Psikoloğa gittik

Hep KV ler kötü zaten hep… ?

Şuraya çok takıldım ben ya-
adamın annesi o, öpüp sarilacak tabii ne var bunda, size anneniz artik sarilip sizi öpmüyormu?
yani oglum evlenince ben ona artik sarilamayackmiyim
Kadin itici gelince her yaptığı kötü geliyordur ondan

Birini sevmeyince her yaptığı batar ya insana

Az teması nasıl sağlayacağım kendi ailem de gelenek göreneklere değer verdikleri için git-gel hafta birkaç gün diyor oğlunu etkiler aranız bozulur daha çok üzülürsün diyor.
Oglu yetişkin bir bireyse gram etkilemez. Gitmek istemiyorsan gitme. İnsanlar ne derse desin. Eskidenmiş o gelenek görenekler.Eşin annesinin dolduruşuyla sana laf yapıyorsa eşinde iş yoktur üzgünüm. Bak vücudun artık tepki vermiş. Kendi bu kadar üzmeye deger mi? İnsanların ne düşündüğü saglıgından daha mı önemli?

Tarhanadan hatırladım sizi. Çok geçmiş olsun tez zamanda şifa dilerim. Sizi üzmek için yazmıyorum ama probleminiz aslında kocanızla. Kayınvalideniz ile sizin aranızda dengeyi korumak zorunda bunu yapmadığı için bu kadar iplemiyo sizi kayınvalideniz. Bu durumdan ancak kocanızı tarafınıza çekmekle kurtulabilirsiniz gibi geliyor. Fakat buda kavga gürültüyle olmaz tabi. Youtubeden aile danışmanlarının videolarını izlerseniz faydası olur belki. Manüpüleci insanlara karşı kendinizi nasıl korunursunuz en azından bunu öğrenirsiniz.

Ensest mi ima ediyorsunuz?
Anne oğul aynı yatakta uzansa öpse ne olur ki?
Ciddi soruyorum.

Diğer taraftan düğün tarihini kafasına göre ertelerken nişanlınız ve sizin aileniz ne yapıyordu tam olarak?

Ensest bir ilişkinin varlığı bir oluşumdur mide bulandırır ve ilişkiyi bitirir. Bu öyle bir durum olsaydı mutlaka açık bir şekilde paylaşırdım.
Bu ancak ciddi empati sayesinde anlaşılabilir,bu hareketleri yaparken bana bakıyor gülüyor saçma sapan gülüyor sanki bu hali can sıkacak hoş değil zaten bunu biliyor ve inat yaparcasına bakıp bakıp gülüyor. Anneler oğullarına bağımlı olmasın ,bağlı olsun oğullarının zihnini manüpüle etmekten öyle yetiştirmekten uzak dursunlar ondan sonra o minik kuzuları evlenince evlilikleri zora giriyor,benim gibi üzülen gelinlere yazık oluyor.

adamın annesi o, öpüp sarilacak tabii ne var bunda, size anneniz artik sarilip sizi öpmüyormu?
yani oglum evlenince ben ona

yani oglum evlenince ben ona artik sarilamayackmiyim
Bu ancak ciddi empati sayesinde anlaşılabilir,bu hareketleri yaparken bana bakıyor gülüyor saçma sapan gülüyor sanki bu hali can sıkacak hoş değil zaten bunu biliyor ve inat yaparcasına bakıp bakıp gülüyor. Anneler oğullarına bağımlı olmasın ,bağlı olsun oğullarının zihnini manüpüle etmekten öyle yetiştirmekten uzak dursunlar ondan sonra o minik kuzuları evlenince evlilikleri zora giriyor,benim gibi üzülen gelinlere yazık oluyor.

bu hastalıklar kaynana yüzünden oldu yaniii.buna gülerdim de banlanmak istemiyorumm

bu hastalıklar kaynana yüzünden oldu yaniii.buna gülerdim de banlanmak istemiyorumm
yav kadin destek almak istemis, geleneksel bir aile ise nasil her seye birden karsi cikacak? hele ekonomik ozgurlugu yoksa. cok uzuldum simdi. bence esi en azindan ilgilenmis, ben olsam terapiye odaklanir, doktor yasakladi deyp gidip gelmeyi bahane ederdim. Allah yardimciniz olsun.

hayatında başına gelen her hastalığın sebebi kaynanaymışş.buna haa öyle mi püüü o kaynanaya diye yorum yapamamm.bir de kaynanadan dinlesek kimbilir neler anlatır

Evlilik sence nedir? Yol arkadaşliğimi, hizmetçilikmi?

Son satirda yazdiğin, evliliği, erkek ve ailesine hizmetçilik olarak tanimliyorsun. Sen yetereci kadar hizmet etmedin diye uzaklaşacakmiş eşin. Ve buna üzülüyorsan ha?

Ne diyeceğimi bilemedim. Değil bir kadin, bir insanin kendini bu kadar değersizleştirmesi üzücüdür. Hatta hizmetçilik bile değil, hizmetçiler belli bir ücreti, bir değeri oluyor. Seninki kölelik.

Bunu çok samimi üzülerek diyorum, çok yazik olmuş sana.

Az teması nasıl sağlayacağım kendi ailem de gelenek göreneklere değer verdikleri için git-gel hafta birkaç gün diyor oğlunu etkiler aranız bozulur daha çok üzülürsün diyor.

Kuzum deli misin divane misin? Niye bu kadar kastın kendini? İyi hissetmediğinde veya sinirini bozduğunda evde işim var diyip kaynananlardan çıksaydın.

Ailen de bir garip. Neredeyse felç olacakmışsınız, hala ayıp olur kaynanana mı git diyorlar? Olacak iş değil.

Yani kusura bakma da varsın kocamla aram açılsın, benim sağlığımdan önemli mi? Beni düşünemeyen koca ile ilişkimi hayatta da düşünemem.

Bazen bizi tutan prangalar var hayatta..ileri ya da geri hamle yapamıyoruz.konu sahibi tam o noktada kalmış.-orasi bazen benim olduğum yer aynı zamanda-bence istediğiniz yöne doğru gitmenin vakti gelmiş geçmiş..kararlı olun kimse sizden değerli değil.bir daha şu zamanı yakalamak mümkün değilse perişan olmaya ne gerek var.istemediginiz her ne varsa yapmayın olsun bitsinbu en azından insana bir duruş kazandırır.bir nebze de olsa ferahlık verir.denendi!

hayatında başına gelen her hastalığın sebebi kaynanaymışş.buna haa öyle mi püüü o kaynanaya diye yorum yapamamm.bir de kaynanadan dinlesek kimbilir neler anlatır
Başınıza gelsin istemem ama en azından bir fragman yaşayın isterim. Hiç kimse bu platformda değerli olan vaktini boşa harcamak için zaman geçirmez emin olun.Demek ki kendi aklımın yetmediği bir durum içindeyim ki sizlerin düşüncelerine önem verip paylaşım yapıyorum. Merak ediyorum siz insanların hastalıklarına,üzüntülerine hep böyle uslüpsal kırıcı tavırlarla mı yaklaşıyorsunuz. Ricamdır lütfen yapmayın.

Vav bana bayağı takıntılı geldiniz. Sorun kaynana değil bence sizde başka bir durumda var.
Ayrıca çift terapistine neden gitmediniz ? Eşiniz de sizinle geldi mi ?
Evet beraber gittik. Bende başka bir durum olsa emin olun sizin tabirinizle “takıntılı” olsam en son takacağım insan eşimin ailesinden biri olurdu. Çünkü artık bir oluşumun içinde girdiğim insanlarla neden kötü ilişkiler içinde olmak isteyim de huzurumu kaçırayım? Aksine iyi ilişkiler içinde olmak hem beni hemde sağlığımı olumlu etkiler fakat sorun bende değil sorun karşı tarafta eşimde kabul etti bu akşam kendisi söyledi.

Sizin eviniz ayrı yolunuz ayrı. Öyle salçadır tarhanadır turşudur gibi konularda çağırdığında asla gitmeyin. "kendi evime küçücük kavanozla yapıyorum, sinir sıkışmalarım var, yapamam ben, yasakladı doktor " beni iş için çağırma anne deyin açıkça. Alıştırmayın yahu şu kv yazlığı kışlığı vs si yaptırmaya milleti!

Belli ki iki taraf aileleri de aynı kafa yapısında insanlar. Sizinkilere de çok laf vermeyin bu konularda

Eşinize de benim görevim seninle gittiğimizde saygı göstermek, başka türlü iş beklemesinler benden deyin açıkça. Kavga etmeden kötülemeden çok iyi niyetliymişsiniz de işte bünyeniz kaldırmıyor böyle işleri hasta oluyorsunuz vs gibi davranın siz de. Madem anneden böyle görüyor, siz de rol yapın istesem de yapamıyorum diye

Kötü gelin derler şöyle derler böyle derler sözlerine kanmayın. Başkalarının ne dediği beni ilgilendirmiyor anne, psikolog da Dr da bunu tenbih ediyor. Sen de sakın dinleme onları bak hasta olursun filan deyin.

Bu tür geri kafalı baskıcı ve gelin iki eve de bakacak tavrında insanlara yapılacak şey 1- mümkün oldukça az görüşmek 2- Çoğu söyleneni anlamazdan gelmek 3- iyi niyetli görünmek 4-işe güce alıştırmamak. Ben rahatsızım yapamam demek

Çok istiyorsa oğlu bir yardımcı tutsun annesine, siz iş güç beklentisini karşılamayın

Evladının yanına uzanıp öpmesi sizi niye rahatsız ediyor
Siz evlendiniz diye evlatlıktan mı çıktı kocanız, analıktan mı çıktı kayınvalideniz?
Size ne bundan?

Hastalanmış gidip çay yapmışsınız, hastalanmışsınız aramamış, ne siz gitmek zorundaydınız ne de o aramak zorunda
Sevmediğiniz birinin sizi aramaması niye bu kadar umrunuzda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…