Bozulmakta haklısınız. Keşke anneniz kendi başına karar veremeyeceğinin sonradan farkına varmak yerine önce babanıza ve dedenize (ve varsa başka kişilere) sorup sonra size fikrini açıklasa idi.
Olan olmuş.
Tabi ki siz de nişanlınıza bu durumu böyle anlatmayacaksınız.
"Aşkım, evlilik ikimizin de senelerdir alıştığımız yuvadan, düzenden, örf ve adetlerden sıyrılıp ama bunları terk etmeden kendi evimizde sentezlememiz gereken bir kurum. Ne yazık ki ilk zamanlar ikimiz için de zor geçebilir. Birbirimize ve BİZe ait ailemize daha kolay ve kısa alışabilmemiz için ben her ikimizin ailesinden de bir müddet uzakta yaşamamız gerektiğini düşünüyorum. İnan bana annemin evinin altında oturup birktireceğimiz üç kuruştan daha değerli bu zamanlar. Zamanı geri getiremeyiz çünkü. Oysa para sonradan da birikir. Sen ne dersin, doğru muyum sence aşkım"
gibi yumuşak bir bahaneyle söyleyebilirsiniz.
Not: Bundan sonra annenizin her dediğine direkt atlamayın, temkinli olun. Kocanıza iletmeyin. Yarın öbür gün bebeğinizin oda takımı benden der, sonra babanıza/dedenize sorar, vazgeçer. Siz de eşinize söylemiş bulunursunuz, olmaz. Dikkat!
Hem ev almak hem kira ödemek çok zorrr
Ev alma zorunluluğu yok
Eşin neden kabul etti ki
Yani içgüveysi derler etraftan vs vs der genelde erkek tarafı
Ayrıca annen deden vs çekilmez o ortam
Ben biraz da anneniz yemeğe vs de yardımcı olur diye kabul etmişsiniz gibi düşündüm
Azıcık aşım ağrısız başım deyin küçük eve kiraya çıkın işinize yakın olsun az ve öz eşya alın
Huzurla yaşayın
Gece ışığınız yanmıyordu bir yere mi gittiniz erken mi yattınız sorusunu duymamak için binlerce lira vermeli yeni evli bir çift bence
Kırıldım ki ben anneme o kadar düşkünüm ki hep zorlukları beraber aştık!! Annem ile konuşmak dahi istemiyorum
farzet ki alamadınız dünyanın sonu mu senin canından değerli mi ?
daha önce hiç kiracılık olayı yaşamadıysanız sizin için zor olur büyük ihtimallede daha çok buna mı taktınız kafayı.
ev almak eskiden zormuş şimdi kredi çekiyorsun alıyorsun. sıkıntı çeker misin evet ama allah başka dert vermesin.
Bana başta öyle dedi kızım ev alana kadar oturun ben yemekte yaparım çocuk olur bakarım diyince banada mantıklı geldi fakat şuan düştüğüm durum çok kötü yani anlatamıyorum 3 gündür başım ağrıyor
Evet ben kira yaşantısını bilmiyorum kendim çalışıyorum ihtiyaçlarımı karşılıyorum ..Ev hayalim oldu hep ne bileyim
Kira deyince korkuyorum açıkçası...Başkaları gezmek ister tozmak ister araba ister bende çalışayım evimi alayım kafasındayım
zaten zor olacaktı sizin için orta oturmak amaHem ev almak hem kira ödemek çok zorrr
Söz yapacağımızda da aynı şeyi yaptı.. Ben söz nişan bir olsun dedim ilk başta evet dedi söz gününe bir hafta kala ben bir arada yapmam nişan ayrı olcak dedi ortalığı karıştırdı ve biz sadece söz yaptık nişandan vazgeçtik...Ve ben herşeyden soğudum karşı tarafa sürekli mahçup kalıyorum artık savunamıyorum çok tutarsız!! Çok kırgınım yani anlatamıyorum..
Büyük ihtimalle dediğiniz gibi pişman oldu dediğine( Ama ben karşı tarafa ne diyeceğim şimdi (
Akıl ne dedide annenize fikir değiştirdi sonra hayret bişey annede böyle yaparsa kime güvensin insan bence babanla konuşMerhabalar,
Severek sürdürdüğüm bir ilişkim vardır çok şükür nişanlandık 1 ay oldu. Nişanlım askerden geleli 4 ay oldu bir yandan kendisi bir yandan ben para biriktirmeye çalışıyoruz ki ailelerimize yük olmamaya çalışıyoruz. Ben 25 yaşındayım.İkimizde üniversite mezunuyuz ama maaşlarımız orta düzeyde..Yalnız sorun şu ki biz aile apartmanında yaşıyoruz alt kat bir dairemiz var annemde bana kızım sen sıkıntıya girme kiraya çıkma gel dairede otur dedi.Benimde aklıma yattı bu durum daha sonra nişanlıma da bunu söyledi ailesine de işte dairemiz var çocuklar otursun evini alana kadar dedi..Buraya kadar her şey normal!! Geçen gün annemle konuşurken bana demez mi '' İşte burada oturmayın aile apartmanı deden falan laf edebilir biri birşey der canın sıkılır hem ben daha babanın fikrini almadım baban aşağı kata masraf yaptı falan '' dedi beynimden vuruldumO kadar çok üzgünüm ki anlatamam..Tartışmaya başladık ki ben tüm gece ağladım..
Biz tabi ki nişanlım ile kimseye yaslanarak çıkmadık bu yola ki ben herşeyimi almaya çalışan biriyim..Evde oturma isteğimin nedeni ev alma düşüncemdi..Dedim orada biraz oturur para biriktiririz diye düşünmüştüm..Ev alma gibi bir hayalim vardı çünkü benim..Şuan o kadar morelim bozuk ki hiçbirşey düşünemiyorum annem ile konuşmak istemiyorum nişanlıma durumu anlatamadımne yapmalıyım ben...
altınlar takılır mutlaka onu siz mi alıcaksınız aileniz mi ? onları vermeyin. çalışırsınız yaparsınız. ama bu süreçte annen ben size yardım ederim falan derse inanmayın. her dediğini karşı tarafa iletmeyin. annen sözünün eri değil çünkü ev alınır da giden güveni satın alamazsın
Akıl ne dedide annenize fikir değiştirdi sonra hayret bişey annede böyle yaparsa kime güvensin insan bence babanla konuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?