- 8 Eylül 2014
- 1.094
- 1.194
- 333
Simdi çocuklarını sakınanlar bizi daşlamazlar umarımYengem bunu anlattığında inanın çok şaşırmıştım belki fark etmiyoruz ama sokak kültürü diye muhteşem bir gerçek varmış simdi şükürler olsun ki benim çocuklarında iniyor oynuyor kavgalar çıksa da alıştılar cok şükür
İstanbul da yaşarken ne yazık ki aile apartmanında yaşadık kiracı olarak haliyle kizi mi asla oynamazlardı o da geri çekilirdi simdi cok şükür taşındık cok guzel bir siteye ama kizim ancak 1 sene de adapte oldu gelip ağlardı bana salak dedi işte beni oyuna almadılar kendin çözmeyi ogreniceksin oyuna girmeyi ogreniceksin diye diye simdi cok şükür epey yol kat ettik.
Hani oyle herseyden sakınmak marifet degil yarin o çocuk uyum sağlaması cok zor oluyor ne yapacağını cidden bilemiyor ben çok şaşırdım hani tabi ki sigara içip gelip öpmesin ama tamamen de sevdirmem ne biliyim fazla geldi.
İyi de tonla kisiyi alintilamissiniz arada size hak verenleri de alintilammissiniz , ne yapmaya calistiginizi anlamadimTamamladım
Merhaba arkadaşlar evliyim eşimde bende öğretmeniz ve çok şükür 4 yıllık evliliğimize ocakta yavrumuz da katıldı. Şimdi 4 aylıkta bir bebeğimiz var. Sorun şu ki doğum yapıp eve çıkınca hiç kimseye vermedim resmen bebeğimi.. Benim ailem uzakta eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz ama hiç kimseye vermiyordum yani saysan annelere bile sayılı vermişimdir o derece öpmek yasak asla hitap şekillerine dahi karışıyorum. Neyse 20 günlük olunca annemler memlekete gitti kayınvaldemlere de gidip gelmiyorum görmesinler sevmesinler diye eşimde böyle düşünüyor bir kaç kez gittik ama çocuğa el sürdürmedim. 2 aylıkken şu virüs çıktı ve tamamen dünyadan izole yazıyoruz ve 2 taraflada görüntülü konuşuyoruz. Şimdi eşiminde benimde hissettiğimiz şu iyiki virüs çıktı yoksa nasıl sevdirecektik ailelere kendi anne babamız bile kucağına alsa veremiyoruz içimizden bir parça kopuyor sanki çocuğa birşey yapacaklar gibi gidip ellerinden alıyoruz yani asla ve asla ikimizden başka hiçkimse almasın sevmesin istiyoruz. Bu normal mi yoksa destek mi almalıyız? Gerçekten soruyorum eksik vardır fazla yoktur. Benim gibi olan var mı? Yargılayın diye yazmadım danışmak istediğim için yazım.
Bende hiç değişmedi açıkçası. Sigara içen oluyor maalesef. Bende istemyrm ama aile olmasa birgün bir arkadaşımiz gelip sevio. Ee sen sigara içtim diyemyrsn olmuyor yani. Ben babasına bile biraktiramadm maalesef. Neyse ya biz sizin fikirlerinizi değiştiremeyiz. Nasıl büyütmek istyrsaniz öyle büyütün tabikide bu sizin hakkınızBakın şu konuya bir açıklık getireyim insanların ölmesine sevinecek kadae vicdansız değilim. Virüs çıkınca iyiki sosyal mesafe çıktı benim kastettiğim buydu. Ayrıca ailelerimiz baş taci ama yapma dediğimiz şeyleri yaptıkları için güvenmiyoruz diyebilirim çünkü eşimin ailesinde argo konuşmalar sürekli paketli zararlı gıdalara yönelmişlik var benim ailemdekilerde de sigara içenler var arkamızı döndüğümüzde yüzünü öpmelerinden yada cips çikolata vermelerinden korkuyoruz sakınıyoruz ve bu yüzden güvenmiyoruz. Şimdi pek çok şey eminim değişmiştir kafanızda....
Kesinlikle öyle. Ha şuan yine çok yemem ama o kadar kısıtlayıcı olmaya gerek yok.Yasaklamakta doğru degıl. Gizli gizli yemektense kontrollü vermek, verılmeyecek ürünler yetıne alternatif sunmak daha mantıklı. Sakındıkça cazipleşiyor bnce
Tabi canım fanus içinde yetıstırmeye gerek yok. Üzülmelidr sevinmeli de her duyguyu tadıp bilmesi gerekırKesinlikle öyle. Ha şuan yine çok yemem ama o kadar kısıtlayıcı olmaya gerek yok.
Üstelik çocuk küfürde duymalı, kavgada görmeli, hatta gerekirse kavga etmeyide öğrenmeli. Biz zamanında sokaklarda yetistik, en büyük cocuktum kardeşime biri vurdu diye çocuğu evire çevire dövdüğümü hatırlarım. Hatta o dovdugum arkadaş şimdi iyi bi üniversitede çocuk ergen ruh sağlığı üzerine uzmanlık yapıyor, bende psikoloji okumuştum hala konuşur konuşur güleriz. Çocuklukta böyle anılar olmalı, bi anne babanın çocuğa yapacağı en büyük kötülük onu sosyal yaşamdan izole yetiştirmek, onu sevgiye boğmak.
Bakın şu konuya bir açıklık getireyim insanların ölmesine sevinecek kadae vicdansız değilim. Virüs çıkınca iyiki sosyal mesafe çıktı benim kastettiğim buydu. Ayrıca ailelerimiz baş taci ama yapma dediğimiz şeyleri yaptıkları için güvenmiyoruz diyebilirim çünkü eşimin ailesinde argo konuşmalar sürekli paketli zararlı gıdalara yönelmişlik var benim ailemdekilerde de sigara içenler var arkamızı döndüğümüzde yüzünü öpmelerinden yada cips çikolata vermelerinden korkuyoruz sakınıyoruz ve bu yüzden güvenmiyoruz. Şimdi pek çok şey eminim değişmiştir kafanızda....
Bakın şu konuya bir açıklık getireyim insanların ölmesine sevinecek kadae vicdansız değilim. Virüs çıkınca iyiki sosyal mesafe çıktı benim kastettiğim buydu. Ayrıca ailelerimiz baş taci ama yapma dediğimiz şeyleri yaptıkları için güvenmiyoruz diyebilirim çünkü eşimin ailesinde argo konuşmalar sürekli paketli zararlı gıdalara yönelmişlik var benim ailemdekilerde de sigara içenler var arkamızı döndüğümüzde yüzünü öpmelerinden yada cips çikolata vermelerinden korkuyoruz sakınıyoruz ve bu yüzden güvenmiyoruz. Şimdi pek çok şey eminim değişmiştir kafanızda....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?