- 22 Ekim 2007
- 441
- 1
- 116
- Konu Sahibi Sakizkutusu
-
Sorma, ya bir insan 5 dk. önce ne yaptığından emin olmaz mı? Çok tuhaf..
Normalde ne olduğunu tam bilmiyorum, bana denen anksiyete-depresyon, devlet hastanesi olunca ayrıntıya giremiyorsun, bu doktorumu bulmama çok sevinmişken devam edememe sorun oldu, depresyon deniyor ama değilim, çünkü ben daha önce 4 sene depresyon tedavisi gördüm, şikayetlerim çok farklı, o zaman kimseye konuşmak istemez, sürekli karanlıkta tek başıma müzik dinlerdim hüzünlü şarkılar, ağlamalar, mutsuz hiç bir şey yapmak istemeyen biriydim. Hatta ölmek isterdim, tam kendime geldim, hiç olmadığım kadar mutlu, çok farklı bir smuwiLa varken, bu seferde kardeşimin arkadaşı aniden ölünce, o kadar üzüldüm ki kaç hafta ağladım bilmiyorum, ölüm beynimde öyle bir yer etti ki, babama bakıyorum arkasından ağlıyorum bir gün bu oturduğu yerde olmazsa? Hatta bir kez kendimi mezarda ölü görmüştüm, tabut içindeyim beni gömüyorlar, ben çırpınıyorum ne olur beni çıkarın diye?
Takıntılı duruma gelince öyleyim sanırım, söylenen şeylerden farklı anlamlar çıkarabiliyorum, biri bir şey dese bilerek veya bilmeyerek belki 1 ay tek düşündüğüm şey olur. Niye dedi? Neden dedi? Yok öyle demek istememiştir, istemiştir! Mesela bir arkadaşımla aramız bozulup tekrar düzeldi, arada bir konuşuruz keşke eskisi gibi olsak demiştim mesaj' da, eskiden her şey daha güzeldi diye, ki kastettiğim okul dönemi, annem vardı ben daha mutluydum, dert yoktu demek istedim o' da, hiç heveslenme, yine aynı smuwiLa, aynı meltem olurdu deyince, acaba kavga ettiğimizden sonrasını mı yani eskisi gibi olamazdık mı demek istedi, yoksa aynı kafada mı oluruz demek istedi diye bu konuşmanın üzerinden 1 hafta geçtikten sonra düşünmeye başladım..
Durum her neyse bundan ibaretim işte..
Anlıyorum, çoğu şey bende de var..
Bu bahsettiğin şeyler çoğu kişide vardır eminim, önemli olan ilerlememesi, bazı şeyler hayatı cidden etkiliyor
Kafamızda bu olayları sorun haline getirmemeyi başarabilsek keşke ama bence pek mümkün değil.
İnşallah herşey daha iyi olur..
İnşallah canım, çocukluğumdan beridir böyle, insanların ne dediğini takmamayı bir öğrenebilsem keşke?
Merhaba kızlar ben daha 23 yaşında yeni evli biriyim. Nerden başlasam bilmiyorum.
O kadar çok kötüyüm ki psikolojik olarak.
Bir kere, obsesif bozukluğum var. Bu yüzden herşeyi kafaya takıyorum. Aşırı sinirli biriyim. Stresliyim.
Bu yüzden birsürü rahatsızlığım çıktı.
Hep hastanelerdeyim. Doktorlar hep stresten deyip gönderiyolar.
Ayrıca hiç evden dışarı çıkasım gelmiyo, sürekli uyumak istiyorum. Üşeniyorum herşeye.
Dışarı çıkınca herkes bana bakıyo gibi geliyo. Sosyal fobi bunun adı sanırım.
Psikoloğa gidiyorum, depresyonda olduğumu ve bi adım atsam gerisinin geleceğini söyledi ama o adımı atamıyorum bi türlü.
Psikiyatriye gittim kaç kere, antidepresan verip gönderiyolar, Keşke kullanabilsem de iyileşebilsem ama midemden rahatsız olduğum için, kullanamıyorum.
Aşırı mide bulantısı ve kusma oluyo sonu acillik. Bu yüzden kullanmaya çok korkuyorum verilen ilaçlar hep bi tarafta duruyo.
Nasıl baş edeceğim bu hastalıklarımla hiç bilmiyorum.
O kadar kötü ki halim.
Ölüm korkusu var ayrıca, ufacık bir rahatsızlığımda ölecekmişim gibi geliyo. Kötü bişey olacakmış gibi.
Ufacık rahatsızlıklarda birsürü ilaçlar kullandım, ev eczane gibi.
Hayatı resmen zindan ediyorum kendime.
Kendi kendime söz veriyorum bi adım atacağım diye, sonra bir bakmışsın yine eskisi gibiyim.
Bütün gün evde aynı koltukta akşamı ediyorum, hep aynı.
Kızlar bana yardım edin lütfen, ne yapayım ben.
Kocaeli'de bildiğiniz iyi bir psikiyatri doktoru var mı? Benim derdime çare bulacak. Verdiği ilaçlar mideme dokunmayacak ve iyileştirecek.
Rabbim herkesin derdine derman olsun en kısa zamanda inşallah.
Benim gibi olupta sorununu çözen varsa lütfen söylesin.
Ayrıca ailevi sorunlarımızda var, bu yüzden son günlerde daha kötüyüm sanırım, sürekli ağrıyorum düşüncelerden kendimi alamıyorum.
Belki yapınla alakalıdır Smuwila
Mesela bende öyleyim ama kırılgan alıngan bir tipim diye düşünüyorum, anksiyeteden ziyade yapım diye düşünüyorum..
Yapımla alakalı olması yüksek bir ihtimal, kendimi bildim bileli böyleyim, bir de annem de böyleydi, hemen alınıp, kırılırmış sanırım bu yönden de ona benziyorum, ben karşımdakini kırmamak için uğraşırken insanların sarfettiği sözler çok canımı yakıyor, ama demek ki herkes benim kadar kırılgan değil, bakıyorum onların gülüp geçtiği şeyleri biri bana söylese, ben hemen farklı değerlendirirdim, günlerce üzülüp düşünürüm, karşı tarafa da hiç belli etmem bu arada..
Bir ablamın sözü vardır çok doğru 'insanları memnun etmek için asla uğraşma' derdi.
İyi olmak, iyi düşünmek, iyi davranmak her zmaan herkeze yaramıyor, bunu idrak edip ona göre davranmak gerek işte..
Örnek patronumdan olumsuz bir laf işiteyim saatlerce düşünüyorum bana neden böyle dedi, keşke böyle yapmasaydım..çözüm var mı sence, araştırdın mı hiç bu durumu?
Biraz gamsız olmayı öğrenmek gerekiyor, sanırım ben yavaştan öğreniyorum
Benim annem 4 yıl tedavi gördü, babamın ailesiyle yaşadığı bir takım problemler sonucunda panik atak olmuştu, tedaviden sonra rahat bir insan oldu, ama yine de tam olarak bir değişme olmamıştı, mesela annem de unutamıyordu hiç bir şeyi, 20 yıl önce yaşananları dün yaşanmış gibi anlatıyordu o heyecan, o öfkeyle.
Aynı bende öyleyim, kin tutamasam bile unutamıyorum yaşanan bir olayı, dediğin gibi sanırım tek sıkıntı gamsız olamamak, boşverememek, zaten verebilseydik takıntı da etmezdik, beynimizi meşgul etmese amaaan deyip geçsek sorun kalmazdı.
Zor değil Smuwila yaa..yani ne biliyim diyorum ya ben bazen başarıyorum, kendimizi telkin edebiliriz, bir süre sonra kendiliğinden var olur diye düşünüyorum
Anne çok büyük etken buna eminim, benim annemde çok kırılgan, hemen yaralanan bir kadın, mutlaka etkisi vardır
Annem de öyleydi, hayatta bir şey söyleyemezdik hemen kızar, alınırdı hatta ağlardı çoğu zaman, teyzemler de böyle kime çektiğim belli oluyor :)
Doğru söylüyorsunuz. Hep olumsuzu, en kötüsünü düşünüyorum ben. Hiç iyi yanları görmüyorum.
Etrafıma bakıyorum, insanlar ne kadar mutlu, ben neden böyle değilim diyorum. Benim hatam kendime güvenmemem sanırım.
Kitap okumayı çok seviyorum, tavsiye ederseniz memnun olurum, çok teşekkür ederim cevabınız için ayrıca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?