti doktorum yani tedaviyi planlayabiliyorlar çok düşmeside iyi değil galiba

Valla canım benim 58 çıkmıştı 2 gün sonra tekrar ölçtürdüm 12 çıktı.
Ama aylarca süren ve inmeyen göğüs ağrım vardı gece yüz üstü yatmak ve koşmak hayal olmuştu.
Göğüs yapım boyleymis fibrokistik yani.
Ben kendi kafama göre aldım 2hafta kullandım yani toplamda 2 hap.
Simdi mutluyum huzurluyum uyuyorum koşuyorum zipliyorum oh mis pişman diilim

Bazen stres sıkı sütyen takmak darbe almak falan gibi nedenlerlede yükseliyormuş belkide sizin öyle bişeyden yükselmiştir. Ben 2,5 yıl uğraştığım için tabi benim mr sonuçlarındada hipofiz bezimde kist çıkmıştı onunda etkisi var çok uğraştım yoksa ilaç hemen düşürüyor .

Benim de gecen ay 64tü bakalım yarın doktoruma gidicem bi danısmak icin 20sinde de endokrinolojiye randevum var... acaba orası tekrar tahlil istiyor mu bilginiz varmı?

Benim de gecen ay 64tü bakalım yarın doktoruma gidicem bi danısmak icin 20sinde de endokrinolojiye randevum var... acaba orası tekrar tahlil istiyor mu bilginiz varmı?
Benden istemişti endokrin değişik tahliller ama sizden istermi bilmiyorum yeterli görür belki istemez

Benim de 6 ay önce 33 çıkmıştı
Geçen ay da 48çıktı ama bana parlodel verdi dr hergün kullanıyorum
Henüz adet olmadım bakalkm adet olursam yeniden ölçtürürm.
Ama hamileliğe engel bu mudur bunun dışında bir sorunum yok şükür.

Benden istemişti endokrin değişik tahliller ama sizden istermi bilmiyorum yeterli görür belki istemez
Bugün kadın dogumcum 8tablet dostinex verdi.. baslıcam ama tam doz verdi haftada 2 gün,acaba folik asit de alsam ağır gelir mi?

Bende trioid ve prolaktin cıktı tek sıkıntım bu hsg vs herseye bakıldı esim de sağlıklı bence sizin de budur ozaman

Bende trioid ve prolaktin cıktı tek sıkıntım bu hsg vs herseye bakıldı esim de sağlıklı bence sizin de budur ozaman
Tiroid de yok baktırdık ona da, herhalde prolaktin engel aynen.
Hayırlısı ilaç kullanıyorum adet de olmadım daha.

Bendede aynılarında sorun vardı hatta ek olarak hipofiz adenomuda var tiroid kendiliğinden düzeldi hatta nodüllerim vardı kayboldu prolaktinde ilaçla düşüyor merak etmeyin
Tsh 5.04 cıktı cok da yüksek değil ama gebelikte tehlikeli dediler prolaktin nekdar zamanda düstü sizin?

Tsh 5.04 cıktı cok da yüksek değil ama gebelikte tehlikeli dediler prolaktin nekdar zamanda düstü sizin?
Banada bu değerlerle hamile kalamzsın tedavi gerekecek çocuğa karar verince haber ver dedi kendiliğinden düşmüştü bi süre takip edin kendiliğindende düşebiliyor yada hemen çocuk istiyorsanı ilaç kullanırsınız. Ben prolaktin için ilaca başladığımda 1 ay içinde düştü yalnız benim hipofiz bezimde prolaktinden dolayı tümör çıktığı için doktor ilacı hiç kesmedi 2 yıl aralıksız kullandım tümörü küçültmek için.

Peki tiroidle prolaktin ilacları aynı dönemlerde icilebiliyoermu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…