psikolojik rahatsizligi olan insanlari nasil anlarim

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
kızlar merhaba kaç gündür aklıma takılıyor malum eski eşimin ve annesi psikolojik sorunları vardi ve ben seneler sonra anlayabilmiştim şimdi tanistigim insanlarda -bunu genel olarak soruyorum yani arkadaş vs için de- psikolojik sorunları olduğunu nasil anlayabilirim nelere dikkat etmek gerekir

Bir erkekte mi arkadasta mi?

Herkesin kendi capinda psikolojik sorunlari olabilir. Bu arkadas olarak eleyecegin anlamina gelmez. Arkadaslik zor zamanlarinda yaninda olmak degil midir. Ayni seyler es , sevgili icin de gecerli ama bu demek degildir ki psikolojik siddete maruz kalasin. Arada fark var.

Kimse isteyerek pskolojik sorunlar yaşamıyor.bazıları doğuştan oluyor.bazıları yaşadığı hayatın kalitesizliğinden.bazıları güçlü oluyor atlatabiliyor,bazıları fazla duygusal olup üstesinden gelemiyor.peki siz niye insanları pskolojık sorunları olanlar ve olmayanlar dıye ayrıstırıyorsunuz ?

Psikolojik sorundan kastınız nedir ?
Bir çok ruh hastalığı var , bir çok kalp hastalığı gibi.
Ve nasıl insanın tipine bakarak kalp hastalığı tehsisi koyamıyorsaniz ya da kan tahlillerine bakarak , ruh hastalıklarını da sizin net anlamanız mümkün degil .
Davranışların altında bir çok şey yatiyor olabilir .

Yukarıdaki yorumlara katılıyorum ama bu fark etmek istediğiniz psikolojik sorunları olanlar, sizi dibe çekecek olanlar ise aslında başında belli ediyor ama biz göz ardı ediyoruz. İç sesinize güvenin, tecrübelerinizi hatırlayın yeterli olacaktır.

Psikolojik sorunları olan kişiler tutarsız olur en başta.arkadaş edinmek için ilk başta kendilerini iyi sunarlar ama samimiyet artıkça gerçekler ortaya çıkar.bunu anlayabilmek için de zaman gerekir tabii.
Aşağılık kompleksleri olabiliyor bu tür insanların genelde ,hizmet sektöründe çalışanlara karşı davranışlarını gözlemlemek gerekir,nazik veya kaba mı diye bakmak gerekir.ayrıca onları zorlayan, problemli bir durumla karşılaşmalarını da sağlayın.stresini nasıl yönetiyor,çözüme varma yetisi ,iletişim becerisi,adalet anlayışını da bu vesileyle değerlendirebilirsiniz

Ne güzel yazmışsınız, çoğu ruh hastalığı genetik temelli ilerliyor .
Ve zaten o insanlar inanılmaz acı çekiyorlar, şimdi hastalık detaylarını yazmayacağım ama ruh hastalığı kanser kadar acı verici ve önemli .
Bir de kendi kendine çektikleri acılar yetmiyormuş gibi toplum tarafından böyle yaftalaniyorlar .

Hanımefendi hangi bilimsel kaynaktan çıkardınız bunları ?
Ruh hastaları tutarsız oluyormuş . Mesela çok karakterli bir adam depresyona girince arrik tutarsız mi davranır ?
Ya da şımarık bir kadın garsona kaba diye ruh hastası mi diyelim .
Milim bilginizin olmadığı konularda konuşmak sizde ne gibi bi haz yaratıyor?

aynen öyle canım,benim annem şizofren hastası ama kimseye zararı yok ben de bi ara anksiyete vardı .kimseye bi zararım dokunmadı.artık o kadar çok çoğaldı ki ruh hastalıkları nerdeyse ilaç kullanmayan kalmadı.avrupadaki insanlar ağrı kesici niyetıne cantasında taşıyor bu ilaçları...ama malasef turkiyede her pskolojik rahatsızlıgı olana deli gözüyle bakılıyor

Biliyorum hele şizofreni hastaları hakkında hic bir şey bilinmiyor .
Ilaclarini düzgün aldıklarında gayet stabil olabiliyorlar , sorunsuz hayat sürebiliyorlar .
Ben hastanede görüyorum her zaman çektikleri aciyi . Insanın kendi zihnine güvenmeden bir hayat sürmesi ne demek , bunu anlamak yerine hemen laf atma.
Depresyon hastaları çoğu zaman yataktan bile çıkacak enerjiyi bulamaz ama insanlar makyaj yap geçer çok gez geçer diyorlar asla bilgi yok anlamak yok . Lafını söyle geç.
Biz empati yeteneğinden yoksun kötü kalpli bir milletiz , çok severiz zayıf taraf bulmayı .
Empati, destek vb olusumlar bizde yok .

Depresyon hastalarını düşünerek cevap vermedim, ki siz bağlamı çok yanlış anlamışsınız.depresyon hastalarının davranışlarında başkalarına değil de ruh halinde görülen bir motivasyon eksikliği ve mutsuzluğu var,yani onların zararı başkasından ziyade kendilerine.kendileriyle ilgili dertleri var,dolayısıyla az önceki yazdıklarım onları bağlamıyor.cevap verirken narsist,egoist,kişilik bozukluğu olanları düşünerek cevap verdim.
Ayrıca burası tıp köşesi olmadığına göre ve cevap verenler de doktor olamayacağına göre cevabım sizi niye rahatsızı ediyor.bilimsel veri isteyen zaten burada bu soruyu sormazdı ama değil mi?burada herkes psikolog,psikiyatr mı?değil tabii,o zamansa konu sahibi de sormasın.biz burada iyi niyetle,konu sahibine yardımcı olmaya çalışıyoruz ki ben de otorite değilim bu konuda ,genel geçer fikrimi belirtiyorum görüşümü de dikkate almak zorunda değil

Herkesin az ya da çok psikolojik sorunları vardır. Nasıl ki fiziksel olarak daima yüzde yüz sağlıklı olabilen bir insan yoksa, psikolojik olarak da yoktur. Ama derdinizi anladım. Bu konuda farkındalık kazanmak için Hayatı Yeniden Keşfedin isimli bir kitap var, onu okuyabilirsiniz. Beyhan Budak ve İyi Hissetmek YouTube kanallarını da öneririm. Bir de şöyle bir şey var. Eski eşinizi seçmeniz onun karakterinde sizi çeken ama aynı zamanda tetikleyen bir şeyler olduğunun göstergesi olabilir. O nedenle bir dahaki sefere birine karşı güçlü bir çekim hissederseniz o iki kişinin karakterlerindeki benzer-farklı noktalar üzerine düşünmek, bunları tartmak iyi olabilir.

Kisilik bozukluklari da dediginiz tanimlarla alakası olmayan şeyler. Doktor değilsiniz diye sağlıkla ilgili bir konuda hic bir şey bilmesen yazmak ne kadar doğru ya da sizin deyiminizle iyi niyetli ?
Neyse uzatmayacağım. Böyle herkese açık bir forum da sağlıkla ilgili şeyler yazarken 10 kere düşünmek gerekiyor . Ege r gerçekten iyi niyetli iseniz.

Peki konu sahibi o zaman konu açmasın o zaman,bu sitede bu hastalıkları kaç kişi biliyor ve kaç kişi doğru cevaplayabilir,düşündünüz mü hiç? Zaten bilimsel,objektif datalar isteyen neden buraya yazar ve burda yazılanları okur?burası ortalama Türk kadının derdini anlattığı ve cevap aldığı bir site.burada yazılanlar da kişisel değerlendirmeler.
Ben de daha fazla uzatmak istemiyorum , daha fazla da muhattap olmam,buyurun siz yazın bu konuda meydan sizin

Öncelikle bir tedavi edilebilen(Depresyon, Okb) bir de tedavi edilmesi zor (şizofreni, mani) psikolojik rahatsızlıklar vardır.
Her birinin belirtileri farklıdır. Bunun için ciddi gözlem yapmak lazım.
Ama size yüzeysel vereceğim tavsiye şu olur; duygu durumunu uçlarda yaşayan kişilerde genel olarak bir sıkıntı vardır.
Mesela; aşırı neşeli, dengesiz, uyku ihtiyacı kalmamış bir kişi tanırsanız mani çıkma olasılığı vardır. Aynı şekilde karamsar, mutsuz, sürekli evden çıkmayan, çok uyuyan, hayattaki enerjisini kaybetmiş biri de depresyon başlangıcı olabilir. Ama burada ince bir nokta var. Böyle biri TSSB (Travma sonrası stres bozukluğu) da çıkabilir.Yani hikayesini bilmek lazım.
Yani, psikolojisi çok uçlarda kişilerden uzak durmanızda fayda var.

Ama her zaman anlaşılmaz.Uzman olmanız lazım.
Onun yerine insanlara güvenip sormak daha garanti olur.
Veya çevresine sorabilirsiniz.

Eski eşiniz ve annesinin sorunu ne idi ? Topluma zararlı olan (!) sorunlu insanlar çok hızlı yalan söyler asla anlayamazsınız, antisosyal kişilik bozukluğu olanlar psikologu bile şaşırtıp farklı sıkıntıları varmış gibi yanıltabilir bu tür kişileri bikaç sohbetle tanımak çok zordur fakat kendilerini genellikle bikaç ayda ele verirler. Söyledikleri ve yaptıkları asla birbirini tutmaz, kolaylıkla söz verir ama yapmaya gelince türlü bahanelerle kaçarlar. İlk başta tam sizin aradığınız eş, arkadaş, kaynana gibi size mükemmel tavırlarla hipnoz edercesine yaklaşırlar. Açıklarını yakaladığınızda bunu müthiş bi kıvraklıkla manipüle eder, gerekirse yalan söyler ve gerekirse sizin sorunlu oldugunuz veya yanlış anladığınız veya yanlış hatırladığınız gibi gibi sizi kendinizden şüphe ettirecek hareketlerde bulunurlar. İçinizde anlam veremediğiniz bi huzursuzluk sıkıntı olur o sesi asla es geçmeyin. Sizin özgüveninizi sarsıcı şeyleri şaka yoluyla söylerler ve içten içe onları üstün görmenizi sağlarlar, gerekirse bu oyunları başka hikayelerle de pekiştirirler, sizin sahip olduğunuz bi kusuru başkasında görmüş gibi anlatır onu küçümserler. Yaptıkları en küçük bi iyiliği büyük bi iyilikmiş gibi övgüyle anlatır bi taraftan da mütevazi ayağına yatarlar. Hep bi tutarsızlık, ayarsızlık, dengesizlik.. Dikkatli bakarsanız anlarsınız. Bence duygusal manipulasyon, narsizim, piskopati gibi konularda bolca okuyun. Kendinizdeki eksikleri gözden geçirin, neden böyle insanları hayatıma aldım diye.. Ben psikopat bi eş ve annesinden ayrıldığım için kendi adıma okumalar yaptım, kendimi de eleştirdim çokca. Büyük hatayı kendimde buldum inandığım ve görmezden geldiğim için. Size de tavsiyem bu şekilde.

Nerden biliyorsun paikolojik aorunları olduğunu? Teşhis falan mı vardı, yoksa senin tahminin mi?

Keşke anlaşılabilsede şizofrenler sapıklar pedofili fln kim anlasak ama dengesiz hareketler ve tavırlar varsa anlarsınız galiba

Bugün sorunu olmayanın yarın sorunu olabilir. Yani psikolojik rahatsızlık travmalara bağlı ortaya çıkabiliyor. 20 yaşından sonra şizofren olan,50 yasinda anksiyete bozukluğu yaşayan bir sürü insan var. Çok takılmayın buna. Yarın siz de sıkıntı yaşayanilirsiniz mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…