- 12 Nisan 2012
- 5.497
- 8.327
- 398
Elinden geldiğini yaptığın halde karşında düzelmeyecek biri var. Evlilik bu değil. Bu sadece aynı evi paylaşmak. Üstelik aynı evi paylaşanlar bile birbirine saygılı davranırlar. şiddet uygulasa vurduğu yerin acısı bir süre sonra geçer. Oysa bu adamda psikolojik şiddet var, derin izler bırakan, iyileşmesi de kolay olmayan. Düzelmez. O susan, sadece hizmetini yapan, düşünmeyen, boyun eğer bir robot istiyor. Bu şekilde hayat geçmez. Yıpratıcı bir durum. Bu evlilikte siz yoksunuz sanki. İnsanı adam yerine koymayan, aşağılayan, kendini beğenmiş bir narsist var. Empati duygusu hiç yok. Siz bilirsiniz isterseniz devam edin ama bu şekilde psikolojiniz çöker, yıllarınız gider, sadece uzatmaları oynarsınız. olan yıllarınıza olur, düzelmeniz eski halinize gelmeniz de yıllarınızı alır. Bu adamla ömür geçmez. seven sevdiğine zulüm etmez çünkü. Adam da sevgi yok. Bencillik ve aşağılama hat safhada.
Ben böyle biriyle 12 yıl evli kaldım. denemediğim yol kalmadı, hiç de düzelmedi. En sonunda aldatıldım, terk edildim. Aldattığını bile hiç kabul etmedi. oğlum var. Bazen oğlumun sorunları için görüşmek zorunda kalıyorum. hala aynı, hiç değişmemiş. Burnundan kıl aldırmayan, hatayı hiç kendinde görmeyen biri. İşin kötüsü oynadıkları akıl oyunları, manipülasyonlarla o kadar güzel ikna güçleri var ki... yalanlarına kendileri bile inanıyorlar. bir süre sonra bende mi hata acaba diye kendini suçluyorsun. Bazen olayların dışında kalınca daha net görüyorsun her şeyi .Ben evliyken o çemberden çıkamadığım için sürekli suçlu benmişim gibi hissediyordum, hissettiriliyordum. Boşanınca hatanın ben de olmadığını daha net gördüm. Onun bu evliliği yürütmemek için uğraştığını fark ettim. Ben ne yaparsam yapıyım, ağzımla kuş da tutsam yine de hep suçlu olacaktım. Terk ederken mutsuzum dedi ve gitti. Hala mutsuzum diyor. Mutlu olamazlar ki...
Boyleleri yalanci olur canim. Onun sana askim seni seviyorum demesi bile yalan. Sana boyle davranan insan seviyormudur seni sence? Senden aldigi seyleri seviyordur. Maddiyat olsun veya evin temizligi veya disardan onu iyi gosterecek evliliginiz vsvs. Seni bir kucumsuyor eziyor bir iyi davraniyor cunki buna travma bonding denir. Travmata yasatarak kendine bagliyor seni. Uyusturucu bagimlisi gibi hep yine iyi tarafini bekleme halinde iyi gunlerinizi bekleme halinde olacaksin.
Boyleleri insani akil hastasi eder. Gaslighting yapiyorlar birde..ne desen suclusun. Veya soyledikleri seyleri inkar ediyorlar yine sen suclu oluyorsun vsvs. Projekte de ediyorlar..kendi yaptiklari seyleri senin ustunde yukluyorlar. Kendini suclarken buluyorsun.
Neyse daha cok anlatabilirim ama esin piskopat. Benim en son iliskimde bende bunlari yasadim. Cok agir psikolojik siddettem gectim. Icinde fiziksel siddet de vardi az. Aylar gecti hala etkileri uzerimde.
Kendime olan ozsaygimi ozsevgimi aldi benden. Ne kendime ne insanlara guvenim kalmadi. Bunlar manipulasyon ustasi...senin haberin olmadan seni senden alir. Arkana bakmadan kac
lutfen birakin artik benim ailem modern sozlerini cok itici geliyo kimse kimseden ustun degildir dinimizde bile siddet gunahtir modern olup olmamak degildir onemli olan insan olmak gerek ne modern aileler gördük ....ikincisi esinize bir dur demesini bilin yoksa sonu yok böyle insanin hatası oldugunda baskasinda sucu bulmak cok zevk verici olur heleki karsidaki pisirik olunca...Ücuncusu evlilikte kari koca bir birini dinlemeli ortada sacma sapan seyler olmadigi surece
ben esimin sevgi nedir bildigini sanmiyorum artik, su son 1 aydir bunlari farketmeye basladim, hep kendimi suclardim bende, ne desem ne yapsam "sen anlamiyosun" "hafizanin ne kadar kotu oldugunu ikimizde biliyoruz" "beni takip etsen hic sorun yasamayiz" "yine hatirlamiyosun oyle bisey olmadi bari yalan konusma" seklinde cevaplar veriyodu isine gelmeyince. bi noktada insan artik delirdimmi, cidden hafizam cok kotu galiba falan diye dusunup kendini sucluyo, esim cunku.
sevip, guvenip, evlenip farkli bir ulkeye tasinmisim onunla. 2.5 senedir evliyiz, toplamda 4 senedir birlikteyiz. hep sorunlarimiz oldu, o hep bana "Sen degismelisin hatali olan sensin , benim kufur hakaretlerimin sinirimin sebebi sensin sen degis bende degisicem o zaman"dedi, hep kendimi sucladim, evet bende cok ilgi bekliyorum dirdir ediyorum vs, ama onun yaptiklarinin sebebi bunlar mi? en basindan beri beni kontrol etmis ben farkina varamamisim. sigarayi birakmistim evlenmeden, yine basladim stresten yakaladi ve dediki bir daha sigara ictigini gorur veya duyarsam bosaniriz biter bu is.
ve surekli benimle kapisma halinde, biseyle ilgilimi fikrimi soylesem bile yanlis anlayip" "sen ne biliyosunki" "kac kisi yonettin bugun dek" "50 iq ile konusma" seklinde seyler soyleyebiliyo. kendisi genel mudur oldu, baya basarili. ben mudur degilim ama yanlis anlamayin yurtdisinda egitim almis iyi bir sirkette calisan biriyim. ayrica herseyi gectim insan karisini boyle ezermi, kendi karisi yapmis sonucta?
bende bu dediklerini arastiriyorum okuyorum, narsistik davranislari var, ve dedigin gaslight, projeksiyon, manipulasyon gibi tum taktikleri okudum. okudukca sasiriyorum. ben nasil taniyamamisim, bunlar gercekmi yoksa degil mi cidden bi sok surecindeyim.
ne yapacagimi bilmiyorum caresiz hissediyorum ve neyin dogru neyin yanlis oldugunu idrak edemiyorum. beni oldugum gibi sevmedigi, saygi duymadigi gercek, ancak onun kurallarina uyarsam huzurlu ve mutlu olabiliriz ona gore.
senin gerizekalı, aptal, beceriksiz, aklını kullanmaktan aciz, kendi kararlarını alamayacak kadar zavallı olduğunu düşünen bir ruh hastasıyla hala neden evlisin?ben esimin sevgi nedir bildigini sanmiyorum artik, su son 1 aydir bunlari farketmeye basladim, hep kendimi suclardim bende, ne desem ne yapsam "sen anlamiyosun" "hafizanin ne kadar kotu oldugunu ikimizde biliyoruz" "beni takip etsen hic sorun yasamayiz" "yine hatirlamiyosun oyle bisey olmadi bari yalan konusma" seklinde cevaplar veriyodu isine gelmeyince. bi noktada insan artik delirdimmi, cidden hafizam cok kotu galiba falan diye dusunup kendini sucluyo, esim cunku.
sevip, guvenip, evlenip farkli bir ulkeye tasinmisim onunla. 2.5 senedir evliyiz, toplamda 4 senedir birlikteyiz. hep sorunlarimiz oldu, o hep bana "Sen degismelisin hatali olan sensin , benim kufur hakaretlerimin sinirimin sebebi sensin sen degis bende degisicem o zaman"dedi, hep kendimi sucladim, evet bende cok ilgi bekliyorum dirdir ediyorum vs, ama onun yaptiklarinin sebebi bunlar mi? en basindan beri beni kontrol etmis ben farkina varamamisim. sigarayi birakmistim evlenmeden, yine basladim stresten yakaladi ve dediki bir daha sigara ictigini gorur veya duyarsam bosaniriz biter bu is.
ve surekli benimle kapisma halinde, biseyle ilgilimi fikrimi soylesem bile yanlis anlayip" "sen ne biliyosunki" "kac kisi yonettin bugun dek" "50 iq ile konusma" seklinde seyler soyleyebiliyo. kendisi genel mudur oldu, baya basarili. ben mudur degilim ama yanlis anlamayin yurtdisinda egitim almis iyi bir sirkette calisan biriyim. ayrica herseyi gectim insan karisini boyle ezermi, kendi karisi yapmis sonucta?
bende bu dediklerini arastiriyorum okuyorum, narsistik davranislari var, ve dedigin gaslight, projeksiyon, manipulasyon gibi tum taktikleri okudum. okudukca sasiriyorum. ben nasil taniyamamisim, bunlar gercekmi yoksa degil mi cidden bi sok surecindeyim.
ne yapacagimi bilmiyorum caresiz hissediyorum ve neyin dogru neyin yanlis oldugunu idrak edemiyorum. beni oldugum gibi sevmedigi, saygi duymadigi gercek, ancak onun kurallarina uyarsam huzurlu ve mutlu olabiliriz ona gore.
Aynen benim ex de diyordu hatirlamiyorsun unutuyorsun cogu seyi diye. Suan 6 aydir ayriyiz ne oldu biliyormusun? Acaba bunlar gercekten yasandimi cidden bu bu vsvs sey oldumu diye kendimden suphe etmeye basladim. Icime islemis. Eski yazismalarimizi okuyorum ve goruyorum ki dogru hatirliyormusum. Ama oyle icime girmis kendimden suphe ettirmis ki bana artik emin olamiyorum. Ve bu benim butun benligime hayatima girmis artik. Insani deli eder boyleleri sonra da bu deli derler. Ki benim ex diyordu. Halbuki beni deli eden kendisiydi bu tarz taktiklerle. Daha once boyle degildim. Hicbir iliskimde bunlari yasamadim ben. Ailem tanidiklarimda cok iyi biliyor. Size de cok uzuldum...bu evlilikte daha fazla durmayin..inanin sizin sagliginiza kast etmis bu adam. Empati yoksunu bunlar. Bende sizin gibi daha yeni yeni basima neler geldigini neler uygulandigini ogreniyorum okudukca bilgilendikce...hic farkina varmamisim daha oncebir an once bosanin... Insan gormek istemiyor..birde bagimlisin, boyleleri kendine bagliyor insani. Umarim cocugunuz yoktur?
senin gerizekalı, aptal, beceriksiz, aklını kullanmaktan aciz, kendi kararlarını alamayacak kadar zavallı olduğunu düşünen bir ruh hastasıyla hala neden evlisin?
mevki, güç, para?
aşk sevgi deme, ortada saygı sevgi aşk namına hiçbir şey yok.
Cok iyi anliyorum soylediklerini, bende cogu seyden suphe eder oldum, kendi bilgime kendi hafizama guvenemez oldum..
ayrildigina sevindim, bende bi kararsizlik vardi evlenmeden once ama hep seviyo kiskaniyo ondan falan diye dusunup gormek istemedim ustunde durmadim, bide benimle cok ilgiliydi o zaman boyle degildi.
bu arada yazdigin cok dogru, insani deli ederler ve sonra delisin sen derler, ben terapi aliyorum haftada 1 gun yurtdisinda oldugumuz icin skype uzerinden gorusuyoruz psikologla, onunda katkisi var biseyleri gormemde, cok mutluyum terapi aldigim icin beni anlayan dinleyen biri var yanimda. esim cuma gunku kavgamizda ben bana ettigi saygisizlik icin sikayet ederken "ikimizde akil hastasi oldugunu biliyoruz tedavi goruyosun" dedi. sok oldum bunada , farkindaligim arttigi icin bu konuda dikkatimi cekiyo sozleri, beni biseylere inandirmaya calisiyo kendince. bende ona keske sende terapi alsan dedim.ben ilac veya birsey kullanmiyorum, bu ustumdeki stres kendime guvensizligim ve iliskimizdeki sorunu cozmek icin terapi aliyorum o kadar. esim cift terapisini istemedigi ve kendini ustun ve sorunsuz gordugu icin bunu yapmak bana dusmustu simdi ise bana bu yuzden deli damgasi vurdu.
hayir cocugumuz yok neyseki..
cok dogru, bagimli hissediyosun, ilgi beklemem , buyuk kavgalarimizdan o kadar asagilamalarindan sonra ufak bi ilgi gosterse hemen barismam, hep bagimli davranislar.. bundan nasi kurtulabilirim sence?
Bosanmakla. Onunla birdaha konusmamakla. Baska caresi yok. Duzelmeyecek. Onu duzeltmek senin elinde degil. Kimse kimseyi duzeltemez. Insan kendisi birseyler yapmak istemeli ancak ozaman. Senin yaptigin herseyi soyledigin herseyi sana karsi kullaniyor boyle. Bak terapi aliyorsun ne guzel. Ama bunu bile sana karsi kullaniyor o "ikimizde biliyoruz ne oldugunu " diyerek. Senin bosanman mecbur. Bosanip kendine olan inancini guvenini sevgini geri kazanman lazim. Onun yaninda nekadar durursan okadar zarar. Hicbirsey senin sagligindan daha onemli degil. Birde yakinlarina yasadiklarini anlat burda anlattigin gibi..biri seni cekip almasi lazim bu sagliksiz insanin elinden..cunki insanin kendisi gitmeyi basaramiyor bazen..
2.5 senedir çekiyorsunuz zaten,bir şey yapmamışsiniz.buradaki yorumları okuyunca mı yapacaksınız? Hiç sanmıyorum.
Ben bazı sebeplerden dolayı eşimden ayrıldım, ama senin yaşadıklarının yarısını bile yaşamadım yemin ederim ya.
Seni anlıyorum, bazen suçu hep kendimizde arar,eğer biz değiştirsek her şey değişir sanırız. Bu bazı durumlarda doğrudur, ancak bazı durumlarda ise bizim suçumuz yoktur, karşıdakinin eşekligidir.böyle evlilik olmaz.olamaz.ben cektigimi yeni anladim , ben sebep oluyorum saniyodum hep kendimi sucluyodum.
Demek ki bu adamlar ortak çalışıyorlar :) benzer şeyler yaşadım ben deHa benimkisi de diyordu ailen bile sana kefil degil. Herkes biliyor nasil oldugunu(negatif)vsvs tarzinda. Ve kimseye guvenme bana guven diyordu. Ne oldu? Ailemden bile suphe ettirdi beni isole etti dis dunyaya karsi. Halbuko ailem bal gibi kefil bana. Taniyanlar bal gibi biliyor beni (positif) yonden. Ama amac bagimli etmek isole etmek ki ..onun bu oyunlarini manipulasyonlarini yutasin. Sakin inanma. Seni sevenlere saril. Ailen nerdeler? Yasadiklarini anlat onlara susma.
Evet benimkide benimle yaris halindeydi cok cocukca gelirdi aldirmazdim ama bunu o karsi taraf ciddi olarak goruyor. Kendilerinle ilgili problemleri var o yuzden. Nekadar bagimli olsan...aklin karissa da yasadiklarin normal degil..kalben biliyorsun o yuzden bu adamdan kurtulmaya bak canim.
Kendini de suclama. Bende cok sucladim. Hatta yasadiklarim icin utaniyorum ara sira. Nasil izin verdim bunlara diye icimde ofke olusuyor. Baskalarina anlatsan biraksaydin salakmisin diyorlar. Kendimi iyice salak gibi hissediyordum. Ama bilemezdik bu tarz insanlari. Ben kimsenin bu denli seyler yapacagina inanmazdim.
Ama boyleleri yavas yavas isliyor. Zaten birden yapsalar ozaman birakirdik. Ilk zamanki gibi degiller. Ilk zamanlar ozguvenim sevgim vardi kendime karsi. Ve asla devam etmezdim direk boyle baslasaydi. Ama adim adim kotulesiyorlar ve o sirada zaten senin ozguvenini saygini sevgini almis oluyorlar sende bu yuzden hala kopamamis oluyorsun. Bekliyorsun duzelsin diye..ama bekleme hic. Kendini dusun.
çünkü seni eşi değil işçisi, evliliği kurumsal iş sanıyor.bilmiyorum bendede bagimlilik olmus heralde, caresiz hissediyorum, bazen sevgisine inanip duzelebilecegimizi dusunuyorum, severek evlendik guvendim tanidigimi saniyodum, farkina vardigim seyler cok yeni. saskinim. hep kendimi sucladim benim yuzumden kufur ediyor benim yuzumden sinirleniyor diye , ama ben ne yapsam sinirleniyor, ben robot olamamki..
Ha benimkisi de diyordu ailen bile sana kefil degil. Herkes biliyor nasil oldugunu(negatif)vsvs tarzinda. Ve kimseye guvenme bana guven diyordu. Ne oldu? Ailemden bile suphe ettirdi beni isole etti dis dunyaya karsi. Halbuko ailem bal gibi kefil bana. Taniyanlar bal gibi biliyor beni (positif) yonden. Ama amac bagimli etmek isole etmek ki ..onun bu oyunlarini manipulasyonlarini yutasin. Sakin inanma. Seni sevenlere saril. Ailen nerdeler? Yasadiklarini anlat onlara susma.
Evet benimkide benimle yaris halindeydi cok cocukca gelirdi aldirmazdim ama bunu o karsi taraf ciddi olarak goruyor. Kendilerinle ilgili problemleri var o yuzden. Nekadar bagimli olsan...aklin karissa da yasadiklarin normal degil..kalben biliyorsun o yuzden bu adamdan kurtulmaya bak canim.
Kendini de suclama. Bende cok sucladim. Hatta yasadiklarim icin utaniyorum ara sira. Nasil izin verdim bunlara diye icimde ofke olusuyor. Baskalarina anlatsan biraksaydin salakmisin diyorlar. Kendimi iyice salak gibi hissediyordum. Ama bilemezdik bu tarz insanlari. Ben kimsenin bu denli seyler yapacagina inanmazdim.
Ama boyleleri yavas yavas isliyor. Zaten birden yapsalar ozaman birakirdik. Ilk zamanki gibi degiller. Ilk zamanlar ozguvenim sevgim vardi kendime karsi. Ve asla devam etmezdim direk boyle baslasaydi. Ama adim adim kotulesiyorlar ve o sirada zaten senin ozguvenini saygini sevgini almis oluyorlar sende bu yuzden hala kopamamis oluyorsun. Bekliyorsun duzelsin diye..ama bekleme hic. Kendini dusun.
++++++Bosanmakla. Onunla birdaha konusmamakla. Baska caresi yok. Duzelmeyecek. Onu duzeltmek senin elinde degil. Kimse kimseyi duzeltemez. Insan kendisi birseyler yapmak istemeli ancak ozaman. Senin yaptigin herseyi soyledigin herseyi sana karsi kullaniyor boyle. Bak terapi aliyorsun ne guzel. Ama bunu bile sana karsi kullaniyor o "ikimizde biliyoruz ne oldugunu " diyerek. Senin bosanman mecbur. Bosanip kendine olan inancini guvenini sevgini geri kazanman lazim. Onun yaninda nekadar durursan okadar zarar. Hicbirsey senin sagligindan daha onemli degil. Birde yakinlarina yasadiklarini anlat burda anlattigin gibi..biri seni cekip almasi lazim bu sagliksiz insanin elinden..cunki insanin kendisi gitmeyi basaramiyor bazen..
++++++
N nilayblt değişmek, düzelmek isteyen yok ki. aksine kocan mükemmel, hatasız, kusursuz olduğuna inanıyor. hatta Tanrı sendromu bile olabilir.
bir insan değişmek istemezse, ne yapsan boş. çünkü o mükemmel, sen kusurlu. o hatasız, senin nefes alman bile suç.
haliyle altından daha değerli spermlerini layık bulduğa kadına lütfedip çocuk sahibi olacak.
ay midem bulandı bu heriften.
Allah kurtarsın arkadaşım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?