Psikoloğumu değiştirmeli miyim

KahveCekirdegi7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2022
2.681
1.074
63
31
Selamlar kızlar,

Tanıyan üyeler bir süredir geçmişteki uzun ilişkim üzerine psikoloğa gittiğimi hatırlar. Dün yine bir seansım vardı.
Kısaca yeni okuyanlar için bahsedeyim erkek arkadaşım bana göre daha muhafazakar bir aileye sahip kendisi de biraz baskıcı ve dediğinin olmasını isteyen biriydi. Bende burda ailemi bırakıp gitmek istemediğim için onun gelmesini istemiştim.

Geçmişte eski erkek arkadaşımın ailesinin olduğu şehire gitmek istemediğim için onun benim olduğum şehre gelmesini istemem üzerine konuştuk. Psikoloğumun kişisel görüşlerine göre bu yanlışmış. Kendiside geçen sene evlenip bu şehire gelmiş. Yani İstanbul’a kimsenin gelmek istemediği bir şehire. Oda ankaradan gelmiş. Kendisine siz eşinizi ankarada yaşamak üzerine ikna etmeye çalışmadınız mı dedim. Hayır dedi. Zaten bu benim benim görüşüme ters aileme de ters. Elimin tüm sülalesi burda. Doğru olan benim gelmem şeklinde konuştu. Ancak seansların başlarında ona gitmek istememememdeki çekincelerimi anlatmıştım hatta ailesinin kız erkeğin tarafına gider sen hanımköylü mü olacaksın dediklerini ve bu düşünce tarzından rahatsız olduğumu belirtmiştim. Gayet normal ve haklı bularak yaklaşıyordu ve erkek arkadaşımın narsist biri olabileceğini söylüyordu.
Konunun devamında kıyafetime karışması yönünde tekrar bir değerlendirme yaptık. Bana şunu söylemişti eğer siz sırf o mutlu olsun diye kendinizden ödün verirseniz bir süre sonra mutsuz olursunuz. Bende dedim ki bu onun için de geçerli ise eğer o zaman benim için kıyafetime karışmama yada bazılarını esnetme konusunda ödün vermemesi haklı mı oluyor dedim. Sonuçta beni mutlu etse bile kendi mutsuz olacak. Haklı dedi. E öyleyse dedim oda kendi dediğini okur bende kendi dediğimi okursam zaten olan bu. Ancak seansın başlarında konuştuğumuz konular hep benim fedakarlık yapmam karşı tarafın yapmaması üzerineydi. Sonuç olarak psikoloğumdan son seans biraz etkilendim. Böyle olmamalıaydı gibi geliyor. En baştan bana özgüveni yükleyerek aslında doğru düşünce ve kararlarda olduğumu hissettirirken son seansımızda sanki ben yanlış davranmış aslında herkesin kendisi dahil öyle yapması gerektiği benim bu noktada hem kıyafette diretmem hem taşınmakta diretmem falan hatalı haksız olduğumu düşündüren bir model çizdi.
Şimdi sizce ne yapmalıyım biraz daha devam edeyim mi yoksa değiştireyim mi?

Kişisel görüşünü neden yansıtıyor anlamış değilim.
Evlenince yaşanacak yer mantıklı şekilde konuşur, çıkar hangisindeyse orada yaşanır bence de. Mantıklı olan da bu gibime geliyor. Bu şekilde net bir şekilde görüşünü yansıtması bence yanlış, eğer ki senin tavrını sorunlu bulduysa bunu başka bir konu açarak sana fark ettirmesi gerekirdi diye düşünüyorum

Allah aşkına halen bu psikologlardan fayda gören var mı, ben ruhum daraldığı zaman arabaya binip bir deniz kenarına gidiyorum telefonu vs kapatıyorum, döndüğümde yeniden doğmuş gibi oluyorum, çay ve kahve de hiç eksik olmuyor yanımdan.

Bu tür geleneksel düşünce tarzına sahip olan psikologlardan fayda geleceğini düşünmüyorum.

Benim psikologum çoğu zaman bana hiç aklıma gelmeyen çıkış yolları sunup “ikinizin fikirleri dışında şu, şu, şu yollar da var neden sadece bu ikisinden biri” diyerek kafamı çorba yapıyordu. Bizde de x şehirde mi y şehirde mi yaşayacağız konusu çıkmıştı. Peki neden z şehri değil şu şartlar orada böyle diyerek olaya farklı bakmamı sağladı. Sonrasından biz bambaşka bir dördüncü şehre karar verdik.

“Tabi eşinin yanına gidecen guzum” tarzı tavsiyeleri almak için niye para vereyim giderim komşum ayşe teyzeden bedavaya alırım o tavsiyeyi. Üstüne de bi tabak kısır yerim çay içerim bedava.

Ben çok fayda gördüm

Biz terapi sürecini dışardan çok sağlıklı degerlendiremeyiz, genelde terapistler kendi hayatindan çok örnek vermez danisana yardımcı olacaksa verebilirler , içinize sinmeyen şeyler varsa bu konu üzerine konuşup karar verebilirsiniz

Ablacım Amerikalılar der ki, listen to your gut yani yani kendine sor ben doğru bir durumda mıyım yanlış bir durumda mıyım diye. Sen belli ki yanlış bir durumda olduğunu hissediyorsun, için rahat değil o zaman yanlış bir durumdasındır.

O adama gelince de mağara ayısı belli ki, kadın onu yapar bunu yapar kadın gelmeli erkek gitmez diyen adamdan hayır gelir mis ence? Bu zihniyet bitmeli, insan insandır, kadınlar da insan evladı, erkekten az değil, erkeğin peşinde sürüklenmesi gereken canlıalr hiç değil. Ataerkillik denen şey tamamen kadınlaın ezilmesi ve erkeklerin hiçbir sorumluluk almadan sefa sürmesi. Şöyle bir sistemi destekleyen kadın net şekilde salaktır, elinde Harvard diploması olsa bile yine salaksın yine salaksın kardeşim. Başka bir kadına evet ben ezildim, doğrusu budur, git sen de ezil diyemezsin.

Bu adama tekmeyi koydun mu sen? zannedersem ki komyuşsun. Bırak o zaman, neyse ne olmadıysa sittir ediceksin canına yazık. Böyle bir ayı için de para falan ödeyip terapiste gitmezdim ben ayrıca paraya yazık ... sen yok terapi isterim dersen de bu terapiste de tekmeyi at bence yenisini bul.

Açıkçası bende buna takıldım biraz mesela siz olsaydınız nasıl yapardınız dediğimde zaman zaman fikrini beyan ediyor hatta daha önce iş yerinde yaşadığım bir sıkıntıyı taciz gibi bir durumdu bunu anlattım. Bende olsam o iş yerine gitmek istemezdim hatta korkardım muhtemelen çıkardım falan dedi. Bense savaşmam gerektiğini böyle şeylerin hangi iş yerine gidersem gideyim yaşanabileceğini bu şekilde korkmamın yanlış olduğunu düşünüyordum.

Haklısınız bu daha iyi geliyor

Bundan önce gittiğim sizin tarif ettiğiniz gibi biriydi ancak eski psikoloğum taşınınca bunu buldum 3-4 seans iyi gitti dün ise boşa para verdiğimi hissettim hatta önceki terapistim emdr yöntemi uyguluyordu buna öyle birşey yapacak mıyız dediğimde o yöntemlerin saçma olduğunu işe yaramadığını falan söyledi ben uygulamıyorum dedi

Yaa çok güldüm son cümlenize sağolun haklısınız

Kendi düşünceniz kendinize kalsın tüm insanlar psikolojik destek alsa ülke bu hale gelmezdi

Direk örnek vermiyor ama ben ona sorduğumda sizde nasıl oldu siz neden böyle demediniz falan filan dediğimde kendi görüşleri baya ortaya çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…