Psikolojik siddet mi bu? yardim edin

senin hataların normal.
o kadar kusur her insanda var.
ve sen kendinle ilgili her şeyin farkında olacak kadar akıllı ve zeki bir kadınsın.

eşin ise hatalarının farkına varamayan, hareketleri ve hisleri değişken, dengesiz, söylenen en basit cümleyi dahi olduğu gibi algılamaktan uzak, gerçekleri çarpıtan ama bilmeyen bir psikolojik hasta.
tedaviye ihtiyacı olduğunu göremeyecek kadar aklını kullanmaktan aciz.

yani sen her halinle, hatalarınla doğrularınla NORMALSİN. eşin ANORMAL VE HASTA.

sen onu tedavi edemezsin. kafayı yersin.
sen onu profesyonel ellere bırak, kendini kurtarmaya bak.

cesaretin yok mu?
onun yanında sigara içmeye, istediğin gibi yaşamaya başla. o seni terketsin.

dogru, hic biseyin sorumlulugunu almayan, kendinin esinin ve yasadigi iliskinin farkinda olmayan bir insan.

dipsiz bir kuyu gibi . ben kendi kendime duzeltemem zaten, eger oda isteseydi caba gosterseydi farkli olabilirdi, cift terapisine giderdik bi gelisim gosterirdik belki, ama bu sekilde sadece bana zarar..

evet cesaretim yok, kendime guvenim yok. bu esnadada hic yapmadigim sekilde tepkimi gostermeye calisiyorum. belki sinirlarini bilir ve bana istedigi gibi davranamayacagini anlar diye. olmazsada artik kendimi dusunucem..

Valla senin yazdiklarini okuyunca bende cok benzerlikler goruyorum ve ofkem o kisiye artiyor suan. Insanlar arasinda triangulation bile yapiyor boyleleri insanlari birbirine dusurme kapasitesi de var. Benimkide 1. Haftada asktan bahsediyordu. Aslinda bela geliyorum demis ama biz kotu algilamamisiz iste.
Kurtar kendini bu adamdan bende kurtardim. Emin ol ondan sonra da kendini yenilemek icin ugrasacaksin. Cunki insanin icine islemis oluyorlar.
Bende onun yuzunden ailemle cok tartistim onu hakli goruyordum bir ara...
Ayrildiktan sonra anladim icime isledigini soylediklerinin. Iliski icerisinde he he de gecerdim cogu seyi. Sacmalik cunki soyledikleri. Ama icten ice inanmisim ki. Akrabalarim faceden birsey paylassa kotu sozler vs uzerime alinirdim resmen. Dusun artik nekadar hastalikli bir durumun icine dustugumun. Halbuki kimsenin benimle bir derdi yokmus.ki benimde zaten kimseyle derdim yok. Bana herkes seni biliyor vsvs tarzinds okadar konusmustu ki..dogum gunumde o bahsettigi kisiler benim dogum gunumu kutlayinca bile sasirdim inanirmisin. Yani okadar inandirmis kendini. Okadar pislik islemis icime. Boylelerinden sonra normal hayata donunce affaliyorsun. Ama gecicek hepsi..kendini kurtarmaya bak. Herseyimiz ayni olmasi gerekmez..yine bi tespit yine bi benzetme varmi diye bekleme. Her insana gore degisir bazi sey. Ama genelleme olarak ayni taktikleri kullaniyorlar.
Ve boyleleri bence cok tehlikeli. Saman altindan bizi bu hallere sokan insandan herseyi beklerim. Sakin cocuk yapma bundan. Hatta sessizce cekip gitmeyi planla guzelce. Bakma onun istemiyorsan bosan demesine...

sorun bu zaten.
kendisinde hata görmüyor ki çabalasın.
o mükemmel insan, senin taş devrinden kalma olduğunu sanıp, medeniyete alıştırmaya, eğitmeye çalışıyor.
muhtemelen seninle evlenmesinin nedeni; iş ve çevresinde "her alanda başarılı bir erkek. karısı da kendisine layık; başarılı, güzel bir kadın" denilmesi.
çünkü odak noktası, kendisi.
ne sen, ne diğerleri umrunda değil.

o yüzden boş yere umutlanmayı bıraksan iyi olur. keşke evi terkedip, ailene sığınsan daha iyi.

zaten boşanmaması da egosunu zedelememek için.
çevresine "evliliği yürütemediğini" yani başarısızlık hissini yansıtmaktan çok korkar.

Benimki benden ayriliyordu. Sonra senden hic ayrilirmiyin diyordu barisinca. Hatta en son benim tamamiyle ayrilma kararimdan sonra stalkliyordu. Iliski durumum iliskisi yok yaptigimda kendine fake hesap acmisti ..otekinde bloke ettigim icin ve bana o durumun ne lan senin diyip sanki uzerimde bir soz hakki varmis gibi konusuyordu. Mecbursun konusmaya dediginde mecbur degilim dedigimde de oylemi, daha birsey yapmadim diye tehtit ediyordu. Canim dedigim gibi sen kendini finansal olarak toparla ve sessizce bundan kac ailene git. Benim ex baska ulkede. Sukurler olsun benim yasadigim ulkeye giremez. Yoksa neler olacagini hic dusunmek bile istemiyorum. Sonlara dogru korkuyordum ve panik atak yasamaya basladim. Omrum boyunca panik atak nedir bilmezdim ben... Cok kotu seyler yasadim. Cok sacma cok agir...ara sira benmi deliriyorum bile dedim. O kendinden herseyinden emin iken..
Dugununu bile basarim diyordu evlenirsem. Tecavuz ederim diyordu cocuk olur diyordu..neler neler..
Empati yoksunu vicdansiz piskopat bunlar. Acima acinacak hale dusersin benim gibi sonra...duzelmeyecek hic..

Allah kurtarmış.
darısı N nilayblt e inşallah.

Soyledigin o iyi ozellikler butun narsistlerde var. Isinde iyi olmasi ve sorumluluk eski esimde de vardi. Ama sana bir faydasi var mi? O patronunu mutlubediyor, seni degil ki. Cocuklari sevmesi de cocuklari mutlu eder. Esim gibi. O da oglunu seviyor ama beni sevmiyor. Kiriyor beni. Ilgi istemen normal. Bu hata degil. Yanlis dusunuyorsun. Sana ilgi gostermeyince o acligini gideremedigin icin tum kadinlar gibi ilgi bekliyorsun.
Kaybetme korkun da adami kaybedebilecegini bildigin icin. Cunku bu evliligin saglam temeller uzerine oturmadigini biliyorsun. Adama sirtini dayayamiyorsun. Bu adam beni terk etmez diyemiyorsun.
Tum narsistler kendilerine boyun egebilecek kurbani es secerler. Sonuna kadar da somururler o kusiyi. Kurban rolundeki kisi narsisti kaybetmemek icin her gecen gin daha bagimli hale gelirler. Buna stockholm sendromu deniyor. Kurbanin kendine zulum edene bagimli hale gelmesi. Bu ask ya da sevgi degil. Bu bagimlilik. Kurban bunu sevgi zanneder.
Unutma neden korkarsan basina o gelir. Kaybetmekten korkanlar kaybederler.
Ben de korkardim ve kaybettim. Ben de bagimli oldugumu ayrildiktan sonra anladim.
Tek basina kanatlarinla ucmayi ogrendigin an o seni kaybedecegini anlayacaktir. Ona yapistikca kaybedersin. Kendini sev. Kendin icin yasa. Birak o kaybetmekten korksun. Ya da hic uzatma ayril.

Haketmiyorsunuz tabiki...

Siz farkında olmadan onun canını acıttığınız için özürler dilerken ve kıyamayıp içiniz giderken, o sizin canınızı bile bile, isteye isteye acıtıyor. Hakaret ediyor, aşağılıyor, insan yerine koymuyor.

Bırakın inceldiği yerden kopsun. Atmayın hiç bir şekilde adım ve seyredin olacakları... Şimdiye kadar hep sizin çabalarınızla sürmüş zaten evlilik. Ömrünüzün sonuna kadar bunu mu çekeceksiniz? Kendinize reva gördüğünüz yaşam bu mu? 1 kerecik geliyoruz şu hayata yaa neden işkence çekerek yaşayasınız?

Çocuk yok, ekonomik özgürlük var, aile desteği var. Bunlar o kadar büyük avantajlarki... Ayrılınca farkedeceksiniz hepsini.. Hepsi için ayrı ayrı şükredeceksiniz, keşke 2,5 senemi heba etmeseydim en başta verseydim bu kararı diyeceksiniz.

İnanın şuankinden daha çok güler yüzünüz, benim öyle oldu... Elbette süreç kolay değil, açın isterseniz konularıma bakın. Dolandırılıp ayrıldım ben. Hem maddi hem manevi zarar gördüm. Hala ex kocamın bindiği arabanın borcunu ödüyorum. Az bir miktar da değil üstelik, bir asgari ücret.. Ama hepsine rağmen 27 yıllık hayatımda bukadar huzurlu olduğumu hatırlamıyorum. Kendimi buldum o pisliği hayatımdan çıkarınca. Sırtımdan koca bir yük kalktı.

Biraz cesur olun lütfen. Yapabilirsiniz. Hayatınızı geri kazanabilirsiniz. Keşke aksi mümkün olsaydı ve düzelebilseydi eşiniz ama anlattığınız karakterde bir insan düzelmez, değişmez. Siz yıprandığınızla kalırsınız.

Unutma karsindaki kisi aslinda kendisi degersiz ama kendi degersizligini seni asagilayarak uste cikarmaya calisiyor. Adam normal degil. Isin kotu tarafi kendi anormalliginin farkinda degil. Sen onun aynasi gibisin. Sana baktikca kendini goruyor. Aslinda kendi asagilik sen degil. Duzelmez. Kurtul su ruh hastasindan daha fazla icine islemeden. Yillar gectikce senin de psikolojin bozuldugu icin senin duzelmen de uzun suruyor. Ne kadar cabuk kurtulursan o kadar hizli normale donersin. Benim toparlanmam 3 yili buldu.

Hafizanin guclu olup olmadigini sorgilamak, manipulasyinlar... inan hepsini yasadim. Internetten gaslighting ne diye bak.
Bir gun kol saatimi bulamadim. Saklamis. Narsistler boyle akil oyunlari yaparmis. Ben esyalarimi hep ayni yere koyarim. Ariyorum ariyorum bulamadim. Bakmafigim yer kalmadi. Buna saatimi gordun mu dedim yok gormedim dedi. Sabah her zamanki koydugum yerde buldum. Tekrar yerine koymus. Allah Allah buraya defalarca bakmistim yoktu dedim. Gormemisdindir dedi. Bazen yalan soylerdi. Hayir hatirlasana boyle olmamusti soyle demistin derdim. Yok sen yanlis hatirliyorsun hafizan ne kadsr zayif derdi. Bunun gibi o kadar cok sey var ki. Kedinin fareyle oynadigi gibi oynuyordu benimle. Ve surekli benimle rakabet halindeydi. Ben arabami degisyirsrm o da degisyiriyordu. Ben ne yapsam o da yapiyordu. Aglasam mutlu oluyordu, taklidimi yspiyordu bir de. Acimadi vicdani merhameti hic yoktu bana, baskalarina vardi ama. Disatidakilere gore o iyi bir es iyi nir baba idi. Kimselere derdimi anlatamiyordum. Haliyle sorun bende sanirim diyordum. Hatta bazen eve kamera mi koysam insanlari inandirmak icin bile diyordum. Bir iyi bir kotu idi. O yuzden gidemiyordum. Bir bakiyorsun seviyor ertesi gun bakiyorsun bir seyleri bahane edip kavga cikarip gunlerce kusuyordu. Durmadan yine iyi olabiliriz galiba hata bende diyordum ve bitirmek icin de sebep bulamiyordum cunku herkese gore o mukemmeldi, kimi inandiracaktim ki? En sonunda gitti. Gitmeseydi ben hala ayni girdaptaydim.

Offff kabus gibii

Umarım konu sahibi arkadaş da kurtulur biran evvel.

Boyle seyleri okuyunca cok uzuluyorum. Benim basima da geldi ama daha farkli turunden. Arada teyzesi ve yengem de vardi. Birsuru olaylar konusmalar laflar tasindi ordan buraya. Kimden ne cikmis belli olmadi hic. Bende kendimi inandiramadim. Hersey birbirine karisti. Yengemi sucluyordu bana onun dediklerini anlatiyordu. Sonra yengemle hala iletisimde oldugunu ogrendim. Bir hakli bir haksiz diyordu. Arkamdan chooselove beni rahatsiz ediyor diyormus ama o tarih sirasinda banada beni sevdigini soylerdi.
Siz baskalarini inandirabildiniz mi yasadiklarinizdan? Veya onun ne tip bir insan oldugu ortaya ciktimi ? Boyleleri ailelerin arasini bile bozuyormus cunki vsvs.. 3 yil surmus iyilesmeniz..benimde daha surecek sanirim. Gecen gun patronum noel tatili ucreti aldinmi gecen yil diye sordu..aslinda aldigimi hatirliyordum ama icime hep unutkansin vs tarzinda isledigi icin emin olamadim. Patronum sormus sonra almissin dedi. Hep kendimi denetleme icindeyim boyle boyle...banada hic acimadi eski sevgilim. Ben aglarken gulerdi. Bana bagirsan bile hosuma gidiyor derdi.. Alay ederdi herseyimle..

Benim hikayem com uzun. O terk edene kadar aslinda ben psikolojik siddette oldugumun farkinda degildim. Hatta bosanma davasi acilana kadar. Ben terk eden adami 6 ay doner diye bekledim bir de. Uzun hikaye. Dava acilacak ortada sebep yok. Aldatildigimdan da supheleniyorum ama ispatim yok. Siddetli gecimsizlikten acildi dava. Avukatim gecmiste buna benzer bir olay yasadigi icin o aslinda bana gercekleri fark ettirdi. Bosanirken bir de bir suru oyunlati cikti. Mahkemeye sevgilisiyle geldi. Durusmada agladi hakimin karsisinda. Durusma bitince de kahkahalarla cikti. Bir suru sey. Yasattiklari beni sasirtiyordu. Surekli suprizler yasiyorsunuz onunla ( kotu anlamda). Sizi hep sasirtiyor. Yalanlar, oyunlar...
Ben terapi almadim. Kendi kendimle bunu yenebilirim dedim. 3 yil surdu ama. Bol bol okudum. Hobiler edindim. Kendimle basbasa kalip unuttugum kendimi yeniden buldum. Kendimi yeniden tanidim. Kendimi sevmeyi igrendim. Kaybettigim kisiligimi ve ozguvenimi buldum. Iyi olmam icin baskalarinin onayina ihtiyacim olmadigini ogrendim.
Sigara ya da alkol bagimliligindan kurtulmak icin nasil tamamen birakmak gerekiyorsa ben de onu tamamen birakmaliydim. O yuzden her yerden engelledim. Onunla iletisimi sifirladim ilk olarak. Simdi oglum icin cok nadir de olsa gorusmek durumunda kaldigim oluyor maalesef.
Arkadas cevrem onunla sifirlanmisti. Arkadas edindim. Simdi eskiden yapmadigim seyleri yapiyorum mesela beni uzen kiran kim olursa uzaklasiyorum. Kendimi sevdirmek icin ugrasmiyorum. Ilk tanistigim kisiye direk 100 puan vererek atkadasligimi baslatmiyorum. En onemlisi ondan 3 saat uzakta bir sehire tasindim. Bu beni acaip rahatlatti. Kendimi toparlamam icin ondan uzak olmam lazimdi, hatta onu hatirlatacak hersryden uzak olmsm lazimdi. O yuzden ortak kosilerle de gorusmuyorum. Narsiztler cunku bos kaldiklatinda eskiyi arayip yoklarlarmis. Cepte tutmak icin. Bir ara oyle bir denemesi de oldu. Simdi kapilari tamamen kapadim. Kafam da rahatladi. Ama diyorum ya 3 yilimi aldi.

B
baskalarini inandirabildiniz mi demissiniz. O kismi atlamisim. Ilk basta hayir. O gittiginde herkes bu evliligin bitmesinde beni sucluyordu. Kimseyi inandiramadim tabi. Sadece babam beni anliyordu. Annem, kardeslerim sorunun bende oldugunu dusunuyorlardi. Sen ne yaptin ki o gitti diyorlardi. Taaa ki bosanma davasinda bir suru yalanlari cikinca. Tazminat ve nafaka odememek ya da az odemek icin sgk dan maasini dusurmus. Uzerindeki tum mallari baskadina devretmis evi terk ederken. Meger aslinda calistigi sirketin ortagiymis.... bir suru seyler. Bir de beni kiskanclik ve ruh hastasi olmakla sucluyordu cunku o ve sekreterinin arasinda birseyler oldugundan suphelerim vardi. Mahkemeye sekreteriyle geldi... bir suru aey... ben kimseyi inandirmak icin ugrasmafim. Cunku inandiramayacagimi biliyordum. Olaylarin akisi gercekleri ortaya cikardi. Simdi herkes onun ruh hastasi oldugunu biliyor. Ha bu arda bosanirken uzaklastirma karari da aldim. Bana 50 metreden fazla bir yil boyunca yaklasamayacakti. Bu ona iyi bir ders oldu. Oyunlari cikinca da iyi bir tazminat odemek zorunda kaldi. Mal paylasim davasi devam ediyor hala.

Kimse böyle bir muameleyo haketmez öncelikle bunu bil. Seni degersizlestirmesine kesinlikle izin verme. Ve doğrularından sakın vazgeçme. Ne istiyorsan onu yapmakta özgürsün. Kimse kimseyi bu denli zorlayamaz. Ayrca sigarayi hamile kalinca da iceceginden felan mi korkuyor ? O zaman birakirim bebegimin sağlığı için de. Ama smdi icmek istiyrm benim kararım de. Gel seninle karşılıklı konuşalım mutlu olalm de. Yanasmiyorsada sen uzaklaş.
Kesinlikle fiziksel siddete izin verme.

Çocuğunuz yok iken boşanın, böyle insanlar değişmez maalesef. Tanıdığımız birinin kızı da ayni sizin gibi sorunlar yaşıyordu. Karı koca doktorlar, ama adam kadını o kadar sindirmiş ki kadın sürekli annesine kendisinin aptal olduğunu kafasının çalışmadığını söylüyormuş. Onların çocuğuda vardı. Yıllarca fiziksel şiddette gördü ama bir türlü ayrılmıyordu en sonunda boşandı ama kızın babası üzüntüden yatağa düştü şimdi diyalize giriyor. Siz bu sorunları yaşarken emin olun size değer veren insanlarda üzüntü yaşıyorlar.

Ay bu aileleri de anlamıyorum, kız boşanmasın diye diretmişlerdir allah bilir. Şimdi de boşandı diye neredeyse babası ölecek. Değer mi bu kadar saçmalığa? Ne var sanki evli olmasa, ailelerin yetiştirme tarzı zaten kadını ezen. Konu sahibi de boşanmaktan korkan birisi, evlilik > bekarlık gibi kafasında kurmuş. Bu şekilde düşündükçe evliliği sürdürmek için yapılan fedakarlıklar, kendinden ödün vermeler vs. Sonra da alabildiğine mutsuzluk. Oysa bir erkek benim hayatımda beni mutlu ediyorsa vardır mutlu etmiyorsa yoktur.

Sokakta hanımefendi, mutfakta ahçı, yatakta fahişe isteyen bir erkek canlandı gözümde. Çekilecek dert değil.

Böyle erkekler için sizin kimliğiniz sadece yukarıda geçenlerdir. Fazlası olamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…