Psikoloğumu değiştirmeli miyim

Para vermezsen bir kardiyolog sana yardımcı olur mu? Karnı burnunda kliniginin kapısını çalsan bir kadın dogumcu sana yardımcı olur mu?



*Gerçi şu deprem sonrası tonlarca ücretsiz seans veren terapist çıktı, gönüllü terapist ağları var. Onun dışında belediyelerin, aile sağlık bakanlığınin, üniversitelerin ve devlet hastanelerinin psikologları ücretsiz. İsteyen biraz araştırmayla bu hizmetlere erişebilir
 
psikoloğunuz nerede acaba il ilçe ben yüzyüze istiyorum online değil. bunuda evime yakın tercih etmiştim.
 
Bu psikoloğu değiştir. Her zamanki tuzağını atmışsın, fena avlanmış o da. Sen senin oyununa gelip sana hayatını anlatarak borçlu çıkmayacak bir psikolog bul. Yakında bununla kanka mode on olacak birbirinizi fitlemeye başlayacaksınız.
 
Son düzenleme:
Kendi hayatından örnek vermesi hiç doğru değil. Naptigindan haberi yok bence bu psikoloğun. Sokakta tanımadığın birine de anlatsan 3 aşağı 5 yukari bu yorumları yapar ztn. Ben de bir sefer böyle bir psikoloğa gittim. İlk bebeğimi kaybettiğim için 2. Bebeğime hamileyken büyük travma yaşıyordum. Meğer gittiğim psikolog da hamileymiş ve ilk o da ilk bebeğini doğumda kaybetmiş.bana daha ilk seansta bunu anlatti. Kendisinin de bu korkuları nasıl aştığını vs ama benim tek odaklandigim bebeğimi bu kez doğumda kaybetme korkusu oldu ( ben daha önceki haftalarda kaybetmistim). Yani salak kadın örnek olayım derken yeni travma yüklenmişti bana resmen
 
Size şu konuda şunu söyliyeyim hani evleneceğiniz kişinin yaşadığı şehre sizin gitmeniz gerekliliğini çoğu psikolog böyle düşünüyor neden bilmiyorum arkadaşım psikolog ona bu konuda danışacağım neden diye
 
Psikolog erkek miymiş
 
Neden olmasın ki ? Ben çökmüş bir ruh halindeyken başlamıştım ilk seansa o zaman bana geçecek sana söz veriyorum dedi psikologum ve her aldığım kararda yanımda oldu , süreci nasıl yönetmen gerektiği konusunda çok fazla yardımcı oldu. O yarım saatlik seans beni inanılmaz rahatlatıyor ve her hafta iple çekiyorum. Kişiye göre değişebilir yani
 

Hayatimda verdigim en dogru kararlardan biriydi terapiye baslamak. 10 seneden fazladir hayatimda, kendimin en iyi versiyonu olabilme yolculugumda yanimda olan en onemli kisi terapistimdir.

Psikoloji bir bilim, size yazdiginiz method iyi geliyorsa ne mutlu ancak bilimsel bir methodun degerini dusurecek yorumlardan kacinmamiz gerektigine inaniyorum.
 
Hayır aslında bana söylediklerinde yada uyguladıklarında çelişki hissettiğim için

Kahve psikologun seninle benzer durumda oldugu icin objektifligini koruyamamis. Yetkinligi, egitimleri nasil bilmiyorum ama kendi terapisini tamamlamadiysa ya da yeterli supervizyon almiyorsa boyle seyler yasamasi normal.

Bir kere daha boyle bir sey yasarsaniz degistirmeni oneririm. Sana yansitmamasi gerekiyor, objektifligin bozulmasi terapinin verimini dusurur.
 
kusura bakmayında sizin sadece canınız sıkkındır. depresyon vs öyle deniz havasi alinca geçmez. konuya dönersek evet tavrı yanlış, kendi hayat görüşünü, fikrini dikte edemez, bundan rahatsız olduğunuzu söyleyebilirsiniz kendisine.. biraz daha eğitim alsın :)
 

Neden para vermezsen yardimci olsun psikolog zaten? Sana bir saglik hizmeti sunuyor, arkadasin degil ki zaten arkadasin olmadigi icin verimli oluyor, ve hizmetinin karsiligini aliyor. Ayrica tabii lisans + yuksek lisans + aldigi ekstra egitimlerin (ki cogu dolar ile alinir) karsiligini da gormesi gerekiyor. Psikologun ucret almasi ile yararli olup olmamasinin ne gibi bir baglantisini kurdugunuzu gercekten anlamadim.

Milyon tane psikoloji dizisinin sonucu insanlar terapi hakkinda daha cok bilinclenmistir saniyordum ben de.
 
Katip o eğer psikoloksa bunu evirip çevirip bana farklı şeyler düşündürmeli farklı bakış açıları kazandırması gerekmez miydi
 
Hanimefendi psikolojik bir sorun, bir travma veya fobinin sizin ruhunuzun daralmasiyle ne ilgisi var. Hadi gocuk altinda kalip sonra bi kahve icmeye gidin yeniden nasi doguyosunuz bir gorelim
 
benim bildiğim terapide esas olan danışandır.
uygulanan terapi şekline göre değişiklik gösterebilirse de temelde psikolog/psikiatrist sorular sorarak kişiye yol göstermeye çalışır, kişinin duruma ve duygulara farklı açılardan bakması için uğraşır.
danışana ne yapacağını bile söylememesi gerekir diye biliyorum, asl olan danışanın kendi cevabını kendisinin bulabilmesidir. yüzleştirme yapar ancak bunun da kendine özgü teknikleri vardır.
işin uzmanı değilim ancak terapistin kendi ile ilgili çok kısıtlı bilgi vermesi gerekir diye biliyorum. bu şekilde kendinden de örnek vererek sizi eleştirmesi, kendisi ile ilgili o kadar detaylı bilgi vermesi çok da profesyonelce gelmedi bana.
 
Son düzenleme:

bazen insanlar o kadar büyük bir duygu girdabının içine girer ki içgüdüsel tepkilerle hayatını sürdürmeye başlar, o zaman onu dinleyecek ve bu girdabın içinde ona yol gösterecek birini arar.
herkes aynı sorunları yaşamaz, herkes aynı şeylere aynı tepkileri vermez. birinin kendi kendine atlatabileceği bir sorun başkası için altından kalkılamaz bir acı olabilir.
dilerim ki hayatınızda arabaya binip bir deniz kenarına giderek çözebileceğinizden daha ağır gelen şeylerle karşılaşmayın. ancak yardım isteyen insanlara karşı da biraz daha empatik yaklaşmayı deneyebilirsiniz. herkes aynı hayatı yaşayıp aynı şeyleri hissetmiyor sonuçta.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…