Rahat yaşayabileceğim bir şehir arıyorum.

Aşırı içe kapanık bir il olmadığı sürece her ilin istediğinizi giyebileceğiniz bölgeleri vardır. Ama istediğiniz renk ojeyi bile süremeyeceğiniz bölgeleri de vardır.
Ben yaşadığım şehirde istediğim gibi giyinebiliyorum ama 29 senedir önünden geçmediğim bölgeleri de var. Oturacağınız muhit önemli yani.

Başlığı yumuşattım hanımlar.
Konu sahibesi maalesef taciz ve tecavüzün olmadığı bir yer kalmadı gibi her şehrin mutlaka zorlukları oluyor, sorunlar da yaşanıyor ama Ege bölgesi, özellikle kıyı Ege biraz daha iyi, evet maalesef buralarda da olumsuzluklar mevcut, müthiş güvenli, şahane, muhteşem diyemem ama doğma büyüme İstanbul'lu biri olarak büyük şehirlere göre biraz daha iyi diyebilirim.

Antalya mugla izmir ... (yuzdelere bakarak seçtim :))
Tabi bu şehirlerden hangisi olursa olsun semt önemli
Merak ettim hangi ildesin pantolonla bile rahat edemedigin?

yahu ille ne alakası var.
istanbul koca derya dediğin gibi gözle taciz edileceğin semtleri olduğu gibi istediğin gibi giyinebileceğin semtleride var.
marmara bölgesindeyim demişsin bilecik falan herhalde. zira edirne kırklareli çanakkale vs rahattır. dediğim gibi istanbulda semt seçebilirsin.
marmara dışında yazmışlar zaten izmir eskişehir muğla semt seçmek kaydıyla.
karadeniz düşünürsen ordu giresun.

hiçbir yer güvenli değil üzgünüm. güvenmeniz gereken tek şey kendi iç güdüleriniz gözlemleriniz. biber gazı ve yakın dövüş sporları tek çaremiz kızlar. akşam yemeğine ya da düğüne müğüne giderken bile yanıma aldığım minnak portföy çantama rujumdan önce biber gazımı koyarım. 4 yıldır farklı farklı dövüş teknikleri öğreniyorum fırsat buldukça kız arkadaşlarımı da gaza getiriyorum beraber gidiyoruz ya da onlara da öğretmeye çalışıyorum bazı temel prensipleri.

biber gazı aldığımda internetten 5 li 6lı halde alırım ve çantamda ve arabada fazladan bir tane daha bulunur mutlaka. şok cihazı ve teleskobik jop da bulunur tabi yanımda gaza ek olarak.

8 cm altı topuklu giymeyen minnoş ruhlu bir insanın ramboya dönüşünün hikayesi gibi oldu bu ama nerede neyle karşılaşırız hiç belli olmuyor.

insan kimseye güvenemiyor bu devirde.

ilk kanı döken başına gelecekleri hak eder diyip bitiriyorum burada.

Teşekkürler

Açık giyinmek gibi bir derdim de yok Ankara da zaten hep mont palto dedim pantolonla da rahat edemez ./

Sizin kadar olsam bide bende böle pısırık gibi halim oluyor acaba ondan mı hep beni buluyor kendime güvenli yürüsem azalır mı ki aman cidden sokakta yürümekten gına geldi

Sakin ol şampiyon , nickinde 47 var diye öyle dedim.Marmara'da yaşamıyorum ki hem ben " sizin Marmara'nız" falan diyosun.Türkiyenin bir çok ilinde yaşadım Karadeniz hariç.Öyle bir yer istiyorsan Ege'ye git.En az oralarda olur bu dediklerin.Tabii genellemek doğru değil.

Ben görene kadar başlık mi degisti? "Rahat yaşayacağım bir şehir arıyorum" bence uygun bir başlık.
Bence Secim haritasını aç, kırmızı renkte gordugun yerlerden birine yerleş.
Edirne, İzmir, Eskişehir, Antalya , mersin (ilçeler), Çanakkale vs vs
Vallahi siyasi bir amacım yok ama Türkiye'nin sosyolojik bir gerçeği..
En basitinden İstanbul'un merkezinde bir ilçede oturuyorum, sarı renk. Dediğin gibi etek -askili bluzla çıksam öküz öküz bakan insan çok. Azıcık yürüyüp hemen yandaki kırmızı ilçeye geçince bir anda Paris'e gelmiş gibi oluyorum. Çok rahatım... O yüzden bazı zamanlarda cantama ince bir penye atıyorum, akşam geç saatte dönersem otobüsten inince giyineyim diye
O yüzden seni anlıyorum.
Öte yandan da biz böyle oldukça karşı taraf azmaya devam edecek. Ama o başka bir konu :)
Umarım güzel bir şehre tasinirsin

kusura bakmayın saldırı altında hissettim niye yalan söyleyebileceğim düşünülüyor hakkımda bir şey yazmıyor sitede

Değişti evet
O kırmızı yerlerden birinde yaşıyorum malesef mutlu değilim onunla alakası olmadığını bizzat gördüm

Sizin kadar olsam bide bende böle pısırık gibi halim oluyor acaba ondan mı hep beni buluyor kendime güvenli yürüsem azalır mı ki aman cidden sokakta yürümekten gına geldi

tavsiye olarak şunu söyleyebilirim laf atana sapıklık yapana arkanızı dönüp gitmeyin dönün siz de laf atın. tepki beklemedikleri için karşılık verince ne yapacaklarını şaşırıyorlar. ben naparsam yapayım rezil olacak o o yüzden susmak zorunda kalacak mantığıyla o kadar rahat bizim kişilik haklarımıza saygısızlık yapıyorlar ki cidden tutamıyorum kendimi artık. tutmuyorum hatta.

daha 3 gün önce köpeğimi gezdirirken laf atan bir motorcunun arkasından koştum kırmızıda yakaladım ağlatarak özür dilettim zor ayırdılar bizi. önceden olsa boş ver der geçerdim ama bir daha birine laf atmak istediğinde 2 kere düşünsün pislik diye bırakmadım peşini. öfke kontrolü sıkıntım var önceden böyle bir durumla karşılaştığımda titreye titreye gelirdim eve üç gün ağlardım sinirden aklıma geldikçe delirirdim niye pıstım kaldım diye. şimdi o öfkeyi öfkelendirene yöneltiyorum. daha mutlu bir insan oldum diyebilirim.

siz de ufaktan biber gazıyla başlayın baktınız saldırgan yakınınızda ve her şeyi yapabilecek bir tip ağzına yüzüne basın biberi. elinizde onun olduğunu bilirseniz biraz daha rahat yürürsünüz en azından bir şey olursa kendimi korurum bir süreliğine diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…