Psikolojik destek almalı mıyım? Yoksa normal miyim?

Ilerde bebeginiz muhtemelen sizden baska kimsede durmayacak. 5 dk tut desen bile sıkintı cıkacak. Nasil basardiniz kimsenin kucagina vermemeyi
Böylelerine buldumcuk diyorlar yanılmıyorsam
Niye hemen yargılamaya geçtiniz ki bu durumdan, kendi yaptığımdan ben de rahatsız olduğum için akıl danışmak için yazdığım belli olmuyor mu? Ne kadar önyargılısınız
Teşekkür ederim
Evet, destek almalısınız. Hep böyle giderse çocuğunuzda da problem olabilir. Farkında olmanız güzel bir şey. Lütfen online destek alın.
Sen kendindeki sorunun farkındasın zaten...Sadece destek istemişsin...Ama sana buldumcuk diyenden tut daha ne laflar ...Ben de anlamıyorum burdaki bu acımasızlığı....
Evet bu örnek cümleler düşününce bana söylense beni de gerer mesela. Mutlu oldum
Çook teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim
Aaa bana mi dediniz ben ilerde olabilecek birseyi yazdim ve sasirdim nasil başardiginizi cunku ben basaramadim kucaklarina vermemeyi onyargili oldugumu düşünmüyorum
Ben de şu virüs iyi ki çıkmış kısmına çok takıldım Bu nasıl düşünülebilir ki Anne değilim o sebeple diğer konuda asla yorum yapmam.
Buldumcuklukta zirve yapmışsınız.
Söylediğiniz gibi Zaten farkındasınız
evet bir destek alınmalı
Zaten 4 aylik bebek öpülmemeli ellenmemeli buraya kadar tamam.Yaşı büyüdükçe onun rizasiyla öpülmeli zaten o gınlere cok var. Ama siz olayı cok cok abartmissiniz kaygılı bağlanmışsınız
Normal degil bence. Ben sadece esimin ailesinden sevmedigim kisilere veremiyorum. Onun disinda sevdiklerim istedikleri kadar sevebilirler ki ben de cok sahiplenici bir insanimdir normalde. Bence destek alin. Cocuk icin saglikli degil yaptiginiz.
Ne yapacaklar acaba cocuga..top gibi birbirlerine mi atacaklar..
Kaynanam da benim bebeğimi benim kucağıma vermek istemiyordu hep kendinde dursun istiyordu aferin iyi yapıyorsun kız
Sakinilan goze cöp batarmis.Aşmaya calisin aşamazsaniz ki cok erken bence zamanla duzelirsiniz.Bazen karsindaki kirilmasin diye yaptiklarimiz bizi daha cok yorar.

Ele avuca gelince viruste bitince insallah cocugunuz atalariyla kucaklasir.
Psikolojik destek alin
Kesinlikle normal degilsiniz. Ilk dogan cocuk sizinmis ve baska kimsede yokmus gibi tavirlar. Bir rahatlayin bence.
İnsanların ölmesine tabiki iy ki demiyoruz kısıtlama geldi izole olduk bebeğimiz bize kaldı diye düşündük yani bir insanın ölümüne nasıl iyi ki denilebilir. Lütfen çarpıtmayın
Al işte yazdığımı okuyu sonra vicdan bekçiliği yapın. İnsan can kaybına iyiki dermi ben evden çıkmadığımıza sosyal mesafe iyiki oldu diye düşündüm
Tamam bir uzmanla konuşup artık bazı şeyleei de göz ardı edicem tamam eşimde aynı şekilde düşünüyor.
Sizin durumunuz destek alınacak bir durum mu bilemem ama bu şekilde devam ederseniz nurtopu gibi bağımlı bir evladınız olacak. Hayata adapte olamayacak size bağımlı yaşayacak.
çok normal gelmedi davranışlarınız, bence tedavi olmak bir çözüm olabilir.
ilerleyen dönemlerde kreş, okul o zaman nasıl bırakabileceksiniz?
3 aylık bebeğim var.. Anneannesine dedesine babaannesine, kuzenine veriorum falan..
normal değil.
karı koca destek almalısınız.
İyi ki virüs çıktı ne demek ya onlarca insan öldü! Acilen tedavi görmelisiniz.
Bunu diyebilmek de yani...

Bakın şu konuya bir açıklık getireyim insanların ölmesine sevinecek kadae vicdansız değilim. Virüs çıkınca iyiki sosyal mesafe çıktı benim kastettiğim buydu. Ayrıca ailelerimiz baş taci ama yapma dediğimiz şeyleri yaptıkları için güvenmiyoruz diyebilirim çünkü eşimin ailesinde argo konuşmalar sürekli paketli zararlı gıdalara yönelmişlik var benim ailemdekilerde de sigara içenler var arkamızı döndüğümüzde yüzünü öpmelerinden yada cips çikolata vermelerinden korkuyoruz sakınıyoruz ve bu yüzden güvenmiyoruz. Şimdi pek çok şey eminim değişmiştir kafanızda....

Ben ikinci oğlumu emeklerken sokaklara saldım. Sokaklarda emekledi hep. İnsanların bize bakışları çok komiktiTaktir edende oldu, eleştirel gözlerle bakan da. Sonuç: şuan üç yaşında pek hasta olmuyor. Olsa da hemen birkaç günde atlatıyor

Bu kadar kişiyi alıntılarken yorulmuşsundur bacım yorumun bile yarım kalmış

Iyi de çocuk hayati boyunca hiç mi cips çikolata yemeyecek. Babam küçükken bize asla çikolata almazdı. Asslaa. Ben 26 yaşındayım evde cips alınca gizli yiyoruz. Yani bazı şeylerden ısrarla sakınmak aman cips verirler diye korkmak tuhaf. Kaldı ki 5 6 aylık çocuğa cips nasıl versinler?

Banada hep diyorlar hiç sakınmıyorsun rahatsın diye

peki kisileri bos verdigimiz zaman,
yere bir ortu serip cocugu oturturmusunuz bir park alaninda,
veya biraz daha buyudugunde emeklemesine izin verir misiniz ?

bütün forumu alıntılasaydınız keşke, sadece kendi konunuzdaki tüm cevaplar az olmuş bence.

Şöyle anlatayım o zaman daha net olsun yengem öğretmen geçen sene bir velisini anlattı özel okulda oluyor bu olaylar bu arada
Çiftin 2 kiz çocuğu var asla kimseyle muhatap etmeden çocuklar bir kez sokakta oynamadan hep kontrollü kendi belirledikleri kişilerle bahçede neyse bu şekilde cam fanusta büyüyor kızlar büyük normal okula devam ederken küçük kızları başladığı an okula tabi ki sorunlar üst üste geliyor
Çünkü ne bahçeye çıkarabilmişler hani tenefüste oyun oynar ya çocuklar ne de arkadaşları en ufak birşey dediğinde basıyormuş çığlığı bana neden salak vs dedin diye en son rehber ogretmen çağırıyor aileyi hic mi bu çocuk sokağa cikmadi hic mi kötü söz duymadı kavga etmedi yani basit ucat tefek anlamda yani demem o ki saniyorsunuz ki en iyi biz bilir biz bakarız ama o çocuğu asosyal kendi sevginize boğup sonra da ortama uyum sağlamasını beklemeniz ne kadar mantıklı Allah askina

Yasaklamakta doğru degıl. Gizli gizli yemektense kontrollü vermek, verılmeyecek ürünler yetıne alternatif sunmak daha mantıklı. Sakındıkça cazipleşiyor bnce

Gecen gün bır fılm izledim tam anlattığınıza benzıyor EVDE CURCUNA ydı adı tavsıye ederım komedı tadında

bende değişmedi.. hem zaten başlıkta sorduğunuz soruya cevap vermiştim..
kendinizde emin olamamışsınız ki sormuşsunuz.
bahane bulmanızda fikrimi değiştirmedi.

Yasaklamakta doğru degıl. Gizli gizli yemektense kontrollü vermek, verılmeyecek ürünler yetıne alternatif sunmak daha mantıklı. Sakındıkça cazipleşiyor bnce
Aynen öyle bizim babamızda aynıydı adam kolaya cipse düşmandı asla asla eve sokmazdı e genciz evde 3 kiz naparsin alırdık çantamıza gizlice valla yerdik gayet yasal tabi ki cazip hale getiriyor.
Benim de 2 çocuğum var bebekliklerinde kesinlikle cips kola jelibon vs yamadılar ama şimdi kizim 8 oglum 4 yaşında yazin gidiyoruz memlekete masallah 10 15 kuzen toplanıyorlar Allah çöpeler kolalar bir koca tepsi toplanıp yiyoruz vallahi gayet te guzel ama normal zaman da cok nadir alırız film keyfi yaparız cocuklarla onun dışında bak kizim 1. sınıfa gidiyor harçlık veriyorum belli günler kesinlikle cips kola bisküvi almıyormuş ogretmeni soyledi çünkü kısıtlama yasak yok gerektiği kadar yeterli geliyor demek ki

Ğ

Çocuğunuzu kaç yaşına kadar herkesten izole yetiştirebilirsiniz?
Bu çocuk kreşe de gidecek, arkadaşlarıyla dışarıda hazır yemekte yiyecek, sokağa çıktığında sigara dumanına da mazur kalacak, her türlü mikroba zaten açık olacak.
Ama önemli olan direnci, sağlığı.
Çoğu kişi bu şekilde yetiştirilen çocukların psikolojisinin ne yönde etkilendiği hakkında yorum yapmış. Bu sizin için hiç mi önemli değil?
6 aylık bebeğe nasıl cips, çikolata verebilirler? Bence abartıyorsunuz. Fazla evhamlısınız.
Psikologa gitmeli miyiz diye soruyorsunuz ama düşüncenizin ille de doğru olduğuna inandırmaya çalışıyorsunuz.
Bence hem psikologa (kendiniz için) hem de bir pedegoga (bu şekilde yetiştirmek istediğim çocukta ileride nasıl sorunla karşılaşırım sorusunu sormak için) danışın.

Hissettikleriniz dusundukleriniz normal ama bunu uygulamak normal değil. Şöyle ki insanlar ve hayvanlar ebeveynlik konusunda çok benzerlik gösterir ve dürtüsel hareket eder. Şuan eşiniz ve siz çok haklı olarak tüm hucreleeinizi bebeğinizi korumaya ayirmissiniz ama bunun farkına varın kendinizi dizginleyin. Ben de çok müdahale ettim kucaklarına aldılar ama tutma şekillerine karıştım. Öpmek yasak çünkü bebeğim sadece benim ve eşimin vücudundaki faydalı ve zararlı bakterilere alışık. Başka insanlar onu optugunde alerjik reaksiyon gösterebilir ve bunu deneyerek öğrenmenin bi anlamı yok. Benim oğlum 8 aylık olacak babası tıraş olsa bile çocuğun yüzünü rahatsız ettiği için dikkat etmesini istiyorum dedeleri zaten biyiklarindan dolayı opemiyolar. Tutuş şekillerine hala karisirim ama kucaklarına alabilirler sevgiyle büyümesini istiyorum.
Sizde üzerine bir de korona gelince iyice abartmissiniz. Durtulerinizi kontrol etmelisiniz

Gecen gün bır fılm izledim tam anlattığınıza benzıyor EVDE CURCUNA ydı adı tavsıye ederım komedı tadında
Yengem bunu anlattığında inanın çok şaşırmıştım belki fark etmiyoruz ama sokak kültürü diye muhteşem bir gerçek varmış simdi şükürler olsun ki benim çocuklarında iniyor oynuyor kavgalar çıksa da alıştılar cok şükür
İstanbul da yaşarken ne yazık ki aile apartmanında yaşadık kiracı olarak haliyle kizi mi asla oynamazlardı o da geri çekilirdi simdi cok şükür taşındık cok guzel bir siteye ama kizim ancak 1 sene de adapte oldu gelip ağlardı bana salak dedi işte beni oyuna almadılar kendin çözmeyi ogreniceksin oyuna girmeyi ogreniceksin diye diye simdi cok şükür epey yol kat ettik.
Hani oyle herseyden sakınmak marifet degil yarin o çocuk uyum sağlaması cok zor oluyor ne yapacağını cidden bilemiyor ben çok şaşırdım hani tabi ki sigara içip gelip öpmesin ama tamamen de sevdirmem ne biliyim fazla geldi.

Böyle düşünmekte hisetmekte normal değil. Ben biraz kendi kafanızda bazı seyleri değiştirebileceginize inananlardanım. Böyle olmasını istediğiniz için böyle hisediyorsunuz. Diğer türlüsünü yapmak işinize mi gelmez yoksa sizi mutsuz mu eder öyle birşeyy....

Ahh ne kadar güzel. Darısı ilerde benım kuzucuguma. Şuda çok önemli çocugu markete götürüp işte abur cubur standına götürüsen çok degıl 3 5 defa sonra alısıp sürekli gitmek isticek. Daha kızım küçük ama bunlara dıkkat etmeye çalısıyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…