- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Ne güzel yazmışsınız, çoğu ruh hastalığı genetik temelli ilerliyor .Kimse isteyerek pskolojik sorunlar yaşamıyor.bazıları doğuştan oluyor.bazıları yaşadığı hayatın kalitesizliğinden.bazıları güçlü oluyor atlatabiliyor,bazıları fazla duygusal olup üstesinden gelemiyor.peki siz niye insanları pskolojık sorunları olanlar ve olmayanlar dıye ayrıstırıyorsunuz ?
Hanımefendi hangi bilimsel kaynaktan çıkardınız bunları ?Psikolojik sorunları olan kişiler tutarsız olur en başta.arkadaş edinmek için ilk başta kendilerini iyi sunarlar ama samimiyet artıkça gerçekler ortaya çıkar.bunu anlayabilmek için de zaman gerekir tabii.
Aşağılık kompleksleri olabiliyor bu tür insanların genelde ,hizmet sektöründe çalışanlara karşı davranışlarını gözlemlemek gerekir,nazik veya kaba mı diye bakmak gerekir.ayrıca onları zorlayan, problemli bir durumla karşılaşmalarını da sağlayın.stresini nasıl yönetiyor,çözüme varma yetisi ,iletişim becerisi,adalet anlayışını da bu vesileyle değerlendirebilirsiniz
aynen öyle canım,benim annem şizofren hastası ama kimseye zararı yok ben de bi ara anksiyete vardı .kimseye bi zararım dokunmadı.artık o kadar çok çoğaldı ki ruh hastalıkları nerdeyse ilaç kullanmayan kalmadı.avrupadaki insanlar ağrı kesici niyetıne cantasında taşıyor bu ilaçları...ama malasef turkiyede her pskolojik rahatsızlıgı olana deli gözüyle bakılıyorNe güzel yazmışsınız, çoğu ruh hastalığı genetik temelli ilerliyor .
Ve zaten o insanlar inanılmaz acı çekiyorlar, şimdi hastalık detaylarını yazmayacağım ama ruh hastalığı kanser kadar acı verici ve önemli .
Bir de kendi kendine çektikleri acılar yetmiyormuş gibi toplum tarafından böyle yaftalaniyorlar .
Biliyorum hele şizofreni hastaları hakkında hic bir şey bilinmiyor .aynen öyle canım,benim annem şizofren hastası ama kimseye zararı yok ben de bi ara anksiyete vardı .kimseye bi zararım dokunmadı.artık o kadar çok çoğaldı ki ruh hastalıkları nerdeyse ilaç kullanmayan kalmadı.avrupadaki insanlar ağrı kesici niyetıne cantasında taşıyor bu ilaçları...ama malasef turkiyede her pskolojik rahatsızlıgı olana deli gözüyle bakılıyor
Hanımefendi hangi bilimsel kaynaktan çıkardınız bunları ?
Ruh hastaları tutarsız oluyormuş . Mesela çok karakterli bir adam depresyona girince arrik tutarsız mi davranır ?
Ya da şımarık bir kadın garsona kaba diye ruh hastası mi diyelim .
Milim bilginizin olmadığı konularda konuşmak sizde ne gibi bi haz yaratıyor?
Kisilik bozukluklari da dediginiz tanimlarla alakası olmayan şeyler. Doktor değilsiniz diye sağlıkla ilgili bir konuda hic bir şey bilmesen yazmak ne kadar doğru ya da sizin deyiminizle iyi niyetli ?Depresyon hastalarını düşünerek cevap vermedim, ki siz bağlamı çok yanlış anlamışsınız.depresyon hastalarının davranışlarında başkalarına değil de ruh halinde görülen bir motivasyon eksikliği ve mutsuzluğu var,yani onların zararı başkasından ziyade kendilerine.kendileriyle ilgili dertleri var,dolayısıyla az önceki yazdıklarım onları bağlamıyor.cevap verirken narsist,egoist,kişilik bozukluğu olanları düşünerek cevap verdim.
Ayrıca burası tıp köşesi olmadığına göre ve cevap verenler de doktor olamayacağına göre cevabım sizi niye rahatsızı ediyor.bilimsel veri isteyen zaten burada bu soruyu sormazdı ama değil mi?burada herkes psikolog,psikiyatr mı?değil tabii,o zamansa konu sahibi de sormasın.biz burada iyi niyetle,konu sahibine yardımcı olmaya çalışıyoruz ki ben de otorite değilim bu konuda ,genel geçer fikrimi belirtiyorum görüşümü de dikkate almak zorunda değil
Peki konu sahibi o zaman konu açmasın o zaman,bu sitede bu hastalıkları kaç kişi biliyor ve kaç kişi doğru cevaplayabilir,düşündünüz mü hiç? Zaten bilimsel,objektif datalar isteyen neden buraya yazar ve burda yazılanları okur?burası ortalama Türk kadının derdini anlattığı ve cevap aldığı bir site.burada yazılanlar da kişisel değerlendirmeler.Kisilik bozukluklari da dediginiz tanimlarla alakası olmayan şeyler. Doktor değilsiniz diye sağlıkla ilgili bir konuda hic bir şey bilmesen yazmak ne kadar doğru ya da sizin deyiminizle iyi niyetli ?
Neyse uzatmayacağım. Böyle herkese açık bir forum da sağlıkla ilgili şeyler yazarken 10 kere düşünmek gerekiyor . Ege r gerçekten iyi niyetli iseniz.
kızlar merhaba kaç gündür aklıma takılıyor malum eski eşimin ve annesi psikolojik sorunları vardi ve ben seneler sonra anlayabilmiştim şimdi tanistigim insanlarda -bunu genel olarak soruyorum yani arkadaş vs için de- psikolojik sorunları olduğunu nasil anlayabilirim nelere dikkat etmek gerekir
Eski eşiniz ve annesinin sorunu ne idi ? Topluma zararlı olan (!) sorunlu insanlar çok hızlı yalan söyler asla anlayamazsınız, antisosyal kişilik bozukluğu olanlar psikologu bile şaşırtıp farklı sıkıntıları varmış gibi yanıltabilir bu tür kişileri bikaç sohbetle tanımak çok zordur fakat kendilerini genellikle bikaç ayda ele verirler. Söyledikleri ve yaptıkları asla birbirini tutmaz, kolaylıkla söz verir ama yapmaya gelince türlü bahanelerle kaçarlar. İlk başta tam sizin aradığınız eş, arkadaş, kaynana gibi size mükemmel tavırlarla hipnoz edercesine yaklaşırlar. Açıklarını yakaladığınızda bunu müthiş bi kıvraklıkla manipüle eder, gerekirse yalan söyler ve gerekirse sizin sorunlu oldugunuz veya yanlış anladığınız veya yanlış hatırladığınız gibi gibi sizi kendinizden şüphe ettirecek hareketlerde bulunurlar. İçinizde anlam veremediğiniz bi huzursuzluk sıkıntı olur o sesi asla es geçmeyin. Sizin özgüveninizi sarsıcı şeyleri şaka yoluyla söylerler ve içten içe onları üstün görmenizi sağlarlar, gerekirse bu oyunları başka hikayelerle de pekiştirirler, sizin sahip olduğunuz bi kusuru başkasında görmüş gibi anlatır onu küçümserler. Yaptıkları en küçük bi iyiliği büyük bi iyilikmiş gibi övgüyle anlatır bi taraftan da mütevazi ayağına yatarlar. Hep bi tutarsızlık, ayarsızlık, dengesizlik.. Dikkatli bakarsanız anlarsınız. Bence duygusal manipulasyon, narsizim, piskopati gibi konularda bolca okuyun. Kendinizdeki eksikleri gözden geçirin, neden böyle insanları hayatıma aldım diye.. Ben psikopat bi eş ve annesinden ayrıldığım için kendi adıma okumalar yaptım, kendimi de eleştirdim çokca. Büyük hatayı kendimde buldum inandığım ve görmezden geldiğim için. Size de tavsiyem bu şekilde.kızlar merhaba kaç gündür aklıma takılıyor malum eski eşimin ve annesi psikolojik sorunları vardi ve ben seneler sonra anlayabilmiştim şimdi tanistigim insanlarda -bunu genel olarak soruyorum yani arkadaş vs için de- psikolojik sorunları olduğunu nasil anlayabilirim nelere dikkat etmek gerekir
Nerden biliyorsun paikolojik aorunları olduğunu? Teşhis falan mı vardı, yoksa senin tahminin mi?kızlar merhaba kaç gündür aklıma takılıyor malum eski eşimin ve annesi psikolojik sorunları vardi ve ben seneler sonra anlayabilmiştim şimdi tanistigim insanlarda -bunu genel olarak soruyorum yani arkadaş vs için de- psikolojik sorunları olduğunu nasil anlayabilirim nelere dikkat etmek gerekir
Keşke anlaşılabilsede şizofrenler sapıklar pedofili fln kim anlasak ama dengesiz hareketler ve tavırlar varsa anlarsınız galibakızlar merhaba kaç gündür aklıma takılıyor malum eski eşimin ve annesi psikolojik sorunları vardi ve ben seneler sonra anlayabilmiştim şimdi tanistigim insanlarda -bunu genel olarak soruyorum yani arkadaş vs için de- psikolojik sorunları olduğunu nasil anlayabilirim nelere dikkat etmek gerekir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?