Psikolojik siddet mi bu? yardim edin

Yooo aksine ailesi boşanması konusunda çok destek oldular, boşanma sürecinde kızlarının yanına yerleştiler. Kız boşandı bir süre sonra tekrar eşiyle birleşti üzerine bir de ailesini suçladı sizin yüzünüzden boşandım diye. Eşide kv sine kp rine ağıza alınmayacak hakaretler küfürler etmiş netice itibariyle tekrar ayrıldı. Ailesi kıza maddi manevi tüm yardımları yaptı ama kız yinede bildiğini okudu her fırsatta ailesine sırtını döndü.

Evlenmeden önce karışıyor muydu kıyafetlerinize?
Hep böyle kavgalarınız oluyor muydu sizde hata bulup kendisinde görmediği?
Sizi nasılsanız öyle kabul etmesi gerekir .

Zaten siz o konuşmaları geçmişsiniz hem fiziksel hem psikolojik şiddet görüyorsunuz.

Ailenizle konuşun. Kendi maaşınız da var, sanırım çocuk yok.

Bu işkenceyi daha fazla yaşatmayın kendinize. 2 gün veya 2 ay sonra kolunuzu incitmeler daha büyük morarmalara belki kırılmalara gidecek.

merhabalar herkese,

tesekkurler yorumlariniz icin, desteginiz icin, insallah iyi olacagim.
esim cuma gunu kavgadan beri koltukta yatiyordu, dun yatakta yatti mac izledi telefonundan ve sonra uyumustu bende oyle, gece kalktim baktim koltukta tekrar, oraya gecmis. garip.
sabah uyandim ise gitmek icin hazirlaniyodum baktim koltukta oturuyo kafasini ellerinin arasina almis yere bakiyor ic cekiyor, dedim sinirlendi heralde ben cok oyalandim diye bisey de demiyo konusmuyoruz diye dusundum. ise geldim, saat 11 gibi mesaj atti sadece su "aksam disarda bulusup konusalim."
bende olur 6 gibi cikarim dedim.

sanki ayrilmak isteyecek gibi geldi bana, cok garip daha once hic boyle disarda bulusup sorunlarimizi konusmadik, daha dogrusu sorunlarimizi hic konusmadikki, ben konustum o dinlemedi veya dinliyomus gibi yapip sen degis bende degiscem dedi falan takmadi yani. simdi ilk kez bulusup konusalim demesi, disarda olmasi beni dusundurttu.

boyle bir konudan buralara gelip, kendini hakli gorup bosanmak isteyecekse bende tamam diyecegim Allah yardimcim olur insallah...... gercekten kotu , yalniz ve cok tedirgin hissediyorum, birazda korkuyorum neyle karsilasacagimdan. bu narsistlik durumunu farkettigimden ve arastirdigimdan beri, buradaki yorumlarida okuyunca iyice yabanci biri gibi hissediyorum esimi, kimle evliymisim diyorum, sanki bir yabanci. cok korkutucu geliyo bana.

eger barismak icinse (sanmiyorum) terapi gormesi gerektigini soylicem, ancak cift terapisiyle bu evlilige devam edicegimi soylicem. cunku artik is cigrindan cikti, isittigim hakaret kufurun, gordugum psikolojik siddetin haddi hesabi yok, herseyi gectim kendim ustlenip biseyleri kurtaramam ben, iki kisi yikar 1 kisi yapar mi? hatta bir tarafin yiktigini digeri nasil tamir ederki? bunun sorumlulugunu alir terapiye giderse veya birlikte gidersek olabilir.

zaten bunlari da kabul etmeyecektir bence, yinede konusucam.
belkide bir ihtimal isten kovulma durumuyla veya aklindaki is projesiyle ilgili konusacaktir bi karar vermistir. ama bu dusuk ihtimal cunku oyle olsa mesajda bisi yazardi, direk ikimizinde bildigi konuymus gibi aksam konusalim demis iste. bi haberim var veya isle ilgili biseyler var konusmak istiyorum dememis.

fikirlerinizi bekliyorum, ve bana sans dileyin lutfen...

Eşinin tutumu çok çirkin. Sen bir bireysin. Ne giyeceğine, sigara içip içmeyeceğine sen karar verirsin eşin ancak sana tatlı bir dille bunlardan hoşlanmadığını söyleyebilir , sonrasında yine karar senindir.

Boşanmak istiyorsa kurtarmaya çabalama. Mutsuz olmak için eşine ihtiyacın yok ki insan hayatını zorlaştırsın diye biriyle evlenmez.

şiddetin alasını yaşıyorsun hem psokolojik hem fiziksel. ne demek sigara içersen boşayacakmış. ona inat sigaraya başlarım ben olsam.

son yazdiklarimi okudunuzmu ? biraz once yazdim, aksam disarida bulusmak istedi.

sonraki sayfaları sonradan okudum. buluşun bence kendini haklı çıkaracak bi ton laf söyler. boşanacaksa da boşasın böyle hayat gitmez zaten.
bir kere ne kadar haklı olursa olsun sana hakaret ve küfür etmeye hakkı yok. bunu bu konuşmada kesinlikle net şekilde söyle. ve çok fazla kelimlere boğulmadan, kısa ve öz geç. seninkişiliğine laf etmeye bşalayacak olursa fazla konuşturma. hiç anlaşamaycak olursanız, düzelmeyeceğini hissedersen de kısa kes biz anlaşamayacağız bunları dinlememe gerek yok bitirelim bu işi sen de. kesinlikle artık kendine hakaret ettirme. bir duruşun bir saygın olsun.

benim eşim de annesine hakaret etmeye çok alışmıştı annesi de yüzsüz biri olduğu için bunları dinleyip çekiyordu beni de öyle sandı. salak bile dese suratımı astım konuşmadım şimdi öyle kelimeler konuşamaz.

bugun mesaj atti sabah , aksam disarida bulusup konusalim. yazmis.
belliki bosanmaya getirecek isi, bence oyle yani. o yuzden disarida bulusmak istiyor.

bende goremedim, hele cocuk oldugu zaman. sanki benim dusuncelerimin, hislerimin hic bi onemi yok duyulmuyo gibiyim. onun onaylamadigi seylere hakkim yok he yaparsam bosanir benden. ..
Neden korkuyorsun bosanacagindan.? Benden boşanır diye kendine çekiyorsun bı yüzden mutlu değilsin önce sen sora ailen

Valla atraksiyonlu birseyler olacagi belli. Bu tarz narzistler insanlarin hormon duzenini bile bozuyormus. Bi iyi bir kotu sacma sapan seylerle. En fazla ne olur sence?
Yine bir sacmalik. Kendini sev say bi dk durmana degmez onun yaninda. Yasadiklarini ailene anlat seni alsinlar yanindan. Cocugunun boyle bir babasi olmasini istermiydin?

buyuk ihtimal bosanmaktan bahsedicek bence, hakkimizda hayirlisi olsun.
bosanma olmasa barismak istersede ben sorunlarimi anlatip cift terapisi ile ancak deneyebilecegimizi soylicem, kendim basedemiyorum. hayir bu durumda cocugum oldugunu dusunemiyorum bile napardim, nasil siyrilirdim isin icinden veya kendime yardimci olamiorum ona nasil olurdum..
gerginim baya. neden disarida konusuyoruz bide :)

Gerginsin tabi. Bilmem kacinci atraksiyon seni bekliyor. Herseyi gectik niye disarda bulusmak istedi diye dusunuyoruz..
Her seferinde baska bir yenilikle gelince bizde iki umut kirintisi uzerinde bu iliskiyi yurutuyoruz boyle. Travma icinde yasadigimizin farkinda olmayarak..

Bu yasadiklarin normal degil canim. Kendini disardan gozlemle. Dusunsene senin yerinde en iyi dostun olsaydi ve onca siddetten sonra sana kocasinin disarda bulusmak istemesinden bahsetseydi? Saglikli bir durum mu ? Degil..
Kendinin en iyi dostu ol. Dostuna nasil davraniyorsan kendine oyle davran kendine oyle akil ver.
Onun bosanip bosanmama isteginin ne onemi var. Sen ne istiyorsun?
Birey oldugunu unutma.
Ayrica evet bende ex imi taniyamiyordum. Cunki kendisini ilk zamanlar farkli tanitti. Kendisi hakkinda bircok yalan atti. Iliskimin tamami hemen hemen yalanlar uzerine kuruluydu.
Normal guzel iliskiler varken boyle seyleri red etmeliyiz anladigimiz vakit. Resmen trajikomedi dram tadinda karsimizda akli selim olmayan gelisimi 6 yasinda duran insanlari ciddiye aliyoruz almisiz. Degmez.... Vakit geciyor hayat cok guzel.
Hep bir sonraki asamada ne olacak diye bekleye bekleye omrun tukenir. Ha duzeldi ha anladi ha degismek istiyormus diye diye boyle sonucsuz kalacak hep.

Hic bisey degismeyecek ve duzelmeyecek. Bu cok belli, cok minik bi ihtimal belki barismak ister bende cift terapisi derim ve kabul eder ama dedim ya cok minik ihtimal.
Herneyse hayirlisi o olsun artik, ben duzeltemem kimseyi kendi istemiyorsa hele hic degismez. Bu olaylarin ustune bide hakliymis gibi bosanmaya falan getiriyosa direk tamam dicem zaten.
Kendi bilir.

A Awaken ve sonanda nın yaşadıklarına, anlattıklarına kulak ver lütfen.

Bak senin için ne kadar çok şey anlattılar, yaşayacaklarını bile yazdılar. Çünkü aynı şeyi yaşamışlar. Ne mutlu ki onlar kurtulmuşlar. Sen de kurtulabilirsin. Düzelir belki diye avutma kendini. Bunca hakareti eden insan düzelir mi sence?

Görüştüğün zaman sakinliğini ve soğukkanlılığını koru. Sen güçlü ve herşeyin farkında olan bir kadınsın. Herşeyden değerlisin, bunun bilincinde olarak kur cümlelerini. Emin ol kaybetmeyeceksin, bilakis hayatının geri kalanını kazanacaksın. Seni duygusal olarak sömüren, benliğini hiçe sayan, sırtında yük olmaktan, mutsuzluğuna kaynak olmaktan başka bir işe yaramayan bir hastadan kurtulacaksın.

Kizma bana da ben olsam soyle yapardim. Onun bitirelim demesini beklemeden ben bitirelim der onu sap gibi birakirdim. Belliki terapi de alsa duzelmeyecek. Sadece uzatmalari oynarsiniz. Cunku adam ruh hastasi. Mutsuz ve bunun sebebi sen degilsin. Bu adam hayatinda kim olursa olsun mutsuz olacak. Mutlulugu bilmiyor ki. Hasta biriyle yasamak da zor. Bak hic rutin gecmiyor hayatin. Surekli bir atraksiyon. Narsistler boyle. Her an onlardan birssy bekle. Ya kuser ya durduk yerde sebepsiz gelip opup barisir... dengesiz tavirlar icindedir. Boyle biriyle uzatmalari oynamanin, bile bile lades demenin de anlami var mi? Sen bitir bence. Konusacak birsey yok de ve detaya da girme. Bitsin de. Gerisini avukatimla gorusursun de ve sap gibi ortada birak.

Eski eşimle çok benziyorlar. Okurken ruhum daraldı. Boşandım kurtuldum Allah yardımcınız olsun.

merhabalar,
esimle bulustuk konustuk, dusundugumun aksine bosanmak icin degil kurtarmak icin aramizi duzeltmek icin konusmak istemis, bana 1 ayagin iceride 1 ayagin disarida gibisin kac aydir , beni kendinden itiyosun neyin var falan gibi girdi konuya.
bende bunun sebebi bana uyguladigin psikolojik siddet dedim, bana ettigin kufur hakaretler, beni asagilamalarin, bu iliskide esit oldugumuzu hissetmiyorum bana deger verdigini hissetmiyorum ve bu yuzden sinirlerim cok yiprandi ve sana eskisi gibi davranmiyorum haliyle dedim. normal degil bunlar dedim, senin tedavi gormen gerekiyo, karsinda aglarken bile gulebiliyosun bunlar normal degil dedim.
baya bi konustuk o da benim onun cok ustune gittigimi bi tartisma gerginlik ciktiginda o bazen kapatip sonra konusmak istiyo ben hayir konusalim ne var bunda diyorum iste bunlari yapma dedi sende bana destek ol asalim birlikte vs. bide cok ustume gelme, kendime hic alanim kalmadi, sadece is seyahat ve kalan zamanlarda senin ustume gelmen dedi, bazen kendime ait bir gun gecirebileyim dedi, bende tamam dedim.
ve sunu soyledim, kufur hakaret asagilama ve benzeri seyler oldugu taktirde ben devam etmicem dedim. o da tamam dedi.
bunu net bi sekilde anladigini dusunuyorum. ben yapabilecegimi yapmis oldum.
eger hala bu devam ederse o zaman bende elimden geleni yapmis icim rahat her sekilde denemis olurum.
terapiyede baslicam dedi, ama cift terapisi degil kendi gitmek istiyor tamam dedim, is degistirme durumundan sonra baslayayim dedi, sen kendin karar ver dedim ama sartim bu yani insan muamelesi gormek deger gormek istiyorum.

herseyi konustuk boyle 2-3 saat. umarim duzelir biseyler.
bu arada, esim kendindeki sorunu cok anlamamisti, sadece benim tepkimi anlamis, ve kaybetme korkusu vardi sanki, onun icin konusmak istedi yani. empati yapamamis. dioki kufur etmem hakaret etmem hic hos degil hayvanlik hatta, bilerek yapmiyorum, o anda sinirleniyorum vs, kabul etmicegimi soyledim, o boyle normallestirmesin bunu diye ornek verdim baban annene surtuk dermi, benim babam anneme dese annem o saniye ayrilir. bunlar normal seyler degil, ve artik bu sekilde yasayamiyorum bir dahakine kabul etmicem dedim.

artik kendi bilir.

Hala hatasını kendinde görmüyor. Bu şekilde 1 ya da 2 ay normal davranır, sonra fabrika ayarlarına geri döner. bir kez daha deneyin, umarım ben yanılırım. Umarım hatalarını anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…