psikologa guvenmek dogru mu?

Sır saklama yükümlülüğü vardır psikoloğun ihlal ederse tazminat ödemek zorunda kalır. Mesleki yaptırımı da varsa bilmiyorum. Kısaca söylememesi gerekiyor güvenebilirsiniz :)
 
Sizde güven sorunu da var bence önce bunu çözün çünkü psikologun hayatında olumlu yönde etkili olabilmesi için önce ona guvenmen gerek
 
Bence bu şüphenizi de psikoğunuzla paylaşın.
 
Bu konuyu acmaniz cok iyi oldu.. bazen bende takilirim boylesi seylere.. bazilarini meslekleri adam etmiyo maalesef, yani mesela bana o yemin torenleri cok sacma gelir, eeee yemin etmis vsvs, yeminine sadik kalacak.. yok oyle birsey.. tamam bu bir prosedur fakat zaten o sahiz yalancinin tekiyse, meslegini kotuye kullaniyorsa, istedigi kadar yemin etsin yani farketmez .. gizlilik kurallarina uymayanlar var tabikide arkadaslar ornek vermis zaten..
 
Keşke boyle bir hataya dusmeseydim.psikologların kendilerinde de zafiyet var.hic unutmam birine aksam üzeri girmiştim,adam tüm gün yorulmuş yani,bütün sosyal maskeleri,zirhlari düşmüş.belki de icmisti,kafa gidikti yani.anlattiklarimla alenen kafa buldu.yakaladigi ama benim gizlemek aşina yalan soyledigim Meseleyle alay etti.dalga mi geçiyorsunuz dediğimde de pişkin pişkin konuştu.inkar bile etmedi.
 
Doktor değilim ve onlar gibi öğrendiğim şeyleri saklama zorunluluğum yok ,buna rağmen mesleğim ile ilgili olarak kişiler hakkında bildiklerimi kimseye anlatmam en son ben duymuş gibi yaparım ..Meslek ahlakı ve etiği olan insanlar böyle davranır ki sizinki psikolog bencede saklar rahat olun.
 
Ayni şehirdeki bir psikolog gidiyorum.zaman zaman çok özele giriyorum.bunu başkalarına anlatmaya kalkarsa düşünemiyorum bile.
Jinekolog en mahrem yeri gören doktor. Onunda orda burda anlatması ndan korkmak gibi bişey korkunuz. Onların işi bu. Sizin anlattıklarını zı devede kulak bırakacak neler duyuyor dur daha. Merak etmeyin.
 
Ayni şehirdeki bir psikolog gidiyorum.zaman zaman çok özele giriyorum.bunu başkalarına anlatmaya kalkarsa düşünemiyorum bile.

Adam da o kadar meraklı ki senin özeline yatıp kalkıp bunları düşünüyordur hatta rüyasında bile görüyordur emin ol buna.
Senin gibi kaç danışanı var biliyo musun sen?
Ne sandın ki mahalledeki dedikoducu Melahat Teyze mi?
 

Psikolog demek, asla yalan söylemez demek değil.
Eeeh canım istemiyor diyip rapor alan öğretmen de var,
Hastasının pubik tüylerini alıp almadığını millete anlatan jinekolog da var.
E bunlar da para almasın madem. Mantık bu mudur?
Kimse mükemmel değil, insanları böyle böyle psikologlardan soğutuyor ve psikiyatrlara yönlendirip ilaçlarla uyutulmasına ön ayak oluyoruz..
 
anlattığını zannetmiyorum. zaten işte insanlar yıpranuyır iş dışında gülüp eğlenmek varken neden paylaşılsın ki.
 
Psikologlar hekim değildir, tıp doktoru değildir. O kadar çok yazılmış ki söylemesem çatlayacaktım.
Onun dışında söylediğiniz doğru. Meslek etiği gereği danışanın adını kullanarak, kimliğini belli edecek biçimde anlatmayacaktır.
 
Hızlı hızlı okuduğum için orayı pek ayırt edememişim, sağolun
 
Söyle söyliyim; psikologlarinda konusmaya ihtiyaclari var ve etkisinde kaldiklari olaylari veya örnek vermeleri gerektigi zaman anlatirlar. Tabiki isim falan vermezler yani sizi desifre etmez.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…