Merhaba, ben de 23 yasindayim ve sizinle ayni sorunlari yasiyorum...Bir bucuk yildir depresyon, kaygi bozuklugu ve obsesif kompulsif bozuklugu yasiyorum...Once bu sorunlarin kaynagini bulmak gerekiyor. Depresyon gibi hastaliklan cogu zaman stresten baslasa da bazen genetik ya da vucudundaki hormonlardan vs olabiliyor. Galiba senin sorunlarin stresten kaynaklaniyor ama yine de bir doktora git gereken tum testleri yaptir ve emin ol depresyonu tetikleyen baska birsey olmadigina..Ikinci yapman gereken sey hemen bir psikolog bulman ve duzenli seanslar alman..Haftada bir kez gitmeni oneririm. Iyilesmek icin acele etme cunku depresyon cok uzun zaman surebiliyor ama bu imkansiz anlamina gelmiyor. Seanslarda kimseye anlatamadiklarini icinden attigin icin rahatlayacaksin kendini daha iyi anlayacaksin. Kendi hayatini gozden gecireceksin. Daha sonra kesinlikle yasam tarzini gozden gecirmen gerekiyor...Insani depresyondan kurtaracak sey farkindalik kazanmasidir. Seni mutsuz eden insanlarla gorusme, mutlu sorunsuz insanlarla gorus, her gun temiz hava al, yesillikler icinde yuruyus yap, beslenmene dikkat et, bol bol protein tuket, uyku duzenini gozden gecir erken uyu erken kalk ve bunu duzenli olarak devam ettir, seni gulduren filmler izle, ailenle arkadaslarinla vakit gecir, kendine bir ugras bul yeni bir kurs, is vs. Sana iyi gelecek seyler icinde yoga, meditasyon, muzik ve spor en iyileri olacaktir. Kafana taktigin her ne varsa hergun yaz ben cok faydasini gordum.. Hayvanlari sever misin bilmem ama ben hayvanlardan korkan birisiydim psikologumun onerisiyle bir kedi yavrusu beslemeye basladim ve bu benim icin buyuk bir ugras oldu ve inan stresimin cogunu bu kedi yavsuna bakarken unuttum! Kisisel gelisim, ruh sagligi hakkinda kitaplar oku psikolojik sorunlari daha iyi anladigin zaman onlari yenmek cok daha kolay! Kendine bir soz ver yeni bir hayat yeni bir Sen yaratmak icin ve positif dusun herseyi..Ben hala cabaliyorum ama eskisinden cok daha iyiyim. Kendine iyi bak umarim bu yazdiklarim sana ve bu sorunlari yasayan herkese yardimci olur. Sevgiler