psikologa guvenmek dogru mu?

Kimse mükemmel değil, insanları böyle böyle psikologlardan soğutuyor ve psikiyatrlara yönlendirip ilaçlarla uyutulmasına ön ayak oluyoruz..
Psikologlar psikiyatrların alternatifi değildir. İlaç terapisi ve psikoterapi gibi alternatiflerden hangisinin uygulanması gerektiğine psikiyatrist hasta ile birlikte karar verir. İlaç tedavisi uygulanacaksa gözetimi sürdürür. Psikoterapi yapılacaksa bunu bir psikiyatrist de yapabilir bir psikolog da. İlaç tedavisine de uluslararası tıbbi kılavuzlar ışığında karar verilir. Yani gerçekten gerekli olmasa idi ilaç kullanılmazdı. Bunların da tamamı uyku getirmez, kimi daha az uyumaya neden olur. Etkileri çok çeşitli olduğu için, hangi hastada hangi tedavi seçimini yapabilmek adına hekimler bu konuda 6 yıllık tıp fakültesinin üzerine 4 yıl uzmanlık eğitimi alırlar. Psikiyatrik ilaçlar yerinde kullanıldığında öcü değil, dosttur.

Öğrencinin ozelini öğretmenler odasinda sakiz eden öğretmenler var?ideal dünyada çocuğun öğretmene güvenip anlattigi meselenin duyilmamasi gerekir.öyle değil mi?

isim vermez ama genel olarak anlatabilir

benim mesleğimde de sır saklama yükümlülüğü var

senin adını vererek anlatmam ama emsal verip anlatabilirim genelleme ile

biri geldi böyle dedi diye değil de, böyle bir olayda böyle bir çözüm oldu gibi

Ooo anafikir çok iyiymis :) Pubik kılı gibi cikiyorsunuz aradan valla alakalı alakasiz.

Kişi kendinden bilir işi demişsiniz de
Arkadaşımın kayınpederi doktor. Bilmem kim geldi , pis kokuyordu vs tarzında konuşuyormuş. Baska seyler de tabii. Bu da etik degil sonuçta.
Psikolog deneyimim yok ama ben güvenmem %100. Arkadaş çevresinde konuşma olasılığı hep var

Psikolog gitmek yersiz aslında.ben artik üstündeki agirligi tasiyamadigimdan anlattım.ama artik yeni bir agirligim var.rezil olmak.keşke hic gitmeseydim.kabus resmen.buraya yazsam daha risksiz olurdu.puffffff.

Psikologluk herhangi bi is degildir.
Siz psikolog musunuz?nazil bu kadar eminsiniz?önceki yorumlarda örneklerine rastladiniz iste,eğer okuduysaniz.
Psikologluk herhangi bir meslek olmamalidir diyelim ona biz.belki adam sahip cikmayacak.ahlaki zafiyeti varsa silahla mi çenesini tutacakları?
Sadece ben bir hata yaptim,güvendim,elimden geldiğince de uyarmak istiyorum

Adam öldürmek, başkasına zarar verme konusunda teşebbüs planları gibi başka bireye zarar söz konusuysa olay değişir tabi ki.

Ooo anafikir çok iyiymis :) Pubik kılı gibi cikiyorsunuz aradan valla alakalı alakasiz.

Çok da alakasız değil sanki, yorumunuzu okuyunca söylemek istedim :)
Hani bi psikologa gidip de "ayy yok bu yalan söylüyo" diye güvenmemezlik etmeyin, herhalde ki yalan söyleyecek "özel" hayatında

Hepsini okumadım çünkü bana kendi mesleğimi anlatıyorsunuz. Anlattığınız bakış açısı doğru; ama Sağlık Bakanlığına bakın bakalım uygulama kısmı ne kadar doğru??
Uyuyamıyor mu? Daya "Atarax"ı modundalar hepsi.
Bana masal anlatmayın..

Adam öldürmek, başkasına zarar verme konusunda teşebbüs planları gibi başka bireye zarar söz konusuysa olay değişir tabi ki.

Bu zaten psikologların etik kuralları içerisinde yer alır.
Ne yani, söylemeyelim de adam mı ölsün?
Mesleki etik kuralların oluşturulma süreci halen devam eden bir süreç. Ve ne yazık ki acı tecrübeler ışığında oluşturuluyor.

Kuzenim gitmişti annesi ile sıkıntılarını anlatmış kadın kuzenim yanından ayrıldıktan sonra her defasında teyzemi arayıp bugün bunları bunları anlattı diye söylüyor muş. En sonun da teyzemle kuzenimin arası çok kötü bozulmuştu.

Eğer bir ruh sağlığı çalışanı olduğunuz halde psikiyatristler hakkında bu kadar cahilce konusabiliyorsaniz bir hazımsizlik içinde olduğunuzu düşünürüm.
Devlet hastanelerinde 10 dakikada bir randevu veriliyor bu sureyi doktor belirleyemiyor ne yazık ki. O şartlarda ne kadar doğru calisiliyor bilemem .Ama bu psikiyatrinin değil bakanlığın başarısızlığıdır. Özel muayenehanede yeterli vakit de ayırılıyor psikoterapi de yapılıyor.

Cahilce konuşmuyorum, okuduğum üniversite belli yaptığım iş belli.
Mesleki yasamız bile yarım yamalak çıktı çok övdüğünüz psikiyatrlar yüzünden.
Hazımsızlık dediğin haksızlık karşısında yaşanan üzüntüyse, evet hazımsızım ve bununla da gurur duyuyorum oldu mu?
Ben zaten hatanın ana kaynağını yazmışım nal kadar, bakanlık diye. Uzatmanın anlamı yok.
6 yıl tıp okuduk diye kendini bişey zannedenler bence asıl hazımsızlar ya, ona da diyecek bişey yok.
Psikoterapinin de P sinden anlıyorlarsa diplomamı yakarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…