- 16 Ağustos 2014
- 615
- 140
- 73
- 51
- Konu Sahibi sultannazik
-
Türkçe yi ya iyi bilmiyor ya da bahane atmış kavga için.Slm arkadaslar
Ben acik lise okuyorum yurt disinda. Gelip gittikce bir bayanla samimi oldum bana cok kulturlu kapali ama saygili ve görüsü acik bir bayandi.ben acigim cunku bazen kapali biri ile sorun olabiliyor inanclar yüzünden. Ama onu cok sevdim.
Bu aralar maddi sorunlarimiz var. Sinava her gittigimde otelde kaliyorum cunku evime 5 saat yolda ve cok erken sinav osaatte tren otobus yok. bu sefer ona dedim kalabilirmiyim sende diye 50 li yaslarda zaten. Kabul etti sevindigini söyledi. Herneyse gittim ilk gun yemek yapmis bayagi sohbet ettik kaynanalardan vs acildi bende biraz sorunlarimida actim ona
Sabah kalktik ve sinav yerine gittik.ben matamatige girdim ama oyol boyunca hevesim yok matamatikten kalicam vs diyordu.benimkide guzel gecti.onunki cok kotu gecmis.oturduk ayni konu istegim yok beklentim yok gibi.neyse turkiyedeki okullarda eskiden kafasina cetvelle vururlarmis ogrencilerin.bende,
_akilliysada aptal ederler oyle i sani dedim
-o basladi bana sen bana aptal dedin .ben anan yasindayim, kaynanan oyuzden seni sevmemis, senin dilin neyse kalbin odur patavatsiz neler neler agladim soka girdim. Cunku oyle bisey i a bile etmedim ben.
Ama israrla bana hakaret etti. Esim bana giderken exradan genede yaninda para olsu diye vermek istemisti para bende sadece otelde kalmicam icin yeme icme icin aldi iki gun sinavdi zaten.eger para olsa kalkar giderdim otele ama malesef gidemedim esimide aramadim cunku gelir olay cikarir sinirli bir tiptir.mecbur sustum onla tipis tipis gitti evine özür diledi bile Cunku butun gelecegim osinavlara bagli okadar calistim emegimi cope atamazdim.
Tabi evinde eskisi gibi davranamadim
Eve gelince dedim biz kafa olarak ayriyiz dinden imandan insanliktan bahsettin biliyordun param olmadigini ona gore geldigimi beni rezil ettin insanlik gurururmla oynadin eger osinav olmasa yuzu e tukururdum insanlik onurumu kirdin caresiz oldugum noktada yiktin beni. Bana tabi neler neler yazdi seni allaha havale ediyorum sadece dedim. Gencler hata yapar ben cok uyumlu insanim gencleri anlamak lagzim diyordu, ki ben hata yapmadi tamamen onun disinda ir konuydu. Demekki bahane aramis
Ben onun evindeyken diken ustunde yasadim saatlerce agladim. Ama hic bu kadar ummadigim halde sinavim cok iyi gecti.
Inanin kimse benim caresizligimden boyle cirkefce yararlanmamisti psikoloji bozuldu insanlardan sogudum.
Bi senedir her sinavda gordugum telefonlastigim insan insanlari demekki bi iki ayni ortama girince taniyosun gercekten cok psikolojim bozuldu allaha havale ediyorum bide namaz kiliyor....
Cok cok uzgunum hala insanlara dahada guvenemem.
Bendeanlamadim hani bir hata etsem anlarim birden yapti yukarda konumu duzenledim detaylarada girdi o sinava giderken basaramicagini bilerek isteksiz gitti bende cok calistim ama sadece bir ay calisa ildim 10 kitaba ve hic ummadigim sekilde sinavlarim iyi gecti sinavdan sonra sordu nasildi iyi dedim yuruduk ben basaramicam irakicam vsdedi. Yuzunde cocuk gibi tuaf mimikler sonra iste bu olay oldu.ama onunla ilgisi ne onun verdigi ornege karsilik cocuklar akilli olacaksada vurarak aptallastirilar dedimokadar. Ya soktayim. Inanin okadar okadar naiftiki hep evinegidince gercek yuzunu gordum demekki insanlar cok guzel maske takiyorlarmis. Ben insanlari iyi secerdim bu cok iyi sakladi kendinjTek söze bu tepkiyi vermesinde bi anormallik var...Garip bi olaymış cok anlam veremedim ben...Sizde insanlara guve ip yakınlık kurmadan bi kez daha düşünürsünüz artık
cok cirkef belkide benim dedikodumu yapar millete dedim olur sinavda karsilasirsin benle kaldirim degistir.Bir daha asla gorusme o kadinla
Sor a canim uvey baba elindebuyumusumdur bu kadar onur kirici biseyi odahi yapmadi bana bide ben ona dedim uvey baba elinde buyudum cok dayak yedim diye o diyince onun oz babasi pavyondan eve kari getirirmis diye bende dedim. Sonra banane dedi biliyomusu kendimi acindirian bi insanmisim ben.yaziklar olsun ettigini bul aklinada ben geleyim dedim. Ide diyor peygamver demis yetim aglatilmazmis vs seni nasil aglattilarkiydilar diyordu pislik yaBu nasıl bi insan üzüldm adınıza birdaha ksnlkle görüşmeyn
Acayip guzel konusan bir bayan. Kendimi ben onu gibi ifade edemem. Hep hosuma gitmistir onun konusmasi. Aklima sonradan ne geldi.. hani insan siz diye bazengenel konusur ya ogluda genelleme olarak siz demis diye 3 gun küs kalmis dedi banaTürkçe yi ya iyi bilmiyor ya da bahane atmış kavga için.
Kimsenin evinde kalmamak lazım. Allah korusun Zaman da kötü
En güvenlisi akraba. ,o da yoksa bir otel
Cok guzel demissin genelde senin anlattigin gibi biriyim ama kelimelericok iyi kuran bir kadin herseferinde beni buyuledi i a dim onun iyi birioldugu a. Aynen abdestli namazli vs diye yargilamiyorum. Dikkat ettiysen genelde aciklari vs onlar yargiladigi icin arkadasolamiyoru dedim. Ayni zamanda benim yakin arkadasim kapalidir ama dunya iyisidir benum kulturume inancima saygi duyar bendeonunYa ne alaka yani şu konuda açıklık, kapalılık, din, namaz vs.
Bunlara bakarak bir insanın ne kadar insan olduğunu, o ibadetinde ne kadar samimi davrandığını vs. anlayamazsın ayrı bi şey bu. Her gördüğün sakallıyı deden sanma derler hiç mi duymadın? Neyse...
Bunun haricinde, tecrübe olmuş ne denebilir ki başka.
Her şeyini herkese, her önüne gelene anlatmazsın bundan sonra.
Dünyanın bin bir türlü hali var, babama güvenip beş kuruşsuz varmam yanına.
Sen de öyle yap bundan sonra.
Tamamen güvensiz ol demiyorum, temkinli davran sadece.
Üzülme artık, sınavın da iyi geçmiş.
Psikolojini sarsma, tecrübe de amaan.
Cok yuklu faturalar geldi param cok azdi sinavimda onemlioldugu icin onunda iyi oldugu u dusundugumden gittim. Yok esi gitmis is yerindeyTmis sirketleri varmis. Iki gun gelmedi.sonradan dusundum adam gobek atmaya gitmistir kadinin cirkefliginden diye.kadının evinde kimsesi yok muydu?,tek mi yaşıyordu ve çok cesur buldum sizi.ama gereksiz bir cesaret,sınavdan,sınava tanıdığınız bir insanın evine gitmeniz.
Her insanın yapısı başka canm üzüldm adınıza ama islamı anlatması islamı tam yaşıyormuş gibi gösteripde size böyle bir terbiyesizlk yapması islamlan ilgidili değil onu terbiyesizliği. Bizim islam dinimizde misafir allahım misafiridr vee misafire verilen değerin önemi anlat anlat bitmez bu yüzdn namaz kılıyor birde böyle yapıyora takılmayın insan ne yapsa değişmez hiristiyanda olsa aynı olur alevide olsa muslümanda olsa. Umarım bir daha böyle insanlarla karşılaşmazsınzSor a canim uvey baba elindebuyumusumdur bu kadar onur kirici biseyi odahi yapmadi bana bide ben ona dedim uvey baba elinde buyudum cok dayak yedim diye o diyince onun oz babasi pavyondan eve kari getirirmis diye bende dedim. Sonra banane dedi biliyomusu kendimi acindirian bi insanmisim ben.yaziklar olsun ettigini bul aklinada ben geleyim dedim. Ide diyor peygamver demis yetim aglatilmazmis vs seni nasil aglattilarkiydilar diyordu pislik ya
Slm arkadaslar
Ben acik lise okuyorum yurt disinda.. Gelip gittikce bir bayanla samimi oldum. Bana cok kulturlu kapali, ama saygili ve görüsü acik bir bayandi.Ben acigim cunku bazen kapali biri ile sorun olabiliyor inanclar yüzünden. Ama onu cok sevdim.
Bu aralar maddi sorunlarimiz var. Sinava her gittigimde otelde kaliyorum, cunku evime 5 saat yolda ve cok erken sinav oluyor.Malesef o saatte tren otobus yok.
Bu sefer ona teklif ettim otanistigim arkadasa; kalabilirmiyim sende diye.Kendisi 50 li yaslarda kulturlu saygili genclerin seviyesine inebilen biri zaten diye bide dindar (eski dusuncelerimdi)
Kabul etti sevindigini söyledi. Herneyse gittim ilk gun yemek yapmis bayagi sohbet ettik. Kaynanalardan vs acildi konu, bende biraz sorunlarimida actim ona (keske acmasaydim cunku o konu benim yarali oldugum konu)
Sabah kalktik ve sinav yerine gittik.Ben matamatige girdim ama o yolculuk boyunca boyunca hevesim yok matamatikten kalicam vs diyordu.benimkide guzel gecti.Onunki cok kotu gecmis.oturduk ayni konu istegim yok beklentim yok gibi seyler dedi. Bende önemli olmadigini birdahikine basarabilecegini dedim.
Turkiyedeki okullarda eskiden ögrencilerin kafasina sopa, cetvelle vb seylerle vururlarmis (o dedi) Bende;
_akilliysada aptal ederler oyle insani dedim
-o basladi bana sen bana aptal dedin .ben anan yasindayim, kaynanan oyuzden seni sevmemis, senin dilin neyse kalbin odur patavatsiz neler neler agladim soka girdim. Cunku oyle bisey ima bile etmedim ben.(nedense biz sinava girip ciktiktan sonra bilmiyorum belkide ben iyi gecti dedim diye yapti.asla böbürlenmem ama gece uyumadim calistim ve osordu nasil gecti diye)
Ama israrla bana hakaret etti.dengesiz dedi daha aklima gelmeyen bir suru sey. Yanlis anladin ama senin icin kirici olduysa genede özür dilerim dedim ama bana yalaka dedi.!!!
Esim bana giderken exradan genede yaninda para olsun diye vermek istemisti para, fakat bende sadece otelde kalmicam icin yeme icme icin aldim iki gun sinavdi sabah erkenden uc oturu dan aksama kadar..Belki hala o kadinin yaninda neden durdu diyenleriniz olabilir fakat eger para olsa kalkar giderdim otele ama malesef gidemedim esimide aramadim cunku gelir olay cikarir sinirli bir tiptir.Mecbur sustum onla tipis tipis gitti evine özür diledim bile Cunku butun gelecegim o sinavlara bagli okadar calistim emegimi cope atamazdim.sokakta kalmayi bile düsündüm ama uykusuzluktan sabah sinavim maffolacakti.yoksa yasadigim yer cok guvenlibir ulkedir.
Tabi evinde eskisi gibi davranamadim
Eve gelince aradim ve dedim obayani ; Biz kafa olarak ayriyiz dinden imandan insanliktan bahsettin biliyordun param olmadigini ona gore geldigimi beni rezil ettin! insanlik gurururmla oynadin!! Eger osinav olmasa yuzun e tukururdum insanlik onurumu kirdin!caresiz oldugum noktada yiktin beni. Bana tabi neler neler yazdi seni allaha havale ediyorum sadece dedim.
Gencler hata yapar ben cok uyumlu insanim gencleri anlamak lagzim diyordu, ki ben hata yapmadim tamamen onun disinda
Bir konuydu. Demekki bahane aramis
Ben onun evindeyken diken ustunde yasadim saatlerce agladim. Ama hic bu kadar ummadigim halde sinavim cok iyi gecti.
Inanin kimse benim caresizligimden boyle cirkefce yararlanmamisti psikoloji bozuldu insanlardan sogudum.
Bi senedir her sinavda gordugum telefonlastigim insan insanlari demekki bi iki ayni ortama girince taniyosun gercekten cok psikolojim bozuldu allaha havale ediyorum bide namaz kiliyor....
Cok cok uzgunum hala insanlara dahada guvenemem.
Ben burda cok sorunlar yasaxim daha yeni duzenegirdihayatimiz kizimi yeri geldi az oynadim vs ama osinava deli gibi calistim sinava girmeseydim hedeflerime uzaklasacaktim ve o sinav benim icin onemliydi gecen donem kalmistim bi kac onemli dersten cunku yabana atamadim belkidebasardigimi soyledigimi kiskandi olur ya beni asagi cekmek istedi ben bir salak kari yuzunden gelecegim icin onemli olan biseyi bolemezdim soguk kanli durdum.nerak etme o bulur bulmazsa banada nazik demesinler benim duamda bedduamda yerini ulur outansin o cekinsin ben insan bildim ama o insan degilmisCanım iyi tanımadığın yabancı birinin evinde yatılı kalma bence bir daha, sendeki iyi cesaret çok daha kötü birşey gelebilirdi başına Allah korusun
Eşin para teklif etmiş almamışsın, seni o kadar aşağılayan kişinin evine geri gitmek zorunda kalmışsın ne kötü bir durum... Kendimi senin yerine koydum da bir daha sınava giremeyeceğimi bilsem bile gene arardım eşimi gitmezdim o eve...
İnsanların ibadet ediyor olmaları karakterlerinin muhteşem olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki, bazı şeyleri birbirine karıştırmamak gerek
Bendeanlamadim hani bir hata etsem anlarim birden yapti yukarda konumu duzenledim detaylarada girdi o sinava giderken basaramicagini bilerek isteksiz gitti bende cok calistim ama sadece bir ay calisa ildim 10 kitaba ve hic ummadigim sekilde sinavlarim iyi gecti sinavdan sonra sordu nasildi iyi dedim yuruduk ben basaramicam irakicam vsdedi. Yuzunde cocuk gibi tuaf mimikler sonra iste bu olay oldu.ama onunla ilgisi ne onun verdigi ornege karsilik cocuklar akilli olacaksada vurarak aptallastirilar dedimokadar. Ya soktayim. Inanin okadar okadar naiftiki hep evinegidince gercek yuzunu gordum demekki insanlar cok guzel maske takiyorlarmis. Ben insanlari iyi secerdim bu cok iyi sakladi kendinj
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?