Psikolojim bozuldu :(

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar,
Severek sürdürdüğüm bir ilişkim vardır çok şükür nişanlandık 1 ay oldu. Nişanlım askerden geleli 4 ay oldu bir yandan kendisi bir yandan ben para biriktirmeye çalışıyoruz ki ailelerimize yük olmamaya çalışıyoruz. Ben 25 yaşındayım.İkimizde üniversite mezunuyuz ama maaşlarımız orta düzeyde..Yalnız sorun şu ki biz aile apartmanında yaşıyoruz alt kat bir dairemiz var annemde bana kızım sen sıkıntıya girme kiraya çıkma gel dairede otur dedi.Benimde aklıma yattı bu durum daha sonra nişanlıma da bunu söyledi ailesine de işte dairemiz var çocuklar otursun evini alana kadar dedi..Buraya kadar her şey normal!! Geçen gün annemle konuşurken bana demez mi '' İşte burada oturmayın aile apartmanı deden falan laf edebilir biri birşey der canın sıkılır hem ben daha babanın fikrini almadım baban aşağı kata masraf yaptı falan '' dedi beynimden vuruldum O kadar çok üzgünüm ki anlatamam..Tartışmaya başladık ki ben tüm gece ağladım..
Biz tabi ki nişanlım ile kimseye yaslanarak çıkmadık bu yola ki ben herşeyimi almaya çalışan biriyim..Evde oturma isteğimin nedeni ev alma düşüncemdi..Dedim orada biraz oturur para biriktiririz diye düşünmüştüm..Ev alma gibi bir hayalim vardı çünkü benim..Şuan o kadar morelim bozuk ki hiçbirşey düşünemiyorum annem ile konuşmak istemiyorum nişanlıma durumu anlatamadım ne yapmalıyım ben...

bence kiraya çıkın, annen orada huzurlu olmayacağınızın önizlemesini gayet güzel vermiş, belki babanın dedenin ağzını aradı onay alamadı ya da kendi söylediği şeye pişman oldu...
yan, daha 25 yaşındasınız ev zaten alırsınız önümüzdeki yıllarda bu kadar sıkıştırmaya huzur kaçırmaya gerek yok ev almak için
zaten yeni evlisiniz, aile apartmanı çok sıkıntı olur ne gereği varki, uzak bi yerden ev tut istediğin gibi yaşa

Babanla sen konuş,geri adım atamayacağını anlat,süre veriyorum mesela beş sene otursak yeter gibi. Hiç biri işe yaramıyor sa da nişanlina açıl. Huzurumuz bozulur rahat olamayız falan de.

Aynı şeyi benim annem yapsa gücüme giderdi. Ben ailemden mal, para sakınmam ; benim evim olsa annem kirada otursun istemem evime oturturum. Aynı şeyi ailemden göremezsem üzülürüm.

Annenin gönlü var bu işe ama bence baban/deden laf etmiş annen de lafı çevirmek zorunda kalmış. Kiralık ev bulun taşının bence, evladına el olan babadan dededen medet ummayın.

baştan heveslendirip sonra olmaz demiş.
çok iğreti durum. annene ben bile kızdım.
kimseye kafasına göre söz vermesin anneniz.
sende tamah etme. neden ağlıyorsun.
bencede kiraya çık zor olurdu sizin için.
ev alırsınız hem daha yolun başındasınız.

annen sanki baban üveymiş gibi niye topu ona atmış. ben olsam çok kırılırdım.

Bozulmakta haklısınız. Keşke anneniz kendi başına karar veremeyeceğinin sonradan farkına varmak yerine önce babanıza ve dedenize (ve varsa başka kişilere) sorup sonra size fikrini açıklasa idi.

Olan olmuş.

Tabi ki siz de nişanlınıza bu durumu böyle anlatmayacaksınız.

"Aşkım, evlilik ikimizin de senelerdir alıştığımız yuvadan, düzenden, örf ve adetlerden sıyrılıp ama bunları terk etmeden kendi evimizde sentezlememiz gereken bir kurum. Ne yazık ki ilk zamanlar ikimiz için de zor geçebilir. Birbirimize ve BİZe ait ailemize daha kolay ve kısa alışabilmemiz için ben her ikimizin ailesinden de bir müddet uzakta yaşamamız gerektiğini düşünüyorum. İnan bana annemin evinin altında oturup birktireceğimiz üç kuruştan daha değerli bu zamanlar. Zamanı geri getiremeyiz çünkü. Oysa para sonradan da birikir. Sen ne dersin, doğru muyum sence aşkım"
gibi yumuşak bir bahaneyle söyleyebilirsiniz.

Not: Bundan sonra annenizin her dediğine direkt atlamayın, temkinli olun. Kocanıza iletmeyin. Yarın öbür gün bebeğinizin oda takımı benden der, sonra babanıza/dedenize sorar, vazgeçer. Siz de eşinize söylemiş bulunursunuz, olmaz. Dikkat!

Ben baştan kabul etmezdim.
Aile apartmanı 2 taraf için de zor.
Uygun kiralı bir yer tutun yine paranızı biriktirin.
Nişanlınıza da söyleyin, aile apartmanında zorlanacağımızı düşünüyorum. Dedem falan rahat edemeyiz. Başbaşa rahat edebileceğimiz kendi düzeninizde bir yer bakalım diue söylersiniz, olur biter.

Bence anneniz önce maddi acidan rahat edin diye boyle bir teklif sundu ama ondan sonra ya biri bir şey dedi ya da iyice düşündü tasindi ve vazgeçti. Zaten en mantiklisi da bu. Aile apartmaninda oturmak her şekilde sıkıntı olur. İster sizin ailemiz olsun ister esinizin. En basitinden banyo yaparken bile tedirgin olursunuz asagi yukari ses gidecek mi diye.

Annenizu bilmemde sizin bunu bastan kabul etmeniz daha cok gozume batti benim. Hic mantikli degil aile apartmani.
Koca ulkede baska yermi kalmadi ya?
Bi mahreminiz olmali.
Zamani evler gibi sizin duvarlarda " kagit" gibiyse vay halinizeydi zaten.

Büyük ihtimalle dediğiniz gibi pişman oldu dediğine ( Ama ben karşı tarafa ne diyeceğim şimdi (

Babanla sen konuş,geri adım atamayacağını anlat,süre veriyorum mesela beş sene otursak yeter gibi. Hiç biri işe yaramıyor sa da nişanlina açıl. Huzurumuz bozulur rahat olamayız falan de.

Benim babamla çocukluğumdan beri aramda mesafe oldu hep hala da öyle o yüzden bu konular için hiç konuşmadım konuşamadım

Hem ev almak hem kira ödemek çok zorrr

Hem ev almak hem kira ödemek çok zorrr

Ev alma zorunluluğu yok

Eşin neden kabul etti ki

Yani içgüveysi derler etraftan vs vs der genelde erkek tarafı

Ayrıca annen deden vs çekilmez o ortam

Ben biraz da anneniz yemeğe vs de yardımcı olur diye kabul etmişsiniz gibi düşündüm

Azıcık aşım ağrısız başım deyin küçük eve kiraya çıkın işinize yakın olsun az ve öz eşya alın

Huzurla yaşayın

Gece ışığınız yanmıyordu bir yere mi gittiniz erken mi yattınız sorusunu duymamak için binlerce lira vermeli yeni evli bir çift bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…