Psikolojik siddet mi bu? yardim edin

yerinde olsam soyle yapardim. senin beklentilerin neler onun beklentileri neler yazar konusurdum. o benimkileri karsiliyorsa ben de yapardimm evlilik ortak yolu bulmak demektir.
o sigara icmende mi rahatsiz ,sende kufur etmesinden misal .
bana hatami degil , nasil duzeltmem gerektigini soyle derdim. insanlar konusa konusa.

narsist gibi duruyor dimi? tabiki iyi ozellikleri var isinde cok basarili, sorumluluk sahibi, comert, ilgili sevecen oldugu zamanlar oluyor, cocuklari seviyor vs. ama hakaret etmesi kufur etmesi beni asagilayici konusmasi, sanki kasitli olarak ozguvenimi sarsacak sekilde davranmasi, empati yapmamasi, sadece o ve onun kurallari - eger kabul etmezsem direk rest cekip ben buyum ayrilalim demesi. bunlar psikolojik baski sanki.
cok kotu hissediyorum bunu dusununce, sanki tanidigim sevdigim kocam yaptigim adam bir yabanci gibi hissediyorum ve korku duyuyorum bunu dusundukce! sanki hic tanimadigim biriyle ayni evdeymisim gibi.
ben cok uzun zaman sucu kendimde aradim, cok yeni 1-2 aydir bunlarin farkindayim, surekli ayni dongudeyiz olur olmaz seylere sinirlenmesi ne yapsam suclu olmam bagirmasi sinirini kontrol edememesi, ben agladigim zaman bile taklidimi yapip uhuhuhu falan diye dalga geciyor. cidden taniyamiyorum ve bunca zaman nasil farkedemedim anlayamiyorum.

senin adina sevindim, gecmis olsun umarim mutlusundur simdi oglunla birlikte. bu psikolojik gerilimle yasamak cok zor beni anliyosundur. bu arada tabiki benimde hatalarim var, bende kiskancim , ilgi istiyorum, bazen dirdir yapiyorum konulari uzatiyorum . ve kaybetme korkum var , esim bunuda kullaniyo sanki kolaya kacmak icin ilk beni sucluyo sonrada e ayril o zaman bosanalim ben buyum diyo. hic sorumluluk almiyo. cidden benden vazgecmesi bu kadar kolaymi yoksa bosanmayi koz edinmis onu mu kullaniyo bilmiyorum..

ben esimin sevgi nedir bildigini sanmiyorum artik, su son 1 aydir bunlari farketmeye basladim, hep kendimi suclardim bende, ne desem ne yapsam "sen anlamiyosun" "hafizanin ne kadar kotu oldugunu ikimizde biliyoruz" "beni takip etsen hic sorun yasamayiz" "yine hatirlamiyosun oyle bisey olmadi bari yalan konusma" seklinde cevaplar veriyodu isine gelmeyince. bi noktada insan artik delirdimmi, cidden hafizam cok kotu galiba falan diye dusunup kendini sucluyo, esim cunku.
sevip, guvenip, evlenip farkli bir ulkeye tasinmisim onunla. 2.5 senedir evliyiz, toplamda 4 senedir birlikteyiz. hep sorunlarimiz oldu, o hep bana "Sen degismelisin hatali olan sensin , benim kufur hakaretlerimin sinirimin sebebi sensin sen degis bende degisicem o zaman"dedi, hep kendimi sucladim, evet bende cok ilgi bekliyorum dirdir ediyorum vs, ama onun yaptiklarinin sebebi bunlar mi? en basindan beri beni kontrol etmis ben farkina varamamisim. sigarayi birakmistim evlenmeden, yine basladim stresten yakaladi ve dediki bir daha sigara ictigini gorur veya duyarsam bosaniriz biter bu is.

ve surekli benimle kapisma halinde, biseyle ilgilimi fikrimi soylesem bile yanlis anlayip" "sen ne biliyosunki" "kac kisi yonettin bugun dek" "50 iq ile konusma" seklinde seyler soyleyebiliyo. kendisi genel mudur oldu, baya basarili. ben mudur degilim ama yanlis anlamayin yurtdisinda egitim almis iyi bir sirkette calisan biriyim. ayrica herseyi gectim insan karisini boyle ezermi, kendi karisi yapmis sonucta?

bende bu dediklerini arastiriyorum okuyorum, narsistik davranislari var, ve dedigin gaslight, projeksiyon, manipulasyon gibi tum taktikleri okudum. okudukca sasiriyorum. ben nasil taniyamamisim, bunlar gercekmi yoksa degil mi cidden bi sok surecindeyim.

ne yapacagimi bilmiyorum caresiz hissediyorum ve neyin dogru neyin yanlis oldugunu idrak edemiyorum. beni oldugum gibi sevmedigi, saygi duymadigi gercek, ancak onun kurallarina uyarsam huzurlu ve mutlu olabiliriz ona gore.

lutfen birakin artik benim ailem modern sozlerini cok itici geliyo kimse kimseden ustun degildir dinimizde bile siddet gunahtir modern olup olmamak degildir onemli olan insan olmak gerek ne modern aileler gördük ....ikincisi esinize bir dur demesini bilin yoksa sonu yok böyle insanin hatası oldugunda baskasinda sucu bulmak cok zevk verici olur heleki karsidaki pisirik olunca...Ücuncusu evlilikte kari koca bir birini dinlemeli ortada sacma sapan seyler olmadigi surece

ben ustunluk olarak yazmadim onu aslinda esimle farkli oldugumuzu belirtmek istedim , ona uyum saglayip bazi seylerden vazgectim bunlarin degeri bilinmedigi gibi ustune bu muameleyi goruyorum.
esimin egosu cok yuksek, suanda konusmuyoruz cuma aksami ettigimiz kavgadan dolayi kendisi ufak ufak yanasmaya calisti normalde direk konusmaya baslarim ama artik sinir cizmenin vakti geldi geciyor, belki nerde durmasi gerektigini anlar..
malesef esim beni pek dinlemiyor, cunku her konuda kendini onemsiyor empati yapamiyor.

Aynen benim ex de diyordu hatirlamiyorsun unutuyorsun cogu seyi diye. Suan 6 aydir ayriyiz ne oldu biliyormusun? Acaba bunlar gercekten yasandimi cidden bu bu vsvs sey oldumu diye kendimden suphe etmeye basladim. Icime islemis. Eski yazismalarimizi okuyorum ve goruyorum ki dogru hatirliyormusum. Ama oyle icime girmis kendimden suphe ettirmis ki bana artik emin olamiyorum. Ve bu benim butun benligime hayatima girmis artik. Insani deli eder boyleleri sonra da bu deli derler. Ki benim ex diyordu. Halbuki beni deli eden kendisiydi bu tarz taktiklerle. Daha once boyle degildim. Hicbir iliskimde bunlari yasamadim ben. Ailem tanidiklarimda cok iyi biliyor. Size de cok uzuldum...bu evlilikte daha fazla durmayin..inanin sizin sagliginiza kast etmis bu adam. Empati yoksunu bunlar. Bende sizin gibi daha yeni yeni basima neler geldigini neler uygulandigini ogreniyorum okudukca bilgilendikce...hic farkina varmamisim daha once bir an once bosanin... Insan gormek istemiyor..birde bagimlisin, boyleleri kendine bagliyor insani. Umarim cocugunuz yoktur?

senin gerizekalı, aptal, beceriksiz, aklını kullanmaktan aciz, kendi kararlarını alamayacak kadar zavallı olduğunu düşünen bir ruh hastasıyla hala neden evlisin?
mevki, güç, para?
aşk sevgi deme, ortada saygı sevgi aşk namına hiçbir şey yok.

Cok iyi anliyorum soylediklerini, bende cogu seyden suphe eder oldum, kendi bilgime kendi hafizama guvenemez oldum..
ayrildigina sevindim, bende bi kararsizlik vardi evlenmeden once ama hep seviyo kiskaniyo ondan falan diye dusunup gormek istemedim ustunde durmadim, bide benimle cok ilgiliydi o zaman boyle degildi.
bu arada yazdigin cok dogru, insani deli ederler ve sonra delisin sen derler, ben terapi aliyorum haftada 1 gun yurtdisinda oldugumuz icin skype uzerinden gorusuyoruz psikologla, onunda katkisi var biseyleri gormemde, cok mutluyum terapi aldigim icin beni anlayan dinleyen biri var yanimda. esim cuma gunku kavgamizda ben bana ettigi saygisizlik icin sikayet ederken "ikimizde akil hastasi oldugunu biliyoruz tedavi goruyosun" dedi. sok oldum bunada , farkindaligim arttigi icin bu konuda dikkatimi cekiyo sozleri, beni biseylere inandirmaya calisiyo kendince. bende ona keske sende terapi alsan dedim.ben ilac veya birsey kullanmiyorum, bu ustumdeki stres kendime guvensizligim ve iliskimizdeki sorunu cozmek icin terapi aliyorum o kadar. esim cift terapisini istemedigi ve kendini ustun ve sorunsuz gordugu icin bunu yapmak bana dusmustu simdi ise bana bu yuzden deli damgasi vurdu.
hayir cocugumuz yok neyseki..
cok dogru, bagimli hissediyosun, ilgi beklemem , buyuk kavgalarimizdan o kadar asagilamalarindan sonra ufak bi ilgi gosterse hemen barismam, hep bagimli davranislar.. bundan nasi kurtulabilirim sence?

bilmiyorum bendede bagimlilik olmus heralde, caresiz hissediyorum, bazen sevgisine inanip duzelebilecegimizi dusunuyorum, severek evlendik guvendim tanidigimi saniyodum, farkina vardigim seyler cok yeni. saskinim. hep kendimi sucladim benim yuzumden kufur ediyor benim yuzumden sinirleniyor diye , ama ben ne yapsam sinirleniyor, ben robot olamamki..

Bosanmakla. Onunla birdaha konusmamakla. Baska caresi yok. Duzelmeyecek. Onu duzeltmek senin elinde degil. Kimse kimseyi duzeltemez. Insan kendisi birseyler yapmak istemeli ancak ozaman. Senin yaptigin herseyi soyledigin herseyi sana karsi kullaniyor boyle. Bak terapi aliyorsun ne guzel. Ama bunu bile sana karsi kullaniyor o "ikimizde biliyoruz ne oldugunu " diyerek. Senin bosanman mecbur. Bosanip kendine olan inancini guvenini sevgini geri kazanman lazim. Onun yaninda nekadar durursan okadar zarar. Hicbirsey senin sagligindan daha onemli degil. Birde yakinlarina yasadiklarini anlat burda anlattigin gibi..biri seni cekip almasi lazim bu sagliksiz insanin elinden..cunki insanin kendisi gitmeyi basaramiyor bazen..

evet ona anlattigim cogu seyi bana karsi kullanir sinirli oldugu zamanlarda, veya benimle rekabete girdiginde..
son donemeclerdeyiz, ben hic kendimi saglam tutamadim ona karsi hep yumusak kaldim, en ufak sozuyle baristim hic tavir koymadim, birde onu deneyeyim belki degisir, ben yapacagimi yapmis olayim..
yurtdisinda oldugumuz icin ailem cok farkinda degil ama hissediyolar gordukce, biraz sorunlarimiz oldugunuda biliyolar, ama cok detayli anlatmiyorum, kufur hakaret boyle psikolojik siddet durumunu soylesem hemen yanlarina almak isterler beni.. boyle dusundugum zamanda uzuluorum esime, onu yari yolda birakmisim gibi. kendimi sucluyorum iste.
oysaki bende bu hayati haketmiyorumki...

2.5 senedir çekiyorsunuz zaten,bir şey yapmamışsiniz.buradaki yorumları okuyunca mı yapacaksınız? Hiç sanmıyorum.
Ben bazı sebeplerden dolayı eşimden ayrıldım, ama senin yaşadıklarının yarısını bile yaşamadım yemin ederim ya.

ben cektigimi yeni anladim , ben sebep oluyorum saniyodum hep kendimi sucluyodum.

Ha benimkisi de diyordu ailen bile sana kefil degil. Herkes biliyor nasil oldugunu(negatif)vsvs tarzinda. Ve kimseye guvenme bana guven diyordu. Ne oldu? Ailemden bile suphe ettirdi beni isole etti dis dunyaya karsi. Halbuko ailem bal gibi kefil bana. Taniyanlar bal gibi biliyor beni (positif) yonden. Ama amac bagimli etmek isole etmek ki ..onun bu oyunlarini manipulasyonlarini yutasin. Sakin inanma. Seni sevenlere saril. Ailen nerdeler? Yasadiklarini anlat onlara susma.

Evet benimkide benimle yaris halindeydi cok cocukca gelirdi aldirmazdim ama bunu o karsi taraf ciddi olarak goruyor. Kendilerinle ilgili problemleri var o yuzden. Nekadar bagimli olsan...aklin karissa da yasadiklarin normal degil..kalben biliyorsun o yuzden bu adamdan kurtulmaya bak canim.
Kendini de suclama. Bende cok sucladim. Hatta yasadiklarim icin utaniyorum ara sira. Nasil izin verdim bunlara diye icimde ofke olusuyor. Baskalarina anlatsan biraksaydin salakmisin diyorlar. Kendimi iyice salak gibi hissediyordum. Ama bilemezdik bu tarz insanlari. Ben kimsenin bu denli seyler yapacagina inanmazdim.
Ama boyleleri yavas yavas isliyor. Zaten birden yapsalar ozaman birakirdik. Ilk zamanki gibi degiller. Ilk zamanlar ozguvenim sevgim vardi kendime karsi. Ve asla devam etmezdim direk boyle baslasaydi. Ama adim adim kotulesiyorlar ve o sirada zaten senin ozguvenini saygini sevgini almis oluyorlar sende bu yuzden hala kopamamis oluyorsun. Bekliyorsun duzelsin diye..ama bekleme hic. Kendini dusun.

ben cektigimi yeni anladim , ben sebep oluyorum saniyodum hep kendimi sucluyodum.
Seni anlıyorum, bazen suçu hep kendimizde arar,eğer biz değiştirsek her şey değişir sanırız. Bu bazı durumlarda doğrudur, ancak bazı durumlarda ise bizim suçumuz yoktur, karşıdakinin eşekligidir.böyle evlilik olmaz.olamaz.

Demek ki bu adamlar ortak çalışıyorlar :) benzer şeyler yaşadım ben de

çünkü seni eşi değil işçisi, evliliği kurumsal iş sanıyor.
kibir, başarı hırsı onu insanlıktan çıkarmış.
sen istediğin kadar değiş asla memnun olmayacak. çünkü tedavi görmesi gerekiyor. hiç normal değil.
sen de yardım alsan iyi olur.
bu adam senin kişiliğini yok etmek üzere. karısı değil kuklası olmana ramak kalmış. kurtar kendini.

tamamen ayni seyler !
ailemin ve arkadaslarimin benim nasi bi insan oldugumu bildigini soyler hep ve evet negatif anlamda ama kimseyle sorunum yok ve bunu soyledigimde tabi tabi falan der. bende bu yuzden bi donem annem ve babama biraz tepki olustu, benimle yeterince ilgilenmediklerini falan dusunuyodum sucluyodum icten ice, sonra ne kadar sacma oldugunu ailemin hep yanimda oldugunu gordum ve esimin beni izole etmeye calismasini o an anladim, ama yine bu kadar kotu niyetli oldugunu dusunemedim ben daha cok heralde onun ailesi daha ilgili diye ailemi yetersiz buluyo falan diye dusundum anlam veremedim. arkadaslarimdan ve ailemden uzaklastirmaya calisti beni doldurarak, bu kisim tamamen ayni seninle. saka gibi.. bunlar kasitli yapilmis seyler mi planlimi yoksa farkinda olmadan mi yapiyo narsist kisiler bunlari..

evet anlattikca salakmisin niye ayrilmiyosun diyolar, insan kendini daha aptal ve ezik hissediyo. goremiyosunki, bende asla bilmezdim boyle insan tipi oldugunu, heleki esimden hic beklemezdm tabiki sonucta beni seven ilgilenen el ustunde tutan bir insandi ben evlendigimde, yine sinirlendigi seyler olurdu ama bana karsi boyle yukselmezdi yani, guvendim inandim, ben altinda baska seyler oldugunu bilemedimki... ama biraz cabuk gelisti hersey 6 ay icinde evlenme teklifi etti 1 sene 2 ay icinde evlenmistik.
kendisi evlenmek icin daha 2. haftadan konusuyrdu benimle oyle asikti, simdi konustugumuzda ise evlenme teklifini bile aceleye getirdin diyor... bu bilerek yaptigi bisey degil galiba narsistlerde ilk tanistiginda boyle bi hayatimin kadinini buldum dusuncesi olurmus bununla birlikte aceleyle elde etmek icin herseyi yaparlarmis sonra gercekleri gorur ve hevesi gecer elestirel yon baslar ve asagilamalar baski baslarmis..

ne yaparsam kendimi dusunerek yapicam artik..

++++++
N nilayblt değişmek, düzelmek isteyen yok ki. aksine kocan mükemmel, hatasız, kusursuz olduğuna inanıyor. hatta Tanrı sendromu bile olabilir.

bir insan değişmek istemezse, ne yapsan boş. çünkü o mükemmel, sen kusurlu. o hatasız, senin nefes alman bile suç.

haliyle altından daha değerli spermlerini layık bulduğa kadına lütfedip çocuk sahibi olacak.

ay midem bulandı bu heriften.

Allah kurtarsın arkadaşım.

Kendinde hic suc gormuyor , bense tu kaka, en ufak seyden sinirleniyor, ne salakligim kaliyor ne bisey, oyle cabuk degisiveriyoki psikolojisi sasarsin, gayet iyiyiz askim canim, sonra bisey soruyorum bagiriyo tepki veriyo ben konusur kendimi savunursam sindirmek icin dahada cirkinlesiyo.

benim kisi olarak bi degerim yok gozunde, sadece onun karisi olarak var. sevdigim guvendigim insan hep mi boyleydi bana rol mu yapti ne oldu bilmiyorum. ama kendiside farkinda degil olanlarin. sorunu bende saniyor.
benden akilli olabilirsin o zaman iliskimizi sen kurtarsan dedim, bana he emin degilsin senden akilli olduguma yani istersen iq testi yaptiralim dedi. ben ne dedim , o ne dedi.

sigara icme olayindada okudunmu bilmiyorum, ama bana sigara icen bi kadinla evli olamam o kadindan cocuk yapmam demisti..

benimde hatalarim var, bende cok ilgi bekleyebiliorum, cok konusmak surekli birlikte olmak isteyebiliyorum.. veya bazen yuzum dusuyo surat asiyorum, dirdir yapiyorum.. hatasiz degilim.
ama bana hakaretleri ve kufurlerin sebebi ben oldugumu soyluyor, sebebi bunlar olamaz degil mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…