- Konu Sahibi Sakizkutusu
-
Ben fatura yazarken bir sayıyı on kere çarpıyorum, yazdıktan sonra tekrar bir türlü emin olamıyorum doğru yaptığımdan, ocağı kapattım mı? Acaba oda' nın ışığını kapattım mı? Kaç kez geri döndüğümü bilirim..
kocaeli bilmiyorum ama imkanınız varsa NPİSTANBUL Nevzat tarhan ın nöropsikiyatri hastanesi var istanbul ümraniyede. istanbulda ilk psikiyatri hastanesi diye biliyorum.
hemde Nevzat bey dini bilgisi ve dili çok kuvvetli birisi. kurtulmaz istiyorsanız deneme yanılmayla doktora gitmeyin. ciddi bi depresyon ve bir sürü adını bilemediğim
bir sürü şey. midenize dokunan şeylerde belki psikolojiktir psikiyatrlık değilsiniz belkide hiç. ücretide fazla biraz ama gerçekten ilgisi ve sonucu iyi kaliteli biyer..
Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Psikoloğa gittiğinizi söylemişsiniz. Düzenli olarak gidiyor musunuz ve ne kadar zamandır gidiyorsunuz? Ayrıca psikoloğunuza güvenmeniz, onunla gerekli yakınlığı oluşturmanız da iyileşmenizi etkileyen çok önemli bir faktör. Bunun yanı sıra antidepresan kullanamadığınızı söylemişsiniz mide problemnizden dolayı. Bazı antidepresanlar başlangıç aşamasında birtakım yan etkilere sebep olup daha sonra sıkıntı oluşturmayabiliyor. Doktorunuzla mide problemnizi konuşursanız size uygun ilacı verecektir ve devamında gene sorun yaşarsanız gerekli ayarlamayı yapacaktır. Doktorunuza ve psikoloğunuza güvenin öncelikle. İyileşmek adına adım atamadığınızı söylemişsiniz. Bunun üzerine düşünmenizi öneririm. Sizi geriye çeken ne? Bunu irdelerseniz birtakım nedenlerin farkına varabilirsiniz. Ayrıca kendinizi dinlemeyi bırakın, en azından deneyin bunu. Vücudunuzda olan reaksiyonlara odaklandığınız sürece sürekli yeni şeyler fark edip kendinizi daha zor bir duruma sokmanız işten bile değil. Çevrenizle ilişkileriniz nasıl? Yakın arkadaşlarınız var mı? Bu dönemde onlardan da destek almayı denemeniz işinizi kolaylaştırabilir.
Evet özellikle hesap yaparken, yanlış olduğunu düşünüp defalarca yapıyorum..
Şu ocak işide pek klasik yaa..bende öyle :)
İlaç kullanıyor musun Smuwila?
Sende sadece anksiyete değil okb'de var sanırım değil mi..saydıkların takıntı belirtileri çünkü..
Bende var mesela.. hem anksiyete hem okb.. ilaç kullanmıyorum ama kullanmam gerek doktora gideceğim..
Merhaba kızlar ben daha 23 yaşında yeni evli biriyim. Nerden başlasam bilmiyorum.
O kadar çok kötüyüm ki psikolojik olarak.
Bir kere, obsesif bozukluğum var. Bu yüzden herşeyi kafaya takıyorum. Aşırı sinirli biriyim. Stresliyim.
Bu yüzden birsürü rahatsızlığım çıktı.
Hep hastanelerdeyim. Doktorlar hep stresten deyip gönderiyolar.
Ayrıca hiç evden dışarı çıkasım gelmiyo, sürekli uyumak istiyorum. Üşeniyorum herşeye.
Dışarı çıkınca herkes bana bakıyo gibi geliyo. Sosyal fobi bunun adı sanırım.
Psikoloğa gidiyorum, depresyonda olduğumu ve bi adım atsam gerisinin geleceğini söyledi ama o adımı atamıyorum bi türlü.
Psikiyatriye gittim kaç kere, antidepresan verip gönderiyolar, Keşke kullanabilsem de iyileşebilsem ama midemden rahatsız olduğum için, kullanamıyorum.
Aşırı mide bulantısı ve kusma oluyo sonu acillik. Bu yüzden kullanmaya çok korkuyorum verilen ilaçlar hep bi tarafta duruyo.
Nasıl baş edeceğim bu hastalıklarımla hiç bilmiyorum.
O kadar kötü ki halim.
Ölüm korkusu var ayrıca, ufacık bir rahatsızlığımda ölecekmişim gibi geliyo. Kötü bişey olacakmış gibi.
Ufacık rahatsızlıklarda birsürü ilaçlar kullandım, ev eczane gibi.
Hayatı resmen zindan ediyorum kendime.
Kendi kendime söz veriyorum bi adım atacağım diye, sonra bir bakmışsın yine eskisi gibiyim.
Bütün gün evde aynı koltukta akşamı ediyorum, hep aynı.
Kızlar bana yardım edin lütfen, ne yapayım ben.
Kocaeli'de bildiğiniz iyi bir psikiyatri doktoru var mı? Benim derdime çare bulacak. Verdiği ilaçlar mideme dokunmayacak ve iyileştirecek.
Rabbim herkesin derdine derman olsun en kısa zamanda inşallah.
Benim gibi olupta sorununu çözen varsa lütfen söylesin.
Ayrıca ailevi sorunlarımızda var, bu yüzden son günlerde daha kötüyüm sanırım, sürekli ağrıyorum düşüncelerden kendimi alamıyorum.
Bu konuda sizin en büyük destekçiniz ve yol göstericiniz eşiniz olmalı...
Canım okuyunca cok üzüldüm çünkü bende oyle oluyordum eskiden. Ama sağlam bir doktor sayesinde kullandığım ilaçla atlattım bunu. Ve ayrıca ikinci en büyük etken sosyalleşmem oldu.
Aynı sehirde olsak kankan olur birlikte gezdirir yardım ederdim sana ya
Bende seninle yaşıtım. Bu hastalığı atlatmam bundan iki sene önce oldu.
Hala öfke kontrol sorunum vardır ama. Bir nebze azaltmak icin hem namaz hem de meditasyon yapıyorum. Gercekten ikisi de cok faydalı.
Düzenli gidemiyorum maddiyattan dolayı canım. Hipnoz bile olamıyorum.
6 ay oldu başlayalı ama faydasını göremedim maalesef
Yakın arkadaş derken, sürekli görüştüğüm yok maalesef
Kendimi sadece eşime adadım ve kötü yaptığımın farkındayım
Ne sıklıkta gidiyorsunuz peki? Fayda göreceğinize inanmanız çok önemli. Ve bunun için çaba harcamanız, bir yerden başlamanız gerekiyor. Şu anki hayatınızdan ne kadar mutlu olmasınız da gene de belli bir düzeniniz, alışkanlığınız var. Ve ne kadar değiştirmek isteseniz de bunu bir anda yapmak; alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz noktasında kolay olmayabilir. O yüzden önce küçük değişikliklerle harekete geçmeye başlayabilirsiniz. Önce bir düşünün, şu anda yapmakta en zorlanacağınız şeyler neler? Daha kolay yapabileceğiniz şeyler neler? Bunların doğrultusunda hareket etmek başlangıç için iyi bir yol olabilir. Ufak da olsa bir şeylere dokunmak, değişime başlamak sizi daha büyükleri için harekete geçirebilir, cesaretinizi ayaklandırabilir. Size kendinizden daha çok yardım edebilecek kimse yok. Bu yolda yardımcı olacak, işinizi kolaylaştıracak kişiler olabilir ama asıl siz kendinize yardım edebilirsiniz.
Sadece ilk mesaja göre yorum yapacağım, bir süre kliniğe yatmayı düşündün mü?
Ayıp değil günah değil, eğer işin içinden çıkamıyor, bünyen ilaçları reddediyorsa -özellikle bir üniversite hastanesinde- yatarak tedavi olabilirsin.
Bunu bugün düşündüm aslında canım biliyo musun?
Bizim bi tanıdığımız vardı, evde kapalı kapalı durmaktan kimseyle konuşmamaya falan başlamıştı.
Sonra hastaneye yatırdılar bisüre tedavi gördü, şimdi çok iyi.
Annem diyo, sokaktan eve girmiyo şimdi, hep komşularla içiçe çok iyi gelmiş.
İstiyorum bende aslında, ama ziyaret bile yasakmış sanırım, belli günde oluyomuş.
Eşim olmadan nasıl yaparım bilmiyorum
Eğer düzelmek istiyorsan yapacaksın canım, önemli olan senin iyi olman.
Bu şekilde ailene bir faydan yok, onlar senin adına daha fazla üzülüyor emin ol.
Canım seni iyi anlıyorum bende hemen hemen aynı durumdayım bir türlü atmam gereken adımları atamıyorum canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Panik atak var, ilk başlarda yoğun şekilde yaşadım ama ilaç kullanmamakta inat ettim, şimdi sanki biraz daha azaldı. Ölüm korkusu kabusum olur bazen öleceğim diye 2-3 gün uyumadığımı bilirim. Girdiğim işlerde hiç kalıcı olamadım iyisine de kötüsüne de bir kulp takıp ayrıldım.Tam bir hayalkırıklığı yaşıyorum kendimle ilgili,bir yandan gençliğim dört duvar arasında geçiyor diye üzülürken bir yandan bir adım atamamak çok saçmaArkadaşlarımla da görüşmez konuşmaz oldum.2 sene izmitte kaldım bende orda okudum hala orda olmuş olsaydım belki görüşür birbirimize destek olurduk.Seni anlayabildiğimden yorum yapmak istedim kendimi kitaplara verdim ve spora başlayacağım ve hatta kendime ney aldım üflemeyi öğrenmeyi çok istiyorum kursa gideceğim ilk fırsatta :)
Cevabın bile destek olmaya yetti canım, çok teşekkür ederim.
Benimle aynı durumda olanları görmek, tek olmadığımı görmek biraz olsun rahatlatıyo içimi.
Bende bişeylere vermek istiyorum kendimi ama sadece istemekle oluyo icraat yok
Çünkü destek olacak kimsem yok
Önemli değil canım senin benim gibi olan bir sürü insan var. Ama bu hayata bir kere geldik ve bir kere yaşayıp gideceğiz bunu hiç unutmamak lazım, bu erteleme ve adım atamama durumu uyuşturuyor insanı. Burda yazılan yorumlardan destek alarak kendine yeni ufuklar açabilirsin umarım...
Merhaba kızlar ben daha 23 yaşında yeni evli biriyim. Nerden başlasam bilmiyorum.
O kadar çok kötüyüm ki psikolojik olarak.
Bir kere, obsesif bozukluğum var. Bu yüzden herşeyi kafaya takıyorum. Aşırı sinirli biriyim. Stresliyim.
Bu yüzden birsürü rahatsızlığım çıktı.
Hep hastanelerdeyim. Doktorlar hep stresten deyip gönderiyolar.
Ayrıca hiç evden dışarı çıkasım gelmiyo, sürekli uyumak istiyorum. Üşeniyorum herşeye.
Dışarı çıkınca herkes bana bakıyo gibi geliyo. Sosyal fobi bunun adı sanırım.
Psikoloğa gidiyorum, depresyonda olduğumu ve bi adım atsam gerisinin geleceğini söyledi ama o adımı atamıyorum bi türlü.
Psikiyatriye gittim kaç kere, antidepresan verip gönderiyolar, Keşke kullanabilsem de iyileşebilsem ama midemden rahatsız olduğum için, kullanamıyorum.
Aşırı mide bulantısı ve kusma oluyo sonu acillik. Bu yüzden kullanmaya çok korkuyorum verilen ilaçlar hep bi tarafta duruyo.
Nasıl baş edeceğim bu hastalıklarımla hiç bilmiyorum.
O kadar kötü ki halim.
Ölüm korkusu var ayrıca, ufacık bir rahatsızlığımda ölecekmişim gibi geliyo. Kötü bişey olacakmış gibi.
Ufacık rahatsızlıklarda birsürü ilaçlar kullandım, ev eczane gibi.
Hayatı resmen zindan ediyorum kendime.
Kendi kendime söz veriyorum bi adım atacağım diye, sonra bir bakmışsın yine eskisi gibiyim.
Bütün gün evde aynı koltukta akşamı ediyorum, hep aynı.
Kızlar bana yardım edin lütfen, ne yapayım ben.
Kocaeli'de bildiğiniz iyi bir psikiyatri doktoru var mı? Benim derdime çare bulacak. Verdiği ilaçlar mideme dokunmayacak ve iyileştirecek.
Rabbim herkesin derdine derman olsun en kısa zamanda inşallah.
Benim gibi olupta sorununu çözen varsa lütfen söylesin.
Ayrıca ailevi sorunlarımızda var, bu yüzden son günlerde daha kötüyüm sanırım, sürekli ağrıyorum düşüncelerden kendimi alamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?