Psikolojik rahatsızlığım, lütfen yardımcı olun bana.

Sakizkutusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
424
108
73
Merhaba kızlar ben daha 23 yaşında yeni evli biriyim. Nerden başlasam bilmiyorum.
O kadar çok kötüyüm ki psikolojik olarak.

Bir kere, obsesif bozukluğum var. Bu yüzden herşeyi kafaya takıyorum. Aşırı sinirli biriyim. Stresliyim.

Bu yüzden birsürü rahatsızlığım çıktı.

Hep hastanelerdeyim. Doktorlar hep stresten deyip gönderiyolar.

Ayrıca hiç evden dışarı çıkasım gelmiyo, sürekli uyumak istiyorum. Üşeniyorum herşeye.

Dışarı çıkınca herkes bana bakıyo gibi geliyo. Sosyal fobi bunun adı sanırım.

Psikoloğa gidiyorum, depresyonda olduğumu ve bi adım atsam gerisinin geleceğini söyledi ama o adımı atamıyorum bi türlü.

Psikiyatriye gittim kaç kere, antidepresan verip gönderiyolar, Keşke kullanabilsem de iyileşebilsem ama midemden rahatsız olduğum için, kullanamıyorum.

Aşırı mide bulantısı ve kusma oluyo sonu acillik. Bu yüzden kullanmaya çok korkuyorum verilen ilaçlar hep bi tarafta duruyo.

Nasıl baş edeceğim bu hastalıklarımla hiç bilmiyorum.

O kadar kötü ki halim.

Ölüm korkusu var ayrıca, ufacık bir rahatsızlığımda ölecekmişim gibi geliyo. Kötü bişey olacakmış gibi.

Ufacık rahatsızlıklarda birsürü ilaçlar kullandım, ev eczane gibi.

Hayatı resmen zindan ediyorum kendime.

Kendi kendime söz veriyorum bi adım atacağım diye, sonra bir bakmışsın yine eskisi gibiyim.

Bütün gün evde aynı koltukta akşamı ediyorum, hep aynı.

Kızlar bana yardım edin lütfen, ne yapayım ben.

Kocaeli'de bildiğiniz iyi bir psikiyatri doktoru var mı? Benim derdime çare bulacak. Verdiği ilaçlar mideme dokunmayacak ve iyileştirecek.

Rabbim herkesin derdine derman olsun en kısa zamanda inşallah.

Benim gibi olupta sorununu çözen varsa lütfen söylesin.

Ayrıca ailevi sorunlarımızda var, bu yüzden son günlerde daha kötüyüm sanırım, sürekli ağrıyorum düşüncelerden kendimi alamıyorum.

Son düzenleme:
Kendi başınıza aşabileceğinizi zannetmiyorum ama ilaç kullanmama nedeniniz sadece mide rahatsızlığı ise uygun bir mide ilacıyla kombine edebilir doktorunuz antidepresanınızı, birçok hasta kronik hastalıkları için kullandığı ilaçlarını mide ilaçlarıyla birlikte alıyor bu şekilde. Çok geçmiş olsun şimdiden.

evde kaldıgımda bende aynı boyleyım kendıne ugras bul derım ılaclardan care arama

En son gittiğim doktor mide bulantısı için bi ilaç vermişti ama onu da başlasam mı başlamasam mı diye düşünüyorum aylardır.

Bir türlü cesaret edemiyorum, korkuyorum yine aynısı olacak diye.

Çok teşekkür ederim canım.

evde kaldıgımda bende aynı boyleyım kendıne ugras bul derım ılaclardan care arama

Doğru söylüyorsun canım, ama o adımı bir türlü atamıyorum işte sorunda burda.

Kendi kendime söz veriyorum, yarın güne erken başlayıp şunu şunu yapacağım diye ama olmuyo.

Yine aynı yerde akşamı ediyorum.

İlaçlar muhakkak iyi gelecektir ama kendi kendinizi tedavi etmeniz lazım.. Kesinlikle bir uğraş bulun hobi edinin.. Gencecik yaşta böyle stres sıkıntı olmasınnnn..

İlaçlar muhakkak iyi gelecektir ama kendi kendinizi tedavi etmeniz lazım.. Kesinlikle bir uğraş bulun hobi edinin.. Gencecik yaşta böyle stres sıkıntı olmasınnnn..

Kendimi o kadar yaşlı hissediyorum ki, o kadar yorgun...

Çok kursa başladım ama hepsini yarıda bıraktım.

Gitmiyordum çünkü, hep bi bahane buluyordum kendi kendimi kandırıyordum.

İşe başladım, o da olmadı. Yapamıyorum eve gelmek istiyorum hemen. Kapanmak istiyorum biyerlere.

Dönem dönem hepimiz yaşıyoruz, anksiyete halleri, obsesyonlar.. Her ne kadar bir uzmandan yardım alsanızda, kendiniz yardım edeceksiniz yine kendinize.Bunun için çabalamanız gerek. Hergün söz veriyorum diyormuşsunuz peki ya sonrası için neler yaptınız? kendinizi kötülemek, aşağılamak gibi şeyleri eminim çok kolay yapıyorsunuz dur kendinize, fakat olumlu şeyler düşünmeye, yada yapmaya hiç dermanınız olmaz. Nedense kişi hep olumsuzu, kötüyü düşünür. İyiyi görmekten kaçınır. Gözlerine perde iner.
Bu perdeleri açın, iç sesinizi dinlemeyin, asla kulak asmayın. Korkularınızın üzerine gidin. Kimse mükemmel değildir. Etrafınızdaki mutlu insanlara bakın, onların hayatında mutlaka vardır olumsuz şeyler. Ama bunların üzerine takılıp kalmazlar, çünkü hiç bir şey tek düzende gitmez. Yaşanılan şeyleri değiştiremezsiniz, ama kendinizi değiştirebilirsiniz. Biraz çaba gösterin derim size. Eğerki okumak hoşunuza giderse, size bir kaç kitap önerebilirim de..

Doğru söylüyorsunuz. Hep olumsuzu, en kötüsünü düşünüyorum ben. Hiç iyi yanları görmüyorum.

Etrafıma bakıyorum, insanlar ne kadar mutlu, ben neden böyle değilim diyorum. Benim hatam kendime güvenmemem sanırım.

Kitap okumayı çok seviyorum, tavsiye ederseniz memnun olurum, çok teşekkür ederim cevabınız için ayrıca.

merhaba öncelikle geçmiş olsun evde bi uğraş bulamazmısınız yani kafanızı birazda olsun dağıtmak için hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz hemen hemen benimde sorunlarım var ve bende gittim psikologa çok memnun kaldım nerde oturuyorsun bilmiorum ama izmit merkezde Denge Psikiyatri merkezi var ben oraya gittim ve suan memnunum

Rica ederim, bende çok yaşadım, içsel sıkıntılar, kaygılar. Baktımki bunları ben kendim üretiyorum, kendiminde üstesinden gelebilirim dedim kendime. İçsesimi dinlememeye gayret ediyorum. Kötü şeyler düşündüğümde dikkatimi, başka şeylere veriyorum. Hep olumlu, güzel şeyleri düşünmeye gayret ediyorum. En önemlisi şükrediyorum canım.
Sende öyle yap, kaygılarını, korkularını bırak, dinleme iç sesini. Hatta sana önereceğim kitapta yazıyor bu yöntem. Kendinizi alt edin diyor. Bir kağıda bu kötü düşünceleri yaz, yanına bunları alt edecek düşünceleri ekle, zamanla geçecek. Bu arada bende şuan bebek olması için uğraşlar veriyorum cnaım. Bir ara aşırı derece kaygılarım arttı, üzüldüm çok. Sonrasında yine kendimi, yine kendim toparladım.Mümkün olduğunca sakin olmaya, karamsar olmamaya çalışıyorum. Bu kitabı yeni bitirdim. İç huzurm arttı. Bunu bana psikolog önermişti kesinlikle okumanı tavsiye ederim.
Sevgiler..
İyi Hissetmek
Dr. David Burns

Çok teşekkür ederim. Evde uğraşacağım şeyler var ama ona bile üşeniyorum, adım atamıyorum işte sorun burda.

Bütün gün pc başında, tv ile akşamı ediyorum.

Hangi doktora gittin orda peki canım, ilaçla mı tedavi gördün.

SSK ile anlaşmalı mı orası.

Bende gidebilirim oraya.

Çok teşekkür ederim canım, en kısa zamanda bende alacağım bu kitabı.

Umarım bana da iyi gelir. Senin de Rabbim gönlüne göre versin, inşallah en kısa zamanda anne olursun.

calısmayı dusunmezmısın ? en azından beynını mesgul edersın ...

canım sıkıntıyı ilaçlarlada bi yere kadar bitirebilirsin en önemlı başlangıç kafada bitirmek.

calısmayı dusunmezmısın ? en azından beynını mesgul edersın ...

Çok düşündüm aslında, bi adımda attım, ama saatleri çok geçti ve ortamı beğenmedim bıraktım.

Ayrıca ona bile üşeniyordum.

Aslında bana iyi gelecek çalışmak biliyorum ama evli olduğum için saatleri uygun iş yok bana göre.

evet canım ssk ile anlaşmalı ahmet bey var ona gittim ve memnun kaldım ilaçla tedavi görüyorum suan terapiyede çağırdı ama 2 yaşında kızım var ve gidemiyorum ondan dolayı

Sekerim, ilacin yaninda terapiye gitseniz? Hem konusur rahatlarsiniz, hem de sorunlarinizin kaynagini belki bulursunuz ve kurtulursunuz.

Kurslara baslayip baslayip birakmissiniz, belki de sevdiginiz bir hobi henuz bulamadiniz. Yeni seyler deneyin, yeni insanlarla tanismaktan kacinmayin.

Hobi olarak puzzle yapmayi oneriyorum, ben bayilirim :) 500 parcalikla baslayin, elinizden birakamazsiniz :) Kitap olarak, son gunlerde populer olan kurgusal tarih romanlarina ne dersiniz? Mesele Boleyn Kizi bence edebi anlamda cok deger tasimasa da, zaman gecirmek icin ideal; surukleyici ve akici.

evet canım ssk ile anlaşmalı ahmet bey var ona gittim ve memnun kaldım ilaçla tedavi görüyorum suan terapiyede çağırdı ama 2 yaşında kızım var ve gidemiyorum ondan dolayı

Ne kadar fiyatı peki canım.

Bi araştırayım bakayım, olmazsa bende gidebilirim ona.

Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…