- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Sessizlik0034
-
Evet beraber gittik. Bende başka bir durum olsa emin olun sizin tabirinizle “takıntılı” olsam en son takacağım insan eşimin ailesinden biri olurdu. Çünkü artık bir oluşumun içinde girdiğim insanlarla neden kötü ilişkiler içinde olmak isteyim de huzurumu kaçırayım? Aksine iyi ilişkiler içinde olmak hem beni hemde sağlığımı olumlu etkiler fakat sorun bende değil sorun karşı tarafta eşimde kabul etti bu akşam kendisi söyledi.
ıyyy ne kadar kötü bir konuşma. Kolu bacağı acık kıyafetle gitseniz ne olucak. Eşinizin babası sapık mı ? Annesi sapık mı? Valla ne ilginç insanlar.Boşuna ele karıs derde karıs demıyorlar.Onu şöyle etkiliyor,şimdi annesi sakin görenen bir insan bir de eşimin yanında ben olayım olmayayım ben sizin iyiliğinizi istiyorum diyor olumlu ve sakin yapıda olması bir de annelik mertebesiyle eşimi etki altına alıyor. Ben eşime üzüntülerimi anlattığımda annesini gözünün önüne getiriyor o sebeple yapmaz öyle düşünmez vs diyerek onu hep olumlu göstermeye çalışıyor çünkü oğluna karşı olumlu görünüyor. Ama bir kere birşeye şahit oldum;eşime telefonda dedi ki bir daha öyle kolu bacağı açık bi kıyafetle buraya gelmesin baban dedi annesi olarak söylerim ben dedim dedi(doğruysa).
ona da o duyguyu siz veriyorsunuzDİYORUM Kİ; rahatsız olunacağını düşündüğü için öyle bir algısı var demek ki inat yapıyor inadına yapıyor inadından yapıyor sevgisini göstermek istediği için değil hanımefendi. Siz kayınvalidem de zorsunuz uğraşmiycam daha da
çocuğu doğur gecelerce uykusuz kal bak büyüt tüm sevgini ver yeme içme ona harca okut evlenirken yardım et sonra gelin hanım:amaaaa oğlunu öpüyor sarılıyor bana inatt desinnn.yok yaaaa kadın yüzünden bir sürü hastalığa yakalanmış.buna doktorlar güler ayoll.evet stresin sebep olduğu hastalıklar var ama tümü kaynanaya maledilmiş pesss.ben kaynananın anlattığı kadar kötü olduğuna asla inanmadım .hadi serçe beğenmedimi bas da 3. beğenmedimim olsunnBir annenin evladını sevmesinde kimsenin rahatsız olacağı birşey yoktur, rahatsız olanın bir rahatsızlığı vardır anca
Sizin algılarınızda problem var
Diyelim ki size inat evladını seviyor, bunda sinir olacağınız ne var? Sevsin mıncıklasın sarılsın yani size ne
İnsanlar zıvanadan çıktı iyiden iyiyeçocuğu doğur gecelerce uykusuz kal bak büyüt tüm sevgini ver yeme içme ona harca okut evlenirken yardım et sonra gelin hanım:amaaaa oğlunu öpüyor sarılıyor bana inatt desinnn.yok yaaaa kadın yüzünden bir sürü hastalığa yakalanmış.buna doktorlar güler ayoll.evet stresin sebep olduğu hastalıklar var ama tümü kaynanaya maledilmiş pesss.ben kaynananın anlattığı kadar kötü olduğuna asla inanmadım .hadi serçe beğenmedimi bas da 3. beğenmedimim olsunn
Doktor olduğunuzu yazmıştınız neden sildiniz?
Ya siz eşinizden soğursanız, ya yeterince yanınızda olmadığı için ödetmeye kalkarsanız bir gün?Psikolog bunları söyledi,siz çekirdek bir ailesiniz ve geldiğiniz ailelerinize karşı geri çevirmeleri eşinizin üzerine atarak değil kendiniz müsait değişmişsiniz canınız istemiyor gibi yaparak geri çevireceksiniz dedi. Ve de ben odadan çıktıktan sonra onunla ayrı görüştü ona benim yaşadığım ağır süreçte destek vermesi gereken kişinin eşim olmadı gerektiğini bana yardımcı olması gerektiğini söylemiş.
Kaygım şu;ya bir gün bu benim sebep olmadığım gerginlikler bana eşim tarafından ödetilirse yani eşim benim yanımda olmazsa,ailesinin cephesini desteklerse veya benden soğur uzaklaşırsa? Bu düşünceler yiyip bitiriyor
Bu insanlar bu aramayi niye bu kadar dert ediyor anlamiyorum. Esimin anannesi gebeligimi öğrenmiş, aramis esimi tebrik etmis. Annem bana diyor ki niye seni aramadi? Bosver anne ben kimseyle telefonla konusmak istemiorum, ben aramiyorum onlsr da beni armaasin hosuma gidiyor dedim. Gercekten cok isime geliyor. Hayir hic aramiz da bozuk degil, cok da seker kadin ama ben araninca rahatsiz bile oluyoum. Siz nefret ettiginiz kaynananiz aramadi diye dert ediyosunuz bu cok enteresan gercektenBiliyor musunuz ameliyattan sonra evine gittim dediğim o 3 günden sonra ağır hastalandığımı söylüyorum ya hani, beni geçmiş olsun diye bile aramadı tam 5-6 gün sonra aradı muhtemelen eşim rica etti(benim tahminim çünkü annesinin geçmiş olsun diye aramamasına üzüldüğümü paylaşmıştım eşimle)
Aynı şartlarda büyüdüm hata daha fazlası çok şükürEl bebek gül bebek büyüdüm,ailemi bir gün kırmadım üzmedim hayal kırıklığına uğramadılar benden memnun ve razılar her zaman da söylerler eşimin ailesine bile, ayrıca bir çok şeyi aile evinde gördüm maddi imkanlarım şükür derecesinde arabam da var evimde var çok şükür ki başarı odaklı bir ailenin kariyerli bir mesleğine sahibim bir süredir kendi isteğimle çalışmama kararı almıştım fakat yakında bir yerden cevap bekliyorum başlayacağım olmazsa da kendi işimi kuracağım. Demem o ki böyle imkanlı bir hayat yaşamak hem çok güzel ve özel hem de narin büyütüldüğüm için eşimin ailesi de olsa sınırlarıma girilmesine izin vermek istememem lakin sorun olmasın diye bir süre idare etmeye çalışmak vüdumda tepkilere sebep oldu.
Sürekli kayınvalide bu hastalığa sebep değil diyen bir kesimin yazdıklarını okudum,açık ve net söylüyorum size göre olmayabilir belki ama benim için bu raddeye kolay geldim demek ki sizler kadar dayanıklı bir yapım yok daha kolay düşüyorum demek ki. Ayrıca dün eşim haklısın üzerine çok geldiler üzüldün demişken artık bence bu konuyu kapatalım gerekli sözleri gereken kişiden Allah’ın da yardımıyla duydum daha güçlü durmak istiyorum artık.
Bu düşünceyi benimsemem gerekiyor artık sanırım…Aynı şartlarda büyüdüm hata daha fazlası çok şükür
Ama güçlü bir yapım var kimseye minnet etmem kimse gel dedi diye gitmem istemediğim sürece
Çıt kırıldım hiç olmadım
Kv de, eşde olsa eyvallahım olmaz
Az ötede otur dedirtmem kendime
Karşılığında kimseye yaranmaya çalışmam, gereksiz aramam, aranmak beklemem
Kendi ailem dışında kimseyle gereğinden fazla muhatap olmam
Hele hele gidip hizmet edeyim karşılığında ilgi göreyim demem.
Kv beni neden aramadı diye psikolojim bozulmaz çünkü aramasını beklemem, aramasa daha iyi hata benim için. Öyle yani. Dünya etrafınızda dönmüyor. Ailenizin size verdiği değeri başkasının annesi göstermesi gerekmiyor. Bu eşinizin anneside olsa durum değişmez.
bu yoruma imzamı atarımm.aşırı ilgi beklenmez kimseden .ben tek çocuk büyüdüm el bebek gül bebek denen cinsten ama ne arkadaşlarımdan ne akrabalarımdan ne de eş ailesinden büyük beklentilere girmedim hatta 3 maymunu oynadım çoğunlukla.onlar da aynını yapmışlardır bana karşı.yoğun bakımlara düştüm aranmadım umursamadım bile.ben kendime değer verdikten sonra çekirdek ailem değer verdikten sonra banane diğerlerinden.hastalığıma takmışlar dedi.kimse kaynana beni aramadı bana şunu dedi bunu yaptı diye bu denli hastalanmaz.doktorlara teyit bile ettirdim vallahi bugün.en fazla depresyona girersin sinirlerin bozulur biraz dediler.hayat bir tek konu sahibinin etrafında dönmüyor.kimbilier o kaynananın da ne sorunları vardırAynı şartlarda büyüdüm hata daha fazlası çok şükür
Ama güçlü bir yapım var kimseye minnet etmem kimse gel dedi diye gitmem istemediğim sürece
Çıt kırıldım hiç olmadım
Kv de, eşde olsa eyvallahım olmaz
Az ötede otur dedirtmem kendime
Karşılığında kimseye yaranmaya çalışmam, gereksiz aramam, aranmak beklemem
Kendi ailem dışında kimseyle gereğinden fazla muhatap olmam
Hele hele gidip hizmet edeyim karşılığında ilgi göreyim demem.
Kv beni neden aramadı diye psikolojim bozulmaz çünkü aramasını beklemem, aramasa daha iyi hata benim için. Öyle yani. Dünya etrafınızda dönmüyor. Ailenizin size verdiği değeri başkasının annesi göstermesi gerekmiyor. Bu eşinizin anneside olsa durum değişmez. Bunun için sinirleriniz sıkışıyorsa pskilologdan ziyade psikatri çözüm olabilir. Bide daha önce dediğim gibi boşanmakda işe yarar.
bende tek çocuğum hem de 10 yıl sonra tedaviyle zar zor olmuşum, el bebek gül bebek büyüdüm. annem insanlara hayır demeyi asla bilmez, birinin dediğini yapmazsa ona küsülecek sanar. ben tam tersiyim. ne kayınvalidemden ne de diğer büyüklerden kolay kolay bir şey beklemem, gel-git-yap dendiğindeyse açık açık söylerim gitmek istemezsem. örneğin ben kahvaltı yapmayı sevmiyorum, erken de uyanmıyorum. kahvaltıya çağırıldığımda bunu belirtiyorum, o gün gideceksem de gittiğimde ay beni bir daha kahvaltıya çağırmayın diyorum. huyumu bildikleri için de kimse alınıp gücenmiyor. kayınvalidem kışlık yapmayı, hatta eline geçen her şeyi değerlendirmeye bayılır, benim sevmediğimi bildiği için teklif dahi etmez. tabi ki kayınvalidenin huyu da çok önemli fakat en başta kendini olduğu gibi değil de, beni sevsinler diye ekstra çaba göstererek tanıtan insanlar evlendikten sonra bir şey yapmak istemeyince kendini olduğu gibi göstermediği için psikolojik bunalıma giriyor.bu yoruma imzamı atarımm.aşırı ilgi beklenmez kimseden .ben tek çocuk büyüdüm el bebek gül bebek denen cinsten ama ne arkadaşlarımdan ne akrabalarımdan ne de eş ailesinden büyük beklentilere girmedim hatta 3 maymunu oynadım çoğunlukla.onlar da aynını yapmışlardır bana karşı.yoğun bakımlara düştüm aranmadım umursamadım bile.ben kendime değer verdikten sonra çekirdek ailem değer verdikten sonra banane diğerlerinden.hastalığıma takmışlar dedi.kimse kaynana beni aramadı bana şunu dedi bunu yaptı diye bu denli hastalanmaz.doktorlara teyit bile ettirdim vallahi bugün.en fazla depresyona girersin sinirlerin bozulur biraz dediler.hayat bir tek konu sahibinin etrafında dönmüyor.kimbilier o kaynananın da ne sorunları vardır
Beni ilgilendirmez kaynananın sorunları evet ben onun yüzünden hastalandım uzadı gitti bi başlık açayım dedim ammada kaynana olup dertlenen karşı çıkan varmış yeter artık konuyu kapatma olsa da kapatsam keşke.bu yoruma imzamı atarımm.aşırı ilgi beklenmez kimseden .ben tek çocuk büyüdüm el bebek gül bebek denen cinsten ama ne arkadaşlarımdan ne akrabalarımdan ne de eş ailesinden büyük beklentilere girmedim hatta 3 maymunu oynadım çoğunlukla.onlar da aynını yapmışlardır bana karşı.yoğun bakımlara düştüm aranmadım umursamadım bile.ben kendime değer verdikten sonra çekirdek ailem değer verdikten sonra banane diğerlerinden.hastalığıma takmışlar dedi.kimse kaynana beni aramadı bana şunu dedi bunu yaptı diye bu denli hastalanmaz.doktorlara teyit bile ettirdim vallahi bugün.en fazla depresyona girersin sinirlerin bozulur biraz dediler.hayat bir tek konu sahibinin etrafında dönmüyor.kimbilier o kaynananın da ne sorunları vardır
Mune' yi başına @ koyarak çağırabilir konunuzun yoruma kapanmasını istediğinizi yazarsınız ve konunuz yoruma kapanırBeni ilgilendirmez kaynananın sorunları evet ben onun yüzünden hastalandım uzadı gitti bi başlık açayım dedim ammada kaynana olup dertlenen karşı çıkan varmış yeter artık konuyu kapatma olsa da kapatsam keşke.
Bunlar için mi hasta oldunuz.. sizde takıntı hastalığı var bu hadiseler beni sinirlendirir ama asla hasta etmez. Tepkimi verir yoluma hayatıma bakarımDüğün tarihimi kendi düşüncesine göre erteletti,sonra haliyle üzüldüm çok üzüldüm etrafta neden diye meraklı sorulara maruz kalma endişem,üzüntüm. Düğün günü gelin arabamda oturmasını istememe rağmen ricalara rağmen gelin arabamda oldu,sonrasında tarhana yapıcam gel salça yapacam gel kötü gelin mi olmak istiyorsun,gündüzleri gel gelinin gelmiyo mu derler gel,şunun bunun düğünü var gel mutlaka gel-git,ağır hasta oldum nice sonra aradı(tahminim tepki aldıktan sonra), bir de şu var eşim uzanıyor mesela yanı başına uzanıyor aynı yatakta,öpüyor vs
vs………..
O sizsiniz bu da benim sizi hasta etmez beni eder yapacak bişey yokBunlar için mi hasta oldunuz.. sizde takıntı hastalığı var bu hadiseler beni sinirlendirir ama asla hasta etmez. Tepkimi verir yoluma hayatıma bakarım
Annesi bilinçli yapıyor siz o sırada odadan çıkın birşeyle meşgul olun, eşinize de bu durumun tuhaf olduğunu güzelce anlatın, valla kimse kusura bakmasın eşşek kadar oğlunu yatağa yatırıp öpüp duran kv lere hiç sıcak bakamıycam, bunun psikolojideki adı duygusal ensest , kadın kendini bu şekilde tatmin ediyor duygusal olarak, bence iğrenç bişey, benim eşimle kv mi öyle görsem kusarım, bizde kv normal eşime sarılır öper düzgünce ama yatağa yatırıp sarmaş dolaş olmaz bu çok saçma ve psikolojik olarakta zararlı bir durum, eşiyle yapacağı hareketleri anne ile yapmaya ve o şekilde davranmaya çalışılması çok büyük psikolojik sapkınlıktır, Eşinizle acil güzelce konusun hatta bu konuyu psikoloğunuzla görüşün derim ...Ensest bir ilişkinin varlığı bir oluşumdur mide bulandırır ve ilişkiyi bitirir. Bu öyle bir durum olsaydı mutlaka açık bir şekilde paylaşırdım.
Bu ancak ciddi empati sayesinde anlaşılabilir,bu hareketleri yaparken bana bakıyor gülüyor saçma sapan gülüyor sanki bu hali can sıkacak hoş değil zaten bunu biliyor ve inat yaparcasına bakıp bakıp gülüyor. Anneler oğullarına bağımlı olmasın ,bağlı olsun oğullarının zihnini manüpüle etmekten öyle yetiştirmekten uzak dursunlar ondan sonra o minik kuzuları evlenince evlilikleri zora giriyor,benim gibi üzülen gelinlere yazık oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?