Rahat yaşayabileceğim bir şehir arıyorum.

Açık kapalı tartışmasına dönmez inşallah konu..
Muhafazakar olarak nitelendirilen etliye sütlüye karışmayan kesim değil.
Yobaz deseler daha çok kızacaksınız.
Ne desinler ki?
Bu kadar celallenmeyin..
Şu açık kelimesi de çok çirkin. Kapalı kelimesi de.
Çağrışım yarattığı algı o kadar irrite edici ki..
Biraz saygı duymayı beceremiyoruz. Hiç birimiz
Bir kadın giyimi yüzünden aşağılanmış hissediyor ve yerini beğenmiyor. Yardımcı olun fikir verin istiyor. Siz napiyorsunuz

Evet ya o durumda çok sinir hani aynı cinsteniz ne olur yani etek giydiysem sen giymemeyi tercih ediyorsan yapma yok nerdeee

ilk sayfanın dısında yorumlara bakamadım da ben de bu apaçilerden cok rahatsızım. Yahu bakmak var bakmak var. Ben kimseye gözümü dikerek dik dik bakmıyorum. Gerçekten bunu abartanlar var, ben sesimi yükseltip yüzümü ekşiltiyorum bakıslarından haz almadığım gerzeklere. Topluluk içinde yapınca en azından utanmış gibi davranıyorlar, öyle gösteriyorlar yani.

Hele geçen gün arkadaşımla bi sokaktan geçtik internet kafenin önü. Elinde telefon olan bir haylaz, ama ben hissettim ya basıma gelecekleri. Neyse geçtik önlerinden ve benim arkamı dönmemle pisliğin bizi kameraya aldığını görmem bir oldu. üzerimde de arkamı kapatan hırkam, bakkal kombinim. Bir sinirlendim ki dönüp ağzıma geleni saydırdım. Hatta polisi arayacaktım ki içerden birileri çıkıp kızdılar çocuğa.

Bu konularda sehir genellemek cok yanlis. Baslikta cok sacma olmus, konu da oyle. Ne yani simdi biz sizin acinizdan Turkiyenin bi ucunu soylesek oraya mi tasinacaksiniz? Her sehirde oluyor boyle olaylar. Universiteyi sahilde, yerlilein cok rahat giyinebildigi bir yerde okudum. En cok taciz olayini orada gordum ve yasadim malesef. Aksamlari yalnizsam mutlaka takip edilirdim. Yalniz cikamazdik aksamlari. Laf atarlardi ne kadar kapali da olsan acik da olsan niyeti bozuk olanin hedefi haline gelirsin.

Kesinlikle Eskişehir. İzmir’e giden/orada yaşayan arkadaşlarım çok rahatsız. Ben Eskişehir’de üniversite kampüsüne yakın ama mahalle içi bir yerde oturuyorum. Geçen yıla kadar akşam 8’den itibaren arabayla takip edenler, laf atanlar oluyordu. Öyle güzel de bir fiziğim yok, yazları doğal olarak olarak şort, elbise vs giyiyorum. Bu yıl sadece bir kere öğlen herifin teki öpücük attı bana, tek yaşadığım taciz bu. Bu yıl tacizle karşılaşmamamın en büyük sebebi ben ve benim gibi bunlarla karşılaşan kadınların bizleri takip eden arabaları polise şikayet etmemiz. Bunun üzerine akşamları polis araçları geziyor mahallemizde, önlemini aldılar yani. Merkezinde asla böyle şeyler yaşanmaz. Hoşnudiye, Cumhuriye mahallelerini özellikle öneririm. Kiralar da hayat da gayet ucuz bu şehirde. Ben 60 metrekare 1+1 evde 375 tl’ye oturuyorum. Dayımlar şehrin göbeğinde, porsuk kıyısında teraslı ve benimkinden büyük 1+1 evde 500’e oturuyorlar. 2014’te bir kız arkadaşımla gece 3’te, ikimiz de sarhoş, biraz şehir turu atmıştık. Karışan eden, laf söyleyen, taciz eden kimseyle karşılaşmamıştık. Aynısını Antalya’da yaptığımı düşünemiyorum bile...

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama muhafazakar şehirleri küçümsemeyin .Benim yaşadığım yer ilçe kadar diyebilirim kot ve tişörtten daha açık kıyafet giyinmek cesaret ister hele etek şort hiç söylemiyorum ama taciz tecavüzlerin çok az olduğu bir yer.Sapıklar dünyanın her yerinde olur zaten mükemmeli yakalamak imkansız.
Yine de insan istediğini giymek istiyor ben de bu sıcaklarda pantolonla bunalıyorum kıyafet olarak da çok giyim mağazası olmadığı için sıkıntı yaşıyorum seçeneklerimiz çok dar.
Giyimin özgür olduğu yerlerde sapıklık azdır diye bir şey yok.Bence iklimini,insanlarını samimi bulduğunuz bir yere yerleşin.Giyim özgürlüğünü de düşünün ama asıl önceliğiniz huzurunuz olsun bence.

Olay açık kapalı meselesi değil. Memleketim erkeklerinin ve onları yetiştiren ailelerin (öz. Annelerin yani hemcinlerimin)zihniyet meselesi.

İnsan gibi rahat yaşamak için en kötü ihtimalle orta ve orta üst sınıfa müdahil olmak lazım. Bir derece, nezih semtlerde insanlar açık/kapalı fark etmeksizin daha rahat yaşıyor.
Şehirden ziyade oturulan mahalle/ semt çok önemli yani.

İstanbulda orta halli ve nezih semtler
İzmir merkez ve merkez ilçeler,
Eskişehir,
Çanakkale,
Marmara bölgesinde yine şehir merkezleri.
Buralar benim gördüğüm yaşanılası yerler.

Tüm Türkiye'nin eskişehir gibi olmasını diliyorum. Oraya gidince insanlık, saygı, sevgi, nezaket gördüm. Türkiye ortalamasının üstünde güzide bir memleket. Fanusa alınmalı korunmalı.

Eski bir semt ben çok severim. Demet tarafına yakınsa sıkıntı ama. İvedik kısmına yakın olsun.

bende ilk onu düşündüm ama çocuk istismarında 2. sıradaymış çok sasırdım
Susmuyorlar da ondan! 40 yıllık komşusu bile olsa Böyle birşey gördüyse şüphelendiyse şikayet eder aman aramızda kalsın kol kırılır yen içinde kalır demez sapıklıktan tiksinirler. Keşke heryer böyle duyarlı olsa aman köylümüzle aramız bozulmasın demese!
Neyse şimdi şehir ayrıştırmanın mantığı yok, yapılan yoruma cevap verdim.
Ülke artık homojen değil heterojen yani herkes heryerde. Aha burası iyi dersiniz oraya göçenler size rahatsızlık verir. Bu yüzden rahatsızlığınızı sıfıra indiremezsiniz ama azaltabilirsiniz

Yildirim mi :) ?

Ben de şu an senin benzerin bir şehirde yaşıyorum. Yakın zamanda izmire taşınıyorum. Yakın zamanda gittim gördüm. Kimse kimseye bakmıyor. Herkes sakin falan. Koca şehirde tek gergin bendim

Dolmuşa tramvaya şortu insanlar bindi kimse dönüp bakmadı bön bön. Milletin gözünün içine baktım bakacaklar mı diye YÖK bakmadılar ya

Ege de yaşamanız lazım şortlu olmayan garip geliyor burda.

Nasıl giyinirse giyinsin insanların birbirini süzmediği,yoluna önüne bakarak gittiği bir şehirde yaşamak isterdim ben de.2000 yılında üniversiteyi okumaya adanadan ankaraya gittiğimde ankarayı o yönden çok sevmiştim.Üzerindekilerin süzülmeden yolda yürümek çok güzel bir duyguydu.Ankarayı bilmem ama adanada halen bir merak.En güzeli takmamak bence

İzmir Karşıyaka Güzelyalı çeşme Seferihisar Bornova Dikili Didim ilçeleri tam yaşanacak yerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…