- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.194
- 78
- 32
- Konu Sahibi greengirll
-
Sapığı pedofiliyi anlarım da şizofreni bu iki kelime ile yanyana konamaz. Tamamen istem dışı irade dışı olan ve yaşayana cevresine çok acılar çektiren bir hastalık... inanın bu insanların yakınları da kendileri de bu tür yaklasimlarda daha da paramparça oluyor.Keşke anlaşılabilsede şizofrenler sapıklar pedofili fln kim anlasak ama dengesiz hareketler ve tavırlar varsa anlarsınız galiba
Psikolojik sorunları olan kişiler tutarsız olur en başta.arkadaş edinmek için ilk başta kendilerini iyi sunarlar ama samimiyet artıkça gerçekler ortaya çıkar.bunu anlayabilmek için de zaman gerekir tabii.
Aşağılık kompleksleri olabiliyor bu tür insanların genelde ,hizmet sektöründe çalışanlara karşı davranışlarını gözlemlemek gerekir,nazik veya kaba mı diye bakmak gerekir.ayrıca onları zorlayan, problemli bir durumla karşılaşmalarını da sağlayın.stresini nasıl yönetiyor,çözüme varma yetisi ,iletişim becerisi,adalet anlayışını da bu vesileyle değerlendirebilirsiniz
Bahsettiğiniz iki patoloji farklı kökende.Bugün sorunu olmayanın yarın sorunu olabilir. Yani psikolojik rahatsızlık travmalara bağlı ortaya çıkabiliyor. 20 yaşından sonra şizofren olan,50 yasinda anksiyete bozukluğu yaşayan bir sürü insan var. Çok takılmayın buna. Yarın siz de sıkıntı yaşayanilirsiniz mesela
Erkeklerde sormuştum, yoksa arkadaşlıkta her türlü desteği veririm.Bir erkekte mi arkadasta mi?
Herkesin kendi capinda psikolojik sorunlari olabilir. Bu arkadas olarak eleyecegin anlamina gelmez. Arkadaslik zor zamanlarinda yaninda olmak degil midir. Ayni seyler es , sevgili icin de gecerli ama bu demek degildir ki psikolojik siddete maruz kalasin. Arada fark var.
Kimse isteyerek pskolojik sorunlar yaşamıyor.bazıları doğuştan oluyor.bazıları yaşadığı hayatın kalitesizliğinden.bazıları güçlü oluyor atlatabiliyor,bazıları fazla duygusal olup üstesinden gelemiyor.peki siz niye insanları pskolojık sorunları olanlar ve olmayanlar dıye ayrıstırıyorsunuz ?
Psikolojik sorundan kastınız nedir ?
Bir çok ruh hastalığı var , bir çok kalp hastalığı gibi.
Ve nasıl insanın tipine bakarak kalp hastalığı tehsisi koyamıyorsaniz ya da kan tahlillerine bakarak , ruh hastalıklarını da sizin net anlamanız mümkün degil .
Davranışların altında bir çok şey yatiyor olabilir .
Yukarıdaki yorumlara katılıyorum ama bu fark etmek istediğiniz psikolojik sorunları olanlar, sizi dibe çekecek olanlar ise aslında başında belli ediyor ama biz göz ardı ediyoruz. İç sesinize güvenin, tecrübelerinizi hatırlayın yeterli olacaktır.
Ne güzel yazmışsınız, çoğu ruh hastalığı genetik temelli ilerliyor .
Ve zaten o insanlar inanılmaz acı çekiyorlar, şimdi hastalık detaylarını yazmayacağım ama ruh hastalığı kanser kadar acı verici ve önemli .
Bir de kendi kendine çektikleri acılar yetmiyormuş gibi toplum tarafından böyle yaftalaniyorlar .
Öncelikle bir tedavi edilebilen(Depresyon, Okb) bir de tedavi edilmesi zor (şizofreni, mani) psikolojik rahatsızlıklar vardır.
Her birinin belirtileri farklıdır. Bunun için ciddi gözlem yapmak lazım.
Ama size yüzeysel vereceğim tavsiye şu olur; duygu durumunu uçlarda yaşayan kişilerde genel olarak bir sıkıntı vardır.
Mesela; aşırı neşeli, dengesiz, uyku ihtiyacı kalmamış bir kişi tanırsanız mani çıkma olasılığı vardır. Aynı şekilde karamsar, mutsuz, sürekli evden çıkmayan, çok uyuyan, hayattaki enerjisini kaybetmiş biri de depresyon başlangıcı olabilir. Ama burada ince bir nokta var. Böyle biri TSSB (Travma sonrası stres bozukluğu) da çıkabilir.Yani hikayesini bilmek lazım.
Yani, psikolojisi çok uçlarda kişilerden uzak durmanızda fayda var.
Ama her zaman anlaşılmaz.Uzman olmanız lazım.
Onun yerine insanlara güvenip sormak daha garanti olur.
Veya çevresine sorabilirsiniz.
Eski eşiniz ve annesinin sorunu ne idi ? Topluma zararlı olan (!) sorunlu insanlar çok hızlı yalan söyler asla anlayamazsınız, antisosyal kişilik bozukluğu olanlar psikologu bile şaşırtıp farklı sıkıntıları varmış gibi yanıltabilir bu tür kişileri bikaç sohbetle tanımak çok zordur fakat kendilerini genellikle bikaç ayda ele verirler. Söyledikleri ve yaptıkları asla birbirini tutmaz, kolaylıkla söz verir ama yapmaya gelince türlü bahanelerle kaçarlar. İlk başta tam sizin aradığınız eş, arkadaş, kaynana gibi size mükemmel tavırlarla hipnoz edercesine yaklaşırlar. Açıklarını yakaladığınızda bunu müthiş bi kıvraklıkla manipüle eder, gerekirse yalan söyler ve gerekirse sizin sorunlu oldugunuz veya yanlış anladığınız veya yanlış hatırladığınız gibi gibi sizi kendinizden şüphe ettirecek hareketlerde bulunurlar. İçinizde anlam veremediğiniz bi huzursuzluk sıkıntı olur o sesi asla es geçmeyin. Sizin özgüveninizi sarsıcı şeyleri şaka yoluyla söylerler ve içten içe onları üstün görmenizi sağlarlar, gerekirse bu oyunları başka hikayelerle de pekiştirirler, sizin sahip olduğunuz bi kusuru başkasında görmüş gibi anlatır onu küçümserler. Yaptıkları en küçük bi iyiliği büyük bi iyilikmiş gibi övgüyle anlatır bi taraftan da mütevazi ayağına yatarlar. Hep bi tutarsızlık, ayarsızlık, dengesizlik.. Dikkatli bakarsanız anlarsınız. Bence duygusal manipulasyon, narsizim, piskopati gibi konularda bolca okuyun. Kendinizdeki eksikleri gözden geçirin, neden böyle insanları hayatıma aldım diye.. Ben psikopat bi eş ve annesinden ayrıldığım için kendi adıma okumalar yaptım, kendimi de eleştirdim çokca. Büyük hatayı kendimde buldum inandığım ve görmezden geldiğim için. Size de tavsiyem bu şekilde.
Nerden biliyorsun paikolojik aorunları olduğunu? Teşhis falan mı vardı, yoksa senin tahminin mi?
Psikolojik rahatsızlığı olanları tanıma-anlama rehberi diye bir yayın okumadım.
Neden derseniz psikolojik sorunlar,her insanda farklı gelişip,farklı tepkilerle seyreden durumlar.
Birbiriyle ilgili,bağlantılı sorunlar olduğu gibi tek başına sendrom kabul edilen durumlar da var.
İnsanoğlu o kadar karmaşık bir mekanizma ki fiziksel hastalıklarda olduğu gibi psikolojik sorunlarda;
'şu varsa,sorun budur' diyemiyoruz her zaman.
Patoloji dediğimiz bölüm çok daha ayrı bir dünya.
Bana narsiszm belirtileri nedir?Diye daha spesifik bir soru sorsanız iyi-kötü bu işin eğitimini almış biri olarak size cevap verebilirim.
Bununla birlikte psikolojik sorunları olan insanları nasıl tanırım?Sorusuna net ve sizi tatmin edecek bir cevap vermem mümkün değil.
Hangi psikolojik sorun?Sorusu önemli burda.
Bir çok insana göre eşcinsellik tedavi edilmesi gereken bir psikolojik sorunken,psikoloji biliminin anayasası kabul edilen DSM'de artık bir rahatsızlık olarak yer almıyor.
Sorun olduğu düşünülen davranışın; sıklığı,dozu,görüldüğü ortam, tetikleyicileri,kişinin yaşı vb sayamayacağım pek çok etken de etkili bu değerlendirmede.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
Not:Hiç bir insanı yüzde yüz tanıyabilmenin mümkün olmadığını düşünüyorum.
Yine de,hayatınıza dahil etmek istediğiniz kişilerde,sizin için öncelikli olan davranış,
tavır ve değerler açısından bir değerlendirme yapabilirsiniz.
Psikolojik yada değil bir insanı tanımak için uç davranışlarına bakacaksın örneğin trafikte nasıl araç kullanıyor sinirlimi kalabalık bir toplumda düğünde örneğin aklı sizde değilken kendini en serbest hissettiği anda halay çekerken mesela nasıl davranıyor aşırı haraketleri varmı yahut başkalarına davranışı nasıl garsona çocuğa hayvana ? insan bu davranışlarını kontrol edemez belli bir yerden sonra aksi sizinleyken istediği rolü oynar siz farketmezsiniz bile
kim akıllı ki
allah aşkına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?