- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.233
- 598
- Konu Sahibi LarkeTanner
-
Sadece merak yaniBen hangi aşıyı olduklarını merak ettiğimden sordum. Hangisini olayım diye değil ki . Zaten konu açarken de bunu belirttim. Salt soru yani hangsiini oldunuz . Ben hangisini olayım değil .
İşte o pıhtılaşma sorunu beni düşündüren şeydi. Biontekte o ihtimal oluyor diyorlardı. Fakat sinovacdada ölü virüs verildiğine göre o da kafama takılmıştı. Burada bir arkadaşın eşi de sinovac aşısından sonra covid olup kan değeri yükselmiş. Benim normalde de kan değerim biraz yüksek yani çabuk pıhtılaşıyor kanım benim. Kan sayımında o değerlerim bi tık yüksek gelir hep. Fakat kan sulandırıcı fln önermediler bana hiç. Bir de normalde hayatım boyunca grip bile olmadığım için aşı ile bu tarz hastalıkları vicuduma tanıtmaktan da çekinmiştim.
ayrıca pıhtılaşma bozukluğum da var belirteyim.2 doz biontech = sadece 1 gün kol ağrısı
Evet merak ediyorum. Reel olan insanları.Sadece merak yani
Çok haklısınız. Bugün aşı olacağım .Eşimin kronik hastalığı olduğu için ilk aşı olanlardan. 2 doz sinovac 2 doz biontech oldu.
Ben ve çocuklarım 2 şer doz biontech olduk. Kol ağrısı ve hafif halsizlik yaşadık.
Geçenlerde aşı karşıtı çocukluk arkadaşım covid geçirdi. Yoğun bakımda yatmış, hastaneden çıktığı gün haberim oldu.
Evde bile yürüyemiyorum nefesim yetmiyor dedi.
Hafta sonu konuştuğumuz bir komşum tanıdıklarının aşılıyken covid olduğunu söyledi.
Sağlık bakanlığından aramışlar "aşılısınız ilaç kullanmanıza gerek yok. Durumunuzda değişiklik olursa haberdar edin bizi" demişler. Bunu duyunca bile aşının gerekliliğine bir kez daha ikna oldum.
Evet biontek daha yeni bir teknoloji ile üretilmiş. Fakat benim onda çekincem bir biraz pıhtılaşma sorunum var iki de acayip anlamsız şeylere alerjim var. Kabak , kestane , zeytin ağacı gibi2 sinovac + 1 biontech oldum, sadece 1’inde kol ağrısı. şu an olacak olsam biontech seçerdim tüm dozları. koruma oranlarıyla ilgili çalışmalar var onlara bakarak da fikir edinebilirsiniz. genelde alerjik bünyelere sinovac öneriyorlar.
Reel derken?Evet merak ediyorum. Reel olan insanları.
aile hekiminize danışın isterseniz. yönlendirmek de istemiyorum bişey olur diyeEvet biontek daha yeni bir teknoloji ile üretilmiş. Fakat benim onda çekincem bir biraz pıhtılaşma sorunum var iki de acayip anlamsız şeylere alerjim var. Kabak , kestane , zeytin ağacı gibiBelli bir ilaç alerjim yok yani ben bilmiyorum en azından pek ilaç içmediğim için.
Gidince danışacağım. siz neden sinovac oldunuz ilktenaile hekiminize danışın isterseniz. yönlendirmek de istemiyorum bişey olur diyeama çevremde alerji ilacı kullanan da trombositozdan dolayı aspirin kullanan arkadaşlarım da biontech oldu bişey olmadı.
Hayatım boyu ne grip ne de grip aşısı olmadım ben hiçNe var bu kadar korkup evham yapacak ya grip aşısı oluyomuş gibi ol gitsin yani. Ne olabilir yani?
biontech daha gelmemişti ben olduğumda. tek seçenek vardı.Gidince danışacağım. siz neden sinovac oldunuz ilkten
Babam şeker ve tansiyon hastası annem hassas kayınvalidem şeker hastası çok şükür hamdolsun hiç bir şey olmadı gayet iyiler. Sakin olun ve aşı yaptırın cidden artık bu hastalık bitmeli rutine girmeliHayatım boyu ne grip ne de grip aşısı olmadım ben hiç
Geçmiş olsun. Aşılıysa korkmayın burda kaç arkadaş aşılı hafif geçtiğini yasmışŞu birkaç günden beri psikolojinin p si bitti benim için..yok yani psikolojim çok çok bozuldu korona bizde de çıkacak mı diye düşünmekten..annemde çıktı çok acayip bir korku endişe var bende..birşey olursa anneme kızıma eşime bana diye..dünden beri ayaktayım hiç uyumadım ağlama krizlerine giriyorum
Oncelikle hem kendiniz hem de toplum sagligi icin dogru bir karar vazgecmeyin derim. Ben 2 doz biontech oldum. Ilk asidan sonra 1 hafta 10 gun carpintim oldu sadece ama yanlis anlasilmasin bu benim hareketlerimi kisitlayan beni zorlayan bir sey degildi. Ne olur ne olmaz diyerek kardiyolojiye gittim detayli bir tetkik yapildi hicbir sorun gorunmedi merak etmeyin. Benin demir degerlerim coook dusuktu o sirada bu bile tek basina carpinti sebebi olabiliyormus doktor soyledi. Ikinci dozda hicbir yan etki yasamadim. Ve 3 4 ay gecti uzerinden hicbir sikayetim yok hatta hatirlatma dozunu dusunuyorum.Merhaba hanımlar , annem aşı karşıtı olduğundan ben de aşı olmak konusunda çekimserdim. O hala olmuyor ama ben olmaya karar verdim en geç bugün veya yarın bir an evvel olmak istiyorum. Sinirlerim çok laçka. Şükür bu zamana dek covid olmadım ama Bu aşı meselesi ciddi anlamda psikolojimi bozdu. Gece 3 4 saat anca uyumuşumdur. Ağlıyorum ikide birBunları anlatınca deli diyeceksiniz bana belki ama napim yaşadığım bu. Kafam aşırı karışık. Bir an önce olsun bitsin istiyorum artık.
Sizlerden ricam aşı olanların bana yardım etmesi. Hangi aşıyı oldunuz ve etkileri nasıldı ? Lütfen bana yardım edin. Karar veremiyorum aşılar arasında çok kötü oldum. Talebim yanlış anlaşılmasın yönlendirme amaçlı soru sormuyorum ben sadece kişisel olarak olduğunuz aşıyı ve bu husustaki deneyiminizi öğrenmek istiyorum. Beni anlayacağınızı umuyorum
Evet aşılıyız hepimiz inşallah hafif atlatır..dua eder misiniz bizeGeçmiş olsun. Aşılıysa korkmayın burda kaç arkadaş aşılı hafif geçtiğini yasmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?