Psikolojik şiddet

Vetsiz01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2018
74
33
88
36
Merhaba kk.
Eşimle uzun zamandır problemlerimiz vardi. Resmen yuk geliyoruz adama. Hep başka odada bilgisayar oynar. Varlığımız rahatsız ediyor. Bende oğlumla resmen aynı evde ayrı yaşıyorum. Ama son zamanlarda herşeye sinirlenip bağırır oldu. Dün elim yanlışlıkla kumandaya değdi kapandı diye çocuğun yanında kıyameti kopardi. Nolur sus çocuk korkuyor dedikce daha çok söylendi. Sabahda dışarı çıkacakmış kotu kirlide olduğu için keten pantolunu verdim. Her zaman giyerdi. Sen nasıl üniv mezunusun dağdami yasiyorsun diye bir sürü hakaret etti. Kendi ilkokul mezunu diye her zaman bu lafı söylüyor. Orda olmadığını söylediğim halde kendi dolabını benim dolabimi yataklikdaki bütün yatakları çekmecede ki havluları savurup savurup atti. Topla işin ne diyor bide. Oğlum sabah sabah şok geçirdi hemen aldım oturma odasına getirdim . Çizgi film açtım sesini de açtım duymasın diye. Anne babam neden herşeyi fırlatıyor dedi. Yok oğlum eşyasını arıyor dedim. İş arıyorum bulamıyorum. Ağlamak istemiyorum ama gözümden yaslar kendi kendine akıyor. Boşanmayı denedim ama ailem çocuğun için dön ,en azından dovmuyor çekmeyen kadin mı var diyorlar. Psikolojik şiddet yeri geldiğinde dayak kadar acıtıyor insanın canını

Eşiniz tam bir pislik. İlkokul mezunu olmasını kompleks yapmış sizi sindiriyor aklınca. Siz bu kadar naif davrandığınız için meydanı boş bulmuş. Hemen iş bulmaya çalışın. Gerçi sizi ezemeyeceği için iş bulmanızı da istemez bu herif.

ben böyle anne-babaları anlamıyorum çocugun için ne demek ya çekmeyen mi var ne demek? deli olacağım bdv de böyle konulara denk geldikçe..
arkadaşım kocanda aşağılık kompleksi var bu çok bariz, en iyisini sen bilirsin nasıl kaçıp kurtulabilirsen o şekilde kaç kurtul

böyle ailelere de inanmıyorum. boşanmak için ille adamın seni dövüp ağzını burnunu kırması mı lazım. anan baban bunu mu görmek istiyor illa ki.
en kısa zamanda kendine iş bul ve gerekirse evladını al kadın sığınma evine git. devlet bile böyle kocadan böyle ana babadan daha evladır.

Kiyamam kuzum ya,psikolojik siddet iceriden curutur insani acisi gecmez..
Halk arasinda esin gibilere g..tu kalkmislar diyoruz,bir zahmet arsa ulasmadan indiriver yoksa basedemessin!
Seni sindirmeye calisiyor, bu seni assagi gordugunden degil tamamen kompleksli oldugu icin bir kere bunu idrak et ve sakin uzulme...
Sen onun hizmetcisi degilsin!
Calismana da buyuk ihtimal karsi cikacaktir ama yinede yilma ve lutfen bir is bulup kendini ve evladini garantiye al zira bu adamla isin cok zor..

ailem çocuğun için dön ,en azından dovmuyor çekmeyen kadin mı var diyorlar.

Ah aileler ah.
Tek mesele bu. Dövmüyor, aldatmıyor, herkes aynını yaşıyor.
El oğlu için kızı işkence çekiyor, kimin umrunda!

İnşallah en kısa zamanda iş bulursun da şu gereksiz kocandan kurtulursun.

Ne mezunusunuz? Hiç çalıştınız mı? ya da ne kadar zamandır çalışimıyorsunuz? İş aramak derken nasıl arıyorsunuz mesela görüşmelere gidip red mi yiyorsunuz , yoksa kendinize göre mi iş bulamadınız?

İşte bu yüzden aynı ya da yakın eğitim seviyesindeki insanlar evlenmeli. Karşı taraf kompleks yapıp hayatı zindan edebiliyor.

Fiziksel şiddetten bile daha ağır psikolojik şiddet. Eşinize ayar vermenin vakti gelmiş. Bir daha böyle yaparsa çocuk için endişelenip susmayın anladığı dilden bağırın çağırın kapının önüne koyun. Karşısındakinin insan olduğunu sinirlenip üzülebildiğini bilsin.

Aileniz sizi red etmez bence son çare olarak onları da düşünün.

Bazen hanımlar konu açıyor, aramızda eğitim farkı var, evlenince sorun olur mu diye.. olur elbette olur. Buyurun size bir örnek. Adam kompleksinden can çekişiyor.

Aileniz de ne güzel destek olmuş. “Çekmeyen kadın mı var?” Var efendim, var.

Ağlamadan, ezilmeden haddini bildirin. Rica ediyorum..

Maalesef ülkemizde ailelerin bakış açısı hep böyle. İstisnalar çıkıyor arada ama o kadar azlar ki. Mesela ben şu an boşanıyorum deyip ailemin yanına gitsem, bu söylediklerinize ek olarak "kendin seçtin biz mi zorla verdik" diyecekler. Bu yüzden asla ama asla oğlumu kendi aileme muhtaç etmem. Gerekirse on yıl bekler ayrı eve çıkarım. He buna razı mı gelecekler. Elbette hayır. O zaman da dul halinle bir başına mı yaşayacaksın adın çıkar diyecekler :)

Arkadaşım ne insanların çeneleri durur ne kocan düzelir. Kompleksli organizma. Ağzını yüzünü kırdığımın embesili kendi evladını bile düşünmüyor korkuturken.

Peki ne yapacaksın? İş bulup birikim yapana dek asla ama asla muhatap olma. Ev arkadaşın gibi düşün. Çocuğun için tartışmaya girme. Sabah erken kalk akşam çocuğunla erkenden uyu. Olabildiğince az diyalog kur. Çocuğun için olabilecek tüm tartışmaları engelle. Çünkü bu dağ ayısı düzelmez.

Bir an evvel iş bulup birikim yapmaya çalış. Ayrı eve çıkacak duruma geldiğinde de boşan.

2 tane üniv bitirdim. Oğlum doğmadan once kasiyerlik market gibi yerlerde calistim. İyi yerler genelde sınavla yada torpille alıyor. Geçen bir kreşe temizlik işi için gittim. Biz okur yazar arıyoruz diyorlar. İş ayırt edecek durumda değilim. Yeterki biraz kalabalık güvenli bı yer olsun.

2 üniversite bitirip iş bulamamanız akıl alır gibi değil Gerçi burası Türkiye olmaz değil ne yazıkki Acaba bu süreçte biraz dil kursuna falan mı gitseniz? Ya da mesleki eğitim seminerlerine mi katılsanız? Alanınız neydi?

Gittim. İngilizce ve bilgisayar sertifikalarım var . Bı iş görüşmesinde bana eğitim hayatınız çok güzel lakin bizim için önemli olan ağzınız laf yapiyormu. Karsidakini ikna etmek isterse ilkokul mezunu olsun demişti. Üstelik bunu söyleyen bir banka . Ozaman anladım ki bütün cabalarim boşaymis. Boşa okumuştum ben.

Ben olsam adamın bi kabalığında daha " eee yeter be ! diye başlar ağzıma ne gelirse kıyameti koparırdım " inceldiği yerden kopsun.
Nasil sabirla yaklaşmışsınız nasıl sakinsiniz valla bravo ben çoktan yakmıştım gemileri.

benımkıde okumusun insan olamassın dıyor ona üstünlük taslamaya çalıştığımda..pskolojık sıddetın yarası omur boyu gecmıyor

Yok canım öyle bişey hangi bankaymış o ilkokul mezunu çalıştıran öyle bişey yok tabiki, boşuna değildir hiçbir eğitim öyle düşünmeyin. Alanınız iktisat falansa (bankaya da başvurduğunuza göre muhtemelen öyle), bi muhasebe kursuna falan gitseniz ön muhasebeye girersiniz bi şirkete, asistanlık da olabilir? Bu tarz işlerin ağzı laf yapmakla ilgisi yok çünkü satış falan değil sonuçta. Ayrıca bankacılığın da bununla bi ilgisi yok çok saçma bi red olmuş. Zaten çoğu banka sınavla alır.

'' daha kotulerı de var senınkı yıne ıyı'' mantıgından nefret edıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…