Psikoloğa gittik

Gayet sorun senden. Iyi olmak farkli, kendini hirpalamak, sürekli onlari düşünüp, " hizmetimi tam etmezsem, eşim uzaklaşir" gibi düşunceler, sağlikli şeyler değil.

Kayin ailen süper felan demiyorum. Ancak senin üstündeki gücü, psikoloji etkilemeleri sen belirlersin. "Hayir yapmiyorum, gitmiyorum, istediklerini desinler,.." demek aslinda bu kadar zor değil. Ve bircok insan icin normal.

Senin icin zor. Sadece kayin ailede suç görürsen, kendi davranişini kriklemezsen, asla bişey değişmez.

ıyyy ne kadar kötü bir konuşma. Kolu bacağı acık kıyafetle gitseniz ne olucak. Eşinizin babası sapık mı ? Annesi sapık mı? Valla ne ilginç insanlar.Boşuna ele karıs derde karıs demıyorlar.

ona da o duyguyu siz veriyorsunuz
kadına GCIK kaptığınız için oğluna sarılıp öpmesi bile yanında yatması bile batıyor
size bakıp tabiki pis pis gülecek sinir olduğunuzu biliyor
o yüzü siz vermişsiniz ona

hastalığınız hakkında bilgim yok ama sizin demenizle yorulmaktan oluyorsa bu hastalık hiç yardıma gitmeseydiniz keşke
gitseniz de karşılık beklemeyeceksiniz

zaten belli kadının sizi aramayacağı

çocuğu doğur gecelerce uykusuz kal bak büyüt tüm sevgini ver yeme içme ona harca okut evlenirken yardım et sonra gelin hanım:amaaaa oğlunu öpüyor sarılıyor bana inatt desinnn.yok yaaaa kadın yüzünden bir sürü hastalığa yakalanmış.buna doktorlar güler ayoll.evet stresin sebep olduğu hastalıklar var ama tümü kaynanaya maledilmiş pesss.ben kaynananın anlattığı kadar kötü olduğuna asla inanmadım .hadi serçe beğenmedimi bas da 3. beğenmedimim olsunn

Gitmeyin görmeyin sizi bu derece kötü etkileyen birine niye yardım etmeye çalışıyorsunuz ki kendinizden cok ona deger vermissiniz.Bu hayata bir kere geliyoruz başkalarının ne dedigini bu kadar önemsemeyin kendi caniniza yazık

İnsanlar zıvanadan çıktı iyiden iyiye
Ben ve oğlum arasına babası giremez değil bir başkası sarılmama öpmeme laf edecek
Ettiği son laf olur
Evladım yanıma yatacak karısı dik dik bakacak
Gördüğü son şey olur
Ben bu hastalık yüzünden ameliyat oldum ya gidip kaynanamı vurmam lazım demekki

Şimdi siz bu duruma 5 ayda kv size gel-git-yap dediği için geldiniz doğrumu anladım?
Öncesinde hiç bir sıkıntınız yoktu durup dururken sinirleriniz sıkıştı?
Size terapi değil o halde boşanma avukatı lazım bence
Çünkü sizi birkaç ayda bu hale getiren kadın size birkaç yıl içinde neler yapmaz
Terapiyle düzelecek bir durum değil anca kocanızı boşayarak ve o kadından kurtularak iyileşebilirsiniz.
Ben yinede kadının yaptıklarında sinir sisteminizi bu denli çökertecek birşey göremedim orasıda ayrı

El bebek gül bebek büyüdüm,ailemi bir gün kırmadım üzmedim hayal kırıklığına uğramadılar benden memnun ve razılar her zaman da söylerler eşimin ailesine bile, ayrıca bir çok şeyi aile evinde gördüm maddi imkanlarım şükür derecesinde arabam da var evimde var çok şükür ki başarı odaklı bir ailenin kariyerli bir mesleğine sahibim bir süredir kendi isteğimle çalışmama kararı almıştım fakat yakında bir yerden cevap bekliyorum başlayacağım olmazsa da kendi işimi kuracağım. Demem o ki böyle imkanlı bir hayat yaşamak hem çok güzel ve özel hem de narin büyütüldüğüm için eşimin ailesi de olsa sınırlarıma girilmesine izin vermek istememem lakin sorun olmasın diye bir süre idare etmeye çalışmak vüdumda tepkilere sebep oldu.
Sürekli kayınvalide bu hastalığa sebep değil diyen bir kesimin yazdıklarını okudum,açık ve net söylüyorum size göre olmayabilir belki ama benim için bu raddeye kolay geldim demek ki sizler kadar dayanıklı bir yapım yok daha kolay düşüyorum demek ki. Ayrıca dün eşim haklısın üzerine çok geldiler üzüldün demişken artık bence bu konuyu kapatalım gerekli sözleri gereken kişiden Allah’ın da yardımıyla duydum daha güçlü durmak istiyorum artık.

Ya siz eşinizden soğursanız, ya yeterince yanınızda olmadığı için ödetmeye kalkarsanız bir gün?

Haklı olduğunuz yerde bu çekinceler neden, baskın olan siz olun.

Bu insanlar bu aramayi niye bu kadar dert ediyor anlamiyorum. Esimin anannesi gebeligimi öğrenmiş, aramis esimi tebrik etmis. Annem bana diyor ki niye seni aramadi? Bosver anne ben kimseyle telefonla konusmak istemiorum, ben aramiyorum onlsr da beni armaasin hosuma gidiyor dedim. Gercekten cok isime geliyor. Hayir hic aramiz da bozuk degil, cok da seker kadin ama ben araninca rahatsiz bile oluyoum. Siz nefret ettiginiz kaynananiz aramadi diye dert ediyosunuz bu cok enteresan gercekten

Aynı şartlarda büyüdüm hata daha fazlası çok şükür
Ama güçlü bir yapım var kimseye minnet etmem kimse gel dedi diye gitmem istemediğim sürece
Çıt kırıldım hiç olmadım
Kv de, eşde olsa eyvallahım olmaz
Az ötede otur dedirtmem kendime
Karşılığında kimseye yaranmaya çalışmam, gereksiz aramam, aranmak beklemem
Kendi ailem dışında kimseyle gereğinden fazla muhatap olmam
Hele hele gidip hizmet edeyim karşılığında ilgi göreyim demem.
Kv beni neden aramadı diye psikolojim bozulmaz çünkü aramasını beklemem, aramasa daha iyi hata benim için. Öyle yani. Dünya etrafınızda dönmüyor. Ailenizin size verdiği değeri başkasının annesi göstermesi gerekmiyor. Bu eşinizin anneside olsa durum değişmez. Bunun için sinirleriniz sıkışıyorsa pskilologdan ziyade psikatri çözüm olabilir. Bide daha önce dediğim gibi boşanmakda işe yarar.

Bu düşünceyi benimsemem gerekiyor artık sanırım…

bu yoruma imzamı atarımm.aşırı ilgi beklenmez kimseden .ben tek çocuk büyüdüm el bebek gül bebek denen cinsten ama ne arkadaşlarımdan ne akrabalarımdan ne de eş ailesinden büyük beklentilere girmedim hatta 3 maymunu oynadım çoğunlukla.onlar da aynını yapmışlardır bana karşı.yoğun bakımlara düştüm aranmadım umursamadım bile.ben kendime değer verdikten sonra çekirdek ailem değer verdikten sonra banane diğerlerinden.hastalığıma takmışlar dedi.kimse kaynana beni aramadı bana şunu dedi bunu yaptı diye bu denli hastalanmaz.doktorlara teyit bile ettirdim vallahi bugün.en fazla depresyona girersin sinirlerin bozulur biraz dediler.hayat bir tek konu sahibinin etrafında dönmüyor.kimbilier o kaynananın da ne sorunları vardır

bende tek çocuğum hem de 10 yıl sonra tedaviyle zar zor olmuşum, el bebek gül bebek büyüdüm. annem insanlara hayır demeyi asla bilmez, birinin dediğini yapmazsa ona küsülecek sanar. ben tam tersiyim. ne kayınvalidemden ne de diğer büyüklerden kolay kolay bir şey beklemem, gel-git-yap dendiğindeyse açık açık söylerim gitmek istemezsem. örneğin ben kahvaltı yapmayı sevmiyorum, erken de uyanmıyorum. kahvaltıya çağırıldığımda bunu belirtiyorum, o gün gideceksem de gittiğimde ay beni bir daha kahvaltıya çağırmayın diyorum. huyumu bildikleri için de kimse alınıp gücenmiyor. kayınvalidem kışlık yapmayı, hatta eline geçen her şeyi değerlendirmeye bayılır, benim sevmediğimi bildiği için teklif dahi etmez. tabi ki kayınvalidenin huyu da çok önemli fakat en başta kendini olduğu gibi değil de, beni sevsinler diye ekstra çaba göstererek tanıtan insanlar evlendikten sonra bir şey yapmak istemeyince kendini olduğu gibi göstermediği için psikolojik bunalıma giriyor.

Beni ilgilendirmez kaynananın sorunları evet ben onun yüzünden hastalandım uzadı gitti bi başlık açayım dedim ammada kaynana olup dertlenen karşı çıkan varmış yeter artık konuyu kapatma olsa da kapatsam keşke.

Mune' yi başına @ koyarak çağırabilir konunuzun yoruma kapanmasını istediğinizi yazarsınız ve konunuz yoruma kapanır

Bunlar için mi hasta oldunuz.. sizde takıntı hastalığı var bu hadiseler beni sinirlendirir ama asla hasta etmez. Tepkimi verir yoluma hayatıma bakarım

Annesi bilinçli yapıyor siz o sırada odadan çıkın birşeyle meşgul olun, eşinize de bu durumun tuhaf olduğunu güzelce anlatın, valla kimse kusura bakmasın eşşek kadar oğlunu yatağa yatırıp öpüp duran kv lere hiç sıcak bakamıycam, bunun psikolojideki adı duygusal ensest , kadın kendini bu şekilde tatmin ediyor duygusal olarak, bence iğrenç bişey, benim eşimle kv mi öyle görsem kusarım, bizde kv normal eşime sarılır öper düzgünce ama yatağa yatırıp sarmaş dolaş olmaz bu çok saçma ve psikolojik olarakta zararlı bir durum, eşiyle yapacağı hareketleri anne ile yapmaya ve o şekilde davranmaya çalışılması çok büyük psikolojik sapkınlıktır, Eşinizle acil güzelce konusun hatta bu konuyu psikoloğunuzla görüşün derim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…