Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
teşekkürler bilgilerin için bende kime gideceğimi şaşırdım hakan şatıroğluna gidiyorum ama hiçbir yere bağlı değil anlıyacağın çok pahalya malolucak daha hamiledeğilim ama nisan da düşünüyoruz

İnşallah hazır olduğun anda hamile kalırsın ve sağlıkla bebeğini kucağına alırsın canım..Ben yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim, karar senin..Eminim bu doktorla olumlıu tecrübesi olanlar da vardır..Ama beni çok büyük bir riskle karşı karşıya bıraktı..Aynı durumun başkasının başına da gelmesini istemem..İnşallah ilgili ve bir o kadar da tecrübeli bir doktor bulursun..

merhaba arkadaşlar tarık aksu ve sinan beksaça gideniniz varmı yada herhangibir bilgisi olan

Merhaba emel
Ben 2 kayıptan sonra sinan beksaça gittim daha yeni
ben de servikal yetmezlik var ama sinan hoca benden bir sürü tahlil istedi ve de asıl sorunun kan pıhtılaşması olduğunu ortaya çıkardı ve de hamileyken kan sulandırıcı iğne olmam gerektiğini söyledi.
Yani sadece servikal yetmezliğe bağlıyordu önceki doktor ve bana hiçbir araştırma yapmamıştı Sinan hoca buldu ama çok yoğun ona ulaşmak zor oluyor Ama en azından bir kere görünmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Kolay gelsin arkadaşım

yağmurcn canım sıkma canını bak herkes kanama yaşamış ve geçmiş
allahın izniyle seninkide geçecek yeterki stres yapma ve kendini yorma canım
lütfen iyi düşünmeye çalış dualarımız seninle

salihacım allah kavuştursun , öncedende dediğim gibi evinize 3 kişi dönersiniz inş. :)
en zoruda bu gerçekten en fazla ihtiyacın olduğu zaman eşinden uzak olmak
bakalım ben ne zaman gideceğim sanırım bende senden etkilendim eşimle düşündük ameliyattan önce gideceğim

fklic seninde çok az kalmış doğuma çok sıkıntılar çekmişsin ama sonunda yavrunu sağlıkla kucağına aldığında hepsi unutulacak inşallah

tiwiks canım az kalmış doğuma allah sağlıkla kurtarsın inş.allahım bizlerede yaşatsın bu mutluluğu inş. :)

günaydın herkese ilginize teşekkür ederim bende enazından sinan beye birkere gideyim diyorum acaba doğumu nerde yaptırıyor

Günaydın kızlar. Dün doktora gidince ordan da arkadaşıma uğradık geç geldim. Rahimağzı boyu 5 cm. doktor bunu takıntı yapma senin rahimağzıyla ilgili bir sorunun yok o kayıp başka nedenlerle olmuş dedi. Rahimağzında sorun olsaydı ilk gebeliğinde olurdu dei. Ense kalınlığını ölçtü 1.1 çıktı 17. haftada 3lü tarama için çağırdı. Raporun biter karın ağrıların geçmezse ara hastaneye yatırıp heyet vereyim yine dedi. 18 martta raporum bitecek. Bebişim çok hareketliydi. İlk defa abisinide götürdük yanımızda bebeği görünce ultrasonda koca kafalı dedi:)) doktorda bunlar şimdi böyle oluyor sonra küçülür kafası dedi.

Selamlar
Kelebek ve Rhn nerelerdeler. Bebeklerı ıyıdırler umarım.
Tıwıks de yok bı kac gundur. Dogurdu mu acaba?
flkc canım ayaklanma bıraz daha dayan. Bak ben ayaga kalktıgım gun dogurdum. Anne karnında kalınan her gun cok onemlı bılıyosun zaten.
Yenı hamılemız ne kadar cok ne guzel. Umarım hepınız saglıklı bı sekılde bebeklerınızı kucaklarınıza alırsınız. Ben eskısı kadar sık gıremıyorum. Bebısler cok zamanımızı alıyorlar :)

canım ben buralardayım daha doğurmadım10 martta geliyorum diğer forma bekle beni.......

ali tuna da çıkmış hastaneden şükür çok sevindim ...daha kendisini göremedik ama olsun onu çok çok öpüyorum ........

Sevindim senin adına arkadaşım, dikiş falan atılmayacak sana yani öylemi? İstırahate ve ilaçlara devam mı peki?

Rahim kaslarını kuvvetlendirmek ve yumurta sayısını arttırmak için akapuntur tedavisi önerdiler...Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

merhaba arkadaşlar
yaklaşık 1 saattir hem afacan oğluşumla uğraşıp hemde yazdıklarınızı okumaya çalıştım..
ben bu konuyu açarken o kadar kaygılı ve korkuluydumki..
Allah a şükür bebeğime sağlıkla kavuştum..

Rabbimden tek dilegim isteyen herkesin sağlıkla zamanında meleklerine kavuşması..
aranızda dogumuna az kalmış arkadaşlar var..inşallah herşey sprunsuz olur ve bebekleriniz sağlıkla dünyaya gelir...

ama en çok neye üzüldüm biliyor musunuz badem arkadaşımızın yaşadıklarına be söylediklerine bu kadar tepki göstermenize..

çünkü hepiniz aynı acıyı yaşamış birisiniz..ben demiyorum ki birinin digerinden fazla yada kötü...

ama onun psikolojisinin iyi olmayacagını düşünüp bence daha ılımlı yaklaşmalıydınız

lütfen beni yanlış anlamayın
edamecrin arkadaşımızla ben sürekli görüşüyorum
o beni az çok tanır..

ben sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim ve Allah'a şükürki hiç kaybım yok
buna ragmen hamilelikte ve dogumdan sonra insanlara neler yaptım
çevremdekileri ne kadar çok kırdım anlatamam
ama onlar herşeyi benim psikoljime bağladılar ve ıunuttular bile herseyi..

tiwiks ve fklic arkadaşım meleklerinize kavusmanıza az kaldı..
onları ilk dogdugunda koklayın..
o kokunun yerini dolduracak başka sey yok..
rhn arkadasımızın bebegi insallah en kısa zamanda evinde olur..

ve diger hamile arkadaşlarımızda..hamile olmayanlarda saglıkla bebeklerine kavusur insallah
sabırla ve sevgiyle kalın...

Son düzenleme:

Allah razı olsun...........

Sevindim senin adına arkadaşım, dikiş falan atılmayacak sana yani öylemi? İstırahate ve ilaçlara devam mı peki?

Evet ilaçlara devam 18 marrta rapor bitince işe başlayabileceğimi söyledi doktorum ama benim şikayetlerim geçmedi henüz deyince duruma göre yine heyet ayarlarız dedi.

melek oğlun çok tatlı yaaaaaaaaaaaa ne mutlu gördüm sonunda Allah bağışlasın ...
tam ısırımlık........

Canm benım tsk ederım. Senınde ıyı olmana sevındım. 10 Marta cok az kaldı..Sende alacaksın melegını kucagına..
Su anda sen kaldın bızım donemdekılerden..

Ssaslan, kelebek, nery nasıl bebısler ıyı mı?
Yaaa yarende yok nerelerde..

burdayım melekcim:sm_cool:
maşallah oğluşun çok tatlı canım, bende özelden mesaj atmıştım sana resimlerini sayfanda göremeyince merak etmiştim...delikafadulden
bende bekliyorum canım işte transfer için bu ay doktora gidiyorum ama rahim kalınlığı yeterli seviyeye gelmedeği için beklemedeyim, perşembe tekrar gidicem duruma göre ya haftaya yada öteki aya kalacak..sositososito

Melek maşallah oğluşun çok tatlı. Ohh yanaklara bak öp kokla onu. Allah bağışlasın.
Emziriyorsun dimi? Tamamen iyileştimi problem yok şimdi dimi?

saol tatlım tsk ederım ıyı sımdı saol..valla arada emzırıyorum arada sagıp verıyorm arada az da olsa mama verıyorum..

yarenım msj aldım o zaman cvp yazma fırsatım olmadı... hayırlısı ne zaman ıse o zaman olsun tatlım. ne derler gec olsun temız olsun.. kafan rahat olsun gerısı gelecek.bızım zamanımızda destegını bızden hıc esırgemedın cok tesekkurler

selam arkadaşlar
2 gündür yazdıklarınızı okuyorum ama yazacak fırsat bulamıyorum
bizimki 2 gündür yine memeye monte yaşamaya başladı
ara ara geliyor oğluşun gelenleri :))
sinir bozukluğu yapsa da kıyamıyor insan

tiwiks canım iyi bekledi bebiş bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…