senin hataların normal.Kendinde hic suc gormuyor , bense tu kaka, en ufak seyden sinirleniyor, ne salakligim kaliyor ne bisey, oyle cabuk degisiveriyoki psikolojisi sasarsin, gayet iyiyiz askim canim, sonra bisey soruyorum bagiriyo tepki veriyo ben konusur kendimi savunursam sindirmek icin dahada cirkinlesiyo.
benim kisi olarak bi degerim yok gozunde, sadece onun karisi olarak var. sevdigim guvendigim insan hep mi boyleydi bana rol mu yapti ne oldu bilmiyorum. ama kendiside farkinda degil olanlarin. sorunu bende saniyor.
benden akilli olabilirsin o zaman iliskimizi sen kurtarsan dedim, bana he emin degilsin senden akilli olduguma yani istersen iq testi yaptiralim dedi. ben ne dedim , o ne dedi.
sigara icme olayindada okudunmu bilmiyorum, ama bana sigara icen bi kadinla evli olamam o kadindan cocuk yapmam demisti..
benimde hatalarim var, bende cok ilgi bekleyebiliorum, cok konusmak surekli birlikte olmak isteyebiliyorum.. veya bazen yuzum dusuyo surat asiyorum, dirdir yapiyorum.. hatasiz degilim.
ama bana hakaretleri ve kufurlerin sebebi ben oldugumu soyluyor, sebebi bunlar olamaz degil mi.
senin hataların normal.
o kadar kusur her insanda var.
ve sen kendinle ilgili her şeyin farkında olacak kadar akıllı ve zeki bir kadınsın.
eşin ise hatalarının farkına varamayan, hareketleri ve hisleri değişken, dengesiz, söylenen en basit cümleyi dahi olduğu gibi algılamaktan uzak, gerçekleri çarpıtan ama bilmeyen bir psikolojik hasta.
tedaviye ihtiyacı olduğunu göremeyecek kadar aklını kullanmaktan aciz.
yani sen her halinle, hatalarınla doğrularınla NORMALSİN. eşin ANORMAL VE HASTA.
sen onu tedavi edemezsin. kafayı yersin.
sen onu profesyonel ellere bırak, kendini kurtarmaya bak.
cesaretin yok mu?
onun yanında sigara içmeye, istediğin gibi yaşamaya başla. o seni terketsin.
tamamen ayni seyler !
ailemin ve arkadaslarimin benim nasi bi insan oldugumu bildigini soyler hep ve evet negatif anlamda ama kimseyle sorunum yok ve bunu soyledigimde tabi tabi falan der. bende bu yuzden bi donem annem ve babama biraz tepki olustu, benimle yeterince ilgilenmediklerini falan dusunuyodum sucluyodum icten ice, sonra ne kadar sacma oldugunu ailemin hep yanimda oldugunu gordum ve esimin beni izole etmeye calismasini o an anladim, ama yine bu kadar kotu niyetli oldugunu dusunemedim ben daha cok heralde onun ailesi daha ilgili diye ailemi yetersiz buluyo falan diye dusundum anlam veremedim. arkadaslarimdan ve ailemden uzaklastirmaya calisti beni doldurarak, bu kisim tamamen ayni seninle. saka gibi.. bunlar kasitli yapilmis seyler mi planlimi yoksa farkinda olmadan mi yapiyo narsist kisiler bunlari..
evet anlattikca salakmisin niye ayrilmiyosun diyolar, insan kendini daha aptal ve ezik hissediyo. goremiyosunki, bende asla bilmezdim boyle insan tipi oldugunu, heleki esimden hic beklemezdm tabiki sonucta beni seven ilgilenen el ustunde tutan bir insandi ben evlendigimde, yine sinirlendigi seyler olurdu ama bana karsi boyle yukselmezdi yani, guvendim inandim, ben altinda baska seyler oldugunu bilemedimki... ama biraz cabuk gelisti hersey 6 ay icinde evlenme teklifi etti 1 sene 2 ay icinde evlenmistik.
kendisi evlenmek icin daha 2. haftadan konusuyrdu benimle oyle asikti, simdi konustugumuzda ise evlenme teklifini bile aceleye getirdin diyor... bu bilerek yaptigi bisey degil galiba narsistlerde ilk tanistiginda boyle bi hayatimin kadinini buldum dusuncesi olurmus bununla birlikte aceleyle elde etmek icin herseyi yaparlarmis sonra gercekleri gorur ve hevesi gecer elestirel yon baslar ve asagilamalar baski baslarmis..
ne yaparsam kendimi dusunerek yapicam artik..
sorun bu zaten.dogru, hic biseyin sorumlulugunu almayan, kendinin esinin ve yasadigi iliskinin farkinda olmayan bir insan.
dipsiz bir kuyu gibi . ben kendi kendime duzeltemem zaten, eger oda isteseydi caba gosterseydi farkli olabilirdi, cift terapisine giderdik bi gelisim gosterirdik belki, ama bu sekilde sadece bana zarar..
evet cesaretim yok, kendime guvenim yok. bu esnadada hic yapmadigim sekilde tepkimi gostermeye calisiyorum. belki sinirlarini bilir ve bana istedigi gibi davranamayacagini anlar diye. olmazsada artik kendimi dusunucem..
zaten boşanmaması da egosunu zedelememek için.Valla senin yazdiklarini okuyunca bende cok benzerlikler goruyorum ve ofkem o kisiye artiyor suan. Insanlar arasinda triangulation bile yapiyor boyleleri insanlari birbirine dusurme kapasitesi de var. Benimkide 1. Haftada asktan bahsediyordu. Aslinda bela geliyorum demis ama biz kotu algilamamisiz iste.
Kurtar kendini bu adamdan bende kurtardim. Emin ol ondan sonra da kendini yenilemek icin ugrasacaksin. Cunki insanin icine islemis oluyorlar.
Bende onun yuzunden ailemle cok tartistim onu hakli goruyordum bir ara...
Ayrildiktan sonra anladim icime isledigini soylediklerinin. Iliski icerisinde he he de gecerdim cogu seyi. Sacmalik cunki soyledikleri. Ama icten ice inanmisim ki. Akrabalarim faceden birsey paylassa kotu sozler vs uzerime alinirdim resmen. Dusun artik nekadar hastalikli bir durumun icine dustugumun. Halbuki kimsenin benimle bir derdi yokmus.ki benimde zaten kimseyle derdim yok. Bana herkes seni biliyor vsvs tarzinds okadar konusmustu ki..dogum gunumde o bahsettigi kisiler benim dogum gunumu kutlayinca bile sasirdim inanirmisin. Yani okadar inandirmis kendini. Okadar pislik islemis icime. Boylelerinden sonra normal hayata donunce affaliyorsun. Ama gecicek hepsi..kendini kurtarmaya bak. Herseyimiz ayni olmasi gerekmez..yine bi tespit yine bi benzetme varmi diye bekleme. Her insana gore degisir bazi sey. Ama genelleme olarak ayni taktikleri kullaniyorlar.
Ve boyleleri bence cok tehlikeli. Saman altindan bizi bu hallere sokan insandan herseyi beklerim. Sakin cocuk yapma bundan. Hatta sessizce cekip gitmeyi planla guzelce. Bakma onun istemiyorsan bosan demesine...
Allah kurtarmış.Benimki benden ayriliyordu. Sonra senden hic ayrilirmiyin diyordu barisinca. Hatta en son benim tamamiyle ayrilma kararimdan sonra stalkliyordu. Iliski durumum iliskisi yok yaptigimda kendine fake hesap acmisti ..otekinde bloke ettigim icin ve bana o durumun ne lan senin diyip sanki uzerimde bir soz hakki varmis gibi konusuyordu. Mecbursun konusmaya dediginde mecbur degilim dedigimde de oylemi, daha birsey yapmadim diye tehtit ediyordu. Canim dedigim gibi sen kendini finansal olarak toparla ve sessizce bundan kac ailene git. Benim ex baska ulkede. Sukurler olsun benim yasadigim ulkeye giremez. Yoksa neler olacagini hic dusunmek bile istemiyorum. Sonlara dogru korkuyordum ve panik atak yasamaya basladim. Omrum boyunca panik atak nedir bilmezdim ben... Cok kotu seyler yasadim. Cok sacma cok agir...ara sira benmi deliriyorum bile dedim. O kendinden herseyinden emin iken..
Dugununu bile basarim diyordu evlenirsem. Tecavuz ederim diyordu cocuk olur diyordu..neler neler..
Empati yoksunu vicdansiz piskopat bunlar. Acima acinacak hale dusersin benim gibi sonra...duzelmeyecek hic..
Soyledigin o iyi ozellikler butun narsistlerde var. Isinde iyi olmasi ve sorumluluk eski esimde de vardi. Ama sana bir faydasi var mi? O patronunu mutlubediyor, seni degil ki. Cocuklari sevmesi de cocuklari mutlu eder. Esim gibi. O da oglunu seviyor ama beni sevmiyor. Kiriyor beni. Ilgi istemen normal. Bu hata degil. Yanlis dusunuyorsun. Sana ilgi gostermeyince o acligini gideremedigin icin tum kadinlar gibi ilgi bekliyorsun.narsist gibi duruyor dimi? tabiki iyi ozellikleri var isinde cok basarili, sorumluluk sahibi, comert, ilgili sevecen oldugu zamanlar oluyor, cocuklari seviyor vs. ama hakaret etmesi kufur etmesi beni asagilayici konusmasi, sanki kasitli olarak ozguvenimi sarsacak sekilde davranmasi, empati yapmamasi, sadece o ve onun kurallari - eger kabul etmezsem direk rest cekip ben buyum ayrilalim demesi. bunlar psikolojik baski sanki.
cok kotu hissediyorum bunu dusununce, sanki tanidigim sevdigim kocam yaptigim adam bir yabanci gibi hissediyorum ve korku duyuyorum bunu dusundukce! sanki hic tanimadigim biriyle ayni evdeymisim gibi.
ben cok uzun zaman sucu kendimde aradim, cok yeni 1-2 aydir bunlarin farkindayim, surekli ayni dongudeyiz olur olmaz seylere sinirlenmesi ne yapsam suclu olmam bagirmasi sinirini kontrol edememesi, ben agladigim zaman bile taklidimi yapip uhuhuhu falan diye dalga geciyor. cidden taniyamiyorum ve bunca zaman nasil farkedemedim anlayamiyorum.
senin adina sevindim, gecmis olsun umarim mutlusundur simdi oglunla birlikte. bu psikolojik gerilimle yasamak cok zor beni anliyosundur. bu arada tabiki benimde hatalarim var, bende kiskancim , ilgi istiyorum, bazen dirdir yapiyorum konulari uzatiyorum . ve kaybetme korkum var , esim bunuda kullaniyo sanki kolaya kacmak icin ilk beni sucluyo sonrada e ayril o zaman bosanalim ben buyum diyo. hic sorumluluk almiyo. cidden benden vazgecmesi bu kadar kolaymi yoksa bosanmayi koz edinmis onu mu kullaniyo bilmiyorum..
Haketmiyorsunuz tabiki...konuya bir guncelleme yapayim , aramiz gayet iyiydi hatta cuma gun icinde aramisti konusmustuk telefonda gayet samimiydi , is yerinde sorunlari var ve is degistirmek istiyo bunun icin yeni bi yerle gorustu ve iyi gecmis onu anlatti ve askim canimli konustu hep, neyse cuma aksami geldi tam yemek yicez is yerindeki gelismeleri anlatti muduru onu isten cikarmayi dusunuyomus sanirim birine bahsetmis bende kim o kisi dedim soyledi, bende eminmisin o kisinin bildigine dedim , baya bagirdi bana aptalmisin o kisi asistani degilmi nasil bilmesin sana anlatanda kabahat sus konusma anlatmiyorum dedi, sonra tv acti ben kapadim konusalim diye cunku onemli bir konu var yani , istemedi, elini tuttum konusalim diye , elini kesmisti dikis atilmisti meger oraya gelmis farkedince hemen askim cok ozur dilerim acidimi dedim, o sirada kalkti bana kufur hakaret etti, pezevenk, asagilik, surtuk, allah belani versin insallah , gibi baya bi laf etti, ben sok oldum cunku asla bilerek yapmadigim gibi farkedince baya uzulup ozur diledim ki cokta bastirmadim elini tutmustum.
o laflari karsisinda yine dumur oldum tabi bu sefer konusurken biz bosanalim cok farkliyiz sen aptalsin anlamiyosun benim aptalliga tahammulum yok, sen degismedigin surece ben degismicem kurtulalim birbirimizden gibi seyler soyledi. bende ne oldu daha bugun konustuk eve geldiginde gayet iyiydik bu sebepten mi bu hale geldi vs dedim. konusmaya calistim ve istemedi.
bunlar cuma aksami oldu , o zamandan beri konusmuyoruz ve kanepede yatiyo.
psiklojimi bozdu, nerede hata yapiyorum neden bunlari duyuyorum maksimum 2 haftada bir kavgamiz var ve boyle asagilayici seyler soyluyo sonrada hakliymis gibi tavir aliyo konusmuyo falan, genelde ben adim atiyorum oyle barisiyoruz ,cunku bu soguk savasa ayni evin icindeki sessizlige dayanamiyorum. ama bu sefer asla bir adim atmicam, kesinlikle hakettigimi dusunmuyorum bu olanlari.
Hafizanin guclu olup olmadigini sorgilamak, manipulasyinlar... inan hepsini yasadim. Internetten gaslighting ne diye bak.ben esimin sevgi nedir bildigini sanmiyorum artik, su son 1 aydir bunlari farketmeye basladim, hep kendimi suclardim bende, ne desem ne yapsam "sen anlamiyosun" "hafizanin ne kadar kotu oldugunu ikimizde biliyoruz" "beni takip etsen hic sorun yasamayiz" "yine hatirlamiyosun oyle bisey olmadi bari yalan konusma" seklinde cevaplar veriyodu isine gelmeyince. bi noktada insan artik delirdimmi, cidden hafizam cok kotu galiba falan diye dusunup kendini sucluyo, esim cunku.
sevip, guvenip, evlenip farkli bir ulkeye tasinmisim onunla. 2.5 senedir evliyiz, toplamda 4 senedir birlikteyiz. hep sorunlarimiz oldu, o hep bana "Sen degismelisin hatali olan sensin , benim kufur hakaretlerimin sinirimin sebebi sensin sen degis bende degisicem o zaman"dedi, hep kendimi sucladim, evet bende cok ilgi bekliyorum dirdir ediyorum vs, ama onun yaptiklarinin sebebi bunlar mi? en basindan beri beni kontrol etmis ben farkina varamamisim. sigarayi birakmistim evlenmeden, yine basladim stresten yakaladi ve dediki bir daha sigara ictigini gorur veya duyarsam bosaniriz biter bu is.
ve surekli benimle kapisma halinde, biseyle ilgilimi fikrimi soylesem bile yanlis anlayip" "sen ne biliyosunki" "kac kisi yonettin bugun dek" "50 iq ile konusma" seklinde seyler soyleyebiliyo. kendisi genel mudur oldu, baya basarili. ben mudur degilim ama yanlis anlamayin yurtdisinda egitim almis iyi bir sirkette calisan biriyim. ayrica herseyi gectim insan karisini boyle ezermi, kendi karisi yapmis sonucta?
bende bu dediklerini arastiriyorum okuyorum, narsistik davranislari var, ve dedigin gaslight, projeksiyon, manipulasyon gibi tum taktikleri okudum. okudukca sasiriyorum. ben nasil taniyamamisim, bunlar gercekmi yoksa degil mi cidden bi sok surecindeyim.
ne yapacagimi bilmiyorum caresiz hissediyorum ve neyin dogru neyin yanlis oldugunu idrak edemiyorum. beni oldugum gibi sevmedigi, saygi duymadigi gercek, ancak onun kurallarina uyarsam huzurlu ve mutlu olabiliriz ona gore.
Offff kabus gibiiHafizanin guclu olup olmadigini sorgilamak, manipulasyinlar... inan hepsini yasadim. Internetten gaslighting ne diye bak.
Bir gun kol saatimi bulamadim. Saklamis. Narsistler boyle akil oyunlari yaparmis. Ben esyalarimi hep ayni yere koyarim. Ariyorum ariyorum bulamadim. Bakmafigim yer kalmadi. Buna saatimi gordun mu dedim yok gormedim dedi. Sabah her zamanki koydugum yerde buldum. Tekrar yerine koymus. Allah Allah buraya defalarca bakmistim yoktu dedim. Gormemisdindir dedi. Bazen yalan soylerdi. Hayir hatirlasana boyle olmamusti soyle demistin derdim. Yok sen yanlis hatirliyorsun hafizan ne kadsr zayif derdi. Bunun gibi o kadar cok sey var ki. Kedinin fareyle oynadigi gibi oynuyordu benimle. Ve surekli benimle rakabet halindeydi. Ben arabami degisyirsrm o da degisyiriyordu. Ben ne yapsam o da yapiyordu. Aglasam mutlu oluyordu, taklidimi yspiyordu bir de. Acimadi vicdani merhameti hic yoktu bana, baskalarina vardi ama. Disatidakilere gore o iyi bir es iyi nir baba idi. Kimselere derdimi anlatamiyordum. Haliyle sorun bende sanirim diyordum. Hatta bazen eve kamera mi koysam insanlari inandirmak icin bile diyordum. Bir iyi bir kotu idi. O yuzden gidemiyordum. Bir bakiyorsun seviyor ertesi gun bakiyorsun bir seyleri bahane edip kavga cikarip gunlerce kusuyordu. Durmadan yine iyi olabiliriz galiba hata bende diyordum ve bitirmek icin de sebep bulamiyordum cunku herkese gore o mukemmeldi, kimi inandiracaktim ki? En sonunda gitti. Gitmeseydi ben hala ayni girdaptaydim.
Hafizanin guclu olup olmadigini sorgilamak, manipulasyinlar... inan hepsini yasadim. Internetten gaslighting ne diye bak.
Bir gun kol saatimi bulamadim. Saklamis. Narsistler boyle akil oyunlari yaparmis. Ben esyalarimi hep ayni yere koyarim. Ariyorum ariyorum bulamadim. Bakmafigim yer kalmadi. Buna saatimi gordun mu dedim yok gormedim dedi. Sabah her zamanki koydugum yerde buldum. Tekrar yerine koymus. Allah Allah buraya defalarca bakmistim yoktu dedim. Gormemisdindir dedi. Bazen yalan soylerdi. Hayir hatirlasana boyle olmamusti soyle demistin derdim. Yok sen yanlis hatirliyorsun hafizan ne kadsr zayif derdi. Bunun gibi o kadar cok sey var ki. Kedinin fareyle oynadigi gibi oynuyordu benimle. Ve surekli benimle rakabet halindeydi. Ben arabami degisyirsrm o da degisyiriyordu. Ben ne yapsam o da yapiyordu. Aglasam mutlu oluyordu, taklidimi yspiyordu bir de. Acimadi vicdani merhameti hic yoktu bana, baskalarina vardi ama. Disatidakilere gore o iyi bir es iyi nir baba idi. Kimselere derdimi anlatamiyordum. Haliyle sorun bende sanirim diyordum. Hatta bazen eve kamera mi koysam insanlari inandirmak icin bile diyordum. Bir iyi bir kotu idi. O yuzden gidemiyordum. Bir bakiyorsun seviyor ertesi gun bakiyorsun bir seyleri bahane edip kavga cikarip gunlerce kusuyordu. Durmadan yine iyi olabiliriz galiba hata bende diyordum ve bitirmek icin de sebep bulamiyordum cunku herkese gore o mukemmeldi, kimi inandiracaktim ki? En sonunda gitti. Gitmeseydi ben hala ayni girdaptaydim.
Benim hikayem com uzun. O terk edene kadar aslinda ben psikolojik siddette oldugumun farkinda degildim. Hatta bosanma davasi acilana kadar. Ben terk eden adami 6 ay doner diye bekledim bir de. Uzun hikaye. Dava acilacak ortada sebep yok. Aldatildigimdan da supheleniyorum ama ispatim yok. Siddetli gecimsizlikten acildi dava. Avukatim gecmiste buna benzer bir olay yasadigi icin o aslinda bana gercekleri fark ettirdi. Bosanirken bir de bir suru oyunlati cikti. Mahkemeye sevgilisiyle geldi. Durusmada agladi hakimin karsisinda. Durusma bitince de kahkahalarla cikti. Bir suru sey. Yasattiklari beni sasirtiyordu. Surekli suprizler yasiyorsunuz onunla ( kotu anlamda). Sizi hep sasirtiyor. Yalanlar, oyunlar...Boyle seyleri okuyunca cok uzuluyorum. Benim basima da geldi ama daha farkli turunden. Arada teyzesi ve yengem de vardi. Birsuru olaylar konusmalar laflar tasindi ordan buraya. Kimden ne cikmis belli olmadi hic. Bende kendimi inandiramadim. Hersey birbirine karisti. Yengemi sucluyordu bana onun dediklerini anlatiyordu. Sonra yengemle hala iletisimde oldugunu ogrendim. Bir hakli bir haksiz diyordu. Arkamdan chooselove beni rahatsiz ediyor diyormus ama o tarih sirasinda banada beni sevdigini soylerdi.
Siz baskalarini inandirabildiniz mi yasadiklarinizdan? Veya onun ne tip bir insan oldugu ortaya ciktimi ? Boyleleri ailelerin arasini bile bozuyormus cunki vsvs.. 3 yil surmus iyilesmeniz..benimde daha surecek sanirim. Gecen gun patronum noel tatili ucreti aldinmi gecen yil diye sordu..aslinda aldigimi hatirliyordum ama icime hep unutkansin vs tarzinda isledigi icin emin olamadim. Patronum sormus sonra almissin dedi. Hep kendimi denetleme icindeyim boyle boyle...banada hic acimadi eski sevgilim. Ben aglarken gulerdi. Bana bagirsan bile hosuma gidiyor derdi.. Alay ederdi herseyimle..
baskalarini inandirabildiniz mi demissiniz. O kismi atlamisim. Ilk basta hayir. O gittiginde herkes bu evliligin bitmesinde beni sucluyordu. Kimseyi inandiramadim tabi. Sadece babam beni anliyordu. Annem, kardeslerim sorunun bende oldugunu dusunuyorlardi. Sen ne yaptin ki o gitti diyorlardi. Taaa ki bosanma davasinda bir suru yalanlari cikinca. Tazminat ve nafaka odememek ya da az odemek icin sgk dan maasini dusurmus. Uzerindeki tum mallari baskadina devretmis evi terk ederken. Meger aslinda calistigi sirketin ortagiymis.... bir suru seyler. Bir de beni kiskanclik ve ruh hastasi olmakla sucluyordu cunku o ve sekreterinin arasinda birseyler oldugundan suphelerim vardi. Mahkemeye sekreteriyle geldi... bir suru aey... ben kimseyi inandirmak icin ugrasmafim. Cunku inandiramayacagimi biliyordum. Olaylarin akisi gercekleri ortaya cikardi. Simdi herkes onun ruh hastasi oldugunu biliyor. Ha bu arda bosanirken uzaklastirma karari da aldim. Bana 50 metreden fazla bir yil boyunca yaklasamayacakti. Bu ona iyi bir ders oldu. Oyunlari cikinca da iyi bir tazminat odemek zorunda kaldi. Mal paylasim davasi devam ediyor hala.Boyle seyleri okuyunca cok uzuluyorum. Benim basima da geldi ama daha farkli turunden. Arada teyzesi ve yengem de vardi. Birsuru olaylar konusmalar laflar tasindi ordan buraya. Kimden ne cikmis belli olmadi hic. Bende kendimi inandiramadim. Hersey birbirine karisti. Yengemi sucluyordu bana onun dediklerini anlatiyordu. Sonra yengemle hala iletisimde oldugunu ogrendim. Bir hakli bir haksiz diyordu. Arkamdan chooselove beni rahatsiz ediyor diyormus ama o tarih sirasinda banada beni sevdigini soylerdi.
Siz baskalarini inandirabildiniz mi yasadiklarinizdan? Veya onun ne tip bir insan oldugu ortaya ciktimi ? Boyleleri ailelerin arasini bile bozuyormus cunki vsvs.. 3 yil surmus iyilesmeniz..benimde daha surecek sanirim. Gecen gun patronum noel tatili ucreti aldinmi gecen yil diye sordu..aslinda aldigimi hatirliyordum ama icime hep unutkansin vs tarzinda isledigi icin emin olamadim. Patronum sormus sonra almissin dedi. Hep kendimi denetleme icindeyim boyle boyle...banada hic acimadi eski sevgilim. Ben aglarken gulerdi. Bana bagirsan bile hosuma gidiyor derdi.. Alay ederdi herseyimle..
merhabalar, 2.5 senedir evliyim.
Esimden psikolojik siddet gordugumu dusunuyorum, ne yapsam hataliyim, ne sorun yasasak hep benim kismimi dusunur kendini hic suclamaz ve bana hep "duzelmem" gerektigini soyler. kavga ettigimizde hakaret kufur eder cok agir konusur bunlardan beni sorumlu tutar, sen hakettin cok usteledin susmadin der.
sinirlidir genel olarak, ve alttan almam gerekir. isi cok yogun hep mesguldur ilgisiz, bunu ne kadar soylediysemde beni dinlemez ve kendini kendi kurallarini onemser.
kiyafetime karisir, kesinlikle diz ustunde bisey giyemem veya dar pantolon ustune normal belde biten bir bluz giyemem uzun birsey olmak zorunda, icki ve sigara icmem yasak. sigara icerken yakalandim sonra gizledim diye benimle 3 gun konusmadi, evlenmeden once birakmistim istemedigi icin. barisip konusmaya basladigimizda eger bir daha sigara icerken gorur veya duyarsa bosanacagini soyledi. ve ayrica sigara icen bir kadindan cocuk istemedigini ve sigara icen bi karisi olamayacagini soyledi. benim burada sagligim, neden tekrar sigara ictigim ,veya benim kimligimin onemi yok "onun karisi" sigara icemez. ve cok rahatlikla bosanabilir bu sebepten.
3 kez kavga esnasinda cok sinirlenip kollarima vurdu yuzumu tutup cekti acitti.
benim ailem modern, beni her konudada destekliyolar. yurtdisinda yasiyoruz bu arada. esimin is gezileride oluyo cokca ve bu esnada yalnizim, ama bende calisiyorum.
cok yoruldum, en cokta beni dinlememesinden, hep suclu olmaktan, ve degersizlestirilmekten.
ben bu kadar degersizmiyim ?neden bu muameleyi goruyorum.. ne yapmaliyim?
Çocuğunuz yok iken boşanın, böyle insanlar değişmez maalesef. Tanıdığımız birinin kızı da ayni sizin gibi sorunlar yaşıyordu. Karı koca doktorlar, ama adam kadını o kadar sindirmiş ki kadın sürekli annesine kendisinin aptal olduğunu kafasının çalışmadığını söylüyormuş. Onların çocuğuda vardı. Yıllarca fiziksel şiddette gördü ama bir türlü ayrılmıyordu en sonunda boşandı ama kızın babası üzüntüden yatağa düştü şimdi diyalize giriyor. Siz bu sorunları yaşarken emin olun size değer veren insanlarda üzüntü yaşıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?