Psikolojik destek almalı mıyım? Yoksa normal miyim?

Sonsuzluğu buldunuz diye seviniyordum.

İleride çok zorlanırsınız çünkü bebekler büyüdükçe isteklerde büyüyor ben üç tane büyüttüm elhamdulillah hala bile ailemi arıyorum en zor kaldığım anda ki benimkiler çok yakında değil yardım almanızda fayda var çocuk sizden başkasına alışmazsa acil bi durumda çok zorluk çekersiniz diye düşünüyorum Allah kolaylık versin umarım Yardım alarak kolaylıkla atlatırsınız..

Bu kadarı çoookkk fazla değil miiii Bence kesinlikle yardım almalısınız .. Allah korusun bi hastalık vs olsa biyere gidicek olsanız naapcaksınız ? Çok yanlış düşünüyorsunuz üzgünüm ama..
Evet hi bi anne evladına kıyamaz ama bu kadarı fazla geldi banaa .. İleerde çocuğunuzda da psikolojik olarak sıkıntılar olabilir diye düşünüyorum .. Bu arada bebeğinizi sağlıcakla ve mutlulukla byütün inşallah :)

Ne değişecek kız bu tip kişiler hemen hemen herkesin ailesinde mevcut zaten, hani türünün tek örneği tüü kaka diyeceğimiz ender kisilere sahip değilsin. Paketli gıda eve giriyor diye çocuğu vermemek de tuhaf koskoca insanlar bilmiyor mu daha ek gıdaya geçiş yapmamış bebeğe onun verilmeyeceğini, cidden çocuğun bağışıklık sistemi çok zayıf kalır dış tehditlere karşı koruyamaz kendini böyle fanusun içinde büyütmeye devam edersen. Sonra çok pişman olursun ama geç kalırsın diyim ben sana

Bence normal değil....ama merak ettim hic ailelerinizin penceresinden bakmayi deneyip hata yaptığınızı düşündünüz mü....bide rahat olun kendinizi bu şekilde strese sokuyorsunuz. Sakinmayin bu kadar bence tatlı bebisi.Allah bağışlasın.

Yoo değişmedi!

Hepimize verilmiştir paketli gıdalar hatta annemiz görmeden çikolatalar verilmiştir ama ölmedik yani ya da herhangi bir sorun yaşamadık. Kendinize inanın boş yere dert ediyorsunuz, kendi huzurunuzu kendiniz bozmayın

Anlattığınıza bakılırsa evet sıkıntılı bir durum. Bence psikolojik destek almalısınız ikiniz de.
Ama ben de itiraf etmeliyim ki benim de 9 aylık bir bebeğim var. Kvdem büyük kızımı öpüp öpüp dururdu. Bazen dudaktan bile.! Az sıkıntı yaşamadım bu yüzden. Şimdi 2. kızımı bu virüs yüzünden 3 aydır görmüyor. Bir kaç güne kadar mesafeli (açık havada) de olsa görüşmeye başlayacağız. Kesinlikle dokunup, öpmeyeceklermiş. İşime gelmiyor değil açıkcası. Sizde şapur şupur öpme vs gibi durumlar yoksa tavrınız abartı.

Oncelikle bebeginiz hayırlı olsun. Sanırım ilk çocuğunuz. Bende sizin gibiydim ilk cocugumda. Anne tavuklar civcivlerini elleyenleri gagalar ya aynı onlar gibi. Lohusa sendromu deniyor . Ben yardim almadan atlattım. Siz de yardim alın derim . Aksi takdirde okb ye dönüşme ihtimali olup aşırı koruyucu ebeveyn oluyorsunuz ve özgüveni olmayan , kendi kendine hiçbirşey yapamayan cocuk yetiştirmiş oluyorsunuz.

Kesinlikle destek alın, hadi siz lohusaydınız sağlıklı düşünemediniz de eşinize noldu?? Çok zor mu bebek sahibi oldunuz belki o etkilemiş olabilir.Ben de ay annem gelse çocukla az ilgilense de bende uyusam, dinlensem diye sayıklardım. Şimdi korona dönemi doğuma kadar biter mi annemler gelip destek verebilecekler mi kara kara düşünüyorum

Camcı hüseyin amcaya fanus yaptırın da içine sokun. Daha kolay olur. Biz öyle yapıyoruz bizimkini, yoksa yiyorlar.

Denendi, onaylandı.

Öncelikle Allah analı babalı büyütsün inşallah. Öptürmemeyi, hitap şekline karışmayı anlıyorum. Çünkü ben de hiç sevmem öpülmesini bebeğimin ya da yanında konuşma şeklinin . Virüs döneminde uzak durarak kesinlikle en doğrusunu yapıyorsunuz. Ancaaak bu virüs dönemini fırsat bilip sevmelerinin önüne taş koymak olarak düşünmeniz çok ilginç. Neyse ki eşiniz de aynı fikirde yoksa işiniz zordu. Ama bir bebeğin anne babaya olduğu kadar anane babanne dede hala teyze dayı amca yeğen kuzen komşu hepsine ihtiyacı var. Kendine güvenli bir bebek olması için, ileride insan ilişkileri için... Vs. Hatta bebeğinizin dil gelişimi için, çok yönlü bakabilmesi için. Yani siz bebeğinizi koruduğunuzu zannederken belki de onun sahip olması gereken özelliklerden alıkoyuyorsunuz. Bu böyle giderse asosyal bir çocukla karşı karşıya da kalabilirsiniz bunu ona yapmayın. Bebek deyip geçmeyin ilk günden itibaren her şeyin farkında onlar. Bence bir yardım alın hem kendiniz hem de bebeğiniz için.

Sizin lohusa sendromu ilk bebeğimde bende anneme kardeşime vermek istemiyodum bi yandan ağliyodum bi yandan oğlumu çekiştiriyodum ama sonra geçti hatta benden çok baktılar oğluma yardım almanızda fayda var onlarda düsman değil ya torunları severler ne yapacaklar bebeğinize yine öptürmeyin hijyene dikkat etsinler ama yazık ya sevmek istiyolar sevemiyolar

Lohusalık psikolojisi. Ikinci çocuğumu doğurduğunda bir dönem ben de böyle olmuştum. Geçiyor sonra. Kafaya takmayın.

Tüm yorumları okudum herkese teşekkür ederim. Tek tek cevap yazamayacağım. 2 gündür anormal davrandığımızın farkına varıp eşimle konuşmalar yapmanın üzerine yazdım buraya bazı acımasız yorumlar olsa dahi herkesin düşüncesi normal olsa bile abarttığımı söyleyenler çoğunlukta ki bende hak veriyorum size. Yaklaşık 3 saat boyunca konuştuk eşimle ve normal evebeynler olmak için birbirimizi telkin edicez. Sonuçta bizi yetiştirende bizim ailelerimiz düşüncesine bağlı kalarak bazı şeyleri görmezden gelip daha rahat davranma kararı aldık. Tabiki virüs inşallah geçince. İnşallah başarabiliriz. Herkese teşekkür ediyorum.

48 yasinda bir anne olarak soyluyorum ki bebeginize iyilik degil kotuluk yapiyorsunuz. Kisilik gelisimi 7 yasinda oturur ve ozguvensiz bir bebek yetistirmek icin elinizden geleni yapiyorsunuz. Anne karnindan ciktigi anda cocuk yasadigi herseyi bilinc altina kodlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…