• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahatlık mı dersiniz

Tabi böyle amacsiz, emelsiz, egoist olunca rahat, relax bir insan olursunuz :) Aslinda ne kadar s1k1ci ve bos ama farkinda bile degilsiniz :)
fazlasıyla egoıst haklısınız ama burda gördüğüm bazı kadınlardan bin kere akıllı ve haklı kendi maaşını harcayamayan unıversite mezunları var burda üstüne bir de psıkolojık şiddet görüyorlar eski çalıştığım bir işyerinde öğretmen bir ablam şöyle demişti:bir çalışanlar kadınları hep somuruyorlar etinden sütünden derisinden fazlasıyla faydalanıyorlar çoğu erkek çift maaş için evleniyor sevgi aşk bahane demıştı buna ne dersiniz peki

Neden bu kadar aşağılıyorsunuz karşınızda ki insanı hanımefendi? Hoş mu tavrınız? Limoncuyla fikirlerim zerre kadar uymaz,yaşam tarzımızda,düşüncelerimizde tamamen farklıdır ama böyle olması kimsenin kimseyi ezmesini gerektirmiyor.Anlattığı şeyler gayet normal şeyler starbucks çok lüks bir yer mi Allah aşkına? Herkes burada şoklara girdi okuyunca 13-14 yaşında öğrenci çocuklar bile oturuyor starbucks'ta.Saydığı şeylerde hiç lüks bir şey göremedim ben.Gittiğim yerleri şurada saysam ağzınız uçuklar,yalan mı diyeceksiniz bana da? Demezsiniz,çalışıyorum diye değil mi? Ama limoncu çalışmadığı için yalan söyler,kahve içmeye gidemez,hayal kuramaz niye çünkü vasıfsız..Bu mudur yani? Ayıp yahu cidden ayıp.Karşınızda herşeyden önce bir bayan var,sizin hemcinsiniz.Bu kadar aşağılamak,kırmak günah değil mi? Yatağını açmamasına inanmıyorsunuz ne var ki bunda? Bende bekarken açmadım hiç,annemin bir tane kızıyım çünkü.Limoncuda bekarlığından bahsediyor zaten.Bekarken çalışıyordum,annem önüme yemeğimi getirirdi tepsiyle,yatağımı bile açmazdım diyor.Çok garip bir durum mu bu sanki? Herkesin bir yaşam tarzı var.Bize ters olsa bile bu şekilde kimseye saygısızlık etme hakkımız yok.İsteyen çalışır,isteyen çalışmaz.Ben senelerdir çalışıyorum,kimseden bir şey beklemeden herşeyi kendi emeğimle yaptım.Evlendim eşimden para bile istemem kazanıyorum zaten ondan almama gerek kalmıyor.Bu durumda limoncuyu asla anlayamam hayatım boyunca yaşam tarzı bana hep garip gelir.Ama asla saygısızlık etme gibi bir hakkımda olamaz.Bir de kırmamak için bir şey demiyorum demişsiniz ama şu yorumunuzda kırıcı değilse bir de dikkat etmeden yazsanız neler yazacaksınız kim bilir.
çok güzel yazmışsınız limoncunun haksız yönleri olsa da o kadar tuhaf bir hayatı yok bence de.bir de bu kadınlar kulübünde gezinenler sadece asgari ücretli sanki nereye gittığımızı söylesek ne aldığımızı söylesek hemen saldırıya gecenler bulunuyor geçenlerde konu açtım altınım çok takıldı evlenirken ama esım karış olduğu için pırlanta almadı annem almak ıstedi alsammı dedım neler yazdılar neler ya bi kere annem benle yaşıyor hem memur emekli maaşı hem de 2 kıra gelırı var beş kuruş masrafı yok tek çocuğum harcasa bana ne olacak sanki ben annemı somuruyormuşum dıyenler bıle oldu pess ki pes

Kızlar bende Çalışmıyorum eşimde calismiyor. Dublex de oturuyorum kapıda arabamiz var ayda 10 bine yakın gelirimiz var. Çalışmıyorum ama hersey elimin altında çalışmayan insan bişey beceremeyen vasıfsiz boş insan değildir illaki. İhtiyacım yok Çalışmıyorum
aynen ben de bunu dıyordum herkes çalışmak uretmek mecburıyetın de değil hem bazı memur bayanlar kızacak ama ben sadece mesai doldurmak için işe gıdıp her işten kaytarıp yan gelip maaş alan o kadar çok kişi tanıyorum ki onlar da zararlı istıfa etsinler o zaman hodri meydan durustlukse

Bilgececiğim,birtanem ama saydığı şeyler lüks şeyler değil ki.Evden çıkıyorum bir english home'a bakıyorum neler gelmiş diye oradan çıkıp starbucks'ta bir kahve içiyorum diyor.Bir kaç mağaza geziyorum diyor.Geriye kalan saydığı şeylerde zaten hayalleri onun.Yurtdışına gideyim,çantamı sırtıma takayım gezeyim falan demiş.Biz şimdi onların parasını büyük şehirlere göre değerlendirirsek tabi ki çok uçuk gelir bize nasıl yeter diye.Ama onların yaşadığı yer küçük biryerdir belki,orada daha ucuzdur herşey yetiyordur para onlara.Eşiyle ilgili kısımada yine bir şey diyemeyiz ki sevmişler birbirlerini evlenmişler,demek ki kocası da rahatsız değil bu durumdan.Köle gibi davranıldığını düşünüyorsada adam boşanır yani ona bir şey diyemem.Zaten ben aile yaşantılarına bir şey demiyorum,benim kızdığım şey bazı üyelerin limoncuyu çok aşağılaması.Yani vasıfsızsın,şöylesin,böylesin demesi.Buna tepki verdim sadece.Sen benim limoncuyla eski tartışmalarımı görsen ohoo kaç kere polemiğe girdik bu mevzular yüzünden.Ama herşeyin bir sınırı var.Bu kadarda saygısızlık görmedim ben,çok aşağıladılar kızı yani,günahtır.
:KK50:

Ben doktor olsun demedim neden bu kadar dert ettin anlamadim adam gece mesaisine giderken bu kadar rahatligi benim vicdanim kaldiramaz sadece bu ayrica ben sizin fikrinize katilmak zorunda degilim
anlamamışsınız yazdığımı polemiğe gerek yok ıyı gunler

çok güzel yazmışsınız limoncunun haksız yönleri olsa da o kadar tuhaf bir hayatı yok bence de.bir de bu kadınlar kulübünde gezinenler sadece asgari ücretli sanki nereye gittığımızı söylesek ne aldığımızı söylesek hemen saldırıya gecenler bulunuyor geçenlerde konu açtım altınım çok takıldı evlenirken ama esım karış olduğu için pırlanta almadı annem almak ıstedi alsammı dedım neler yazdılar neler ya bi kere annem benle yaşıyor hem memur emekli maaşı hem de 2 kıra gelırı var beş kuruş masrafı yok tek çocuğum harcasa bana ne olacak sanki ben annemı somuruyormuşum dıyenler bıle oldu pess ki pes
Zaten biri parayla ilgili bir konu açmasın aman aman.Bir tane kız vardı,4.500 lira maaşla geçinilir mi diye bir konusu vardı yanlış hatırlamıyorsam.Kızın anlatmak istediği borçlarımız varken bu parayla geçinebilir miyiz tarzında bir şeydi sanırım.Ay neler yazdılar,yok asgari ücretle geçinen insan yok mu,yok sen paragöz müsün neyine yetmeyecek.Yahu anlatmak istediği 4.500 lira bana yetmez değil ki,borç öderken yeter mi diyordu.Yazılanlara inanamadım yani.Ayrıca o para yetmek zorunda da değil.Herkesin yaşam standardı farklıdır.Kimi bin lira maaşla geçinebilir,kimine 10 bin bile yetmez.Biri para yetmiyor ya da şunu aldım bunu aldım demesin burda,hemen herkes üstüne saldırıyor.Ne paragözlüğü kalıyor insanın,ne görgüsüzlüğü kalıyor,ne şımarıklığı kalıyor.Herkes zengin ve ya fakir olmak zorunda değil.İnsanların hayatına saygı duyulması lazım.Limoncunun da yanlış yönleri var evet.Kendisine de söylüyorum ben zaten.Ama herşey saygı çerçevesinde konuşulmalı burda.Yok cahil,yok vasıfsız,yok şöyle yok böyle bunlar ne ayıp şeyler ya.Karşılarında bir insan olduğunu unutuyor bazı üyeler yorum yaparken.Herkesin bir onuru gururu var,ayıp yani.

aynen ben de bunu dıyordum herkes çalışmak uretmek mecburıyetın de değil hem bazı memur bayanlar kızacak ama ben sadece mesai doldurmak için işe gıdıp her işten kaytarıp yan gelip maaş alan o kadar çok kişi tanıyorum ki onlar da zararlı istıfa etsinler o zaman hodri meydan durustlukse
Muhasebe, sekreter, öğretmen vs ne üretiyor napiyo ben anlamadım zaten canım. Neyse ihtiyaçları var çalışıyorlar mecbur benim ihtiyacım yok evde oturuyorum. İhtiyacı olmayıp çalışmayan insanlar onlar için boş vasıfsiz vs oluyorsa olsun kaale alıyorum desem yalan olur:)

Muhasebe, sekreter, öğretmen vs ne üretiyor napiyo ben anlamadım zaten canım. Neyse ihtiyaçları var çalışıyorlar mecbur benim ihtiyacım yok evde oturuyorum. İhtiyacı olmayıp çalışmayan insanlar onlar için boş vasıfsiz vs oluyorsa olsun kaale alıyorum desem yalan olur:)
yok sız beni yanlış anlamışsınız elbette yazdığınız meslekler gerekli meslekler ben çalışmayı destekleyen bırıyım ayrıca eğıtımlı olmalı herkes az ya da çok benim dedığım boş boş oturup aldığı maaşın zerresını haketmeyen bazı devlet memurları onlar kendılerını ıyı bılırler zaten öğretmen doktor hemşire gibi meslekelr degıl bu kasteddıklerım kadro fazlası olduğu halde işe yerleştırılıp haybeye maaş alanlara bankamatık memurlarına benım sozum

Zaten biri parayla ilgili bir konu açmasın aman aman.Bir tane kız vardı,4.500 lira maaşla geçinilir mi diye bir konusu vardı yanlış hatırlamıyorsam.Kızın anlatmak istediği borçlarımız varken bu parayla geçinebilir miyiz tarzında bir şeydi sanırım.Ay neler yazdılar,yok asgari ücretle geçinen insan yok mu,yok sen paragöz müsün neyine yetmeyecek.Yahu anlatmak istediği 4.500 lira bana yetmez değil ki,borç öderken yeter mi diyordu.Yazılanlara inanamadım yani.Ayrıca o para yetmek zorunda da değil.Herkesin yaşam standardı farklıdır.Kimi bin lira maaşla geçinebilir,kimine 10 bin bile yetmez.Biri para yetmiyor ya da şunu aldım bunu aldım demesin burda,hemen herkes üstüne saldırıyor.Ne paragözlüğü kalıyor insanın,ne görgüsüzlüğü kalıyor,ne şımarıklığı kalıyor.Herkes zengin ve ya fakir olmak zorunda değil.İnsanların hayatına saygı duyulması lazım.Limoncunun da yanlış yönleri var evet.Kendisine de söylüyorum ben zaten.Ama herşey saygı çerçevesinde konuşulmalı burda.Yok cahil,yok vasıfsız,yok şöyle yok böyle bunlar ne ayıp şeyler ya.Karşılarında bir insan olduğunu unutuyor bazı üyeler yorum yaparken.Herkesin bir onuru gururu var,ayıp yani.
sonuna dek katılıyorum bu yorumunuza herkesin standartı farklıdır kimine lüks gelen kiminin zaten rutin hayatıdır ev araba eşya takı tatil güzel giyim kuşam dışarıda yemek yemek arada eğlenmek olması gereken hayattır zaten ben turızmcıyım Avrupalı emeklıler emekli maaşlarıyla hersene başka bir ülkeye giderken biz starbucks a gıdebılmeyı tartışıyoruz .ben de lımoncuyla bıraz eglendım ama bu konusuyla değil hatalı olduğu bir konuyla ılgılıydi.insana saygı duymak lazım öncelikle paranın ne degerı var ki ulkemızde 200 300 un hesabı yapılıyor kadına

sonuna dek katılıyorum bu yorumunuza herkesin standartı farklıdır kimine lüks gelen kiminin zaten rutin hayatıdır ev araba eşya takı tatil güzel giyim kuşam dışarıda yemek yemek arada eğlenmek olması gereken hayattır zaten ben turızmcıyım Avrupalı emeklıler emekli maaşlarıyla hersene başka bir ülkeye giderken biz starbucks a gıdebılmeyı tartışıyoruz .ben de lımoncuyla bıraz eglendım ama bu konusuyla değil hatalı olduğu bir konuyla ılgılıydi.insana saygı duymak lazım öncelikle paranın ne degerı var ki ulkemızde 200 300 un hesabı yapılıyor kadına
hep 5 yıldızlı tatıl yapardım ılk kez busene tasarruf yapayım dedım mısafırhanemızden yer ayırttım Antalya tatılı için yemınle 2 gun zor dayandık çocukla yemekler bozuktu sıcak su bozuldu kac kere soyledık tınmadılar temızlık 3 günde bır dedıler odamızı pıslık götürdü.Adeta kalkın gıdın de bız de sıze hızmet etmeyip boş boş oturalım dedıler 5 karış suratla hemen 5 yıldızlıya geçtik hizmet neymiş ınsana verılen değer neymış guleryuz neymış gördük bir kez daha kalite demek fazla para demek bu ülkede maalesef

fazlasıyla egoıst haklısınız ama burda gördüğüm bazı kadınlardan bin kere akıllı ve haklı kendi maaşını harcayamayan unıversite mezunları var burda üstüne bir de psıkolojık şiddet görüyorlar eski çalıştığım bir işyerinde öğretmen bir ablam şöyle demişti:bir çalışanlar kadınları hep somuruyorlar etinden sütünden derisinden fazlasıyla faydalanıyorlar çoğu erkek çift maaş için evleniyor sevgi aşk bahane demıştı buna ne dersiniz peki

Çoğu doğru valla sırf maaş yüzünden evlenen o kadar erkek görüyorum ki, aç gözlüler...
Eskiden öğretmenlik yapmıştım, çalıştığım okullarda erkek öğretmenler bayan öğretmenleri resmen yürüyen maaş kartı olarak görüyorlardı..İlk aradıkları özellik çalışıyor mu ne iş yapıyor....Evliler de karılarının maaş kartlarının kendilerinde olmasını gururlanarak anlatıyorlardı.
Şu an çalıştığım yerde de erkek iş arkadaşlarım eşlerinin maaş kartını almış ve bunu normal görüyorlar, benim kartımın kendimde olmasına şaşırıyorlar hatta. Evde de yardım etmediklerini söylüyorlar bir de çünkü o kadının işiymiş bi yapsa alışırlarmış....öyle konuştuklarında boğasım geliyor yeminle...:KK62:

yok sız beni yanlış anlamışsınız elbette yazdığınız meslekler gerekli meslekler ben çalışmayı destekleyen bırıyım ayrıca eğıtımlı olmalı herkes az ya da çok benim dedığım boş boş oturup aldığı maaşın zerresını haketmeyen bazı devlet memurları onlar kendılerını ıyı bılırler zaten öğretmen doktor hemşire gibi meslekelr degıl bu kasteddıklerım kadro fazlası olduğu halde işe yerleştırılıp haybeye maaş alanlara bankamatık memurlarına benım sozum
Canim ben senin yazdığından daha çok Diğer üyelerin evde oturanlara vasıfsiz boş insan tarzı itaamlarina cevap olarak yazdım. Yoksa meslek ayrımı değil amacım

bu anlatiklarinizin insanin kendi tutumuyla hayataki durusuyla ilgilidir. Bende calisan bir insanim ve bana bahsetiginiz gibi davranilmasina izin verecek biri degilim. Peki cok merak ediyorum konu sahibinin yaptigi nedir, o da bir nevi somurme degilmi madem? Evli degilim ama bana göre evlilik hangi tarafin daha cok baskin oldugu, hangi tarafin öbürünü sömürdügü bir savas degildir. Bana göre cogu beraberligin sorunu birbirine karsi duyulmayan saygidir. Ve tekrar diyorum evet bana göre konu sahibinin yasadigi hayat o kadar bos o kadar s1k1ci ve amacsiz ki yazik yani bosa gecen koca bir ömür.

bu anlatiklarinizin insanin kendi tutumuyla hayataki durusuyla ilgilidir. Bende calisan bir insanim ve bana bahsetiginiz gibi davranilmasina izin verecek biri degilim. Peki cok merak ediyorum konu sahibinin yaptigi nedir, o da bir nevi somurme degilmi madem? Evli degilim ama bana göre evlilik hangi tarafin daha cok baskin oldugu, hangi tarafin öbürünü sömürdügü bir savas degildir. Bana göre cogu beraberligin sorunu birbirine karsi duyulmayan saygidir. Ve tekrar diyorum evet bana göre konu sahibinin yasadigi hayat o kadar bos o kadar s1k1ci ve amacsiz ki yazik yani bosa gecen koca bir ömür.
valla cnm esimin de bastaki tutumu cok önemli benim böyle olmamda ilk yıllar kavga ettikmi ne kadar safmısım sabah kadar aglar esim ise gittimi yataktan cıkmam o aksam gelene kadar ne kahvaltı ne yemek yerdim ne salak mısım ailem yok diye küstük kacarak evlendik ya ooo neler dedi neler zamanla unutsan da o ilk zamanki kör asıklık gibiyo insanların gercek karakterini görüyosun onda görede tutumun davranısın degisiyo

sanki kadınlar kulübünde kimsenin derdi yok herkes mutlu huzurlu kimde fuzuli para harcamıyor bir tek bu limoncu suçlu ben gecen konusunda bır tek gorumcelerıne çakal dedığı için yuklenmıştım ama her konuda da haksız degıl bu kadın
Haklı olduğu yan nedir acaba?
Kendisi sormuş, rahatlık mıdır bunun adı diye.
Kendimce birkaç yorumumdan sonra alıntıladığınız kanıya vardım.
Duygusal eksiliğini maddi harcamalarla kapatmaya çalışıyor.
Eğer bunun farkına varır, bencilliğinden vazgeçerse ekonomik olarak daha rahat bir hayata sahip olabileceği önerilerinde de bulundum.
Çünkü ayağını yorganına uzatmak çok çok öte bir yaşam biçimi edinmiş ve bu harcamaları sebebiyle belki de eşini daha az görüyor.
Adamın ona yetişebilmesi için daha çok çalışması gerek bu da konu sahibinin daha fazla yalnız kalması demek.
Bunun hepsi bir kısır döngü, sorunun temeli bencillik.

Siz haklı bularak ne yaptınız peki?
Nasıl bir fikir verdiniz?
Başka mağazalara da mı bakmasını söylediniz ya da başka indirimleri takip etmesini mi?
Haklı madem...

Son düzenleme:
Back
X