- Konu Sahibi lilith2013
-
Öyle mi?ha biz magaradayiz,insanların işyerinde karsilastiklari insanlari,sorunları anlatabilecegini farkedemeyiz.yada insana komple yabanciyiz,bir içimiz fesat olduğunda supheleniypruz karsidakinden.Kişi kendinden bilir işi
Psikologlar psikiyatrların alternatifi değildir. İlaç terapisi ve psikoterapi gibi alternatiflerden hangisinin uygulanması gerektiğine psikiyatrist hasta ile birlikte karar verir. İlaç tedavisi uygulanacaksa gözetimi sürdürür. Psikoterapi yapılacaksa bunu bir psikiyatrist de yapabilir bir psikolog da. İlaç tedavisine de uluslararası tıbbi kılavuzlar ışığında karar verilir. Yani gerçekten gerekli olmasa idi ilaç kullanılmazdı. Bunların da tamamı uyku getirmez, kimi daha az uyumaya neden olur. Etkileri çok çeşitli olduğu için, hangi hastada hangi tedavi seçimini yapabilmek adına hekimler bu konuda 6 yıllık tıp fakültesinin üzerine 4 yıl uzmanlık eğitimi alırlar. Psikiyatrik ilaçlar yerinde kullanıldığında öcü değil, dosttur.Kimse mükemmel değil, insanları böyle böyle psikologlardan soğutuyor ve psikiyatrlara yönlendirip ilaçlarla uyutulmasına ön ayak oluyoruz..
Öğrencinin ozelini öğretmenler odasinda sakiz eden öğretmenler var?ideal dünyada çocuğun öğretmene güvenip anlattigi meselenin duyilmamasi gerekir.öyle değil mi?Adam da o kadar meraklı ki senin özeline yatıp kalkıp bunları düşünüyordur hatta rüyasında bile görüyordur emin ol buna.
Senin gibi kaç danışanı var biliyo musun sen?
Ne sandın ki mahalledeki dedikoducu Melahat Teyze mi?
Psikolog demek, asla yalan söylemez demek değil.
Eeeh canım istemiyor diyip rapor alan öğretmen de var,
Hastasının pubik tüylerini alıp almadığını millete anlatan jinekolog da var.
E bunlar da para almasın madem. Mantık bu mudur?
Kimse mükemmel değil, insanları böyle böyle psikologlardan soğutuyor ve psikiyatrlara yönlendirip ilaçlarla uyutulmasına ön ayak oluyoruz..
Psikologluk herhangi bi is degildir.Öyle mi?ha biz magaradayiz,insanların işyerinde karsilastiklari insanlari,sorunları anlatabilecegini farkedemeyiz.yada insana komple yabanciyiz,bir içimiz fesat olduğunda supheleniypruz karsidakinden.
Siz psikolog musunuz?nazil bu kadar eminsiniz?önceki yorumlarda örneklerine rastladiniz iste,eğer okuduysaniz.Psikologluk herhangi bi is degildir.
Sıkıntını anlatırken cok detaya inmene gerek yok bence. Yaptigin biseyi pek ala farkli bi yerde yapmış gibi de anlatabilirsin. Cok da guven olmaz. Simdi atiyorum adam öldürdüm sakladim desen yetistirmeyecek mi saniyorsun :)
Ooo anafikir çok iyiymis :) Pubik kılı gibi cikiyorsunuz aradan valla alakalı alakasiz.
Öğrencinin ozelini öğretmenler odasinda sakiz eden öğretmenler var?ideal dünyada çocuğun öğretmene güvenip anlattigi meselenin duyilmamasi gerekir.öyle değil mi?
Psikologlar psikiyatrların alternatifi değildir. İlaç terapisi ve psikoterapi gibi alternatiflerden hangisinin uygulanması gerektiğine psikiyatrist hasta ile birlikte karar verir. İlaç tedavisi uygulanacaksa gözetimi sürdürür. Psikoterapi yapılacaksa bunu bir psikiyatrist de yapabilir bir psikolog da. İlaç tedavisine de uluslararası tıbbi kılavuzlar ışığında karar verilir. Yani gerçekten gerekli olmasa idi ilaç kullanılmazdı. Bunların da tamamı uyku getirmez, kimi daha az uyumaya neden olur. Etkileri çok çeşitli olduğu için, hangi hastada hangi tedavi seçimini yapabilmek adına hekimler bu konuda 6 yıllık tıp fakültesinin üzerine 4 yıl uzmanlık eğitimi alırlar. Psikiyatrik ilaçlar yerinde kullanıldığında öcü değil, dosttur.
Adam öldürmek, başkasına zarar verme konusunda teşebbüs planları gibi başka bireye zarar söz konusuysa olay değişir tabi ki.
Eğer bir ruh sağlığı çalışanı olduğunuz halde psikiyatristler hakkında bu kadar cahilce konusabiliyorsaniz bir hazımsizlik içinde olduğunuzu düşünürüm.Hepsini okumadım çünkü bana kendi mesleğimi anlatıyorsunuz. Anlattığınız bakış açısı doğru; ama Sağlık Bakanlığına bakın bakalım uygulama kısmı ne kadar doğru??
Uyuyamıyor mu? Daya "Atarax"ı modundalar hepsi.
Bana masal anlatmayın..
Cahilce konuşmuyorum, okuduğum üniversite belli yaptığım iş belli.Eğer bir ruh sağlığı çalışanı olduğunuz halde psikiyatristler hakkında bu kadar cahilce konusabiliyorsaniz bir hazımsizlik içinde olduğunuzu düşünürüm.
Devlet hastanelerinde 10 dakikada bir randevu veriliyor bu sureyi doktor belirleyemiyor ne yazık ki. O şartlarda ne kadar doğru calisiliyor bilemem .Ama bu psikiyatrinin değil bakanlığın başarısızlığıdır. Özel muayenehanede yeterli vakit de ayırılıyor psikoterapi de yapılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?