selamlar kızlar kac kere geldım kımse yok
su an annemlerdeyım
esım ıstanbulda
mıgde bulantılarım cok
bende buraya kactım
6 hafta 3 gunluk oldu
kese gorundu yolk sacda
su an hersey ıyı allaha sukur
burda kı dr da gıdecegım kontrole salı gunu
Bebeğim ayy77 ve bende septum vardı. İkimizde ameliyatı seçtik. Canım ameliyatı iyi bir doktorda olursan sorun yaşamazsın. Benim sana tavsiyem tabi doktorunu sen daha iyi bilirsin pek bu konuda kendine güvenmiyor gibi geldi. Yani etkilemekte istemiyorum ama. Şöylede bir durum var mesela düşük yada erken doğumu göze alabiliyorsan psikolojik olarak ameliyatı erteleyebilirsin. Benim ilk doktorum bana dene ondan sonra ameliyat dedi. Ama ben duygusalım düşüğü erken doğumu göze alamadım. Başka doktora gittim oda zaten ameliyat şart dedi. Ay77 bende olduk ameliyatlarımızı. İkimizde tekrar operasyon gerekmedi. Tek ameliyatla septumlarımız alındı.
Bu arada bu ameliyatı geçiren bir arkadaş doğum bile yaptı formdan. Hamile kalan çok canım.
Birde doktorum bizim bebek kararımızı bilmediği için hemen ilaçlara başlamak istedi. O gün ne mutlu oldum septumu halledik sıra gebelikte deyince. Eşimin işi netleşsin biz gene 3 ay kendimiz deneyeceğiz olmazsa ben ilaçalara başlayacağım.
merhaba, basından gecenlerı anlatırken cok aydınlatıcı olmussun , rica etsem bu amılyat sana kaça mal oldu öğrenebilirmiyim.
bu gun bana medical park göztepede 1800tl dediler biraz fazla geldi açıkcası. sanırım sen marmara ünv.bir profa yaptırmıstın dımı?
kızlar bişey sorucam benim 2,5 senedir bebeğim olmuyor hamile kalamıyorum . bu rahimde septum gebeliği engellemez düşük yapar diyorlar. acaba benımkı engellemiş olabilirmi, yoksa artı baska bişeyler varda ondanmı hamile kalamıyorum?
bısey sorucam ben buay hsg cektırdım ve rahım bıraz bozuk olabılır dedı fakulteye yonlendırdı bır anormallık olsa anlamazmı kadın dogumcu
Genelde anlaşılıyor. Ama bazen perdeyle çift rahim birbirine benzediğinden hangiisnin olduğu net anlaşılamıyor. Yada kalp şekliyle perdeyide karıştıabiliyorlar. Ama büyük ihtimalle hsg de anlaşılır. Sordunuzmu nasıl bir anomali olabilir diye ?
sevgili zeyhat okuduklarımdan anladığım kadarıyla bu ameliyatı geçirmiş ve çok araştırma yapmışsın.ben daha yolun başındayım.2 düşük yaşadım bir çok tahlil yaptırdım ve kanda pıhtılaşma çıktı.düşüğümden 5,5 ay geçti ve yeniden hamile kalmak için kendimi toparlamıştım ki dr.ultrasonda gördüğüne göre bana rahmimde perde olabileceğini ve film çektirmem gerektiğini söyledi.ve eğer perde var ise ameliyat olmam gerekiyormuş.ağlayım mı üzüleyimmi ne yapacağımı şaştım kaldım......benim parasal imkanlarımda kısıtlı 2 düşük ve kürtajdan sonra işten ayrıldım.bana moral verecek bir kaç kelime lazım.cesaretlenmeye ihtiyacım vari.ameliyat anestezi ile mi oluyor
Merhabalar arkadaşlar..ben yaklaşık 10 gün önce kontrol amaçlı hsg çekildim.filmi çekildikten sonra izmire memleketime gittim o yüzden giremedim nete.ben daha önce perde için ameliyat olmuştum bu filmde ameliyat sonrası kontrol amaçlı istenmişti.bende çekildim.ama maalesef bir ameliyat daha olmam gerekiyormuş..çok moralim bozuldu duyunca..doktorun bana dediği perde gibi ameliyatlarda bazen operasyonu bir kerede değil de iki kerede yapmak daha iyi oluyormuş..çünkü rahime herhangi bi zarar vermemesi bakımından (rahimde delinme riski gibi...vs..nedenlerden dolayı) iki operasyonla alınması daha iyiymiş..benimde zaten derin bir perdeydii..o yüzden biraz daha törpülemeye ihtiyaç varmış..ameliyattan önceki hsg mle, ameliyattan sonraki hsg me baktığımda halen bir miktar aşağı doğru inen bölme yani perde görünüyor gerçekten.eskisine nazaran daha azalmış gözüküyo tabiiki ama daha var maalesef..o yüzden tekrar ameliyat olcam arkadaşlar..bugünde kan,idrar,ekg ...vs gibi tetkiklerimi yaptırmaya başladımm.adetimin ilk günü hastaneyi arayıp bana yatış yani ameliyat için randevu verecekler.bekliyorum anlayacağınız..tahmini mayısın ortaları gibi olurum diye düşünüyorumm adetime göre bi yanılma olmazsa..bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlar yada benim gibi iki ameliyatla perde yi aldıran arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum..ben ankarada yaşıyorum..etlik zübeyde hanım kadın doğum hastanesine gidiyorum ve önceki ameliyatımı da orda olmuştum..ameliyatımı da yapan bölüm başkanı Doç.Dr. Berna Arıcı.(soyadını yanlış hatırlamıyosam tabii) Bu hastaneye giden ve berna hanımda perde için ameliyat olan arkadaşlar varsa da bana yorumlarını yazarlarsa çok çokkk memnun olurum..herkesin yorumlarını bekliyorum arkadaşlar..şimdiden çok teşekkür ederim..
arkadaşlar hepinize büyük geçmiş olsun.az da olsa konuların b,ir çoğunu okudum..benimde rahmimde bir sorun var (halk deyiminde eşek sırtı diyolarmış)yanii en üst tarafı biraz aşaya doğru eyik okadar.bizde 1 yıl bebek için uğraştık ama olmadı en sonda tüp bebeğe karar verdik.ama doktorum her ihtimale karşı tüp bebekte şansım artması için ve hüsrana uğramam için bana HİSTEROSKOPİ önerdi.bende mayısın 13 amelyat olucam hemde 150tl 'ye..o konuda çok şanslıyım,çünkü bildiğim kadarıyla fiyatlar çok yüksek..allah hepimizin yardımcısı olsun,tez vakit sonuç almanız meleklerinize kavuşmanız dileğilee..
zeyhat canıııım son yazdığını okudumda.hiç canını sıkma benimde arkadaşım 3 yıl uğraştı ama hiç bir doktor ona yumurtalıkların küçük demedi,takiiii benim doktoruma gidene kadar.ozaman ona GONAL-F VERDİ VE O AY HAMİLE KALDI..ben inanıyorumkii sende çaresini bulup hamile kalıcaksın en kısa zamandaa.derdini veren allah dermanını da verirmiş yeterki sabredelim..sağlıcakla kalın..sevgiler
Sier geçmiş olsun canım ya üzüldüm tekrar septum ameliyatı olmak zorunda kalmışsın. Herşey sil baştan ama sonu iyi olsun önemli olan bu. Bana allah korusun 2. kez hsg deseler herhalde narkozsuz asla çektirmem. İlkininde nasıl bişey olduğunu bilmeden araştırmadan pat diye giitim radyolojiye. Zannediyorumki ilaçlı filminde rahim ksımına dışardan bir ilaç sürecekler öyle röntgenlerim çekilecek. O demirleri görünce elim ayağım boşaldı. Verdiğim parayı düşündüm yoksa çoktan kaçmıştım ordan. Burada konunu dağıttım ama herşey bir yana bu hsg bile başlı başına bir dert. Benim ameliyatım bitince narkozluyken ilaç vermişler rahmime septum tamamen gittimi tüpler açıkmı diye o zaman bakmışlar. Alllahtan sonra başka bir işleme gerek kalmadı. Septumun tek ameliyatta alınması gerçekten sakıncalımı yoksa doktorlar cesaretlimi değil bunu hala anlamadım bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?