- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.209
- 158
Ankara her zaman mont palto giyilen bir yer değil. Yazın çok sıcak oluyor.Açık giyinmek gibi bir derdim de yok Ankara da zaten hep mont palto dedim pantolonla da rahat edemez ./
Tamamdır araştırıyorum internetten alırımtavsiye olarak şunu söyleyebilirim laf atana sapıklık yapana arkanızı dönüp gitmeyin dönün siz de laf atın. tepki beklemedikleri için karşılık verince ne yapacaklarını şaşırıyorlar. ben naparsam yapayım rezil olacak o o yüzden susmak zorunda kalacak mantığıyla o kadar rahat bizim kişilik haklarımıza saygısızlık yapıyorlar ki cidden tutamıyorum kendimi artık. tutmuyorum hatta.
daha 3 gün önce köpeğimi gezdirirken laf atan bir motorcunun arkasından koştum kırmızıda yakaladım ağlatarak özür dilettim zor ayırdılar bizi. önceden olsa boş ver der geçerdim ama bir daha birine laf atmak istediğinde 2 kere düşünsün pislik diye bırakmadım peşini. öfke kontrolü sıkıntım var önceden böyle bir durumla karşılaştığımda titreye titreye gelirdim eve üç gün ağlardım sinirden aklıma geldikçe delirirdim niye pıstım kaldım diye. şimdi o öfkeyi öfkelendirene yöneltiyorum. daha mutlu bir insan oldum diyebilirim.
siz de ufaktan biber gazıyla başlayın baktınız saldırgan yakınınızda ve her şeyi yapabilecek bir tip ağzına yüzüne basın biberi. elinizde onun olduğunu bilirseniz biraz daha rahat yürürsünüz en azından bir şey olursa kendimi korurum bir süreliğine diye.
Ankara her zaman mont palto giyilen bir yer değil. Yazın çok sıcak oluyor.
tavsiye olarak şunu söyleyebilirim laf atana sapıklık yapana arkanızı dönüp gitmeyin dönün siz de laf atın. tepki beklemedikleri için karşılık verince ne yapacaklarını şaşırıyorlar. ben naparsam yapayım rezil olacak o o yüzden susmak zorunda kalacak mantığıyla o kadar rahat bizim kişilik haklarımıza saygısızlık yapıyorlar ki cidden tutamıyorum kendimi artık. tutmuyorum hatta.
daha 3 gün önce köpeğimi gezdirirken laf atan bir motorcunun arkasından koştum kırmızıda yakaladım ağlatarak özür dilettim zor ayırdılar bizi. önceden olsa boş ver der geçerdim ama bir daha birine laf atmak istediğinde 2 kere düşünsün pislik diye bırakmadım peşini. öfke kontrolü sıkıntım var önceden böyle bir durumla karşılaştığımda titreye titreye gelirdim eve üç gün ağlardım sinirden aklıma geldikçe delirirdim niye pıstım kaldım diye. şimdi o öfkeyi öfkelendirene yöneltiyorum. daha mutlu bir insan oldum diyebilirim.
siz de ufaktan biber gazıyla başlayın baktınız saldırgan yakınınızda ve her şeyi yapabilecek bir tip ağzına yüzüne basın biberi. elinizde onun olduğunu bilirseniz biraz daha rahat yürürsünüz en azından bir şey olursa kendimi korurum bir süreliğine diye.
Laf atma olayları her yerde var çok medeni bir sehirdeyim sozde kuaföre gidiyorum dangalaklar grubundan bi tanesi "off pantolonun olsaydım keşke " dedi bana şöyle bi döndüm keşke pantolonum olsaydın hergün ayagimi sana soksaydim dedim
Çocuk şok , eminim bir daha kimseye laf atmamistir , aklıma geldikçe sinir olurum.
Tepkisiz kalmayın yapıştırın cevabı bu hadsizlere.
Hiçbir şey yapamazsanız azarlayin , bagirin yaptığından utansın terbiyesiz.Benim aklıma gelmez ki ya ne güzel demişsiniz ben far görmüş tavsan misali
Kesinlikle eskişehir derim.sanirim küçük bir sehirdesiniz bir anda büyük şehre gitmek zor gelebilir.hem pahalı bir yer de değil.rahatsiz olduğunuz konuda da enin olun çok rahat edeceksiniz
Abartmamış mısınız biraz?ben istanbulda şyi bir semtte oturuyorum şu an öyle bşr sorun yaşamıyorum ama daha önce vanda yaşadım.bitliste de yaşadım.hiçbir rahatsızlık verilmedi samimiyetle söylüyorum.
Ki kısa etek de giyerdim topuklu da giyerdim işim gereği şık olmalıyım.aracım da yoktu o zaman yürüyerek gider gelirdim de ben sorun yaşamadım.bakan bakar o ayrı ama taciz laf atma vs hiç görmedim.
Karadenizde de bulundum yine görmedim.kadınların üşümüyo musun sen demesi hariç :)
Ya bakan olursa da ben çok takmıyorum.siz neden bu kadar silahlandınız rahatsızsınız anlamadım.doğuda da bulundum karadenizde de ben hiç rahatsız edilmedim.
Abartmamış mısınız biraz?ben istanbulda şyi bir semtte oturuyorum şu an öyle bşr sorun yaşamıyorum ama daha önce vanda yaşadım.bitliste de yaşadım.hiçbir rahatsızlık verilmedi samimiyetle söylüyorum.
Ki kısa etek de giyerdim topuklu da giyerdim işim gereği şık olmalıyım.aracım da yoktu o zaman yürüyerek gider gelirdim de ben sorun yaşamadım.bakan bakar o ayrı ama taciz laf atma vs hiç görmedim.
Karadenizde de bulundum yine görmedim.kadınların üşümüyo musun sen demesi hariç :)
Ya bakan olursa da ben çok takmıyorum.siz neden bu kadar silahlandınız rahatsızsınız anlamadım.doğuda da bulundum karadenizde de ben hiç rahatsız edilmedim.
Aklıma gelen şehirler İzmir,Eskişehir,Antalya.Bende başıma gelen bir olayı aktarayım üç kız arkadaş akşamüstü avm ye gittik gayet salaş ve bakımsızız ve kış mevsimindeyiz (buna dikkat çektim çünkü hep kadınlara atılıyor suç) yeşil ışık yandı karşıdan karşıya geçiyorduk ki önümüzde ki arabadan bir erkek gayet müstehcen bir şekilde laf etti öyle bir laftı ki polisler bile hayret etti hemen naptık polisi aradık geldiler aldılar bizi ifade verdik şikayetçi olduk 1 gece yatırdılar o grubu ki polisler bile inanılmaz sinir oldular duruma daha sonra ahlak polisi vs vs derken şuan davalık olduk birşey olmayacak eminim ama en azından gözleri korktu birdaha yapacaklarını zannetmiyorum beni en çok üzen ise o kişilerin annelerinin o hıyarlar yerine özür dilemesi yalvarması ama yinede geri çekmedik öyle bir lafı kullanan ilerde neler yapar başkaları yanmasın
o sizin şansınızmış tek suçu minibüste geç saatte yalnız eve dönmek olan genç bir kız katledildi bu ülkede. ne ilk ne son cinayetti o. erkek çocuklarını paşam oğluşum kralsın aslansın tüm kızlar kurban sana şeklinde yetiştiren insanların olduğu her yerde hiç kimse güvende değil. bir saldırıya maruz kaldığında çok samimi söylüyorum akıllı vicdanlı bir polis memuruna denk gelmediyseniz şikayetçi olmamanız onları uğraştırmamanız için baskı yapıyorlar ve bir de onlar sizi taciz etmeye kalkıyor bunun da örnekleri yaşandı bu ülkede. o yüzden benim başıma bir şey gelmedi demek ki her yer güvenli siz abartıyorsunuz demek çok sağlıklı bir değerlendirme olmuyor malesef.
Ya hu tabi ki bağdat caddesinde yaşanmıştı hatta sanırım söyledğiniz olay.yaşanıyor ben her yer pür ü pak demiyorum lakin okuduklarım biraz abartılı geldi.biber gazları elektroşoklar vs.yani bu kadar tedirgin olarak yaşamak insanın psikolojisini daha çok bozmaz mı?biraz rahat olunmalı insanlar da o rahatlığa alışacaklardır bence.çocuklarımızı insan bedenine saygı duyan bireyler olarak başta yetiştirmeliyiz. Sadece beden değil elbette düşünceye de saygı.yoksa bunlar bu partici sunlar şu partici oralar rahat buralar şöyle gibi bi yaklaşımın da elle tutulur yanı yok.bana göre her türlüsü ayrıştırmanın kötü.başta biz saygılı olalım ve saygı bekkeyelim.o sizin şansınızmış tek suçu minibüste geç saatte yalnız eve dönmek olan genç bir kız katledildi bu ülkede. ne ilk ne son cinayetti o. erkek çocuklarını paşam oğluşum kralsın aslansın tüm kızlar kurban sana şeklinde yetiştiren insanların olduğu her yerde hiç kimse güvende değil. bir saldırıya maruz kaldığında çok samimi söylüyorum akıllı vicdanlı bir polis memuruna denk gelmediyseniz şikayetçi olmamanız onları uğraştırmamanız için baskı yapıyorlar ve bir de onlar sizi taciz etmeye kalkıyor bunun da örnekleri yaşandı bu ülkede. o yüzden benim başıma bir şey gelmedi demek ki her yer güvenli siz abartıyorsunuz demek çok sağlıklı bir değerlendirme olmuyor malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?