- 16 Ağustos 2014
- 615
- 140
- 73
- 51
- Konu Sahibi sultannazik
-
Olabilir ama o kendisi baska zaman gel kal demisti ben gitmemisti yorumunuza saygi duyuyorum. Kendi dersimi bolup telefonda ders anlattim cogu zaman ben ona .. herneyseiyi de hata yine sizde.kadın size teklif etmemiş ki,gel bende kal diye.siz kendi kendinizi davet ettirmişsiniz.belki kadın da sizinle aynı evde yalnız kalmaktan rahatsız olmuş,birdaha olmasın diye,kendince bahane bulmuştur.
Kopya veremeyizki siki denetim kitapciklar yerler bile farkliKadın kopya vermeni de beklemiş olabilir !
Kopya veremeyizki siki denetim kitapciklar yerler bile farkli
Ya yanlis anlamasin kimse ama belkide aleviyim sonradan yediremedi kendine. Bizde elinedilinebeline sahip ol derler i san kirmak allahi incitmekleaynidir kulturumuzde. Bilmiyorum hersey olabilir.hi bide laiklik kalksin dedi bende dedi bir ara herkes ozgur yasamali ama laik bir ulkeolmali diye belki beni tipik solcu aleviyim diye dinsiz ima sizmi gordu yada baska ir parti tuttugumu erxogani desteklemeyen olsun vs seyler dedi. Acikcasi beklenir ondan ama ona gidene kadarinanilmaz farkliydi kim olsa anlamazGeçmiş olsun kardeş ... Bir daha kimsenin evinde kalma kadın ruh hastası çıkıp sana bir şey yapsaydı. Normal bir insan olsaydı derdi o dediğin lafı üzerime alındım kırıldım derdi susardı ! Kadın resmen kusmuş neyse Allah seni korumuş sadaka ver !
Ya yanlis anlamasin kimse ama belkide aleviyim sonradan yediremedi kendine. Bizde elinedilinebeline sahip ol derler i san kirmak allahi incitmekleaynidir kulturumuzde. Bilmiyorum hersey olabilir.hi bide laiklik kalksin dedi bende dedi bir ara herkes ozgur yasamali ama laik bir ulkeolmali diye belki beni tipik solcu aleviyim diye dinsiz ima sizmi gordu yada baska ir parti tuttugumu erxogani desteklemeyen olsun vs seyler dedi. Acikcasi beklenir ondan ama ona gidene kadarinanilmaz farkliydi kim olsa anlamaz
Sizi taktir ediyorum ben okapalilara ile saygi duyuyurum hos buluyorum cunku irinsanin bir cok seyden kapanarak vazgecmesi vucudunu kapatmasida buyuk irade hos bisey. Amamalesef cogu bize kin tutuyor helede su donemlercok ayrimcilik var sanki biz allaha uzaviz gercek turklugun kirinti,ari alevilerden gelmedir biz oyuzden biraz farkliyiz turk kulturune gok tanri dinine daha yakiniz arap kulturune daha uzagiz. Bunada insanlar saygi duymali ama belki okadin u yuzdende etti bilemem. Su duayi biliyomusun vs sordu dedim hepsini bilmem ayetel kursu ihlas fatiha vs iliyoru felak suresini sordu saniri m belki kil oldu. Birde fanatik erdoganci cikti kendisi beninde chpli oldugumu dusundu ama ben siyasetekarsiyim sevmem pekSünniyim ama Alevilerin arkadaşlıklarını daha çok seviyorum kim demiş aleviler dinsiz ! Benim tanıdığım aleviler çok güzel insanlar. Namaz oruç vs.vs. bunlar Allah için . Ne dindarlar gördük yobaz , önemli olan karakterdir. Arkadaş seçerken sadece karakterine önem veriyorum Irkı , dini, rengi , dili hiç umurumda diil .
Ya bilmiyorum elki hasta manyak bende bilmiyorum bunlar teori ama bildigim tek sey gel diyip te insani oyle rezil etmesi o yuzden allah bikdigi gibi etsin onun yuu den maffoldum gene iyi odaklandim sinavima sukuriyi gectiSizi taktir ediyorum ben okapalilara ile saygi duyuyurum hos buluyorum cunku irinsanin bir cok seyden kapanarak vazgecmesi vucudunu kapatmasida buyuk irade hos bisey. Amamalesef cogu bize kin tutuyor helede su donemlercok ayrimcilik var sanki biz allaha uzaviz gercek turklugun kirinti,ari alevilerden gelmedir biz oyuzden biraz farkliyiz turk kulturune gok tanri dinine daha yakiniz arap kulturune daha uzagiz. Bunada insanlar saygi duymali ama belki okadin u yuzdende etti bilemem. Su duayi biliyomusun vs sordu dedim hepsini bilmem ayetel kursu ihlas fatiha vs iliyoru felak suresini sordu saniri m belki kil oldu. Birde fanatik erdoganci cikti kendisi beninde chpli oldugumu dusundu ama ben siyasetekarsiyim sevmem pek
Sizi taktir ediyorum ben okapalilara ile saygi duyuyurum hos buluyorum cunku irinsanin bir cok seyden kapanarak vazgecmesi vucudunu kapatmasida buyuk irade hos bisey. Amamalesef cogu bize kin tutuyor helede su donemlercok ayrimcilik var sanki biz allaha uzaviz gercek turklugun kirinti,ari alevilerden gelmedir biz oyuzden biraz farkliyiz turk kulturune gok tanri dinine daha yakiniz arap kulturune daha uzagiz. Bunada insanlar saygi duymali ama belki okadin u yuzdende etti bilemem. Su duayi biliyomusun vs sordu dedim hepsini bilmem ayetel kursu ihlas fatiha vs iliyoru felak suresini sordu saniri m belki kil oldu. Birde fanatik erdoganci cikti kendisi beninde chpli oldugumu dusundu ama ben siyasetekarsiyim sevmem pek
Hayatimin sokunu yasadim kendimegelemiyoru reymeno sinav banabir aygibi geldi.. bu insanlarin kotuluk yapma meraki neden hic anlamam ya herkes dost olsa yetinse insan olsa ne iyi olur kadinlarcok fena erkeklere oranla. Cunku oarada ben sinav cikisi iki uc genc adamin konusmalarini duydum okadinla yasadigimdan sonra gencler mal okuz salaksin la diyorlardi beynin kucuk senin oglumbasaramican vs gulusuyorlardu dedim bak erkem kadin farkiYa bilmiyorum elki hasta manyak bende bilmiyorum bunlar teori ama bildigim tek sey gel diyip te insani oyle rezil etmesi o yuzden allah bikdigi gibi etsin onun yuu den maffoldum gene iyi odaklandim sinavima sukuriyi gecti
Cok haklisiniz ama inan sizin gibi dusunen de cok az... kesinlikle vunku herkesin hesabi allahtadir kimin ici ne kimse yuzde yuz bilemez herkestekotu insan iyi i san var bu konuda ir genelleme olmaz ya isterse inanmasin beni hic alakadar isteröküze tapsin isterinege bu hic bir insani kotu etmez4000tane inanc var hepsi kendine dogru hepsi kendine iyi bir olcu olamah kesinlikleDinimizde mezhep yoktur. konu başka yerlere çekilmesin.
dindar olmak, namaz kılmak,iyi niyet ölçüsü olması gerekirken yaşadığımız dünyada maalesef bunun tam tersini yaşıyoruz.
Ölçü olarak almayın yani onu demek istiyorum.
Siz iyi niyetli birisiniz. Dilerim, bu olaydan sonra daha dikkatli olursunuz.
Esim döverdi kadini benum esim ben ve kizimkonusunda asiri hassas oyuzden ailesini bile silmeye kalmistir dusun okadina napar basi belaya girerdiYa kardeş boşver kadını , kim neye inanıyorsa ona inansın kimse kimsenin mezarına girmicek ! Siyasetti sevmem, sevdiğim kişilerin arasına koymam. Bir arkadaş daha yazmış bilinçli olarak böyle yapmış olabilir bir daha evine gitmeyesin diye ! Normalde öyle davrandığı zaman eşini araman daha yerinde olurmuş. Bunu da çok ciddi diyorum kimsenin evine gitme dışarıda buluş kalabalık ortamlar da ama evine gitme Nette yığınla haber var .
Eve gelince anlattim cok kizdi..keske deseydin i sallah karsilasmam onla diyorEsim döverdi kadini benum esim ben ve kizimkonusunda asiri hassas oyuzden ailesini bile silmeye kalmistir dusun okadina napar basi belaya girerdi
Esim döverdi kadini benum esim ben ve kizimkonusunda asiri hassas oyuzden ailesini bile silmeye kalmistir dusun okadina napar basi belaya girerdi
Korktum zaten dexim bu manyak....kapimi kitledim ya hissediyorum ben oyle seyleri aksam o gunu yasamadan bigun once gozunun icine bakarken icim ürperdi.kötü bir insan oldugunu hissettim.üperdigi gibi seytan görmüs gibi korktum.sonra sacmalama iyi insan dedim. Ne kadar hislerime karsi ciksam hep yanildim buda yeni bir kanit ve iyi bir dersBu olayı artık tecrübe diye düşün. O kadını unut yalnız, gece o evde kaldın ya ben çok korkardım
kadın dengesizmiş. komplekliymiş. sende yarasını tuzlamışsın.Slm arkadaslar
Ben acik lise okuyorum yurt disinda.. Gelip gittikce bir bayanla samimi oldum. Bana cok kulturlu kapali, ama saygili ve görüsü acik bir bayandi.Ben acigim cunku bazen kapali biri ile sorun olabiliyor inanclar yüzünden. Ama onu cok sevdim.
Bu aralar maddi sorunlarimiz var. Sinava her gittigimde otelde kaliyorum, cunku evime 5 saat yolda ve cok erken sinav oluyor.Malesef o saatte tren otobus yok.
Bu sefer ona teklif ettim otanistigim arkadasa; kalabilirmiyim sende diye.Kendisi 50 li yaslarda kulturlu saygili genclerin seviyesine inebilen biri zaten diye bide dindar (eski dusuncelerimdi)
Kabul etti sevindigini söyledi. Herneyse gittim ilk gun yemek yapmis bayagi sohbet ettik. Kaynanalardan vs acildi konu, bende biraz sorunlarimida actim ona (keske acmasaydim cunku o konu benim yarali oldugum konu)
Sabah kalktik ve sinav yerine gittik.Ben matamatige girdim ama o yolculuk boyunca boyunca hevesim yok matamatikten kalicam vs diyordu.benimkide guzel gecti.Onunki cok kotu gecmis.oturduk ayni konu istegim yok beklentim yok gibi seyler dedi. Bende önemli olmadigini birdahikine basarabilecegini dedim.
Turkiyedeki okullarda eskiden ögrencilerin kafasina sopa, cetvelle vb seylerle vururlarmis (o dedi) Bende;
_akilliysada aptal ederler oyle insani dedim
-o basladi bana sen bana aptal dedin .ben anan yasindayim, kaynanan oyuzden seni sevmemis, senin dilin neyse kalbin odur patavatsiz neler neler agladim soka girdim. Cunku oyle bisey ima bile etmedim ben.(nedense biz sinava girip ciktiktan sonra bilmiyorum belkide ben iyi gecti dedim diye yapti.asla böbürlenmem ama gece uyumadim calistim ve osordu nasil gecti diye)
Ama israrla bana hakaret etti.dengesiz dedi daha aklima gelmeyen bir suru sey. Yanlis anladin ama senin icin kirici olduysa genede özür dilerim dedim ama bana yalaka dedi.!!!
Esim bana giderken exradan genede yaninda para olsun diye vermek istemisti para, fakat bende sadece otelde kalmicam icin yeme icme icin aldim iki gun sinavdi sabah erkenden uc oturu dan aksama kadar..Belki hala o kadinin yaninda neden durdu diyenleriniz olabilir fakat eger para olsa kalkar giderdim otele ama malesef gidemedim esimide aramadim cunku gelir olay cikarir sinirli bir tiptir.Mecbur sustum onla tipis tipis gitti evine özür diledim bile Cunku butun gelecegim o sinavlara bagli okadar calistim emegimi cope atamazdim.sokakta kalmayi bile düsündüm ama uykusuzluktan sabah sinavim maffolacakti.yoksa yasadigim yer cok guvenlibir ulkedir.
Tabi evinde eskisi gibi davranamadim
Eve gelince aradim ve dedim obayani ; Biz kafa olarak ayriyiz dinden imandan insanliktan bahsettin biliyordun param olmadigini ona gore geldigimi beni rezil ettin! insanlik gurururmla oynadin!! Eger osinav olmasa yuzun e tukururdum insanlik onurumu kirdin!caresiz oldugum noktada yiktin beni. Bana tabi neler neler yazdi seni allaha havale ediyorum sadece dedim.
Gencler hata yapar ben cok uyumlu insanim gencleri anlamak lagzim diyordu, ki ben hata yapmadim tamamen onun disinda
Bir konuydu. Demekki bahane aramis
Ben onun evindeyken diken ustunde yasadim saatlerce agladim. Ama hic bu kadar ummadigim halde sinavim cok iyi gecti.
Inanin kimse benim caresizligimden boyle cirkefce yararlanmamisti psikoloji bozuldu insanlardan sogudum.
Bi senedir her sinavda gordugum telefonlastigim insan insanlari demekki bi iki ayni ortama girince taniyosun gercekten cok psikolojim bozuldu allaha havale ediyorum bide namaz kiliyor....
Cok cok uzgunum hala insanlara dahada guvenemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?