Psikolojim bozuldu :(

Söz yapacağımızda da aynı şeyi yaptı.. Ben söz nişan bir olsun dedim ilk başta evet dedi söz gününe bir hafta kala ben bir arada yapmam nişan ayrı olcak dedi ortalığı karıştırdı ve biz sadece söz yaptık nişandan vazgeçtik...Ve ben herşeyden soğudum karşı tarafa sürekli mahçup kalıyorum artık savunamıyorum çok tutarsız!! Çok kırgınım yani anlatamıyorum..

Hem ev almak hem kira ödemek çok zorrr

farzet ki alamadınız dünyanın sonu mu senin canından değerli mi ?
daha önce hiç kiracılık olayı yaşamadıysanız sizin için zor olur büyük ihtimallede daha çok buna mı taktınız kafayı.
ev almak eskiden zormuş şimdi kredi çekiyorsun alıyorsun. sıkıntı çeker misin evet ama allah başka dert vermesin.

Bana başta öyle dedi kızım ev alana kadar oturun ben yemekte yaparım çocuk olur bakarım diyince banada mantıklı geldi fakat şuan düştüğüm durum çok kötü yani anlatamıyorum 3 gündür başım ağrıyor

Demekki deden ve babana biraz bu konudan bahsetti onlarda karsi geldi , o yuzden size boyle bir sey dedi.
Kiraya cikin her evlenen hazir eve konmuyor sonucta . Soylersin nisanlina da ben orda oturmak istemiyorum kendi ayaklarimizin uzerinde olalim, orada rahat edemeyiz dersin. Aileni dusurmeden bir sekilde soylersin.

Ben baştan kabul etmezdim bi kere bu şeyi. Eşimin ailesi de kabul etse soğurdum. İki kişi eli ayağı var çalışıyor, gayet geçinebilir illa herkes ev sahibi olmak zorunda değil.

Evet ben kira yaşantısını bilmiyorum kendim çalışıyorum ihtiyaçlarımı karşılıyorum ..Ev hayalim oldu hep ne bileyim
Kira deyince korkuyorum açıkçası...Başkaları gezmek ister tozmak ister araba ister bende çalışayım evimi alayım kafasındayım

karşı tarafa da uydurcaksınız artık bişeyler. en mantıklı olanı ben vazgeçtim gerek yok içli dışlı olmaya dersiniz artık.

Çözüm bunları siz düşünüp vazgeçmiş gibi karşı tarafa ileteceksin

Hatta annem ve apartmanda kim varsa onları sayıp beklentiye girecekler sinyalleri veriyorlar

Ben sana yemek yapmak isterim annem yemek var yiyin gidin der

İşte dedem bir kahve yapsın torun elinden içeyim der yaşlıya laf edilmez ama bu arada bizim tv karşısında koltukta cilveleşme Zaman'ımız gider vs vs diye uzağa yönlendireceksin

Hem senin ailen de kırılır hep gelinin ailesinin yanındalar derler mesafe güzel olur vs vs diye işleyeceksin

altınlar takılır mutlaka onu siz mi alıcaksınız aileniz mi ? onları vermeyin. çalışırsınız yaparsınız. ama bu süreçte annen ben size yardım ederim falan derse inanmayın. her dediğini karşı tarafa iletmeyin. annen sözünün eri değil çünkü ev alınır da giden güveni satın alamazsın

Hem ev almak hem kira ödemek çok zorrr
zaten zor olacaktı sizin için orta oturmak ama
anneniz de ayıp yapmış

ev almak zor değil canım evlenince borçlarınız varsa onları bitirin
altınlara assslaaa dokunmayın büyük bişey olmadıktan sonra
altınlara bozup peşinat yapın üzerine kredi çekip alırsınız ev

Anneniz hatalı anladım da sizde de hata var.

Madem annenizin sözünün bir olmadığını biliyorsunuz, madem bunu tecrübe etmişsiniz, bir daha neden onun ipiyle kuyuya iniyorsunuz? Neden dersinizi almadınız?
Evet anneniz olabilir ama her anneye her zaman güvenilmez.

Büyük ihtimalle dediğiniz gibi pişman oldu dediğine ( Ama ben karşı tarafa ne diyeceğim şimdi (

ben vazgeçtim, rahat edemeyiz demekten başka bi çaren yok gibi görünüyor, annenin dediklerini dersen daha dakka bir gol bir annene kin beslemeye başlar çünkü, insan psikolojisi... bu olay asla unutmıcak falan... belki yeri gelcek yüzüne vurcak...

zaten emin ol taşınsaydınız da eşin rahat etmeyecekti, daha karısının aile apartmanında oturupta huzurlu mutlu olan bir tane bile erkek görmedim, zaten pişman olacağı bişey

malum bizim toplumda iç güveysinden hallice diye bi laf bile var, bu lafların altları hiçte boş değil emin ol

Bence anneniz kimseye sormadan oraya sizin oturmanızı düşünmüş Ve daha sonra bu konuya itiraz eden birileri çıkmış ki anneniz dönüş yapmış birden ve şimdi lafı edildiğine göre oturmanıza gerek Yok çünkü ilerde çok başınız ağrır huzurunuz olmaz

Akıl ne dedide annenize fikir değiştirdi sonra hayret bişey annede böyle yaparsa kime güvensin insan bence babanla konuş

Uzak oturmak bence daha iyidir, ayrıca bir kira gelirleri varsa belki onun devamı gerekiyordur borç falan yapıldıysa eve. Yani sizi sevmediklerinden böyle söylediklerini düşünmüyorum. Anneniz başta öyle düşünüp sonra babanızla konuşup fikir değiştirmiş olabilir ki doğru bir şey söylemiş. Kimseye minnet etmemek gerçekten daha huzurlu bir aile ortamı sağlıyor, öteki türlü senin annen böyle dedi, deden şöyle dedi, onlardan da biz evimizi verdik gibi bir sürü laf işiteceksiniz, işitmeseniz de hissedeceksiniz. Benzer durumları ben kayınvalidemle aynı apartmanda otururken yaşadım üstelik biz satın aldık onlar sadece borcumuzu ödememize yardım ediyorlardı. Gene de olmuyor, müsait değilken, haber vermeden çatkapı gelmeleri, niye gelmedin niye gitmedin lafları, bunlar bile batabiliyor insana. Biraz özgür olmak daha iyi, ben şunu anladım 9 senelik evlilikte ev araba olmasa da olur, huzurumuz bozulmasın çünkü onu tamir etmek çok çok zor. Şuan kirada oturuyorum ve kendi evimde bu kadar rahat etmedim, çok şükür geç de olsa anladım. Sakın üzülmeyin ve ailenizle kötü olmayın çevrenize bakarsanız, buradaki konuları okursanız genellikle ailelerle çok iç içe olmaktan insanlar yıpranıyor, evlilikleri psikolojileri bozuluyor. Şimdiden mutluluklar dilerim.

Ben karşı tarafa bişey dememiştim zaten annem söyledi pat diye...
Takılar bizde kalacak ama işte onlarla da borçlar kapanır galiba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…