Yooo aksine ailesi boşanması konusunda çok destek oldular, boşanma sürecinde kızlarının yanına yerleştiler. Kız boşandı bir süre sonra tekrar eşiyle birleşti üzerine bir de ailesini suçladı sizin yüzünüzden boşandım diye. Eşide kv sine kp rine ağıza alınmayacak hakaretler küfürler etmiş netice itibariyle tekrar ayrıldı. Ailesi kıza maddi manevi tüm yardımları yaptı ama kız yinede bildiğini okudu her fırsatta ailesine sırtını döndü.Ay bu aileleri de anlamıyorum, kız boşanmasın diye diretmişlerdir allah bilir. Şimdi de boşandı diye neredeyse babası ölecek. Değer mi bu kadar saçmalığa? Ne var sanki evli olmasa, ailelerin yetiştirme tarzı zaten kadını ezen. Konu sahibi de boşanmaktan korkan birisi, evlilik > bekarlık gibi kafasında kurmuş. Bu şekilde düşündükçe evliliği sürdürmek için yapılan fedakarlıklar, kendinden ödün vermeler vs. Sonra da alabildiğine mutsuzluk. Oysa bir erkek benim hayatımda beni mutlu ediyorsa vardır mutlu etmiyorsa yoktur.
şiddetin alasını yaşıyorsun hem psokolojik hem fiziksel. ne demek sigara içersen boşayacakmış. ona inat sigaraya başlarım ben olsam.
son yazdiklarimi okudunuzmu ? biraz once yazdim, aksam disarida bulusmak istedi.
Valla senin yazdiklarini okuyunca bende cok benzerlikler goruyorum ve ofkem o kisiye artiyor suan. Insanlar arasinda triangulation bile yapiyor boyleleri insanlari birbirine dusurme kapasitesi de var. Benimkide 1. Haftada asktan bahsediyordu. Aslinda bela geliyorum demis ama biz kotu algilamamisiz iste.
Kurtar kendini bu adamdan bende kurtardim. Emin ol ondan sonra da kendini yenilemek icin ugrasacaksin. Cunki insanin icine islemis oluyorlar.
Bende onun yuzunden ailemle cok tartistim onu hakli goruyordum bir ara...
Ayrildiktan sonra anladim icime isledigini soylediklerinin. Iliski icerisinde he he de gecerdim cogu seyi. Sacmalik cunki soyledikleri. Ama icten ice inanmisim ki. Akrabalarim faceden birsey paylassa kotu sozler vs uzerime alinirdim resmen. Dusun artik nekadar hastalikli bir durumun icine dustugumun. Halbuki kimsenin benimle bir derdi yokmus.ki benimde zaten kimseyle derdim yok. Bana herkes seni biliyor vsvs tarzinds okadar konusmustu ki..dogum gunumde o bahsettigi kisiler benim dogum gunumu kutlayinca bile sasirdim inanirmisin. Yani okadar inandirmis kendini. Okadar pislik islemis icime. Boylelerinden sonra normal hayata donunce affaliyorsun. Ama gecicek hepsi..kendini kurtarmaya bak. Herseyimiz ayni olmasi gerekmez..yine bi tespit yine bi benzetme varmi diye bekleme. Her insana gore degisir bazi sey. Ama genelleme olarak ayni taktikleri kullaniyorlar.
Ve boyleleri bence cok tehlikeli. Saman altindan bizi bu hallere sokan insandan herseyi beklerim. Sakin cocuk yapma bundan. Hatta sessizce cekip gitmeyi planla guzelce. Bakma onun istemiyorsan bosan demesine...
Neden korkuyorsun bosanacagindan.? Benden boşanır diye kendine çekiyorsun bı yüzden mutlu değilsin önce sen sora ailenbende goremedim, hele cocuk oldugu zaman. sanki benim dusuncelerimin, hislerimin hic bi onemi yok duyulmuyo gibiyim. onun onaylamadigi seylere hakkim yok he yaparsam bosanir benden. ..
Valla atraksiyonlu birseyler olacagi belli. Bu tarz narzistler insanlarin hormon duzenini bile bozuyormus. Bi iyi bir kotu sacma sapan seylerle. En fazla ne olur sence?
Yine bir sacmalik. Kendini sev say bi dk durmana degmez onun yaninda. Yasadiklarini ailene anlat seni alsinlar yanindan. Cocugunun boyle bir babasi olmasini istermiydin?
buyuk ihtimal bosanmaktan bahsedicek bence, hakkimizda hayirlisi olsun.
bosanma olmasa barismak istersede ben sorunlarimi anlatip cift terapisi ile ancak deneyebilecegimizi soylicem, kendim basedemiyorum. hayir bu durumda cocugum oldugunu dusunemiyorum bile napardim, nasil siyrilirdim isin icinden veya kendime yardimci olamiorum ona nasil olurdum..
gerginim baya. neden disarida konusuyoruz bide :)
Gerginsin tabi. Bilmem kacinci atraksiyon seni bekliyor. Herseyi gectik niye disarda bulusmak istedi diye dusunuyoruz..
Her seferinde baska bir yenilikle gelince bizde iki umut kirintisi uzerinde bu iliskiyi yurutuyoruz boyle. Travma icinde yasadigimizin farkinda olmayarak..
Bu yasadiklarin normal degil canim. Kendini disardan gozlemle. Dusunsene senin yerinde en iyi dostun olsaydi ve onca siddetten sonra sana kocasinin disarda bulusmak istemesinden bahsetseydi? Saglikli bir durum mu ? Degil..
Kendinin en iyi dostu ol. Dostuna nasil davraniyorsan kendine oyle davran kendine oyle akil ver.
Onun bosanip bosanmama isteginin ne onemi var. Sen ne istiyorsun?
Birey oldugunu unutma.
Ayrica evet bende ex imi taniyamiyordum. Cunki kendisini ilk zamanlar farkli tanitti. Kendisi hakkinda bircok yalan atti. Iliskimin tamami hemen hemen yalanlar uzerine kuruluydu.
Normal guzel iliskiler varken boyle seyleri red etmeliyiz anladigimiz vakit. Resmen trajikomedi dram tadinda karsimizda akli selim olmayan gelisimi 6 yasinda duran insanlari ciddiye aliyoruz almisiz. Degmez.... Vakit geciyor hayat cok guzel.
Hep bir sonraki asamada ne olacak diye bekleye bekleye omrun tukenir. Ha duzeldi ha anladi ha degismek istiyormus diye diye boyle sonucsuz kalacak hep.
A Awaken veHic bisey degismeyecek ve duzelmeyecek. Bu cok belli, cok minik bi ihtimal belki barismak ister bende cift terapisi derim ve kabul eder ama dedim ya cok minik ihtimal.
Herneyse hayirlisi o olsun artik, ben duzeltemem kimseyi kendi istemiyorsa hele hic degismez. Bu olaylarin ustune bide hakliymis gibi bosanmaya falan getiriyosa direk tamam dicem zaten.
Kendi bilir.
merhabalar, 2.5 senedir evliyim.
Esimden psikolojik siddet gordugumu dusunuyorum, ne yapsam hataliyim, ne sorun yasasak hep benim kismimi dusunur kendini hic suclamaz ve bana hep "duzelmem" gerektigini soyler. kavga ettigimizde hakaret kufur eder cok agir konusur bunlardan beni sorumlu tutar, sen hakettin cok usteledin susmadin der.
sinirlidir genel olarak, ve alttan almam gerekir. isi cok yogun hep mesguldur ilgisiz, bunu ne kadar soylediysemde beni dinlemez ve kendini kendi kurallarini onemser.
kiyafetime karisir, kesinlikle diz ustunde bisey giyemem veya dar pantolon ustune normal belde biten bir bluz giyemem uzun birsey olmak zorunda, icki ve sigara icmem yasak. sigara icerken yakalandim sonra gizledim diye benimle 3 gun konusmadi, evlenmeden once birakmistim istemedigi icin. barisip konusmaya basladigimizda eger bir daha sigara icerken gorur veya duyarsa bosanacagini soyledi. ve ayrica sigara icen bir kadindan cocuk istemedigini ve sigara icen bi karisi olamayacagini soyledi. benim burada sagligim, neden tekrar sigara ictigim ,veya benim kimligimin onemi yok "onun karisi" sigara icemez. ve cok rahatlikla bosanabilir bu sebepten.
3 kez kavga esnasinda cok sinirlenip kollarima vurdu yuzumu tutup cekti acitti.
benim ailem modern, beni her konudada destekliyolar. yurtdisinda yasiyoruz bu arada. esimin is gezileride oluyo cokca ve bu esnada yalnizim, ama bende calisiyorum.
cok yoruldum, en cokta beni dinlememesinden, hep suclu olmaktan, ve degersizlestirilmekten.
ben bu kadar degersizmiyim ?neden bu muameleyi goruyorum.. ne yapmaliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?