Psikolojik şiddet

Sınavla değil internetten basvurdum. Cagirdilar gerçi kart satışı içindi ama olsun yinede böyle konuşması benimde tuhafima gitti.diploma gerekmiyormus ağzın iyi laf yapsın yeter.

Sınavla değil internetten basvurdum. Cagirdilar gerçi kart satışı içindi ama olsun yinede böyle konuşması benimde tuhafima gitti.diploma gerekmiyormus ağzın iyi laf yapsın yeter.
Çünkü siz satış için başvurmuşsunuz o zaman tabi ağzı laf yapan biri olması lazım. Bence siz biraz daha büro-ofis işlerine başvurun asistanlık gibi, muhasebe gibi.. bu tarz işlere başvurabilirsiniz. 2 üni mezuniyetiniz emin olun oralarda işe yarar.

Ünivetsite mezunu kadını bu kadar basit görüyorsa aklı olsaydı da kendisi de bir fakülte bitirseydi görseydik paşayı. Kompleks olmuş bu konu bence eşinde.

Kız kardeşim doçent, eşi ise ortaokulu dışarıdan bitirmiş. Çok uyardık evlenmeden önce ki o zaman yüksek lisans yapıyordu kardeşim. Hayır o kendini geliştirmiş hem limon satar yine evimize bakar dedi evlendi. Sonuç adam 5 senedir iş beğenmediği için çalışmıyor. Eve çocuklara kardeşim bakıyor. Ama toplum içindeki tavırlarını görseniz holding sahibi falan zannedersiniz. Kardeşime insan içinde bağırma, hakaret etme vs. Boşan diyorum çocuklar büyüsün boşanacağım diyor ama yersen.

Neden evlendiniz ilkokul mezunu ile hazmedemiyor sizin ona kültür olarak üstünlüğünüzü ve hakaret ederek içindeki bu öfkeyi bastırmaya çalışıyor sessiz kalmayın böyleleri sessiz kaldıkça tepene biniyorlar çocuğun psikolojisini bozmaya ne hakkı var

Ben evlenmedim zaten hiç istemedim. Ailem memleketlimiz diye çok üstüme geldiler ablan istemediğimiz bir evlilik yaptı. Sende mi yapacaksın diye duygu sömürüsü yaptılar. Ah aptal kafam. Neden kabul ettim ki. Kardeşim abla kimsede suç yok tek suçlu olan sensin. Bu devirde bu kadar sessiz iyi niyetli olmak suç diyor.

Ben şunu anlayamadım kreş okur yazar arıyoruz derken temizlik işi için 3 üni bitiren mi arıyormuş sizin 2 üni yetersiz kalmış

Yanında ezik hissettiği için işte bir insan en çok nereden vurmaya çalışıyorsa oradan yarası vardır

Allah yardımcın olsun. Böyle öküzlerle gül gibi kızların hayatları heba oluyor. Bence sen artık bu adamı önemsemeyi bırakıp kendin ve çocuğun için bir gelecek planlamaya başlamalısın. Zaten iş arıyormuşsun, bir an önce bulmaya bak. Şuan boşanman zor görünüyor. Kendini hazır hissedene kadar boşanmayı düşünme ki ailen de arkanda durmayacak belli.
Mümkün olduğu kadar sen de onunla iletişime geçme boş ver. En azından psikolojik olarak kendini rahatlat. Hep kafaya takarsan hasta olursun. O senin bu kadar üzüldüğünü gördükçe eminim rahatlıyordur. Hiç umursama ve takma yaptıklarını.
Kendine bir plan çiz ve o plan doğrultusunda ilerle. Ekonomik açıdan kendini biraz rahatlattığında ve hazır hissettiğinde boşanmayı düşünebilirsin.
Ama tabi önce acaba sorunlarınızı çözebilir misin bunun yollarını bulmaya çalış.
Allah yardımcın olsun...

Bence o herifin yanında bir dakika bile kalmayın. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Alın eşyalarınızı gidin baba evine. Oradan iş arayın ve boşanma davasını açın. Böyle adamları eziklemek lazım sürekli. Kimmiş o ya resmen üniversite okuduğunuz için suçlu çıkaracak sizi.

Merhabalar;
Bu hikayede ben en çok çocuğunuzla empati kurdum, çünkü ben de buna benzer bir hikayedeki çocuktum. Annem çok zeki bir kadındır, babam ise hep benim dediğim doğru diyen ama hiçbir dediği doğru olmayan kompleksli bir adam. Senelerce babamın annemi aşağılamasına ve evdeki eşyaları dağıtmasına şahit oldum hep. Evet, dayak yoktu ama psikolojik şiddetin en babası vardı bizim evde. Annemin ailesi de arkasında durmuyordu, en azından dövmüyordu çünkü. Hep içine kapanık bir çocuk oldum. Babamla asla normal bir ilişkim olamadı. Babam yaşlandıkça düzeldi biraz ama annemin gençliği ve benim çocukluğum yitip gitti...
Özet olarak, ''çocuklar için'' boşanmamak diye bir şey olmamalı böyle durumlarda, en azından benim nazarımda böyle. Tam aksine çocuklar için böyle bir kaostan uzak durulmalı. Siz büyükler öyle böyle evlenmişsiniz, bir şeyler yaşıyorsunuz ama çocuğun bunlara maruz kalıyor, şahit oluyor olması hiç adil değil. Bakın, benim gibi bu tür şeylerle çocukluğu geçen nice insan vardır. Sorun, ayrı anne baba mı tercih ederler, yoksa kavga gürültü dolu bir evde yaşamayı mı...
Size boşanın diyemem, günün sonunda hayat sizin hayatınız fakat olaylara kendinizin veya eşinizin açısından değil de çocuğunuzun açısından bakın ve bunlara şahit olmayı, bu şekilde büyümeyi, ilerde ikili ilişkilerinin bu temel üzerine gelişmesini hak ediyor mu bir düşünün derim. Sevgiler...

Çoğu anne baba dövüldüğünü görse de ses etmiyor

Ya
Gerçekten çok yazık. Üstelik eğitimli, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadının bunu yapması daha da üzücü. Kaçınılmaz son İşte..

Kendi babasida zaten küçükken annesini ve kendisini terk etmiş. Bunun etkisi varmı bilmiyorum. Bildiğim tek şey kara sakız kaynamaya şeker olmuyor mus . O kadar anlatıyorum kocalık istemiyorum babalık yap diye anlamıyor.

Etkisi olmaz mı?
Elbette var.
Muhtemelen babasız büyüdüğü için bir çok şeyden mahrum kaldı,belki o nedenle eğitimini tamamlayamadı.
Elbette bunlar size olan tavrını mazur göstermez.
Bu yaşadıklarının sorumlusu siz değilsiniz, üstelik onun eşi ve çocuğunun annesisiniz.
Kendi psikolojik sorunlarını size yansıtmaya hakkı yok.

Aşağılık kompleksi olan bir erkekle geçinmek o kadar zor ki.
En sıkıntılı koca modellerinin başında geliyor bence.
Eşiniz psikolojik destek almaya nasıl bakar?

Ben bu herifi baş başa iken değil.
Hususi olarak kalabalıkta rezil ederim.
Alışmış karşısında naif hanım bulmaya.
Ez babam ez.
Misafirlerin önünde falan öyle ezilmez böyle ezilir diye bir güzel rezil etmek lazım.
Çocuğu o akşam bir yere bıraksanız iyi olur tabi.
Şimdi eşek gibi istediğin gibi anır her zamanki gibi diye de final yapardım.
B.k herif!

Yapilacak tek sey var. Sanirim o sizin bitirmenizi ya da dayanamayip gitmenizi bekliyor. Ev sizin mi bilmiyorum. Belki de eve esyalar ile kendi kurulup sizi baba evine gondermek derdi. Tek yapilacak sey onu evden gondermek. Adamin belli ki gecinmeye niyeti yok. O zaman gecim olsun diye susmak, hakkini aramamak care degil. Adam evden gittikten sonra da bir bosanma davasi, tazminat, nafaka hatta taki davasi.... o anca yuklu tazminat oderse o kalkan totosu iner...
Tum bunlar sustugun icin olmus...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…