burda kaçıncı konum artık bilmiyorum..
kısaca özet geçicem arkadaşlar..çok detaylar var ve çok fazla konu var ama,en yalın haliyle ve örnekle anlatmaya çalışacagım..
5 yıllık evliyim,2.5 yasında bir kızım var.
eşimle en büyük problemimiz iletişimsizlik.kavgalarımız konudan zıyade kişiliğe saldırı şeklinde gelişiyor. defalarca bunu belirttim,benımle her konuyu tartışabilirsin ama kişiliğe hakaret ettiğinde devam edemıyoruz ve iş kavgaya dönüyor diye.o benı umursamıyor,ciddiye almıyor,hatta belkide bu kavgalar ve yıpranmışlıklar yüzünden bırakın eşe,bir insana bile olmaması gerektiği kadar merhametsiz..
en küçük örnekle size aktaracak olursam,tatil dönüşü kayınvalidem bizi yemege cagırdı ve eşimin erkek kardeşinin odasında,kızıma ait salıncak ve kaydıraklı oyun parkı var..kızım orda oynarken,bende yol yorgunu olduğum ve çok şiddetli başım agrıdıgı için,eşimin erkek kardeşinin yatagına uzandım..
o sırada içeri girip neden burda yatıyosun,neyapıyosun sen,saçının kokusu vs. sinecek yataga,hiçmi kafan çalışmıyor,senı ne biçim yetiştirmişler,sen olmamışsın,gibi konuşup sonra kızıma dönüp,ahh kızım sen hiç merak etme senı öyle iyi yetiştireceğim ki çok ahlaklı bir kız olacaksın,saçma sapan hareketler yapmayacaksın,düşünebileceksin gibi,kızım üzerınden yıne bana hakaretler etmeye başladı..
bukadar ağır ithamlar,suçlamalar ve konuşmalar karşısında sizin ne söylediğinizin önemi olmuyor onun için,zaten dinlemiyor bile..siz kendınızı ıfade etmeye çalışırken lafınızın üzerine konusuyor ve tüm sözler havada kalıyor..
dolayısıyla bu tavır ve davranışlar sürekli ve her konuda olunca insanın sinirleri müthiş yıpranıyor ve öfke kontrolünü yitirebiliyor..
açıkçası çok zor günler yaşadım ve yaşamaya devam edıyorum..
elimi kolumu baglayan şey klasik olacak ama kızım..
ne yapmalıyım,bu saldırıları nasıl püskürtmeliyim,ya bu tarz davranışlara maruz kalan biri kendıni nasıl koruyabilir?susarak mı,saldırarak mı,terk ederek mı?
konuşma ve iletişim artık malesef bir alternatif değil bizim evliliğimizde..
evlilik sorumluluklarından soğudum,eşim olacak adamdan aşırı soğudum.
cinsellıgın evlılıktekı önemi malum,ama yanaşmıyorum ve o yanaşsa bile bunu hakaret sayıyorum..çünkü sürekli hakaret edip aşalayıp eleştirip akabinde cinsellik istemesi ve doğal olarak bu şekılde insanın içinin onu almaması ve reddetmesi..sonucunda ise kadın ol biraz,sen ne biçim kadınsın,sen bitmişsin ya,sende kadınlık falan yok gibi devamı gelen şiddetlere maruz kalınması vs..
zaten bu cinsellik konusuda apayrı bir tramva..
ilk evlendıgım geceden başlayan bir sorun..bukadar önemli ve hassas bir konuda bile ilk gecede yine aşalamalar yine hakaretler..
evlilik sorumluluklarından soğudum,eşim olacak adamdan aşırı soğudum.
cinsellıgın evlılıktekı önemi malum,ama yanaşmıyorum ve o yanaşsa bile bunu hakaret sayıyorum..çünkü sürekli hakaret edip aşalayıp eleştirip akabinde cinsellik istemesi ve doğal olarak bu şekılde insanın içinin onu almaması ve reddetmesi..sonucunda ise kadın ol biraz,sen ne biçim kadınsın,sen bitmişsin ya,sende kadınlık falan yok gibi devamı gelen şiddetlere maruz kalınması vs..
zaten bu cinsellik konusuda apayrı bir tramva..
ilk evlendıgım geceden başlayan bir sorun..bukadar önemli ve hassas bir konuda bile ilk gecede yine aşalamalar yine hakaretler..
ben bu evlilikte sağlıklı veya sürdürülebilir bir yan göremiyorum. devam etmesi için de bir sebep göremiyorum kusura bakmayın. çocuk bir bağ değil kendi hayatınızı kurabilirsiniz. ve kurmalısınız da.
en kurtulabilir taraf eşinizin tedavi görmesi. çünkü onun durumu saygısızlık değil hastalık.
eşin tam bir ezik ve ruh hastası, ezik insanlar sürekli karşısındakine hakaret edip aşağılarki, onu kendi seviyesine çeksin
kendi kardeşinin yatağında ne demek kokun sincek ya, ayrıca da sapık herhalde, ay kusura bakma ben sinir oldum iki satırla, seni hiç düşünemiyorum.. bilmiyorum, nasıl konuşulur diye kişisel gelişim makaleleri falan yolla bari, okucak bi tipi de yok ama...
Çok üzücü bısey esının asagılaması dınlemeden bilmeden toleranssız ve acımasız..boşanın dıyemem ama boşanmakla korkutun eskıden boylemıydı sonradan mı oldu pekı ? Eskıden mutluyduk böyle degıldın kendınden sogutuyorsun benı uzaklaşıyorum senden deyın..mesafelı ve kararlı olun bence inş düzelır davranışları çok ıtıcı
Eşin sapık mı? Kokun siner falan ne demek ya aklı nelere çalışıyor? Fikir zikir meselesi.
Size soralım, sizden adeta iğrenerek hareket eden ve zerre saygısı olmayan bir adamla hangi evlilik? Neden?? El oğlu ya, elalemin oğlu, birkaç sene evvel varlığından bile haberdar değildiniz kim o? Sizden fazla kolu mu var, beyni mi var, 5 ayaklı mı bu adam nedir yani ayrıcalığı?
"Heyy dur orda sen bi"demenin zamanı gelmiş, salın gitsin saçı kokusuz,mazotla çalışan bir mutfak robotuyla evlensin Alain Delon beyimiz
derhal o çocuğu alın ve o adamdan uzaklaştırın.
bu çocuğun geleceği bu adamla asla parlak değil.
neden burda yatıyosun,neyapıyosun sen,saçının kokusu vs. sinecek yataga,hiçmi kafan çalışmıyor,senı ne biçim yetiştirmişler,sen olmamışsın,gibi konuşup sonra kızıma dönüp,ahh kızım sen hiç merak etme senı öyle iyi yetiştireceğim ki çok ahlaklı bir kız olacaksın,saçma sapan hareketler yapmayacaksın,düşünebileceksin
Eğer boşanmayı düşünmüyorsanız eşiniz dırdıra başladığında odadan çıkın, dinlemeyin başka şeylerle uğraşın..ancak bu şekilde en az iletişimle sinirleriniz yıpranmaz..
Eşinizin sakin zamanlarında bu tavrını konuştunuz mu hiç
kişilik sorunları olduğunun farkındayım,çok dengesiz hareketleri ve duygu değişimleri var..
verdiğim örnek sadece şiddetin boyutunu görün diye bu ve buna benzer hatırlayamadıgım çok şey var..
ona göre konuyu başka yerlere çekme,sadece adamın yatagında nıye yatıyosun,git annene sor bakayım amcanlara gittiğinde amcanın yatagında yatarmı gibi bir tez sunuyo bana..
okumaz canım okumaz..bu zamana kadar kısacık bir paragraf bile yollasam evet işte aynen sen böylesin,artık toparla kendını ve beni kurtar bu eziyetten falan diyen biri..
:)keşke konuştugunda senı algılayabilecek bir kapasitesi olsa,zaten en ufak bir cümleye başladığını görsün,üste çıkmak ve senın söylediklerini duymamak için konuşur..konuşma şekli genelde kişiliğe,karaktere hakaret şeklindedir..
birde çocuktan sonra tabi çocuk üzerinden laf sokar kendınce,çocugu nekadar olumsuz etkıledıgını farketmeden..
senı böyle yetişmitrmıycem,sen seçimlerini dogru yapacaksın,sen başkaları gibi ruh hastası olmayacaksın vs. vs..
inan bilmiyorum,ne yaparsa yapsın çokta umrumda değil artık..zaten onu çekecek başka bir kadın varsa alnından öper elimle teslim ederım o derece bıktım yani..
evlilik mi,hangi evlilik?yok ki öyle bişey..
iletişim yok,birlikte güzel zaman geçirmek yok,sohbet yok,cinsellik yok,yardımlaşak yok,
anca dışarıya bız cok iyi bir çiftiz pozları,ben cok ıyı bır adamım meleğim tavırları..
hiçbir ayrıcalığı yok,sadece ayagımda bir pranga ve sırtımda bir kambur..başka bişey değil...
sonucun ne olacagını biliyorum aslında boşanma konusu zaten gündemimide,
sadece bıraz daha beklemek istiyorum o da çocuk için..
konuşup ona açıklayabilecegim bir yaşa gelsın istiyorum
Ablacım çocuğun ona açıklayacağın yaşa gelene kadar psikolojisi bozulacak bu adam kendi fikirlerini aşılayacak ona o zaman da kızın diyecek ki annem edepli ahlaklı olsaydı babamı bırakmazdıkişilik sorunları olduğunun farkındayım,çok dengesiz hareketleri ve duygu değişimleri var..
verdiğim örnek sadece şiddetin boyutunu görün diye bu ve buna benzer hatırlayamadıgım çok şey var..
ona göre konuyu başka yerlere çekme,sadece adamın yatagında nıye yatıyosun,git annene sor bakayım amcanlara gittiğinde amcanın yatagında yatarmı gibi bir tez sunuyo bana..
okumaz canım okumaz..bu zamana kadar kısacık bir paragraf bile yollasam evet işte aynen sen böylesin,artık toparla kendını ve beni kurtar bu eziyetten falan diyen biri..
:)keşke konuştugunda senı algılayabilecek bir kapasitesi olsa,zaten en ufak bir cümleye başladığını görsün,üste çıkmak ve senın söylediklerini duymamak için konuşur..konuşma şekli genelde kişiliğe,karaktere hakaret şeklindedir..
birde çocuktan sonra tabi çocuk üzerinden laf sokar kendınce,çocugu nekadar olumsuz etkıledıgını farketmeden..
senı böyle yetişmitrmıycem,sen seçimlerini dogru yapacaksın,sen başkaları gibi ruh hastası olmayacaksın vs. vs..
inan bilmiyorum,ne yaparsa yapsın çokta umrumda değil artık..zaten onu çekecek başka bir kadın varsa alnından öper elimle teslim ederım o derece bıktım yani..
evlilik mi,hangi evlilik?yok ki öyle bişey..
iletişim yok,birlikte güzel zaman geçirmek yok,sohbet yok,cinsellik yok,yardımlaşak yok,
anca dışarıya bız cok iyi bir çiftiz pozları,ben cok ıyı bır adamım meleğim tavırları..
hiçbir ayrıcalığı yok,sadece ayagımda bir pranga ve sırtımda bir kambur..başka bişey değil...
sonucun ne olacagını biliyorum aslında boşanma konusu zaten gündemimide,
sadece bıraz daha beklemek istiyorum o da çocuk için..
konuşup ona açıklayabilecegim bir yaşa gelsın istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?